ویزای همراه
یکی از دغدغههای مهم و اساسی اغلب افرادی که به عنوان مهاجر وارد یک کشور جدید میشوند، همراهی اعضای خانواده با آنها است. با توجه به اهمیت بالای این موضوع، بسیاری از کشورهای جهان شرایطی را فراهم کردهاند تا افراد مهاجر بتوانند از طریق ویزای همراه، خانواده خود را نیز به کشور مقصد بیاورند. به عبارت بهتر، تمام افراد مهاجر در هر جای دنیا میتوانند با توجه به کشور مقصد و شرایطی که دارند، برای همسر، فرزندان، والدین و حتی پدربزرگ و مادربزرگ خود ویزای همراه اخذ کنند. استفاده از ویزا همراه مستلزم برخورداری از برخی شرایط مانند داشتن تمکن مالی است. در ادامه این مطلب همراه ما باشید تا با ویزای همراه و شرایط دریافت آن بیشتر آشنا شویم.
ویزای همراه چیست؟
ویزای همراه چیست؟ ویزا همراه ابزار قدرتمندی است که توسط کشورها برای کمک به خانوادهها ایجاد شده است و به متخصصان، دانشجویان، مقیمان دائمی و دیگر مهاجران که از طریق مهاجرت تحصیلی، کاری، سرمایهگذاری و … به یک کشور جدید مهاجرت کردهاند اجازه میدهد تا خانواده خود را همراه با خود به کشور جدید بیاورند. ویزای همراه به انگلیسی independent Visa نامیده میشود و نوعی ویزا برای خانواده افراد مهاجر است که تحت برخی شرایط، به خانواده فرد مهاجر اجازه ورود به کشور مقصد و زندگی در آن و حتی کار و تحصیل را میدهد. در هر کشور، شرایط و قوانین مربوط به ویزا همراه و قابلیتهایی که به افراد میدهد میتواند متفاوت باشد.
انواع ویزای همراه
بهطورکلی دو نوع ویزای همراه وجود دارد که عبارت است از:
ویزای همراه موقت: ویزا همراه موقت برای افرادی که از طریق مهاجرت کاری، انتقال درون شرکتی، مهاجرت درسی و یا نامزدی در کشور مورد نظر اقامت دارند، صادر میشود. دارندگان ویزا همراه موقت در بیشتر مواقع حقوق محدودی دارند و نمیتوانند در کشور مقصد به کار و تحصیل بپردازند. البته همسران دارای ویزا همراه موقت، براساس اعتبار ویزا در اکثر کشورها، به جز ایالات متحده، حقوق کاری محدودی دارند.
ویزا همراه دائم: ویزا همراه دائمی نیز مخصوص افرادی است که اقامت دائم یا شهروندی یک کشور را دارند و میتوانند برای همسران یا فرزندان زیر 18 تا 21 سال خود ویزای همراه دریافت کنند. دارندگان ویزا همراه دائم این اجازه را دارند که در کشور مقصد به تحصیل و کار بپردازند.
چه کسانی میتوانند ویزا همراه دریافت کنند؟
همانطور که گفتیم، ویزا همراه ویزای مخصوص اعضای خانواده افراد مهاجری است به یک کشور مهاجرت کرده و به صورت قانونی در آن اقامت دارند. اما این ویزا کدام یک از اعضای خانواده را تحت پوشش قرار میدهد؟!
پدر و مادر: طبق قوانین برخی کشورها، در صورتی که وابستگی مالی و روحی والدین به فرد مهاجر ثابت شود، امکان صدور ویزای همراه پدر و مادر نیز وجود دارد.
فرزندان: اگر فرد مهاجر دارای فرزند زیر ۲۱ سال بوده و حضانت فرزند نیز با او باشد، این امکان وجود دارد که برای فرزند خود ویزای همراه دریافت کند. شرایط و قوانین ویزای فرزندان در هر کشور متفاوت است؛ بهطوریکه در برخی کشورها امکان اخذ ویزای همراه برای فرزندان بالای ۲۱ سال نیز وجود دارد.
