همه چیز درباره ثبت شرکت در فرانسه
رویال مهاجرت می 30, 2023

ثبت شرکت در فرانسه

فرانسه از جمله مقاصد محبوب برای مهاجرت است که در غرب اروپا واقع شده است. این کشور با جمعیتی بالغ بر 66 میلیون نفر پنجمین اقتصاد بزرگ بر اساس تولید ناخالص داخلی است. فرانسه از اعضای مؤثر اتحادیه اروپا است که به جهت جایگاه اقتصادی و سرمایه گذاری حائز اهمیت است. در راستای اجرای  سیاست های اتحادیه اروپا، واحد پول یورو جایگزین واحد پول فرانک شد. از جمله شاخص هایی که موجب تمایل مهاجران به این کشور شده است می توان از درآمد نسبتاً بالا، آموزش رایگان و سطح مطلوب کیفیت زندگی را نام برد. فرانسه همواره با  قرار دادن سیاست های کلان  خود بر استقبال از سرمایه‌گذاران خارجی، آنها را به سمت تأسیس شرکت و فعالیت تجاری سوق می دهد. در طی چند سال گذشته با اجرایی کردن این سیاست ها، ثبت شرکت در فرانسه از جانب غیر فرانسوی ها بسیار متداول شده است و افراد زیادی از همین مسیر برای کسب اقامت این کشور بهره برده اند.

در بین کسب و کارهایی که راه اندازی می شود به سبب حمایت دولت این کشور و فراهم نمودن بستر مناسبی که برای رشد استارت‌آپ‌ها فراهم کرده این مجموعه ها در بین سایرین از جایگاه ویژه ای برخور دار هستند و سرمایه‌گذاری کلانی که برای مبنای سیاست های دولتی انجام گرفته در بخش تکنولوژی چشمگیر است. علاوه بر تکنولوژی  برای فعالیت های تخصصی و تجاری در زمینه های کشاورزی و شیمی هم امکانات خوبی در نظر گرفته شده که همه این ها موجب افزایش ثبت شرکت در فرانسه شده است. از جمله مسیرهای نسبتا هموار برای دریافت اقامت دائم این کشور، ثبت شرکت است که در ادامه مطلب به طور مفصل به آن پرداخته شده است.

شرایط ثبت شرکت در فرانسه

در ابتدا اشاره کردیم که ثبت شرکت در فرانسه می تواند راه خوبی برای دریافت اقامت باشد که این روش همواره مورد توجه قرار گرفته است به ویژه برای کارآفرینان فرصت مناسب است تا به کمک آن اقامت دائم این کشور را دریافت نمایند. ثبت شرکت در فرانسه با توجه تسهیل آن از جانب دولت این کشور نسبت به سایر کشورهای اروپایی آسان تر است و حتی ارزان‌تر  از کشورهای دیگر می توان این مسیر را طی کرد.

مزایای ثبت شرکت در فرانسه آنجا اهمیت دارد که این کشور در صدر فهرست بهترین و امن ترین کشور‌ها در زمینه سرمایه‌گذاری قرار دارد. شرایط ثبت شرکت در فرانسه شامل شرایط عمومی و اختصاصی که دسته دوم بر اساس نوع شرکت تأسیسی متغیر است. شرایط عمومی برای متقاضیان ایرانی ثبت شرکت در فرانسه بدین صورت است:

ثبت شرکت در فرانسه
سنبالای 35 سال
مدرک تحصیلیحداقل کارشناسی ارشد
سابقه کارحداقل 5 سال و مرتبط با حوزۀ مدنظر
مدرک زبان فرانسویالزامی نیست
حداقل سرمایۀ ثبتی برای هر نفر40,000 یورو
تعداد شُرکاحداقل 2 نفر باشند
داشتن بیزنس‌پِلَن (طرح تجاری)الزامی

