شهروندی و تابعیت آلمان
آلمان از بهترین کشور های اروپایی برای کار و زندگی به شمار می رود و از شرایط اقتصادی خوبی برخوردار است. همچنین این کشور دارای امکانات اموزشی عالی می باشد و بهترین دانشگاه ها را دارد. همین مسئله سبب شده دانشجویان بین المللی زیادی از اقصی نقاط جهان علاقمند به تحصیل در کشور آلمان باشند. آلمان به خاطر پیشرفت صنعت و اقتصاد رو به رشدی که دارد، سرشار از فرصت های شغلی در زمینه های مختلف می باشد که موجب جذب نیروی کار خارجی از نقاط مختلف دنیا شده است. بنابراین افراد زیادی از روش های مختلف کاری، تحصیلی و سرمایه گذاری به این کشور مهاجرت کرده و به دنبال اقامت و پس از آن تابعیت آلمان می باشند. در این مقاله می خواهیم در مورد تابعیت و شهروندی آلمان صحبت کنیم و به این سوال که ” چگونه شهروند آلمان شویم ؟” پاسخ دهیم. پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.
اگر شما هم قصد مهاجرت، اقامت تحصیلی، کاری یا سرمایه گذاری در کوتاه ترین زمان را دارید، کافیست با شماره 09426003515 تماس گرفته تا وکلای مهاجرتی رویال شما را راهنمایی نمایند
فرق اقامت دائم و شهروندی آلمان
افراد پس از مهاجرت به آلمان، پس از 5 سال زندگی در این کشور می توانند درخواست اقامت دائم داده و اقامت موقت خود را به نوع دائم تبدیل کنند. دریافت اقامت دائم به افراد مهاجر این امکان را می دهد که بدون هیچ محدودیتی به کار، زندگی و تحصیل در این کشور بپردازند. اگر چه افراد با داشتن اقامت دائم می توانند مانند سایر شهروندان، به راحتی در این کشور به زندگی عادی بپردازند، اما این به این معنی نیست که به فرد، جایگاه شهروند آلمانی داده شود. در واقع تمام حقوقی که شهروندان آلمان از آن برخوردار هستند، به این افراد اعطا نمی شود.
فرق اقامت دائم و شهروندی المان در این است که شهروند آلمانی برای حفظ وضعیت خود نیازی به حضور دائمی در خاک آلمان ندارد و بدون هیچ محدودیتی می تواند از کشور خارج شود. در حالی که مقیم دائم باید تا زمان دریافت شهروندی، بیشتر در خاک آلمان حضور داشته باشد و اجازه ترک این کشور را برای هر زمانی که بخواهد ندارد. شهروند آلمانی پاسپورت کشور آلمان را دارد، اما فرد مقیم دائم آلمان، دارای پاسپورت کشور مبدا می باشد. اقامت دائم را می توان لغو کرد، در حالی که شهروندی را نمی توان لغو نمود.
از دیگر تفاوت های اقامت و شهروندی دائم آلمان می توان به حق رای اشاره نمود. افراد تا زمانی که تابعیت آلمان را دریافت نکرده اند، حق رای دادن در این کشور را نخواهند داشت. همچنین افرادی که شهروندی این کشور را اخذ می کنند، دارای سطوح شغلی بالا تری هستند و علاوه بر این میانگین درآمد شهروندان بین 50 تا 70 درصد بیشتر از افرادی است که اقامت دائم دارند. اکثر مشاغل دولتی در سازمان های دولتی نیاز به امتیاز شهروندی دارند و دارندگان اقامت دائم امکان اشتغال در این مشاغل را نخواهند داشت.
مزایای شهروندی در المان
تابعیت کشور صنعتی و پیشرفته ای همچون آلمان که زندگی در ان همواره آرزوی بسیاری از افراد در سراسر دنیا بوده است، قطعا از مزایای بی شماری برخوردار است. در ادامه به برخی از مزایای شهروندی آلمان اشاره خواهیم کرد:
- امکان زندگی، کار و راه اندازی کسب و کار پر سود در آلمان
- بازنشستگی در آلمان یا سایر کشور های اروپایی
- امکان تحصیل در دیگر کشور های اروپایی
- امکان سفر، زندگی و کار در بسیاری از کشور های اروپایی
- دسترسی بدون نیاز به ویزا به حداقل 137 کشور در دنیا
- داشتن حق تجمع و اجتماع در آلمان
- امکان اشتغال در مشاغل دولتی
- داشتن حق آزادی حرکت در حوزه های مشخص شده
- دریافت پاسپورت آلمان
- برخورداری از حق رای در آلمان
- حق حفاظت از کنسولگری
- داشتن بیمه درمانی
- داشتن آزادی مذهب و عقیده و آزادی بیان
- امکان کار و تحصیل در آلمان بدون محدودیت برای متقاضی و همسر و فرزندان او
شرایط تابعیت آلمان
افرادی که به کشور آلمان مهاجرت می کنند، اقامت دائم دریافت نموده و پس از آن به دنبال دریافت شهروندی آلمان هستند، باید شرایطی را داشته باشند. دریافت تابعیت این کشور از روش های مختلفی امکان پذیر است و مهاجران می توانند از راه هایی همچون اقامت تحصیلی، کاری، سرمایه گذاری و ازدواج اقدام به اخذ تابعیت این کشور نمایند. برای اخذ اقامت دائم لازم است مهاجران بین 3 تا 5 سال در آلمان زندگی کرده و مالیات خود را به طور منظم پرداخت کنند. این متقاضیان از سال هشتم اقامت خود در آلمان می توانند اقدام به دریافت شهروندی این کشور نمایند.
