کاریابی در آلمان
رویال مهاجرت ژانویه 8, 2023

کاریابی در آلمان

آلمان یکی از کشور های قدرتمند در اتحادیه اروپا می باشد و به عنوان قطب صنعتی اروپا و جهان شناخته شده است. این کشور دارای اقتصادی پیشرفته می باشد، همچنین نرخ بیکاری در آلمان بسیار پایین است و همین مسئله موجب شده فرصت های شغلی فراوانی در آلمان به وجود آید و بازار کار پر رونقی در آن ایجاد شود. آلمان همواره با کمبود نیروی کار مواجه است، از این رو قوانین ساده تری را برای اخذ ویزای کاری وضع کرده است. سایت های کاریابی آلمان یکی از روش های جستجوی کار در این کشور می باشند که برای افراد جویای کار ایجاد شده است. در صورتی که قصد کاریابی در آلمان را دارید، به شما توصیه می کنیم این مقاله را از دست ندهید و تا پایان با ما همراه باشید.

نحوه کار موسسه های کاریابی در آلمان

همان طور که گفته شد، آلمان یکی از صنعتی ترین کشور های دنیا و قطب اقتصادی قاره اروپا به شمار می رود. از این رو تعداد فرصت های شغلی در این کشور بسیار زیاد است، به طوری که هر ساله افراد بسیاری از سراسر جهان به فکر مهاجرت و کاریابی در این کشور می افتند. چرا که خیلی از متقاضیان توانایی مالی برای پرداخت هزینه های تحصیل و یا سرمایه گذاری در این کشور را ندارند. از این رو بهترین گزینه برای آن ها کاریابی در کشور آلمان می باشد.

متقاضیان خارجی باید متناسب با شرایط و مهارت های خود در آلمان به جستجوی شغل بپردازند. در مورد نحوه کاریابی در آلمان باید بگوییم، یکی از بهترین راه ها برای پیدا کردن کار، استفاده از موسسات و سایت های کاریابی آلمان می باشد. موسسات کاریابی در کشور آلمان، رزومه متقاضیان را دریافت کرده و بررسی می کنند.  در صورتی که کارفرمایی در آلمان پیدا کنند که به دنبال نیروی کار با شرایط فرد مورد نظر می گردد، رزومه او را به کارفرما ارائه می دهند. اگر کارفرما شخص متقاضی را تائید کند، موسسات کاریابی مبلغی را به عنوان هزینه کاریابی از کارفرما دریافت می کنند.

توجه داشته باشید که شخص جویای کار در آلمان، مبلغی را برای کاریابی پرداخت نمی کند و سایت های کاریابی این هزینه را فقط از کارفرما می گیرند. این موسسات به عنوان یک واسطه بین کارجو و کارفرما عمل می کنند. برای یافتن شغل مناسب از طریق موسسات کاریابی لازم است متقاضیان برخی موارد را انجام دهند که در ادامه به شرح آن ها می پردازیم:

شانس خود را برای دریافت ویزا ارزیابی کنید

جهت کاریابی در آلمان برای ایرانیان در درجه اول متقاضی باید بررسی کند که آیا برای ورود به کشور آلمان نیاز به ویزا دارد یا خیر. جواب این سوال مثبت است، چرا که تمام اتباع خارجی برای مهاجرت کاری به آلمان و کار در این کشور، نیاز به دریافت ویزا دارند. این کشور در حوزه مشاغلی همچون پزشکی، پرستاری، مهندسی، مکاترونیک و فناوری اطلاعات با کمبود نیرو مواجه است و تقاضای بالایی در این مشاغل از سوی کارفرمایان آلمانی وجود دارد. از این رو در صورتی که افراد در حوزه های ذکر شده، مهارت داشته باشند، شانس بالایی برای دریافت ویزای کاری آلمان خواهند داشت.

 

مراحل کاریابی در کشور آلمان

مدارک خود را ارزیابی و اعتبار سنجی کنید

گام بعدی برای کاریابی در آلمان، پس از بررسی ویزای کاری، بررسی مدارک مورد نیاز برای کار در این کشور می باشد. متقاضیان برای این که بتوانند در کشور آلمان شغل پیدا کرده و مشغول به کار شوند، باید مدارک خود را اعتبار سنجی نمایند و ببینند که آیا مورد تائید استاندارد های آلمان می باشند یا خیر. به طور مثال افراد باید برای مدرک تحصیلی خود، تائیدیه ZAB دریافت کنند. زاب یک مرجع مرکزی برای ارزیابی مدارک خارجی در کشور آلمان می باشد. در صورت داشتن تائیدیه زاب، مدرک تحصیلی افراد مورد تائید دولت آلمان خواهد بود.