همسر: همسر یا شریک عاطفی قانونی تمام افراد مهاجری که بالای ۱۸ سال سن دارند و به زبان کشور مقصد نیز مسلط هستند، میتوانند ویزای همراه دریافت کرده و به کشور مورد نظر نقل مکان کنند.
دیگر اعضای خانواده: تعداد محدودی از کشورها نیز وجود دارند که به افراد مهاجر امکان دریافت ویزای همراه برای سایر اعضای خانواده مانند خواهر و برادر، پدر بزرگ و مادر بزرگ و … را نیز میدهند.
شرایط اخذ ویزای همراه
اگرچه اخذ ویزای همراه به شرایط فرد اسپانسر و متقاضیان دریافت ویزا بستگی دارد و در هر کشور نیز میتواند شرایط و قوانین مختلفی داشته باشد، اما شرایط کلی به شرح زیر است:
1. متقاضیان اخذ ویزا، باید پاسپورت معتبر داشته باشند.
2. فرد اسپانسر باید جهت حمایت از افراد تحت تکفل خود، از تمکن مالی کافی برخوردار باشد. مبلغ تمکن مالی در هر کشور متفاوت است.
3. افراد متقاضی دریافت ویزا باید تحت معاینه پزشکی قرار گرفته و همچنین دارای بیمه درمانی باشند.
4. دریافت ویزاهای همراه برخی کشورها نیز دارای شرایط خاصی هستند. برای مثال، اخذ ویزا همراه دانشجو کشور کانادا، تنها از طریق ویزای همراه کاری Open Work Permit یا ویزای همراه توریستی TRV قابل دریافت است.
مراحل درخواست ویزای همراه
مراحل درخواست برای اخذ ویزا همراه ممکن است در هر کشور مراحل متفاوتی داشته باشد، اما به طور کلی به شرح زیر است:
1. بررسی واجد شرایط بودن برای اخذ ویزا همراه
2. جمعآوری تمام مدارک مورد نیاز
3. تکمیل فرم درخواست ویزا به طور کامل
4. رزرو وقت مصاحبه در مرکز درخواست ویزا کشور مقصد
5. پرداخت هزینههای مورد نیاز ویزا
6. مراجعه به نزدیکترین سفارت کشور مورد نظر
7. دریافت تمام مدارک تایید شده از سفارت
8. دریافت ویزای همراه همزمان با برآورده کردن تمام شرایط
هزینه اخذ ویزای همراه
برای اخذ انواع ویزا همراه شامل ویزای همراه تحصیلی، ویزا همراه کاری و …، باید مبلغی از سوی اسپانسر پرداخت شود که این مبلغ باتوجهبه کشور مقصد، متفاوت است. در جدول زیر، هزینه اخذ ویزای همراه در برخی از کشورها آورده شده است.
