
تحصیل پزشکی و دندانپزشکی در آلمان + شرایط و هزینه 2023
آلمان یکی از مناسب ترین کشور ها به منظور تحصیل است که هر ساله متقاضیان و دانشجویان زیادی را برای تحصیل دندان پزشکی در آلمان، از تمام کشور ها پذیرش می کند. این کشور بسیار پیشرفته و مدرن بوده، دارای نرخ بیکاری و تورم بسیار پایین و اقتصادی با ثبات می باشد. آلمان از مجموعه کشور های عضو سازمان ملل متحد، ناتو و از بنیان گذاران اتحادیه اروپا است. از مزایای تحصیل پزشکی در آلمان و کار در این کشور پیشرفته و صنعتی می توان به فرصت های شغلی بسیار مناسب و فراهم بودن امکان تحصیل رایگان، اشاره کرد.
با ما در ارتباط باشید و سوالات، ابهامات و نگرانی های خود را از طریق راه های ارتباط زیر با ما در میان بگذارید. از طریق شماره تماس زیر میتوانید با مشاورین ما گفتگو کنید
تحصیل رایگان در آلمان، یکی از اصلی ترین دلایلی است که موجب شده تا این کشور به عنوان یکی از محبوبترین مقاصد برای دانشجویان سراسر دنیا شناخته شود. این تحصیل رایگان، بسیاری از رشته های تحصیلی محبوب، از جمله تحصیل دندانپزشکی در آلمان را در برمی گیرد. از ویژگی های دیگر سیستم آموزشی آلمان که موجب محبوبیت بی اندازه آن بین متقاضیان شده، می توان به معتبر بودن و رنک بسیار بالای مؤسسات آموزشی این کشور در مجامع بینالمللی اشاره کرد.
تحصیل پزشکی در آلمان و دندانپزشکی از پر طرفدار ترین رشته های تحصیلی برای دانشجویان در تمام کشور های جهان به شمار می آیند. از این رو سؤالات و ابهامات بسیاری در ذهن متقاضیان تحصیل در این رشته وجود دارد که باید برای پاسخ آنها، به دنبال منابعی معتبر و قابل اطمینان باشند. به همین منظور کارشناسان مهاجرتی ما در مجموعه رویال مهاجرت، با استناد به جدید ترین و به روز ترین مقالات دنیا و برای پاسخ دادن به سؤالات متقاضیان، این مطلب را گردآوری کرده اند.
عزیزان می توانند با مطالعه این مقاله در خصوص تحصیل دندانپزشکی در آلمان و پزشکی، با تمامی نکات و جزئیات آن آشنا شوند. همچنین متقاضیان می توانند در صورت وجود هرگونه سؤال در مورد مسائل مهاجرتی، اخذ ویزا و اقدام از طریق انواع روش ها، از طریق شماره های مندرج در سایت با مشاورین و وکلای مجرب ما در این زمینه در ارتباط باشند.
تحصیل در آلمان
به طور کل تحصیل در آلمان از مزایای بسیار خوبی از جمله فراهم بودن امکان کار در این کشور، تحصیل برخی مقاطع به زبان انگلیسی، معتبر بودن مدارک تحصیلی اخذ شده از دانشگاه های آلمان نزد کارفرمایان در سراسر جهان و… برخوردار می باشد. از دیگر دلایلی که موجب علاقه مند شدن افراد به تحصیل پزشکی در آلمان می گردد، پیری جمعیت این کشور و نیاز مبرم آن به نیروی کار متخصص جوان می باشد. این عامل موجب شده تا فرصت های شغلی خیلی خوب در انتظار متقاضیان بوده و این افراد بتوانند به درآمدزایی پس از اتمام تحصیل خود، بسیار امیدوار باشند.
شرایط تحصیل در آلمان
آلمان در اروپای غربی و مرکزی واقع شده و قطب صنعتی و اقتصادی اروپا به شمار می رود. پایتخت آلمان، شهر برلین بوده و زبان رسمی مردم در این کشور، آلمانی می باشد. از مهم ترین شهر های این کشور می توان به مونیخ، هامبورگ و فرانکفورت اشاره کرد. آلمان که یکی از پر جمعیت ترین کشور های اروپا به شمار می رود، در همسایگی کشور های مهمی از جمله فرانسه، سوئیس، هلند، دانمارک و اتریش واقع شده است.