ارائه مدارک لازم

پس از ارزیابی و اعتبار سنجی مدارک موردنیاز، حالا وقت آن است که افراد مدارک لازم را جمع آوری کنند. از جمله مدارکی که برای کاریابی بین المللی آلمان  مورد نیاز است عبارتند از: رزومه مناسب، مدرک تحصیلی و کاری تائید شده و عکس پرسنلی

سایت های کاریابی آلمان

به دلیل پایین بودن نرخ بیکاری در آلمان و کمبود نیروی متخصص، احتمال کاریابی در این کشور برای متقاضیان خارجی بیشتر خواهد بود. در صورتی که متقاضیان قصد داشته باشند در این کشور مشغول به کار شوند، دو روش برای کاریابی در آلمان، پیش روی خود دارند. در روش اول افراد باید به مدت 6 ماه در آلمان اقامت داشته باشند و اقدام به کاریابی در این کشور نمایند. روش دوم هم به این صورت است که متقاضیان باید قبل از مهاجرت به آلمان، از یک کارفرمای آلمانی پیشنهاد کاری دریافت کنند.

در هر دو روش ذکر شده، متقاضیان نیاز دارند به سایت های کاریابی در کشور آلمان مراجعه کنند. بنابراین لازم است متقاضیان در سایت های کاریابی این کشور، متناسب با مدرک تحصیلی و حرفه خود، به دنبال مشاغل مرتبط بگردند. یکی از مزایای مهم سایت های کاریابی، این است که افراد از سراسر دنیا از جمله ایران می توانند به راحتی به ان ها دسترسی داشته باشند. شناخت سایت های مختلف کاریابی کمک بزرگی به افراد در خصوص کاریابی در کشور آلمان خواهد کرد، چرا که افراد می توانند سایت مناسب را شناسایی کرده و سریع تر شغل مورد نظر خود را پیدا کنند. به طور مثال موقعیت های شغلی که یک پزشک به دنبال آن می گردد با یک مهندس برق متفاوت است. در ادامه قصد داریم به معرفی سایت های معتبر کاریابی در آلمان بپردازیم. با ما همراه باشید.

Academics.de

این وب سایت یکی از بهترین سایت های کاریابی آلمان به شمار می رود. در وب سایت Academics.de، موسسات، دانشگاه ها و شرکت های تحقیقاتی، فرصت های تحقیقاتی را به افراد معرفی می کنند. محققان، اساتید و یا پژوهشگران با مراجعه به این وب سایت می توانند به دنبال فرصت های شغلی و تحقیقاتی بگردند. این نوع وب سایت کاریابی نسخه آلمانی سایت academics.com می باشد.

alumniportal-deutschland.org

در لیست سایتهای کاریابی آلمان، وب سایت alumniportal-deutschland.org نیز یکی از سایت هایی است که می توان در آن فرصت های شغلی مختلفی را پیدا کرد. در این وب سایت افراد می توانند پیشنهادات شغلی بسیاری را از شرکت ها و سازمان های آلمانی که به دنبال نیرو های متخصص خارجی هستند، دریافت کنند. این مورد بیشتر برای افرادی مناسب است که دوران تحصیل خود را در یکی از دانشگاه های آلمان سپری کرده باشند.

jobboerse.arbeitsagentur.de

وب سایت jobboerse.arbeitsagentur.de یک پایگاه داده بسیار بزرگ است که انواع و اقسام پیشنهادات شغلی را در زمینه های مختلف به کاربران ارائه می دهد. آژانس کاریابی فدرال آلمان که بزرگ ترین ارائه کننده خدمات در المان می باشد، این وب سایت را راه اندازی کرده است و آن را اداره می کند.

Bund.de

دولت فدرال آلمان، پورتال وب Bund.de را اداره می کند و به افراد جویای کار در آلمان، این امکان را می دهد که به خدمات و اطلاعات ارائه شده توسط آژانس ها و ادارات دولتی دسترسی پیدا کنند. متقاضیان می توانند در زیر عنوان “جستجوی شغل” در این پرتال مشاغل مختلفی را پیدا کنند.

 

وب سایت Bund.de

 

Phdgermany.de

در وب سایت Phdgermany.de جامعه هدف فقط متقاضیان بین المللی هستند. در این وب سایت موقعیت های دکترا در آلمان ارائه می شوند و از این طریق افراد می توانند موقعیت دکترا و یا استاد راهنمای متناسب با تز دکترای خود پیدا کنند. این پلتفرم دانشجویان دکترا را در روند درخواست انلاین استاد راهنما و یا موقعیت دکتری کمک می کند.

stepstone.de

این وب سایت یکی از بزرگ ترین سایت های کاریابی آلمان به شمار می رود که گزینه هایی همچون جستجو، اشتراک و ایجاد پروفایل را به کاربران ارائه می دهد. همچنین در وب سایت stepstone.de، کارجویان می توانند بر اساس عنوان شغلی، حقوق پایه را جستجو کرده و حقوق و دستمزد های موجود برای عنوان شغلی مورد نظر را از پایین ترین مقدار تا بالاترین آن مشاهده کنند. زبان جستجو برای این وب سایت انگلیسی می باشد.

jobs.meinestadt.de

این سایت تنها یکی از چندین سایت کاریابی تضمینی آلمان می باشد که بر اساس تبادل نیروی کار آنلاین کار می کند. وب سایت jobs.meinestadt.de پیشنهاد های شغلی مختلفی را به افراد در سراسر آلمان ارائه می کند و متقاضیان می توانند در این سایت مشاغل را بر اساس شهر و حرفه جستجو کنند. زبان جستجوی این سایت آلمانی است.