برترین کشور ها برای سرمایه گذاری

سرمایه گذاری در آلمان سرمایه گذاری در کانادا سرمایه گذاری در ترکیه سرمایه گذاری در فرانسه سرمایه گذاری در اسپانیا سرمایه گذاری در سوئد سرمایه گذاری در انگلیس سرمایه گذاری در دانمارک سرمایه گذاری در اتریش سرمایه گذاری در هلند سرمایه گذاری در ایتالیا سرمایه گذاری در آمریکا سرمایه گذاری در مجارستان 

چند نکته اساسی پیرامون مواردی که در بالا به آن اشاره شد، وجود دارد؛ طرح تجاری که باید ارائه شود حتماً باید صرفه اقتصادی داشته باشد و مرحله به مرحله آن به صورت دقیق شرح داده شود. مبلغی که به عنوان سرمایه اولیه در بالا عنوان شد در واقع، صرفاً مبلغی است که باید برای افتتاح حساب لحاظ شود. پیرامون مدرک تحصیلی مورد نیاز باید ذکر کنیم که تنها مدارک دانشگاهی در نظر گرفته نمی شود و می توان معادل آن گواهی تجربه حرفه ای حداقل به مدت 5 سال را ارائه کرد. مورد دیگری که تحت عنوان شاخص ارزیابی مجوز ثبت شرکت لحاظ می شود، توانایی مالی مجموعه برای پرداختن میزان 2 هزار یورو در ماه به عنوان حقوق کارکنان است.

چه مشاغلی برای ثبت شرکت در فرانسه مناسب است؟

در حال حاضر در فرانسه چندان فرقی نمی کند که شرکت های شناخته شده و جهانی قصد گسترش کار خود در فرانسه را دارند یا یک استارت آپ های کوچک فناوری نوپا قصد شروع کار خود در این کشور را دارد، فرانسه یکی از بزرگ ترین کشور هایی است که از سرمایه گذاران خارجی برای راه اندازی شرکت در این کشور استقبال می کند. با وجود این سیاست تشویقی این کشور برای استارت آپ ها نشان از جایگاه ارزشمند این اشتغال برای دولت این کشور را دارد.

استارت آپ ها در حال حاضر از بین سایر حوزه های تجاری به علت احتمال برخورداری از کمک ها و سرمایه گذاری های دولتی، گزینه ویژه تری به چشم می آید. از این رو اخذ ویزای استارتاپ فرانسه می تواند گزینه مناسبی باشد.

سرمایه گذاری ثبت شرکت در فرانسه

ساختار تجاری – قانونی در فرانسه چگونه است؟

برای ثبت شرکت در فرانسه باید ابتدا با انواع کسب وکارها و نظام مالیاتی حاکم آشنا شوید؛ زیرا شما یک مجموعه مالی مولد را راه اندازی می کنید و باید در قبال آن به دولت این کشور و نهادهای مربوطه پاسخ گو باشید و انتخاب هر نوع از کسب وکارها شرایط حقوقی مختلفی را برای شما به همراه دارد.

تأسیس شرکت در فرانسه برای افرادی که علاقه مند و فعال حوزه کارآفرینی هستند یک قدم بزرگ محسوب می شود، اما اگر از دانش و اطلاعات درستی که در این مسیر به آن نیاز دارید برخوردار باشید، کارآفرینی در فرانسه قطعاً می تواند برای شما کوتاه تر و آسان تر باشد. در فرانسه راه اندازی کسب و کار یک امر متداول است که هرکسی می تواند یک مجموعه تجاری فعال افتتاح کند، شما نیز برای اینکه بتوانید به هر ترتیبی در این کشور سرمایه گذاری کنید نیازی به اقامت یا شهروندی اروپا ندارید فقط کافی است تا به دنبال آشنایی با ساختار تجاری و حقوقی فرانسه بروید و کار را برای خود راحت کنید. قبل از انتخاب نوع شرکت  مورد نظر خود برای ثبت و راه اندازی آن در فرانسه لازم است از حدود وظایف، هزینه های جاری و سرمایه مورد نیاز برای ثبت شرکت اطلاع یابید.

انواع ثبت شرکت در فرانسه

شناخت از ساختار تجارت و نظام مالیاتی قطعاً در تصمیم گیری های مهم برای ثبت شرکت در فرانسه اثر گذار است؛ لذا آگاهی کامل از انواع ساختار قانونی کسب و کار از اصول ضروری پیش از اقدام برای ثبت شرکت است.