کشور | هزینه ویزای همراه |
کانادا | 1040 دلار کانادا |
انگلستان | حدود 1500 پوند انگلستان |
آمریکا | 325 دلار آمریکا |
استرالیا | حدود 8000 دلار استرالیا |
آلمان | 75 یورو |
مدارک لازم برای اخذ ویزای همراه
دریافت ویزای همراه، مستلزم ارائه برخی مدارک از سوی اسپانسر و متقاضیان دریافت ویزا است. مدارک مهم و لازم برای اخذ ویزای همراه شامل موارد زیر است:
- فرم تکمیل شده درخواست ویزا
- پاسپورت با حداقل 6 ماه اعتبار
- عکس با استاندارد گذرنامه
- مدارک اثبات وجود رابطه خانوادگی میان اسپانسر و افراد متقاضی (سند ازدواج و گواهی حضانت فرزند)
- مدرک اثبات داشتن محل اقامت از سوی اسپانسر
- گواهی عدم سو پیشینه
- بیمهنامه پزشکی
- گواهی تمکن مالی از سوی اسپانسر
- رسید پرداخت هزینه ویزا
ریجکت شدن ویزای همراه
درخواست ویزای همراه نیز مانند دیگر ویزاها ممکن است به دلایل مختلفی ریجکت شود. برخی از دلایل ریجکتی این ویزا عبارتند از:
- داشتن سوء پیشینه کیفری
- درج اطلاعات نادرست و غلط در فرم درخواست ویزا همراه
- عدم برخورداری فرد اسپانسر از تمکن مالی کافی برای حمایت از افراد تحت تکفل
- عدم توانایی در اثبات رابطه خانوادگی با فرد مهاجر
سخن پایانی
برای کاهش دغدغههای خانوادگی مهاجران و اتحاد مجدد خانوادههای آنها، کشورهای سراسر جهان به افراد مهاجر ویزای همراه با امکانات مختلف را ارائه میدهند. به طور معمول، این ویزاها به مهاجرین این امکان را میدهد که از طریق یک فرآیند کوتاه که به طور قاطع بر تمکن و توانایی مالی آنها تمرکز دارد، خانواده خود را نیز به کشور مقصد ببرند.
اگرچه کشورهای مختلف قوانین و شرایط مختلفی برای صدور ویزا همراه دارند، اما با این حال، معیارهایی مانند برخورداری فرد مهاجر از تمکن مالی برای حمایت از افراد تحت تکفل، انجام معاینات پزشکی و داشتن مدارک بیمه کافی از شرایط اصلی و تکراری اخذ این نوع ویزا هستند. اگر شما هم قصد دارید تا از کشوری که در آن ساکن هستید برای خانواده خود ویزای همراه دریافت کنید، برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید با کارشناسان موسسه مهاجرتی رویال مهاجرت در تماس باشید.
سؤالات متداول
چقدر طول میکشد ویزا همراه صادر شود؟ اعتبار ویزای صادر شده چقدر است؟
بهطورکلی مدت زمان صدور ویزا به فاکتورهای مختلفی مانند کشور مقصد و ملیت افراد بستگی دارد؛ اما میتواند 2 هفته تا 15 ماه زمان ببرد. اعتبار این ویزا نیز معمولاً 5 الی 10 ساله است.
چه کسانی میتوانند ویزای همراه دریافت کنند؟
همسر (زن یا شوهر)، فرزند یا فرزندان زیر 18 یا 21 سال تحت تکفل فرد، فرزند متعلق به همسر و پدر و مادر، افرادی هستند که تحت شرایط خاص میتوانند تحت پوشش ویزای همراه قرار بگیرند.
تفاوت ویزای همسر و ویزای همراه چیست؟
ویزای همراه به طور معمول شامل اعضای مختلف خانواده مانند همسر، فرزندان یا سایر افراد تحت تکفل میشود. اما ویزای همسر به طور خاص به ویزای اعطا شده به همسر یک فرد اشاره دارد که به آنها اجازه میدهد با هم در کشور مربوطه زندگی کنند.
چگونه میتوان واجد شرایط دریافت ویزای همراه بود؟
تمام متقاضیان دریافت ویزای همراه باید پاسپورت معتبر داشته باشند، فرد اسپانسر باید از تمکن مالی کافی برای حمایت از افراد تحت تکفل خود برخوردار باشد، افراد متقاضی تحت معاینه پزشکی قرار گرفته باشند و همچنین مدارک بیمه آنها نیز کامل باشد.
مقالات مرتبط
جدیدترین شرایط و هزینه های مهاجرت به اروپا
در سال های اخیر شاهد افزایش مهاجرت به اروپا بین افراد به خصوص ایرانیان بوده ایم. اروپا دارای بیش از 50 کشور مستقل می باشد …