jobware.de

در لیست سایتهای کاریابی آلمان، وب سایت jobware.de برای ارائه خدمات به متخصصان و مدیران اجرایی ایجاد شده است. در این وب سایت، جستجوی مشاغل بر اساس عنوان شغلی و شهر امکان پذیر می باشد. زبان جستجو برای این نوع وب سایت آلمانی می باشد.

jobs.heise.de

یکی دیگر از سایت های کاریابی آلمان، وب سایت jobs.heise.de می باشد که برای متخصصان فناوری اطلاعات ایجاد شده است. این سایت گزینه های مختلفی را به کاربران خود ارائه داده است که از جمله آن ها می توان به گزینه مشاغل برتر، جستجو بر اساس عنوان شغلی و فاصله مد نظر از محل زندگی اشاره کرد. زبان جستجو برای این سایت آلمانی می باشد.

de.gigajob.com

وب سایت de.gigajob.com فرصت های شغلی و آگهی های کاریابی مختلفی را منتشر می کند. آگهی های ارائه شده توسط این وب سایت شامل جستجوی پیشرفته بر اساس نوع استخدام، تاریخ نشر آگهی، عنوان و درجه شغلی می باشد. زبان جستجو در وب سایت de.gigajob.com آلمانی است.

jobkurier.de

از دیگر سایت های معتبر کاریابی در آلمان می توان به سایت jobkurier.de اشاره کرد. این نوع وب سایت پیشنهاد های کاری را در دسته بندی های مختلفی از جمله شرکت های برتر، جستجو بر اساس حرفه، شهر و میزان فاصله تا مقصد ارائه می دهد. زبان جستجو در سایت jobkurier.de آلمانی می باشد.

stellenanzeigen.de

وب سایت stellenanzeigen فرصت های شغلی و پیشنهادات کاری شرکت های معروف آلمانی را به کاربران ارائه می کند. در این وب سایت متقاضیان می توانند مشاغل موجود را بر اساس شهر و حرفه جستجو کنند. زبان جستجوی این وب سایت نیز آلمانی می باشد.

 stellenmarkt.de

وب سایت stellenmarkt.de مشاغل تمام وقت و پاره وقت را به متقاضیان ارائه می کند. کاربران می توانند در این وب سایت ثبت نام نموده، پروفایل ایجاد کنند و سپس شغل مورد نظر را در شهر مورد علاقه خود جستجو نمایند. در این سایت زبان جستجو، آلمانی می باشد.

وب سایت کاریابی stellenmarkt.de

xing.com/jobs

از دیگر سایت های معروف برای کاریابی در آلمان می توان به وب سایت xing.com/jobs اشاره کرد. این سایت از برترین عناوین شغلی برخوردار است، همچنین رشته های محبوب و شهر های برتر و نوع استخدام را شامل می شود. افراد در وب سایت xing.com/jobs می توانند به دو زبان انگلیسی و آلمانی به جستجوی مشاغل بپردازند.

anzeigen.ru-geld.de/en/job

این نوع وب سایت مشاغل را بر اساس دسته بندی های کار پاره وقت، تمام وقت، ماهر، نیمه ماهر، علمی، کارآموزی، دور کاری و کار در خارج از آلمان به کاربران پیشنهاد می دهد. متقاضیان می توانند در این وب سایت به زبان انگلیسی جستجو کنند.

glassdoor.de

یکی دیگر از سایت های کاریابی آلمان، سایت گلسدور ( glassdoor.de) می باشد، که کارفرمایان موقعیت های شغلی را در آن قرار می دهند و افراد جویای کار در آلمان با مراجعه به این سایت و ثبت نام در آن، اقدام به جستجوی شغل مورد علاقه خود می نمایند. در نظر داشته باشید که اپلای کردن برای کار، تنها بخش کوچکی از فرایند ورود به بازار کار آلمان می باشد. مهم ترین بخش برای ورود به بازار کار، مصاحبه موفقیت آمیز و دریافت قرارداد کاری می باشد.

برترین کشور ها برای مهاجرت کاری

مهاجرت کاری به آلمان  مهاجرت کاری به کانادا مهاجرت کاری به ترکیه مهاجرت کاری به فرانسه مهاجرت کاری به انگلستان مهاجرت کاری به اسپانیا مهاجرت کاری به سوئد مهاجرت کاری به اتریش مهاجرت کاری به مجارستان مهاجرت کاری به دانمارک مهاجرت کاری به آمریکا مهاجرت کاری به هلند مهاجرت کاری به ایتالیا

موسسه کاریابی فدرال آلمان

بزرگ ترین پرتال مشاغل رسمی آلمان، متعلق به آژانس کاریابی فدرال آلمان (BA) است. این موسسه کاریابی فرصت های شغلی در آلمان و کشور های دیگر را به متقاضیان ارائه می دهد. کارجویان در وب سایت BA می توانند فرصت های شغلی مناسبی را پیدا کنند. اگر چه بسیاری از پیشنهاد های کاری به زبان آلمانی می باشد، اما این پرتال امکان جستجو به زبان های انگلیسی و فرانسه را نیز در اختیار کاربران قرار می دهد. در این وب سایت کاریابی، متقاضیان می توانند به دنبال مشاغل و تخصص هایی باشند که با کمبود نیرو مواجه اند.