یکی از شرایط تابعیت آلمان، این است که افراد در طول مدت زمان اقامت خود در این کشور، هیچ سابقه کیفری نداشته و مرتکب هیچ جرم و جنایتی نشده باشند. افراد باید در طول اقامت خود با تمام قوانین موجود در آلمان سازگار بوده و انطباق داشته باشند. از دیگر شرایط گرفتن تابعیت آلمان باید به داشتن تسلط به زبان آلمانی اشاره کرد. برای این که افراد بتوانند تابعیت این کشور را دریافت کنند، باید ثابت کنند که بر زبان آلمانی تسلط کامل دارند.
برای دریافت تابعیت و شهروندی کشور آلمان، افراد بایستی در آزمون تابعیت که این کشور برگزار می کند شرکت کرده و قبول شوند. برای این که متقاضیان بتوانند در این آزمون قبول شوند، باید از 33 سوال موجود به 17 سوال به درستی پاسخ دهند. لازم به ذکر است که متقاضیان زیر 16 سال یا فارغ التحصیل از مدارس آلمانی و یا دارای معلولیت و بیماری نیازی به شرکت در آزمون تابعیت نخواهند داشت.
از دیگر شرایط دریافت تابعیت کشور آلمان باید بگوییم، افراد در تمام مدت زندگی خود در المان، باید از شغل مناسبی همراه با درآمد مکفی برخوردار باشند و برای تامین نیاز های زندگی خود و خانواده شان، نیازی به حمایت های دولت نداشته باشند. به عنوان آخرین شرط اخذ تابعیت این کشور، طبق قوانین کشور آلمان، افراد نمی توانند به صورت هم زمان دارای دو تابعیت باشند و در صورت اخذ تابعیت کشور آلمان، باید تابعیت قبلی خود را کنار بگذارند.
قوانین تابعیت آلمان در رابطه با خاک و خون
در بعضی مواقع امکان دارد افراد بخواهند از طریق تولد برای تابعیت کشور آلمان اقدام نمایند. برای دریافت شهروندی و تابعیت هر کشوری دو قانون خاک و خون وجود دارد، که قبل از اقدام برای اخذ تابعیت، باید تحقیق کرد که کشور مورد نظر از کدام قانون برای اعطای شهروندی تبعیت می کند. در مورد تابعیت آلمان خاک یا خون باید بگوییم که کشور آلمان از قوانین نظام خون برای دادن تابعیت به مهاجران استفاده می کند. در ادامه هر کدام از این قوانین را بررسی می کنیم.
در قانون تابعیت از طریق خون اگر فرزندی در کشوری متولد شود، بدون توجه به این که در کجا متولد شده باشد، تابعیت والدین خود را به دست خواهد آورد. در نظام تابعیت از طریق خاک، بر خلاف نظام خون، اگر کودکی در خاک یک کشور متولد شود، تابعیت آن کشور را دریافت می کند. تنها برخی از کشور های جهان از نظام خاک برای ارائه تابعیت، پیروی می کنند که از جمله این کشور ها می توان به آمریکا، کانادا، برزیل و … اشاره کرد. ما بقی کشور ها تحت تبعیت قانون خون می باشند. آلمان در صورتی به کودکان تازه متولد شده، تابعیت این کشور را می دهد که یکی از پدر و مادر وی آلمانی باشند.
بررسی فرایند تابعیت کشور المان از طریق کار
یکی از مهم ترین اهداف افرادی که قصد مهاجرت به آلمان را دارند دریافت اقامت دائم و به دنبال آن تابعیت این کشور می باشد. آلمان یکی از قدرتمند ترین پاسپورت های جهان را دارد، به طوری که با داشتن پاسپورت این کشور، افراد می توانند به تمام کشور های حوزه اتحادیه اروپا بدون نیاز به ویزا سفر کنند. یعنی امکان سفر به 172 کشور دنیا بدون ویزا، برای شهروندان آلمانی فراهم خواهد بود. یکی از روش های گرفتن تابعیت کشورآلمان، اخذ ویزای کاری می باشد، که می توان این روش را ساده ترین و کم هزینه ترین راه برای اخذ شهروندی المان دانست.
برای مهاجرت کاری به آلمان از طریق کار و سپس دریافت تابعیت این کشور، از دو روش می توانند اقدام کنند. این دو روش عبارتند از: ویزای جستجوی کار (جاب سیکر) و یا ویزای کار و دریافت پیشنهاد شغلی از یک کارفرمای آلمانی (جاب آفر آلمان). در ویزای جاب سیکر، یک اقامت 6 ماهه به متقاضی داده می شود که در آلمان به جستجوی کار بپردازد. در صورت یافتن شغل مناسب فرد می تواند اقامت کاری دریافت نماید و در صورتی که مالیات های خود را به صورت مرتب پرداخت کند، این امکان را خواهد داشت که اقامت خود را تمدید نماید. پس از 3 الی 5 سال زندگی و کار در المان، متقاضی می تواند اقامت دائم خود را دریافت نموده و پس از آن اقدام به دریافت شهروندی آلمان نماید. در روش جاب آفر نیز افراد با دریافت دعوت نامه کاری از کارفرمای آلمانی، وارد کشور آلمان شده و پس از 5 سال کار کردن در این کشور می توانند اقدام به دریافت اقامت دائم نموده و پس از مدتی شهروندی این کشور را اخذ نمایند.