از مهم ترین صنایع آلمان، می توان به صنعت خودرو سازی این کشور اشاره کرد که بخش بزرگی از اقتصاد این کشور را به دوش می کشد. همان طور که پیش تر اشاره کردیم، نرخ بیکاری در آلمان، عدد بسیار کوچکی را به خود اختصاص داده و به دلیل پیری جمعیت، کمبود نیروی متخصص جوان در صنایع مختلف این کشور، مشهود می باشد.
از پر تقاضا ترین روش های مهاجرت به آلمان، می توان به روش تحصیلی اشاره نمود. متقاضی مهاجرت تحصیلی به آلمان، می تواند پس از اتمام تحصیل خود در این کشور، مشغول به کار شده و کسب درآمد را آغاز نماید. در صورت کار کردن به مدت 5 سال در کشور آلمان، در یافت حقوق در این 5 سال و پرداخت مالیات به صورت کامل، فرد می تواند برای اخذ اقامت دائم آلمان، درخواست بدهد. همچنین پس از دریافت اقامت دائم و با گذشت 3 الی 5 سال، فرد می تواند برای اخذ پاسپورت آلمانی خود اقدام نماید.
تحصیل پزشکی و دندانپزشکی در آلمان
تحصیل پزشکی و دندانپزشکی در آلمان با توجه به مزایایی که فرد متقاضی از آنها برخوردار می شود، از پر طرفدار ترین رشته های تحصیلی محسوب می گردند. تقاضا برای تحصیل در این دو رشته و زیر شاخه های آنها در آلمان، به دلیل رایگان بودن و همچنین بالا بودن سطح و کیفیت آموزش، از تمام کشور های جهان وجود دارد. همچنین در کشور آلمان، دانشگاه های پزشکی معتبری وجود دارند که به دلیل بالا بودن رنک بینالمللی، مورد پذیرش تمام کشور های دنیا می باشند.
شرایط تحصیل پزشکی و دندانپزشکی در آلمان
آلمان به دلیل شرایط بسیار مطلوبی که برای کار، تحصیل و زندگی دارد، یکی از بهترین و مناسب ترین کشور ها، به منظور تحصیل پزشکی و دندانپزشکی به شمار می آید. این کشور، از صنعتی و پیشرفته ترین نقاط دنیا به شمار آمده و از مجموعه اعضای ناتو، سازمان ملل و کشور های پنج به علاوه یک می باشد. همان طور که پیش تر اشاره کردیم، تحصیل رایگان دندانپزشکی، پزشکی و همچنین زیر شاخه های آن در کشور آلمان، امکان پذیر می باشد.
تحصیل رایگان پزشکی در آلمان، تنها در دانشگاه هایی امکان پذیر می باشد که رنکینگ بینالمللی و به ویژه اعتبار آنها، بالا باشد. محبوبیت رشته پزشکی و زیر شاخه های آن، موجب شده تا بین متقاضیان تحصیل در این رشته ها فضایی رقابتی ایجاد شود. چرا که افراد برای ورود به دانشگاه های پزشکی و تحصیل در آنها، باید در آزمون های ورودی یا همان کنکور این دانشگاه ها شرکت نمایند.
اخذ پذیرش در دانشگاه های پزشکی آلمان
افرادی که متقاضی ورود به رشته پزشکی و زیرشاخه های آن در آلمان هستند، به سه روش می توانند برای اخذ پذیرش از دانشگاه های این کشور اقدام نمایند:
اخذ پذیرش از دانشگاه های دولتی آلمان
اخذ پذیرش در دانشگاه های دولتی آلمان، هان طور که پیش تر به آن اشاره کردیم، از طریق گزینش با آزمون ورودی انجام می شود و افراد باید نمره قبولی در این آزمون را کسب نمایند. زمانی که برای شروع تحصیل رشته های پزشکی، دندانپزشکی و زیرشاخه های آنها در نظر گرفته شده، تنها یک بار در سال و در ماه سپتامبر می باشد.
افراد باید توجه داشته باشند که دانشگاه های دولتی این کشور، تنها در ترم سپتامبر پذیرش خواهند داشت و هیچ پذیرشی در ترم ژانویه انجام نمی شود. بنابراین افرادی که از ترم سپتامبر جا بمانند تا سال بعد برای پذیرش در این دانشگاه ها، شانسی نخواهند داشت.