سایت کاریابی فدرال آلمان را می توان بهترین موسسه کاریابی آلمان دانست. این آژانس کاریابی به همه دانشجویان و افراد غیر شهروند در آلمان کمک می کند تا بتوانند شغل مناسبی پیدا کنند. تمام دانشجویان خارجی باید برای یافتن اولین شغل های خود، از این موسسه کمک بگیرند. این پورتال اطلاعات و مشخصات متقاضیان را برای کارفرمایان ارسال می کند، بنابراین کارفرمایان آلمانی می توانند مستقیم با افراد کارجو تماس بگیرند. برای یافتن یک شغل مناسب بهتر است افراد به جستجوی کامل بپردازند و انواع شغل ها و شرایط را ارزیابی کرده و دریافتی ها را با هم مقایسه نمایند.

موقعیت های شغلی موجود در این وب سایت، هر روز در حال آپدیت و به روز رسانی هستند. از این رو توصیه می شود متقاضیان مدام به این پرتال سر بزنند و فرصت های شغلی جدید را بررسی کنند. در وب سایت کاریابی فدرال آلمان ممکن است آگهی های مرتبط با زبان انگلیسی و فرانسوی هم منتشر شود، هر چند که برای کار در کشور آلمان، تسلط به زبان آلمانی الزامی است.

موتورهای جستجوی کار در آلمان

در بخش قبلی به بررسی سایت های کاریابی آلمان پرداختیم، اما علاوه بر سایت های کاریابی در این کشور و مبادلات آنلاین نیروی کار، بسیاری از وب سایت ها نیز وجود دارند که تحت عنوان موتور های جستجو شناخته می شوند. در واقع این وب سایت ها موتور های جستجو در پایگاه های داده و سایت هایی با پیشنهاد شغل می باشند. در این سایت ها امکان تبلیغ و ایجاد نمایه وجود ندارد، اما با این حال موتور های جستجو فرصتی را در اختیار کارجویان قرار می دهند که به راحتی به جستجوی کار بپردازند. ناگفته نماند که موتور های جستجو به زبان آلمانی در دسترس کاربران هستند. در ادامه به برخی از این موتور های جستجو در المان اشاره می کنیم:

  • de
  • indeed.com
  • de
  • de
  • de
  • de
  • de
  • de

موتور های جستجو برای کاریابی در کشور آلمان

برترین آژانس های استخدام در آلمان

بازار کار در کشور آلمان در زمینه های صنعت خودرو، تحقیقات، متالوژی و … بسیار پر رونق است. از طرفی به دلیل پایین بودن نرخ بیکاری و و نرخ تولد در آلمان، این کشور با کمبود شدیدی در حوزه نیروی متخصص مواجه است. همچنین وجود امنیت شغلی، ارزش بالای پول آلمان و محیط کاری عالی سبب شده آلمان به بهترین گزینه برای افراد خارجی برای کاریابی تبدیل شود. یکی از بهترین روش ها برای کاریابی در این کشور، همکاری با آژانس های کاریابی  آلمان می باشد. این آژانس های کاریابی به عنوان یک واسطه بین کارفرما و جویای کار به حساب می آیند.

آژانس های کاریابی موظف هستند که بهترین نیرو را برای یک موقعیت شغلی پیدا کنند و می توانند به عنوان بهترین گزینه برای کاریابی مطرح شوند. لیست موسسات کاریابی در آلمان و آژانس های استخدام کمک قابل توجهی به کارجویان برای یافتن شغل و به کارفرمایان برای جذب نیروی متخصص می کنند. این شرکت های کاریابی در آلمان با در اختیار داشتن رزومه کارجویان و لیست مشاغل مورد نیاز، نقش مهمی در تامین نیروی کار آلمان دارند. در ادامه می خواهیم به برترین آژانس های استخدام در آلمان اشاره کنیم:

  • KELLY SERVICES
  • IRC COACHING ACADEMY
  • APPROACH PEOPLE RECRUITMENT
  • CONNECT JOBS
  • STANTON CHASE
  • EURO LONDON APPOINTMENT
  • ANTAL INTERNATIONAL

استفاده از لینکدین جهت کاریابی در آلمان

به عنوان یکی از ابزار های کاریابی درآلمان، می توان به شبکه اجتماعی لینکداین اشاره کرد. استفاده از لینکداین یک روش مناسب برای کاریابی چه در آلمان و چه در هر کشوری می باشد. این ابزار را می توان بزرگ ترین شبکه حرفه ای جهان با حدود 800 میلیون عضو دانست که در بیش از 200 کشور در سراسر جهان فعال است. کارفرمایان در تمام نقاط دنیا از جمله آلمان می توانند فرصت های شغلی را در لینکداین به اشتراک بگذارند. همچنین کارجویان نیز این امکان را دارند که در این شبکه ثبت نام کرده و رزومه خود را در آن قرار دهند. این افراد می توانند در صورت مشاهده فرصت های شغلی مناسب، رزومه ای را که در لینکداین بارگزاری کرده اند را برای کارفرما ارسال نمایند.