چگونه با تحصیل در آلمان میتوان تابعیت این کشور را اخذ نمود؟
آلمان به دلیل داشتن دانشگاه هایی با سطح بالا و مدرک تحصیلی معتبر، یکی از بهترین مقاصد تحصیلی برای دانشجویان بین المللی به شمار می رود. علاوه بر کیفیت آموزشی مطلوب، رایگان بودن تحصیل در این کشور سبب شده، بسیاری از دانشجویان خارجی در سراسر دنیا علاقمند به تحصیل در این کشور بوده و میزان تقاضا بالا برود. دانشجویان بین المللی پس از اتمام تحصیلات خود می توانند در این کشور اقامت داشته باشند و به مدت 12 تا 18 ماه به دنبال کار بگردند. کشور آلمان یکی از مهم ترین قطب های صنعتی اروپا به شمار می رود، از این رو این کشور از فرصت های شغلی فراوانی برخوردار است. از طرفی پایین بودن نرخ بیکاری و همچنین کمبود نیروی کار در آلمان سبب شده این کشور همواره از نیروی کار خارجی استقبال نماید. بنابراین فارغ التحصیلان دانشگاه ها، مشکلی در خصوص کاریابی نخواهند داشت و به راحتی می توانند شغل مورد نظر خود را پیدا کنند.
نکته ای در این جا باید به آن توجه داشت این است که دریافت اقامت و تابعیت از طریق تحصیل در آلمان، به خودی خود امکان پذیر نخواهد بود. بنابراین افراد برای اقامت و به دنبال آن دریافت تابعیت این کشور، باید ویزای تحصیلی خود را به ویزای کاری تبدیل نمایند تا بتوانند در این کشور بمانند. پس از گذشت 3 تا 5 سال کار و زندگی در المان و همچنین پرداخت به موقع مالیات، متقاضیان می توانند برای دریافت اقامت دائم این کشور اقدام کنند. پس از گذشت 8 سال نیز امکان دریافت تابعیت کشور آلمان برای متقاضیان وجود خواهد داشت.
شهروندی آلمان از طریق سرمایه گذاری
مهاجرت از طریق سرمایه گذاری در آلمان نیز یکی از راه های رسیدن به تابعیت آلمان می باشد، که بسیاری از افراد واجد شرایط برای سرمایه گذاری در کشور های خارجی، از این روش استقبال می کنند. با روش سرمایه گذاری بدون نیاز به تخصص کاری و یا دغدغه های دریافت پذیرش از دانشگاه ها، می توان به کشور پیشرفته آلمان مهاجرت کرد و از مزایای زندگی در این کشور بهره مند شد. نا گفته نماند که قوانین آلمان در روش سرمایه گذاری، پیچیده و سخت گیرانه است و افراد از روش هایی همچون خرید خانه در آلمان نمی توانند به تابعیت این کشور دست یابند.
برای این که افراد بتوانند در کشور آلمان ماندگار شوند، باید یک کسب و کار سودآور راه اندازی کنند و یا ایده های نو و خلاقانه برای کار در این کشور داشته باشند. آلمان به دلیل کمبود نیروی متخصص و برخورداری از اقتصادی پیشرفته، همواره از ایده های خلاقانه برای راه اندازی کسب و کار و همچنین از افراد کارآفرین و سرمایه گذار حمایت می کند. با راه اندازی کسب و کار و یا ثبت شرکت در آلمان، افراد می توانند یک اقامت موقت دریافت کنند و در صورت سودآور بودن تجارتشان و منطبق بودن فعالیت آن ها با بیزینس پلن (طرح توجیهی) ارائه شده، این اقامت را تا 3 سال تمدید نمایند. پس از آن متقاضیان می توانند اقدام به دریافت اقامت دائم آلمان نمایند و پس از گذشت مدتی، تابعیت این کشور را اخذ کنند.
آیا شهروندی آلمان از طریق تولد ممکن است؟
یکی دیگر از روش های اخذ شهروندی این کشور، تابعیت آلمان از طریق تولد فرزند می باشد. سوالی که در ذهن بسیاری از متقاضیان تابعیت آلمان به وجود می آید، این است که ” شرایط گرفتن شهروندی آلمان از طریق تولد چگونه است؟” همان طور که در قسمت های قبلی به آن اشاره شد، آلمان از جمله کشور هایی است که از قانون خاک برای تابعیت پیروی می کند. یعنی در صورتی که کودکی در خاک آلمان متولد شود، اما والدین وی آلمانی نباشند، کودک نمی تواند تابعیت این کشور را کسب کند. کشور هایی وجود دارند که از طریق تولد در خاک آن ها می توان تابعیت گرفت، حتی اگر والدین کودک شهروندی آن کشور را نداشته باشند، اما آلمان از این قانون پیروی نمی کند.