مسیر حقوقی پیش روی هر کسب و کار به نوع آن بستگی دارد و انتخاب شما باید با اطمینان از پذیرش مسئولیت گردش مالی کسب و کارتان باشد. برای نمونه در انتخاب نوع شرکت میزان مالیات پرداختی شما تعیین و تکلیف می شود برای درک بهتر این موضوع به شرح انواع مختلف ساختارهای تجاری در فرانسه که در ذیل آورده شده است توجه نمایید:

  • شرکت با مالکیت انحصاری: در این مدل، شرکت از نظر حقوقی متعلق به یک شخص است و یک شرکت سهامدار محسوب می شود؛ بنابراین با مسئولیت محدودی مدیریت می شود. در این مورد از انواع شرکت ها، دارایی های شخصی فرد با دارایی های متعلق به شرکت ادغام می شود. در این شرکت با اختیاری که قانون به شما می دهد، نه تنها مالک هستید؛ بلکه مدیریت مطلق آن بر عهده شماست بنابراین کلیه تصمیم‌گیری‌های آن به طور کامل در اختیار شما به عنوان مالک و مدیر شرکت قرار دارد.
  • شرکت سهامی: در این نوع از شرکت های قانونی فرانسه، ثبت آن به نسبت نوع قبلی سخت تر است و باید تمام جریان مالی شرکت توسط اداره مالیات ثبت شود. در شرکت های سهامی ساختار اداره و مالکیت متفاوت است و به حداقل 3 مدیر و 7 سهامدار نیاز است و از آنجا که سرمایه شرکت مشترک است، دارایی های شخصی با آن ادغام نمی شود حتی استفاده از اموال شخصی در جریان مالی شرکت می تواند افراد را تحت پیگرد قانونی قرار دهد.
  • دفتر شعبه: در این مدل شرکت، شما به یک شرکت مرکزی وابسته هستید و امور آن و حدودش را آن شرکت مادر مشخص می شود البته مدیریت این دفتر در فرانسه بر عهده یک تیم مستقل است و حتی برای راه اندازی این کسب و کار یک حساب بانکی برای شرکت در خود فرانسه الزامی است. تسویه زیان و بدهکاری مالی این شعبه در فرانسه بر عهده شرکت مرکزی است و وظیفه پرداخت ضررهای مالی آن را دارد.
  • نمایندگی: راه اندازی یک مجموعه نمایندگی در فرانسه، نمی تواند مستقل باشد و در واقع انجام امور بازاریابی و پژوهشی را برعهده دارد. همانطور که واضح است فعالیت شرکت های نمایندگی در فرانسه با کشور خودمان تا حدود زیادی متفاوت است و در فرانسه با این نوع از شرکت امکان فعالیت تجاری مستقل وجود ندارد.

هزینه ثبت شرکت در فرانسه

مخارج ثبت شرکت در موارد مختلفی طلب می شود و لازم است که از آن آگاهی یابید این هزینه ها برای  ثبت شرکت در فرانسه متعاقب با تصمیم شما مبنی بر نوع شرکتی که تأسیس می کنید متفاوت است. مخارج کلی ثبت شرکت در مواردی همچون هزینه راه اندازی حساب بانکی اختصاصی برای شرکت، مخارج دفتر ثبت و هزینه های دولتی است که برای تسهیل روند ثبت شرکت این امور را به یک وکیل یا حسابدار بسپارید.