متقاضیان می توانند برای ثبت نام در شبکه لینکداین وارد سایت linkedin.com شده و روی گزینه join now کلیک کنند. افراد پس از ثبت نام در سایت لینکداین می توانند وارد پروفایل خود شده و رزومه خود را بارگزاری نمایند.

انواع ویزای کار آلمان

کشور آلمان هر ساله برای جبران کمبود نیروی متخصص، تعداد زیادی از نیرو های کار خارجی را به خود جذب می کند. متقاضیان برای مهاجرت به آلمان و کار در این کشور می توانند از طریق دو نوع ویزای کاری اقدام کنند. ویزای پیشنهاد شغلی (جاب آفر) و ویزای جست و جوی کار (جاب سیکر). هر یک از این دو نوع ویزا شرایط مخصوص به خود را دارند که در ادامه به صورت جداگانه به بررسی هر یک از آن ها می پردازیم.

داشتن پیشنهاد کار از جانب یک کارفرمای آلمانی یا شرکت یا موسسه در این کشور

برای دریافت ویزای جاب آفر، متقاضیان نیازمند داشتن پیشنهاد شغلی (جاب آفر) از یک کارفرمای آلمانی می باشند. در این صورت افراد می توانند به طور مستقیم ویزای کاری آلمان را دریافت کنند. دادن دعوتنامه کاری به نیرو های خارجی به این سادگی ها هم نیست. در واقع در صورتی یک کارفرما می تواند به یک نیروی خارجی پیشنهاد شغلی ارائه کند که نتواند در کشور آلمان نیروی مورد نیاز خود را پیدا کند. از این رو، کارفرما باید ابتدا فرصت شغلی مورد نیاز خود را در آلمان آگهی کند.

 

ویزای جاب آفر

در صورت عدم یافتن نیروی کار، این بار باید موقعیت شغلی مورد نظر را در در اتحادیه اروپا آگهی نماید. در صورتی که در اتحادیه اروپا هم کسی نبود که تخصص لازم برای دریافت شغل مورد نظر را داشته باشد، کارفرما این مجوز را خواهد داشت که از نیرو های کار خارجی دعوت به عمل آورد. لازم به ذکر است در سال های اخیر، به دلیل نیاز شدید کشور آلمان به نیروی کار، این قوانین کمی ساده تر شده و در برخی موارد، نیازی نیست که کارفرما موقعیت شغلی مورد نظر را در آلمان و اتحادیه اروپا آگهی کند.

در جاب آفری که از سوی کارفرما به متقاضی ارائه می شود، جزئیات مربوط به کار نوشته شده است. مواردی همچون ساعات کاری، میزان حقوق دریافتی، شرح وظایف، تاریخ شروع به کار و … در متن جاب آفر آمده است. داشتن جاب آفر به منزله مجوز ورود به آلمان برای کار می باشد. افراد می توانند پس از 5 سال کار در آلمان از طریق ویزای کار جاب آفر، اقدام به دریافت اقامت این کشور نمایند.

از طریق ویزای جاب سیکر (ویزای جست و جوی کار)

نوع دیگری از ویزای کار وجود دارد که افراد از طریق آن می توانند در کشور آلمان حضور داشته و به دنبال کار بگردند، به این نوع ویزا، ویزای جست و جوی کار و یا جاب سیکر گفته می شود. در ویزای جاب سیکر دولت آلمان به متقاضیان یک اقامت شش ماهه ارائه می کند که در این کشور به جستجوی کار بپردازند. افراد با داشتن مدرک تحصیلی و سابقه کاری مرتبط می توانند در حوزه شغلی متناسب با رشته خود به دنبال کار باشند. این ویزا پس از بررسی مدارک افراد و تائید واجد شرایط بودن متقاضی به وی تعلق می گیرد. باید به این نکته توجه داشته باشید که در صورتی که افراد نتوانند در این مدت مشخص شده، شغلی پیدا کنند باید به کشور خود بازگردند.

به طور کلی در صورتی که افراد خارج از این کشور، اقدام به کاریابی در آلمان نمایند، شانس کم تری برای یافتن شغل خواهند داشت. به این دلیل که وقتی متقاضی موقعیت شغلی خاصی را پیدا می کند، کارفرما از وی می خواهد که برای صحبت های بیشتر در مورد کار و انجام مصاحبه، به صورت حضوری مراجعه کند و از آن جایی که متقاضی در آلمان حضور ندارد، ناچار است از طریق اپلیکیشن هایی همچون اسکایپ به صورت آنلاین مصاحبه کند. همچنین در صورتی که کارفرما، متقاضی را به عنوان نیروی کار بپذیرد، از وی می خواهد که به آلمان بیاید، اما ممکن است فرایند مهاجرت متقاضی تا یک سال به طول انجامد. در صورتی که کارفرما الان به نیروی کار نیاز دارد. از این رو دولت آلمان ویزایی را برای کارجویان در نظر گرفته که توسط آن می توانند 6 ماه در آلمان اقامت داشته و به صورت حضوری به دنبال کار بگردند. در صورت عقد قرارداد کاری با کارفرما، افراد می توانند در این کشور ویزای کاری دریافت کرده و مشغول به کار شوند.