از سال 2000 به بعد یک استثنا برای دریافت تابعیت کشور المان برای کودکان متولد شده در این کشور قرار داده شد و آن این است که اگر والدین کودک، در آلمان اقامت 3 ساله داشته و یا تا 8 سال در این کشور زندگی کرده باشند، حتی اگر تابعیت کشور دیگری را دارا باشند، فرزند آن ها می تواند شهروندی آلمان را دریافت کند. کشور آلمان یک استثنای دیگر را نیز قرار داده است، در صورتی که فرزند متولد شده در آلمان تا 8 سال در این کشور اقامت داشته باشد و یا تا قبل از رسیدن به سن 21 سالگی، به مدت شش ماه تحصیل در مدارس آلمان را سپری کرده باشد. می تواند پاسپورت آلمانی دریافت کند؛ حتی اگر والدین او تابعیت کشور آلمان را نداشته باشند.
آیا شهروندی در آلمان از طریق ازدواج ممکن است؟
اخذ تابعیت آلمان از طریق ازدواج نیز یکی از روش های دریافت شهروندی این کشور به شمار می رود. افراد می توانند از طریق ازدواج با شهروندان المانی به تابعیت این کشور دست پیدا کنند، اما این روش قوانین مخصوص به خود را دارد. در سال های اخیر افراد زیادی برای اخذ شهروندی آلمان، اقدام به ازدواج صوری با اتباع آلمانی می کردند و از این طریق می توانستند به راحتی تابعیت این کشور را به دست آورند. پس از مدتی دولت آلمان برای جلوگیری از چنین کار هایی برای دریافت تابعیت این کشور، قوانین سخت گیرانه ای وضع کرد، تا هر کسی نتواند به راحتی و با ازدواج صوری تابعیت این کشور را به دست آورد.
افرادی که با اتباع آلمانی ازدواج می کنند در ابندا یک اقامت 1 تا 3 ساله دریافت می کنند. پس از گذشت 3 سال، این افراد باید نشان دهند که با همسر خود زندگی کرده اند و با ارائه مدارک ازدواج خود را به دولت این کشور، صوری نبودن ازدواجشان را اثبات نمایند. در واقع دولت آلمان باید اطمینان حاصل کند که این ازدواج صرفا به خاطر دریافت اقامت و تابعیت آلمان نبوده است و واقعی می باشد. به طور کلی فرایند اثبات مدارک ازدواج و اخذ اقامت از این طریق حداکثر 6 ماه به طول می انجامد و در صورتی که بیش از این زمان ببرد، طبیعی نبوده و باید پیگیری شود.
چگونه میتوان از طریق پناهندگی در آلمان؛ تابعیت این کشور را بدست آورد؟
اخذ تابعیت آلمان از طریق پناهندگی، نیز یکی از روش های دریافت شهروندی این کشور می باشد که به هیچ وجه توصیه نمی گردد. این روش بدترین و پر ریسک ترین نوع مهاجرت به آلمان می باشد که خطرات زیادی را برای مهاجران به همراه دارد. از این رو بهتر است افراد از سایر روش های دریافت تابعیت برای این کشور استفاده کنند. به هر حال مواقعی نیز پیش می آید که تنها راه زنده ماندن افراد این است که در کشور خود نباشند و به یک کشور امن پناهنده شوند. در واقع ممکن است افرادی بسته به عقاید سیاسی ای که دارند، یا داشتن اعتقادات مذهبی و یا وابستگی به یک گروه خاص، در کشور خود امنیت جانی نداشته باشند و در صورت بازگشت به کشور مبدا جانشان به خطر بیفتد. در این صورت پناهندگی تنها راهی است که افراد پیش روی خود دارند.
پس از این که افراد خود را در آلمان به عنوان پناهنده معرفی کردند، در کمپ های مخصوصی اسکان داده می شوند که از نظر بهداشتی، وضعیت مناسبی ندارند. سپس مستندات و مدارک لازم را به اداره مهاجرت ارائه داده و درخواست پناهندگی می نمایند. اداره مهاجرت به درخواست ارائه شده رسیدگی می کند و در این مدت به افراد یک اقامت موقت داده می شود. فرایند بررسی کیس های پناهندگی در آلمان ممکن است تا دو سال طول بکشد. پس از اتمام رسیدگی و قبول فرد به عنوان پناهنده، افرد می توانند اقدام به دریافت اقامت دائم نمایند. همچنین پس از گذشت 8 سال زندگی در المان، متقاضیان اقدام به دریافت تابعیت نموده و پاسپورت این کشور را اخذ می کنند.
اقامت دائم و تابعیت آلمان برای هنرمندان
افرادی که از طریق ویزای هنرمندان به کشور آلمان مهاجرت می کنند، می توانند در یک برنامه ریزی بلند مدت موفق به دریافت تابعیت این کشور شوند. هنرمندان از طریق ویزای خود اشتغالی و یا فریلنسری می توانند به آلمان مهاجرت نموده و پس از گذشت هشت سال زندگی در این کشور اقدام به دریافت شهروندی آلمان نمایند. نکته ای که در این جا وجود دارد این است که افراد برای دریافت تابعیت باید تسلط کافی به زبان آلمانی داشته باشند و علاوه بر این به فرهنگ و ضوابط زندگی در آلمان اشراف کامل داشته باشند.
هنرمندان نیز مانند سایر افراد باید برای گرفتن تابعیت آلمان، در طول زندگی در این کشور مرتکب هیچ جرم و جنایتی نشوند. همچنین در آزمون تابعیتی که در آلمان برگزار می شود شرکت کرده و نمره قبولی کسب کنند. همچنین این افراد باید گواهی تمکن مالی ارائه دهند و به دولت آلمان ثابت کنند که نیازی به حمایت های مالی آن ها ندارند. این افراد همچنین پس از دریافت شهروندی آلمان باید تابعیت قبلی خود را ابطال نمایند. داشتن مدرک زبان آلمانی در سطح B1 نیز از دیگر شرایط گرفتن تابعیت کشور آلمان برای هنرمندان می باشد.