هزینه های ثبت شرکت در فرانسه علاوه بر نوع ساختار شرکت به موارد دیگری از جمله محل کار و عدد کارکنان هم وابسته است. برای نمونه ثبت شرکت در نوع مالکیت انحصاری و به عنوان یک شخص حقیقی ارزان‌ترین گزینه به حساب می آید. انواع هزینه های ثبت شرکت در فرانسه به شرح زیر است:

هزینۀ مهاجرت به فرانسه از طریق ثبت شرکت

سرمایۀ ثبتی

30

هزار یورو برای هر نفر

بررسی پرونده

100

یورو برای هر نفر

ویزای شنگن (کوتاه‌مدت)

80 یورو
40 یورو (کودکان بین 12-6 سال(

صدور کارت اقامت

225

یورو برای هر نفر

ترجمۀ مدارک هویتی، خرید بلیط هواپیما و هزینه‌های دیگر

متفاوت است

اجارۀ دفتر و محلِ کار

متفاوت است

وکیل ثبت شرکت در فرانسه

هزینه ثبت تجارت  SASU، SAS ، SARL ، EURL  در فرانسه

اهمیت دانش دقیق از ساختار تجاری کشور فرانسه برای افرادی که قصد دارند در این کشور شرکت یا کسب و کاری را به ثبت برسانند، بر همگان روشن است. پیش تر شرح کاملی در رابطه با انواع شرکت در فرانسه دادیم که در این بخش به مخارج و هزینه های متداول آنها می پردازیم:

مورد اول شرکت های   Societé Anonyme با نام مخفف SA است که شرکتی با مسئولیت محدود یا همان شرکت با مالکیت انحصاری است. در رابطه با جزئیات ثبت این نوع شرکت باید گفت در این شرکت ها 2 شریک حقیقی یا حقوقی الزامی است و مدیریت آن بر عهده یک هیئت مدیره با 3 تا 18 عضو است که یک مدیر شاخص دارند. این نوع شرکت برای پروژه های بزرگ مناسب است و حداقل سرمایه مورد نیاز آن برای شروع 37000 یورو است.

SAS اسم مخففِ Societé Par Actions Simplifieé است که همان شرکت سهامی یا Joint-stock Company است. در این مدل شرکت مجموعه نا محدودی از سرمایه گذاران می توانند در خرید سهام در فرانسه مشارکت کنند و سپس مدیر اصلی آن توسط سهامدارانش تعیین گردد. برای ثبت این شرکت حداقل یک سهامدار الزامی است؛ ولی برای حداکثر سهامدار سقفی وجود ندارد، اگر سرمایه گذار 1 نفر بود در این حالت شرکت از نوع SASU است. این شرکت با یک مدیر اجرایی اصلی اداره می شود و حداقل سرمایه ضروری برای آن پیش شرط نشده است البته توصیه می شود مبلغی مناسب در دسترس داشته باشید.

مدل سوم از انواع شرکت های قانونی در فرانسه شرکت های Société à Responsibilité Limitée با اسم مخفف SARL هستند. شرکتی با دایره مسئولیت محدود که ثبت آن فقط به یک سهامدار و یک مدیر نیاز دارد. این شرکت ها که از متداول ترین شرکت های فرانسه هستند به حداقل 2 شریک نیاز دارد که البته حداکثر 100 شریک حقوقی یا حقیقی می توانند مشارکت کنند. راه اندازی این شرکت ها در زمینه حقوقی و پزشکی در این کشور ممنوع است. سرمایۀ موردنیاز برای ثبت قانونی آن رایگان است.

 نوع چهارم شرکت های EURL هستند که شرایط مشابهی با شرکت های SARL دارند؛ اما نکته متمایز کننده این است که اگر یک شرکت SARL تنها یک عضو داشته باشد، به آن EURL می‌ گوییم. سرمایۀ مورد نیاز برای راه اندازی این شرکت ها هم در فرانسه رایگان است.

اخذ اقامت فرانسه با ثبت شرکت

ممکن است تصور شما در رابطه با دریافت اقامت فرانسه بت ثبت شرکت این باشد که به صورت مستقیم و پس از مدت زمان کوتاهی اقامت شما با ثبت شرکت در این کشور تعیین تکلیف می شود؛ اما این یک کلیشه ذهنی نادرست و غیر واقعی است. اقامت فرانسه به طور مستقیم با ثبت شرکت در این کشور ممکن نیست و برای این کار ابتدا باید پس از ثبت یک شرکت، برای دریافت ویزای اقامت سه ساله این کشور درخواست بدهید و بعد از آن که این ویزا را به دست آوردید، برای دریافت کارت اقامت دائم فرانسه اقدام نمایید.