 

مدت زمان ویزای جستجوی کار

شرایط مورد نیاز برای جستجوی کار در آلمان

برای جستجوی کار در آلمان افراد باید شرایط لازم را داشته باشند، تا در صورت یافتن شغل مناسب، از طرف کارفرما پذیرفته شوند. با توجه به وجود موقعیت های شغلی متعدد و نیاز این کشور به نیروی کار، معمولا افراد در مدت 6 ماهه ای که کشور آلمان به آنان ارائه کرده است، می توانند شغل متناسب را پیدا کنند. بنابراین جای نگرانی برای این افراد وجود نخواهد داشت، به خصوص اگر شرایط لازم را به خوبی فراهم کنند، به طوری که بتوانند نظر کارفرمای آلمانی را به خود جلب کنند.

داشتن یک رزومه تحصیلی و کاری قوی می تواند تاثیر خوبی برروی کارفرما بگذارد و یکی از فاکتور های اساسی در جست و جوی کار به شمار می رود. افراد باید حداقل 3 سال سابقه کاری مرتبط با شغلی که در جست و جوی آن هستند داشته باشند و علاوه بر آن از مهارت و تخصص کافی در حوزه مورد نظر برخوردار باشند. متقاضیان برای جستجوی کار در المان باید حداقل 18 سال سن داشته باشند. ارائه مدرکی مبنی بر داشتن تمکن مالی برای مدت 6 ماهه ای که متقاضی در آلمان سکونت دارد، از مهم ترین شرایط کاریابی در این کشور می باشد. در واقع فرد کارجو باید ثابت کند که در مدت زمانی که به دنبال کار می گردد و درآمدی ندارد، توانایی تامین هزینه خود را داشته و سربار دولت آلمان نخواهد بود.

افراد برای کاریابی در آلمان باید حداقل مدرک کارشناسی داشته باشند. خوشبختانه در حال حاضر با توجه به کمبود نیروی کار در آلمان و نیاز این کشور به نیروی خارجی، در این مورد قوانین ساده تر شده است. افراد با داشتن مدرک کاردانی و یا گذراندن دو سال آموزش های فنی و حرفه ای نیز قادر به جستجوی کار در آلمان خواهند بود. برای دریافت ویزای جاب سیکر آلمان، متقاضیان باید دارای مدرک زبان آلمانی در سطح حداقل B1 باشند. داشتن مدارک پزشکی و بیمه مسافرتی از دیگر شرایط ویزای جاب سیکر آلمان به شمار می رود. در حالت کلی مدارک و شرایط مورد نیاز برای ویزای جستجوی کار در آلمان، بسته به رشته تحصیلی و نظر کارفرما متفاوت خواهد بود. با این حال شرایط کلی برای دریافت این نوع ویزا در این بخش مطرح گردید.

مشاغل مورد نیاز در آلمان

افرادی که قصد کاریابی و مهاجرت کاری به این کشور را دارند، قطعا باید از مشاغل مورد نیاز در آلمان کسب اطلاع کنند. متقاضیان باید قبل از هر اقدامی بدانند که آیا مهارت و تخصص آن ها اصلا به درد این کشور می خورد و مورد نیاز می باشد یا خیر. از آن جایی که آلمان از اقتصاد پویا و رو به رشدی برخوردار است، ممکن است برخی مشاغل با گذر زمان از چرخه اقتصاد خارج شوند و یا برخی مشاغل تقااضای بیشتری پیدا کنند. از این رو بررسی مشاغل مورد نیاز این کشور، اهمیت بسیاری پیدا می کند. کشور آلمان هر ساله لیستی از مشاغل مورد نیاز خود را منتشر می کند و متقاضیان می توانند با بررسی این لیست، آینده شغلی خود را در این کشور بررسی کنند.

مشاغل پزشکی و دارو سازی در آلمان

کشور آلمان دارای سیستم خدمات درمانی و بهداشتی فوق العاده ای می باشد و نسبت به کشور های دیگر، در مراقبت های بهداشتی از سطح بالایی برخوردار است. از طرفی این کشور دارای جمعیت سالخورده می باشد که نیاز به پزشک و پرستار دارند. از این رو مشاغل پزشکی، پرستاری و داروسازی در این کشور دارای تقاضای بالایی بوده و از مشاغل مورد نیاز محسوب می شوند.

 

پزشکی و پرستاری در آلمان

مشاغل مهندسی در آلمان

پیشرفته بودن صنعت آلمان بر هیچ کس پوشیده نیست و صنایع مختلفی همچون صنعت خودرو، ماشین آلات و … در این کشور فعالیت گسترده ای دارند. از این رو مشاغل مهندسی و تخصص در محصولات الکترونیکی، ماشین آلات و کارخانه ها یکی از مهم ترین نیازمندی های آلمان به شمار می رود. در صورتی که در رشته های مهندسی تحصیل کرده و مهارت دارید، کاریابی در آلمان بهترین گزینه برای شما خواهد بود.