مدارک لازم برای دریافت تابعیت آلمانی
برای دریافت شهروندی آلمان یکی از مهم ترین کار ها، تهیه مدارک مورد نیاز می باشد. اخذ تابعیت امری حساس می باشد و افراد باید در مرحله ارائه مدارک، تمام دقت خود را به کار گیرند که مدارک آن ها بدون کوچک ترین کمبودی ارائه شود. متقاضیان بسته به شرایطی که دارند، باید مدارک متفاوتی را ارائه دهند که این مدارک از طرف اداره مهاجرت به صورت کامل اعلام می شود. در حالت کلی مدارکی که لازم است متقاضیان برای دریافت تابعیت این کشور به اداره مهاجرت تحویل دهند، به قرار زیر می باشد:
- ارائه پاسپورت معتبر
- مدارک شناسایی مانند شناسنامه و کارت شناسایی
- مدرک زبان آلمانی
- گواهی تمکن مالی برای اثبات توانایی تامین هزینه های خود و خانواده
- گواهی قبولی در آزمون تابعیت
- سند ازدواج در صورت تاهل
مدت زمان گرفتن شهروندی المان
یکی از اصلی ترین دغدغه هایی که برای افراد جهت دریافت تابعیت آلمان وجود دارد، این است که چقدر طول می کشد که شهروندی آلمان را دریافت کنیم؟ افراد برای دریافت تابعیت این کشور باید فرایند مشخصی را پشت سر بگذارند. این فرایند از مهاجرت از طریق یکی از روش ها آغاز می شود. افراد با هر کدام از روش های مهاجرتی که متناسب با شرایط آن ها می باشد به کشور آلمان مهاجرت می کنند. سپس اقامت موقت این کشور را دریافت می نمایند و پس از گذشت 5 سال زندگی در آلمان می توانند اقدام به اخذ اقامت دائم نمایند. پس از گذشت 8 سال از اقامت در کشور آلمان، وقت آن است که متقاضیان اقدام به ارائه درخواست شهروندی این کشور نمایند. بنابراین به طور کلی 8 سال زمان لازم است تا متقاضیان بتوانند به عنوان یک شهروند آلمانی در این کشور شناخته شوند.
در صورتی که افراد تسلط کافی بر زبان آلمانی داشته و در این کشور مشغول به فعالیت بوده اند، می توانند پس از شش سال به شهروندی کشور آلمان برسند. همچنین در صورتی که متقاضیان اخذ تابعیت، جزو پناهندگانی باشند که تابعیت خاصی ندارند و کشور آلمان آن ها را به رسمیت شناخته باشد، می توانند پس از هفت سال تابعیت آلمان را به دست آورند.
آزمون شهروندی آلمان
متقاضیان برای گرفتن تابعیت آلمان، باید در آزمون شهروندی این کشور شرکت کنند. این آزمون شناخت افراد نسبت به سیستم حقوقی و اجتماعی در آلمان، مسائل تاریخی، فرهنگی، اقتصادی و مدنی و همچنین شیوه زندگی در کشور آلمان را ارزیابی می نماید. آزمون تابعیت آلمان توسط سازمان فدرال مهاجرت و پناهندگان برگزار می شود و متقاضیان باید برای انجام مراحل تابعیت خود، اقدام به ثبت نام در این آزمون نمایند. در واقع برای دریافت شهروندی کشور آلمان، افراد علاوه بر اثبات مهارت زبان آلمانی و ارائه مدرک در سطح B1 باید دانش خود را در زمینه مسائل اجتماعی و قانونی نیز نشان دهند که این موضوع با قبولی در آزمون ذکر شده برآورده می شود.
آزمون شهروندی آلمان، یک ساعت زمان دارد و شامل 33 سوال است که به صورت چند گزینه ای می باشد و متقاضیان باید پاسخ درست را از بین چهار پاسخ احتمالی انتخاب کنند. در مورد مفاد آزمون شهروندی باید بگوییم، موضوعاتی همچون تاریخ و مسئولیت، مردم و جامعه و همچنین زندگی در دموکراسی در آزمون مورد ارزیابی قرار می گیرند. علاوه بر این سه سوال مربوط به ایالت فدرالی است که متقاضی در آن زندگی می کند. همان طور که قبلا به آن اشاره شد، برای قبولی در این آزمون لازم است متقاضی حداقل 17 سوال را از 33 سوال به درستی پاسخ دهد. لازم به ذکر است افراد فقط یک بار می توانند در این آزمون شرکت کنند و در صورتی عدم قبولی، فرصتی دوباره وجود نخواهد داشت. بنابراین متقاضیان باید با آمادگی کامل در این زمون شرکت نمایند. هزینه شرکت در آزمون شهروندی، 25 یورو می باشد که افراد باید قبل از ورود به امتحان آن را پرداخت کنند.