در این مرحله نهاد مربوطه در دولت فرانسه عملکرد شما را ارزیابی میکند و با بررسی فعالیت های شما در فرانسه، درخواستتان را پردازش و نتیجه را به شما اعلام می‌کند.

 به عبارتی شما اگر قصد دارید که با راه اندازی یک تجارت در فرانسه بستر دریافت اقامت را فراهم کنید باید بدانید اول باید مجوز اقامت داشته باشید یا اینکه از شهروندان اتحادیه اروپا باشید. برای این کار هم همانطور که گفته شد نیاز به مدارکی دارید که مقامات دولتی فرانسه آن را به رسمیت بشناسند. بعد از اطمینان از این مراحل سپس باید جست و جو های اقتصادی را شروع کنید و  بازار هدف  حوزه تجاری مورد نظرتان را بررسی کنید،

وکیل ثبت شرکت در فرانسه

برای ثبت شرکت در فرانسه وکلای محلی  بهترین گزینه هایی هستند که می توانند در طی کردن مراحل آن شما را یاری کنند؛ زیرا هم با قوانین رسمی کشور آشنایی کامل دارند و هم آداب لازم و مناسبات اجتماعی غالب در ادارات فرانسه را می دانند. با همراهی وکلای محلی فرانسوی، شما می توانید به آسانی از موانع موجود برای ثبت هرگونه شرکت یا اشتغال و کلیه امور وقت گیر که ممکن است در حین انجام فعالیت‌ های تجاری ایجاد شود، عبور کنید و برای پیشبرد اهداف تجاری خود جلو بیافتید.

علاوه بر این، یک وکیل باتجربه محلی می تواند شما را در امور قضایی مربوط به ثبت شرکت پیش بیندازد و با نمایندگی از جانب شما، به روند دریافت اقامت هم به صورت غیر مستقیم کمک کند.

اخذ تابعیت فرانسه با ثبت شرکت

در فرانسه اقدام برای سرمایه گذاری در حوزه املاک یا ثبت شرکت، هر دو از روش بی دردسر برای اخذ اقامت فرانسه است که در این روش با ثبت شرکت و سپس دریافت اقامت فرانسه به دلیل عضویت فرانسه در اتحادیه اروپا می توان بدون نیاز به ویزای شنگن به سراسر اروپا سفر کرد.

به دلیل اینکه در حقوق تجارت فرانسه که بر مبنای سیاست های کلی این کشور است، به شیوه های تشویق به سرمایه‌گذاری توجه شایانی شده است و در طرف مقابل، به حقوق فرد از جهت اهدای تابعیت اهمیت کمتری داده شده است، شاهد هستیم که در حقوق تجارت فرانسه برای جذب سرمایه های خارجی و گسترش مبادلات بازرگانی، تسهیلات بیشتری لحاظ شده اند.

در ابتدا یک طرح  با توجیه اقتصادی و بازدهی مالی مطلوب برای ثبت شرکت در فرانسه ارائه دهید. پس از تأیید برنامه تجاری خود توسط سفارت هم اکنون با درخواست ویزای کوتاه مدت  و ورود به این کشور برای تأسیس شرکت اقدامات لازم را انجام میدهید. سپس فرد مجدد به کشور خود برگشته و درخواست دریافت ویزای بلندمدت می کند که در صورت موافقت به فرد اقامت یک ساله اعطا می شود تا شرکت را تأسیس و فعالیتش را آغاز نماید؛ این فعالیت استمرار می یابد تا دولت فرانسه به او اقامت دائم بدهد. در کلیه مراحل راه اندازی و ثبت شرکت در فرانسه، حضور یک مشاور یا حسابدار رسمی می تواند کار شما را با مشورت های دقیق، سرعت ببخشد. از طریق اتاق بازرگانی محلی به آسانی می توان یک حسابدار متخصص پیدا کرد تا زمینه امور مالیاتی، مخارج ثبت شرکت، قوانین و راه‌های میان‌بر به شما مشورت بدهد.

نظر خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره اولیه رایگان