مشاغل پرستاری و مراقبت از سالمندان در آلمان

به دلیل افزایش جمعیت سالخوردگان و کاهش تعداد جوانان در آلمان، تقاضا برای مشاغل پرستاری و مراقبت از سالمندان در این کشور بالا می باشد. بیمارستان ها، خانه های سالمندان و سایر مراکز مراقبتی، همواره به دنبال پرستار با سطوح مختلف سابقه کاری می باشند.

به دیگر مشاغل مورد نیاز در آلمان در حد اشاره اکتفا می کنیم:

  • مشاغل حوزه فناوری اطلاعات و IT
  • مشاغل تبلیغات و بازاریابی
  • ریاضی دان
  • مدیریت بازرگانی
  • حسابدار
  • مترجم و مدرس زبان
  • فیزیوتراپ
  • طراح داخلی
  • روانشناس
  • مشاور ساخت و ساز
  • بازریاب
  • مدیر اجرایی
  • نجار
  • معمار
  • و …

میزان حقوق برای مشاغل مختلف در آلمان

از اصلی ترین دغدغه ها برای پیدا کردن شغل برای همه افراد، میزان حقوق و دریافتی می باشد که همواره کارجویان به دنبال سبک سنگین کردن آن با توجه به شرایط خود می باشند. قطعا برای کاریابی در آلمان نیز، این مسئله از اصلی ترین موارد برای کارجویان خواهد بود و بررسی آن به همه افراد توصیه می شود. این از بدیهیات است که فردی بخواهد بداند برای تخصص و مهارتش در کشور صنعتی ای همچون آلمان چقدر حقوق تعیین شده است.

به طور کلی میانگین حقوق و دستمزد در آلمان بین 1870 یورو در ماه تا 6756 یورو در ماه متغیر است. در واقع ارقام ذکر شده حداقل و حداکثر حقوق دریافتی در کشور آلمان می باشند. توجه داشته باشید که در کشور آلمان دو معقوله تحت عنوان حقوق نا خالص و حقوق خالص مطرح است. تفاوت بین این دو حقوق ممکن است برای برخی از افراد مهاجر باعث تعجب شود که این مسئله به دلیل سیستم مالیاتی این کشور می باشد. به طور کلی مبالغ لازم برای تامین اجتماعی و مالیات بر درآمد حدود 35 درصد از حقوق نا خالص افراد را در بر می گیرد. به طور مثال اگر شخصی در آلمان 3000 یورو در ماه به عنوان حقوق دریافت کند، پس از کسر موارد ذکر شده در نهایت ماهانه 1.950 یورو دریافتی خواهد داشت. از این رو لازم است افراد در خصوص کاریابی در آلمان، با کارفرمای خود صحبت کرده و در طول مذاکره درباره حقوق، تفاوت قابل توجه میان درآمد ناخالص و خالص را در نظر داشته باشند.

برخی از کارفرمایان آلمانی با توجه به شرایط شرکت مورد نظر، ممکن است به کارمندان خود پاداش هایی تحت عنوان “ماه سیزدهم”، حقوق تابستان و یا کریسمس و یا حق پورسانت پرداخت کنند. همچنین ممکن است طبق عملکرد افراد و میزان بازدهی، پاداشی را برای آن ها در نظر بگیرند. ممکن است حتی این پاداش ها به صورت غیر نقدی و امکاناتی همچون تلفن همراه، خودرو های سازمانی و یا رایانه و … باشد.

 

دستمزد دریافتی در آلمان

در مورد میزان حقوق و دستمزد مشاغل در آلمان باید بگوییم که علاوه بر نوع شغل، استان محل کار نیز بر مبلغ دریافتی افراد تاثیر گذار خواهد بود. از این رو کم ترین میزان دستمزد برای استان زاکسرن می باشد و بالاترین میزان حقوق را می توان متعلق به استان های هسن، بایرن و هامبورگ دانست. در ادامه جدولی آورده شده است که در آن میزان حقوق سالیانه برای مشاغل مختلف در آلمان ارائه شده است.

عنوان شغلمیانگین حقوق ناخالص سالیانه
مهندس64.541 یورو
پزشک92.316 یورو
بانکداری65.006 یورو
دارایی76.354 یورو
حرفه های فنی64.119 یورو
خدمات بهداشتی و اجتماعی49.866 یورو
آموزش50.352 یورو
حمل و نقل51.501 یورو
روابط عمومی57.741 یورو
منابع انسانی58.408 یورو
بازاریابی60.424 یورو
مشاوره63.893 یورو
فناوری اطلاعات و IT60.545 یورو
طراحی48.259 یورو

 

بررسی ویزای همراه آلمان برای کارجویان

بسیاری از کارجویان به دنبال این هستند که بدانند آیا می توانند خانواده خود را نیز در آلمان به همراه داشته باشند؟ موسسه مهاجرتی آوام در پاسخ این سوال باید بگوید برای دریافت ویزای همراه جهت کار در آلمان باید به یک سری نکات توجه کرد. برای این که متقاضیان کاریابی در آلمان بتوانند برای خانواده خود، ویزای همراه دریافت کنند باید کارت اقامت آلمان را داشته باشند. از این رو می توان گفت در روش جاب آفر افراد به دلیل داشتن اقامت آلمان می توانند ویزای همراه دریافت کنند، اما در روش جاب سیکر و جست و جوی کار این امکان وجود ندارد.  افرادی که ویزای جاب سیکر آلمان را دریافت می کنند، در طول مدت زمانی که به دنبال کار می گردند، اجازه اخذ ویزای همراه را نخواهند داشت، چرا که هنوز وضعیت ماندن یا نماندن خود این افراد در آلمان نیز در هاله ای از ابهام است. در ویزای جاب سیکر در صورتی که افراد موفق به یافتن کار شوند، می توانند پس از عقد قرارداد کاری اقامت آلمان را دریافت کرده و سپس اقدام به اخذ ویزای همراه برای خانواده خود نمایند.