قوانین و مقررات تابعیت دوگانه در آلمان
تابعیت دوگانه یا مضاعف به این معنی است که فرد علاوه بر داشتن تابعیت آلمان، تابعیت کشور دیگری را نیز داشته باشد. برای گرفتن تابعیت کشور آلمان، افراد باید تابعیت کشور مبدا خود را از دست بدهند، چرا که کشور آلمان تابعیت دوگانه را نمی پذیرد. نکته ای که در این جا وجود دارد این است که برخی کشور ها تابعیت جدید افراد را نمی پذیرند و افراد ناچارند که دو گذرنامه داشته باشند.
کشور هایی همچون ایران، کوبا، افغانستان، مراکش و الجزایر از این دست کشور ها محسوب می شوند. از این رو نکات و قوانین تابعیت دوگانه در آلمان از اهمیت بسیاری برخوردار خواهد بود. از قوانین و نکاتی که می توان در مورد تابعیت دوگانه آلمان بیان کرد، موارد زیر می باشند:
- کشور ایران در زمینه تابعیت دوگانه قوانین هماهنگی ندارد و افراد با تایعیت دوگانه اجازه داشتن شغل دولتی و یا خریداری ملک در ایران را نخواهند داشت.
- حقوق شهروندی آلمان برای افرادی که دارای تابعیت دوگانه می باشند، وابسته به کشور مبدا آن ها می باشد. به عنوان مثال اگر فردی با یک تابعیت ایرانی و آلمانی در کشور ایران مجازات شود، حقوق و قوانینی که برای مجازات وی اعمال می شود، بر اساس قوانین کشور ایران خواهد بود.
- در صورتی که متقاضی قادر به قانع کردن مقامات کشور آلمان شود، می تواند تابعیت دوگانه دریافت کند.
- در صورتی که فرد تابعیت یکی از کشور های عضو اتحادیه اروپا را داشته باشد، می تواند تابعیت مضاعف در آلمان را دریافت کند.
- اگر فرد متقاضی به نژاد آلمانی وابستگی داشته باشد نیز می تواند تابعیت مضاعف آلمان را اخذ نماید.
با انواع پاسپورت در آلمان آشنا شوید
دریافت پاسپورت آلمانی آرزوی بسیاری از افراد در سراسر جهان است و پاسپورت این کشور دومین پاسپورت معتبر در دنیا می باشد. افراد می توانند از روش های مختلف تحصیلی، کاری، سرمایه گذاری، ازدواج و تولد، پاسپورت این کشور را دریافت کنند؛ که البته به این سادگی ها هم نیست و متقاضیان برای دریافت این پاسپورت، باید هشت سال با رعایت تمامی قوانین در آلمان زندگی کنند. در این بخش می خواهیم با انواع پاسپورت آلمان که به رنگ های قرمز، آبی و خاکستری می باشند، توضیحاتی ارائه دهیم، پس با ما همراه باشید.
پاسپورت قرمز اصلی ترین پاسپورت کشور آلمان می باشد که شهروندان آلمانی نیز از همین پاسپورت استفاده می کنند. با داشتن این پاسپورت افراد این امکان را دارند که از تمام خدمات و حقوق شهروندی در این کشور برخوردار شوند. متقاضیان با پاسپورت قرمز آلمان می توانند به اروپا و امریکا سفر کنند.
پاسپورت آبی آلمان مجوزی است که به افراد پناهنده در آلمان داده می شود و در واقع جایگزینی برای پاسپورت مسافرتی کشور اصلی فرد به شمار می رود. پاسپورت آبی آلمان به افراد این امکان را می دهد که به راحتی ویزای سایر کشور ها را به صورت قانونی دریافت کرده و بدون این که خطری تهدیدشان کند، سفر کنند. این پاسپورت مسافرتی برای پناهندگان، طبق ماده 28 کنوانسیون ژنو درباره پناهندگان صادر می شود و با نام کنوانسون پاس و یا پاس آبی شناخته می شود. افراد پناهنده ای که پاسپورت آبی آلمان را دریافت کرده اند، در صورتی که برای اخذ پاسپورت کشورشان به سفارت کشور خود مراجعه کنند، اقامت پناهندگی شان باطل می شود.
نوع دیگر از انواع پاسپورت های آلمانی، پاسپورت خاکستری می باشد. همان طور که به آن اشاره کردیم، پناهندگان در آلمان پاسپورت آبی را اخذ می کنند. افرادی نیز وجود دارند که تحت حمایت فرعی یا ممنوعیت اخراج قرار داشته و امکان دریافت پاسپورت سفر را ندارند. دلیل این که چرا این افراد پاسپورت ندارند، توسط کشور آلمان مورد بررسی قرار می گیرد و سپس در این خصوص تصمیم گیری می شود. پس از تصمیم گیری آلمان، به چنین افرادی مجوزی برای سفر های خارجی داده می شود که این مجوز، پاسپورت خاکستری نامیده می شود. در واقع این نوع پاسپورت به افرادی تعلق می گیرد که به هر دلیلی امکان داشتن پاسپورت اصلی آلمان را ندارند، اما استحقاق برخورداری از مجوز خاکستری برای سفر با پاسپورت المان را دارا می باشند.
پاسپورت های آلمانی تا چند سال اعتبار دارند؟
در حال حاضر پاسپورت آلمان معتبر ترین و ارزشمند ترین پاسپورت در جهان می باشد و رتبه دوم را به خود اختصاص داده است. با دریافت پاسپورت آلمانی می توان به حداقل 137 کشور دنیا بدون ویزا سفر کرد، از این رو بسیاری از افراد در سراسر دنیا علاقمند به داشتن پاسپورت آلمانی می باشند.
شاید بسیاری از افراد این سوال برایشان پیش بیاید که پاسپورت های آلمانی تا چند سال اعتبار دارند؟ در پاسخ به این سوال باید بگوییم که پاسپورت های المانی برای افراد بالای 24 سال به مدت 10 سال اعتبار دارند. همچنین اعتبار پاسپورت آلمان برای افراد زیر 24 سال، 6 سال خواهد بود.
حقوق شهروندی آلمان
متقاضیان پس از گرفتن تابعیت آلمان، همچون سایر شهروندان آلمانی دارای حق و حقوقی خواهند بود. در قانون اساسی کشور آلمان از اصل یکم تا بیستم، به حقوق شهروندی برای شهروندان آلمانی و همچنین شهروندانی که از طریق روش های مختلف مهاجرتی همچون کاری، تحصیلی، سرمایه گذاری تابعیت این کشور را به دست آورده اند، پرداخته شده است.
برخی از مهم ترین حقوق شهروندی که در قوانین شهروندی آلمان ذکر شده است عبارتند از: آزادی بیان، آزادی فرد، آزادی مذهب و عقیده، برابری در مقابل قانون برای همه شهروندان، آزادی تجمع ها، صیانت از کرامت انسانی، محرمانه بودن مکاتبات، حق آزادی عبور و مرور در سراسر کشور آلمان، حق انتخاب آزادانه شغل، حق مالکیت عمومی، حق اعتراض، حق رای، حق پناهندگی، حق برخورداری از قضات قانونی، تضمین حقوق افراد در صورت دستگیری، حق عرض حال در دادگاه و … .
عکس 9 یکی از حقوق شهروندی در آلمان داشتن آزادی بیان است
شهروندان آلمانی طبق حقوق شهروندی در اصل چهارم و پنجم قانون اساسی این کشور، حق آزادی بیان دارند و می توانند بدون سانسور و محدودیت به بیان آزادانه اندیشه های خود بپردازند. همچنین بر اساس ماده 20 قانون اساسی فدرال آلمان، این کشور وظیفه دارد تا موجبات رفاه اقتصادی و اجتماعی را برای شهروندان خود فراهم نماید. از موارد مهم تامین رفاه اجتماعی می توان به پرداخت مستمری بازنشستگی در 65 سالگی با حداقل 5 سال بیمه، پرداخت بیمه بازماندگان شخص متوفی، پرداخت حق بیمه سالانه 25 تا 50 روز برای والدین شاغل برای مراقبت از کودک بیمار خود و … اشاره کرد. کشور آلمان در مقابل شهروندانش وظیفه دارد، این موارد را تامین کند.
برای دریافت اطلاعات بیشتر در خصوص حقوق شهروندی حتما با یک وکیل مهاجرت به آلمان مشورت نمایید.
سخن پایانی
در این مقاله تابعیت آلمان و شرایط مربوط به ان به طور کامل بررسی شد. افراد از روش های مختلفی می توانند به شهروندی این کشور دست پیدا کنند که از جمله آن ها می توان به روش های تحصیلی، کاری، سرمایه گذاری، ازدواج، تولد و … اشاره کرد. کشور آلمان دومین پاسپورت معتبر جهان را دارد و همواره مورد توجه بسیاری از افراد در سراسر دنیا قرار گرفته است. فرایند اخذ شهروندی آلمان به این صورت است که ابتدا متقاضیان باید اقامت موقت دریافت کنند و پس از مدتی اقامت موقت خود را به اقامت دائم تبدیل نمایند. پس از گذشت چند سال از اقامت دائم، افراد می توانند برای دریافت تابعیت این کشور اقدام نمایند.
در صورتی که شما هم قصد دریافت تابعیت کشور آلمان را دارید، می توانید به کارشناسان ما در موسسه مهاجرتی آوام مهاجرت مراجعه نموده و مشاوره های لازم را دریافت کنید. متخصصان این مجموعه با برخورداری از سال ها تجربه در زمینه مهاجرت به آلمان و دریافت تابعیت این کشور، می توانند بهترین راهکار ها را جهت اخذ تابعیت این کشور به شما عزیزان ارائه دهند. با ما تماس بگیرد.