نکته ای که در خصوص دریافت ویزای همراه وجود دارد این است که این ویزا به همسر و فرزندان مجرد و زیر 18 سال افراد، تعلق می گیرد. در واقع فرزندانی که بالای 18 سال دارند و یا متاهل باشند امکان استفاده از این ویزا را نخواهند داشت. از دیگر نکاتی که برای دریافت ویزای همراه باید در در نظر داشت این است که افراد باید برای دریافت این ویزا، تمکن مالی لازم را داشته باشند. به این معنی که حقوقی که فرد دریافت می کند باید به گونه ای باشد که متقاضی بتواند هزینه های زندگی خانواده خود را در آلمان تامین کند. ناگفته نماند در این کشور میزان حقوق دریافتی نیرو های متخصص به گونه ای است که مشکلی در تامین هزینه های زندگی نخواهند داشت. در صورتی که همسر فرد متقاضی علاقه به کار کردن در آلمان داشته باشند، از طریق این ویزا اجازه اشتغال به کار را خواهد داشت. برای کار در این کشور لازم است  همسر متقاضی دانش خوبی در زبان آلمانی داشته باشد. همچنین فرزندان فرد نیز می توانند در مدارس دولتی آلمان به صورت رایگان تحصیل کنند. در حالت کلی در صورت دریافت اقامت کاری آلمان، اعضای خانواده فرد نیز می توانند اقامت این کشور را دریافت کرده و از خدمات ارائه شده در المان بهره مند شوند.

 

ویزای همراه آلمان

وضعیت اقامت و تابعیت آلمان از طریق کار

یکی از اصلی ترین هدف های متقاضیان برای کاریابی در آلمان، دریافت اقامت دائم و به دنبال آن تابعیت این کشور می باشد. به دلیل بالا بودن امکانات رفاهی و کیفیت زندگی، مراقبت های پزشکی و خدمات درمانی مناسب و رشد اقتصادی در آلمان بسیاری از افراد علاقه دارند در این کشور بمانند و از امکانات زیاد این کشور پیشرفته بهره مند شوند. خوشبختانه دولت آلمان نیز به افرادی که از روش های مختلف از جمله کاری به این کشور مهاجرت کرده اند، در صورت واجد شرایط بودن، اقامت دائم ارائه می دهد.

دریافت اقامت و تابعیت از طریق کار در المان به این صورت است که افراد پس از گذشت 4 تا 5 سال اقامت در این کشور می توانند اقدام به دریافت اقامت دائم نمایند. البته این افراد باید در مدت اقامت در آلمان، حق بیمه پرداخت نموده و همچنین مالیات های خود را به طور مرتب پرداخت کرده باشند. پس از دریافت اقامت دائم، این امکان وجود دارد که متقاضیان برای دریافت شهروندی و تابعیت آلمان اقدام نمایند. متقاضیان می توانند پس از گذشت 3 تا 4 سال از اقامت دائم، درخواست پاسپورت آلمان را ارائه دهند. با دریافت تابعیت و پاسپورت آلمان، شما دیگر یک شهروند آلمانی محسوب می شوید و می توانید از تمام حقوق شهروندی از جمله حق رای و … برخوردار شوید.

سخن پایانی

مهاجرت از طریق کاریابی در آلمان یکی از روش های موجود برای مهاجرت به این کشور می باشد. در صورتی که افراد تخصص و مهارت داشته باشند می توانند در این کشور مشغول به کار شوند. از آن جایی که آلمان با کمبود شدید نیروی متخصص مواجه است، همواره به دنبال جذب نیروی کار خارجی از سراسر دنیا می باشد. بنابراین در صورتی که افراد با زبان آلمانی آشنایی داشته باشند، می توانند به راحتی در شغل مرتبط با رشته تحصیلی خود در این کشور اپلای کنند.

مراجعه به سایت های کاریابی آلمان یکی از روش های جستجوی کار در این کشور می باشد که کمک قابل توجهی به کارجویان می کند. افراد می توانند پس از مدتی کار در آلمان، اقامت کاری خود را به اقامت دائم تبدیل نموده و در نهایت شهروندی این کشور را دریافت کنند. در صورتی که قصد کاریابی در کشور آلمان را دارید و نیازمند مشاوره می باشید، به شما توصیه می کنیم به کارشناسان ما در موسسه مهاجرتی رویال مهاجرت مراجعه نموده و سوالات و ابهامات خود را با آن ها در میان بگذارید.

نظر خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان مهاجرت