مقالات مرتبط
ویزای خود حمایتی آلمان
کشور آلمان یکی از بهترین و ارزان ترین مقاصد مهاجرتی برای متقاضیان بین المللی و از جمله ایرانی ها است. این کشور با دارا بودن …
بیمه در آلمان
متقاضیانی که از هر روش اخذ اقامت به کشور آلمان مهاجرت می کنند، باید از انواع بیمه های این کشور استفاده کنند. در واقع زندگی، …
تحصیل در مدارس آلمان
آلمان یکی از کشور های برتر در زمینه آموزش و تحصیل می باشد که سالانه متقاضیان زیادی به دنبال اخذ پذیرش و مهاجرت تحصیلی به …
شهروندی و تابعیت آلمان
آلمان از بهترین کشور های اروپایی برای کار و زندگی به شمار می رود و از شرایط اقتصادی خوبی برخوردار است. همچنین این کشور دارای …
دانشگاه های آلمان
آلمان دارای بیش از 425 دانشگاه و مرکز آموزش عالی است که شامل دانشگاهها، مدارس فنی، هنری، مذهبی، مدیریتی و… میشوند. این مراکز آموزشی در …
مهاجرت کاری به آلمان
آلمان به عنوان مهم ترین قطب صنعتی در قاره اروپا و جهان شناخته می شود و کشوری وسیع در قلب اروپا می باشد. این کشور …
تحصیل در مقطع دکتری در آلمان
کشور آلمان از نظر کیفیت آموزش عالی و زیرساخت های پژوهشی، دارای جایگاه مناسبی می باشد و همواره مورد توجه بسیاری از دانشجویان سراسر دنیا …
بورسیه تحصیلی آلمان
کشور آلمان به دلیل داشتن دانشگاه های معتبر در سطح جهانی و اعتبار مدرک این دانشگاه ها، به یکی از محبوب ترین مقاصد تحصیلی برای …
مهاجرت کادر درمان به آلمان
آلمان یکی از محبوب ترین کشور های جهان است و سالانه افراد زیادی برای مقاصد کاری، تحصیلی و سرمایه گذاری اقدام به مهاجرت به این …
آوسبیلدونگ آلمان
مهاجرت به کشور آلمان از طریق اوسبیلدونگ یکی از روشهای محبوب مهاجرت به این کشور است. اوسبیلدونگ یک دوره آموزشی و کارآموزی دو تا سه …
مهاجرت به آلمان از طریق سرمایه گذاری
سرمایه گذاری یکی از روش های مهاجرت به برخی کشور ها نظیر آلمان، محسوب می شود که مورد توجه بسیاری از افراد در سراسر جهان …
ویزای بازنشستگی در آلمان 2023 | شرایط اقامت بازنشستگی
آلمان در سال های اخیر توانسته خود را به عنوان یکی از قطب های اقتصادی در قاره اروپا و سراسر جهان معرفی کند. افرادی که …
کاریابی در آلمان
آلمان یکی از کشور های قدرتمند در اتحادیه اروپا می باشد و به عنوان قطب صنعتی اروپا و جهان شناخته شده است. این کشور دارای …
مهاجرت تحصیلی به آلمان + روش و هزینه
کشور آلمان یکی از بهترین گزینه ها جهت ادامه تحصیل برای دانشجویان بین المللی می باشد. وجود دانشگاه های برتر در آلمان و امکان تحصیل …
حقوق و دستمزد در آلمان
از مهم ترین موارد مربوط به مهاجرت کاری به آلمان اطلاع از میزان حقوق و درآمد در این کشور است. در سال های اخیر بسیاری …
حقوق پناهندگی در آلمان
کشور آلمان یکی از قوی ترین اقتصاد های دنیا به شمار می رود و سالانه مهاجران زیادی را به خود جذب می کند. افرادی که …
وکیل مهاجرت آلمان
آلمان یکی از کشور های مناسب برای مهاجرت می باشد که دارای شرایط مناسبی برای تحصیل و زندگی است. امروزه متقاضیان زیادی قصد مهاجرت به …
ویزای جاب سیکر آلمان
آلمان یکی از کشور هایی است که پایین ترین نرخ بیکاری را در جهان دارد و دارای فرصت های شغلی فراوانی می باشد. این مسئله …
خرید خانه در آلمان
کشور آلمان یکی از پیشرفته ترین کشور های جهان به شمار می رود و به عنوان قطب اقتصادی و صنعتی اروپا شناخته شده است. سالانه …
ویزا کارآفرینی در آلمان
آلمان به عنوان یکی از صنعتی ترین کشورهای دنیا، بخش مهمی از پیشرفت های خود را مدیون سرمایه گذاری در زمینه های مختلف کاری و …
شرایط و هزینه مهاجرت به آلمان
آلمان کشوری پیشرفته و صنعتی می باشد و یکی از قطب های صنعتی اروپا به شمار می رود. این کشور از لحاظ تولید علم و …
تحصیل پزشکی در آلمان
یکی از محبوبترین مقاصد برای تحصیل پزشکی در جهان، آلمان است. هزینههای اندک دانشگاهها و همچنین سطح بالای آموزشی و فناوری باعث شدهاند آلمان هدف …
زندگی در آلمان
اگر قصد مهاجرت به آلمان را دارید، یکی از اولین سوالاتی که ذهن شما را به خود مشغول می کند، این است: “آیا درآمدم در …
سریع ترین راه مهاجرت به آلمان 2023 | شرایط و هزینه
متقاضیان از سراسر دنیا با هدف های مختلفی به کشور آلمان مهاجرت می کنند و بسته به شرایطی که دارند یکی از روش های مهاجرتی …
ثبت شرکت در آلمان
ثبت شرکت در کشور های خارجی پیشرفته، یکی از محبوب ترین روش ها برای سرمایه گذاری محسوب می شود. ثبت شرکت در آلمان در میان …
جاب آفر آلمان
آلمان به عنوان یکی از قدرت های اقتصادی جهان؛ برای افرادی که در جستجوی شغل هستند مقصدی بسیار ایده آل به شمار می رود. به …
تحصیل دندانپزشکی در آلمان
دورههای دندانپزشکی در آلمان به دلیل آموزش دقیق و باکیفیت، متقاضیان زیادی دارند. مدت زمان رشته دندانپزشکی در دانشگاه های کشور آلمان، حدود 6 سال …
کالج های آلمان
کشور آلمان به دلیل برخورداری از سیستم آموزشی قوی و امکانات سطح بالا در این زمینه، همواره مورد توجه بسیاری از دانشجویان در سراسر دنیا …