آزمون ورودی پزشکی و دندانپزشکی آلمان
افرادی که متقاضی تحصیل در رشته های پزشکی و دندانپزشکی دانشگاه های آلمان هستند، برای اخذ پذیرش این دانشگاه ها باید مدرک دیپلم 12 ساله دبیرستان را دریافت کرده باشند. پس از دریافت دیپلم، این افراد باید خود را برای یک آزمون ارزیابی که پیش تر به آن اشاره کردیم، آماده نمایند. این آزمون معمولاً به زبان آلمانی بوده و همچنین این زبان نیز یکی از موارد امتحانی به شمار می رود. بنابراین افراد برای پذیرفته شدن، باشد آمادگی لازم برای پاسخ دادن به سؤالات مربوط به زبان آلمانی را نیز داشته باشند. لازم به ذکر است که سطح زبان این امتحان ورودی، در حدود B2 می باشد.
آزمون ورودی برگزار شده برای هر یک از دانشگاه های آلمان، با دانشگاه های دیگر متفاوت می باشد. در کل این آزمون از دو بخش زبان آلمانی و ریاضیات تشکیل شده است که برخی دانشگاه ها تنها شرکت در آزمون زبان آلمانی را ضروری می دانند. افراد می توانند به تعداد دفعات دلخواه در این آزمون شرکت کنند. ولی باید توجه داشته باشند که پس از آن تنها 24 ماه برای آماده شدن و ورود به دانشگاه مورد نظر زمان دارند.
متقاضیانی که به منظور تحصیل در رشته های پزشکی و دندانپزشکی آلمان اقدام می نمایند، باید پیش از شروع تحصیل و دو ماه قبل از آن، در این آزمون شرکت کنند. البته افراد باید بدانند که شیوه و سطح برگزاری این امتحان ورودی در کشور آلمان، با آزمون های برگزار شده در ایران و یا ایتالیا متفاوت می باشد. عزیزان می توانند برای آگاهی از جدید ترین جزئیات این امتحانات، از طریق شماره های مندرج در سایت، با کارشناسان ما در موسسه مهاجرتی آوام تماس گرفته و از راهنمایی های آنها برخوردار شوند.
اگر متقاضیان بتوانند در این آزمون نمره قبولی را کسب کنند، یک گواهی دریافت کرده و این امکان را خواهند داشت که برای پذیرش مقطع کارشناسی در هر یک از دانشگاه های آلمان درخواست بدهند. لازم به ذکر است؛ برخی دانشگاه های آلمان به منظور آماده سازی افراد برای شرکت و کسب نمره قبولی در این آزمون، کلاس های آماده سازی برگزار می کنند.
بررسی کلاس های آماده سازی آزمون ورودی
تحصیل در کلاس های آماده سازی هر یک از دانشگاه های ارائه دهنده، تنها 2 ترم زمان می برد. در بعضی موارد نیز افراد می توانند تنها با شرکت در یکی از ترم های این کلاس ها، در آزمون ورودی دانشگاه مورد نظر شرکت نمایند. این مورد تنها به نمراتی بستگی دارد که متقاضی در ترم اول کسب می کند.
نکته ای که افراد باید به آن توجه داشته باشند این است که برای ثبت نام در هر یک از دانشگاه های خصوصی و دولتی آلمان، افراد باید دارای دانش خوبی در زبان رسمی این کشور داشته باشند. همچنین حداقل مدرک زبان آلمانی که بسیاری از دانشگاه ها از متقاضیان می خواهند، مدرک B1 می باشد.
اخذ پذیرش از کالج های آلمان
پذیرش در کالج ها نیز از دیگر روش های پذیرش در دانشگاه های پزشکی آلمان است که از طریق ثبت نام در مؤسسات مورد نظر در این کشور انجام می گردد. این روش بیشتر توسط افرادی به کار گرفته می شود که به هر دلیلی موفق به قبولی در کنکور ایران نشده اند. این افراد باید در کالج های آلمان یک سال تحصیلی را با موفقیت پشت سر بگذارند.
در این یک سال به متقاضیان دروسی مانند زیست، زبان و در مواردی شیمی، در طول دو ترم تدریس می شود. پس از گذراندن این دو ترم، افراد می توانند با کسب نمرات و معدل خوب، وارد دانشگاه های پزشکی شده و تحصیل خود در رشته مورد علاقه شان را آغاز نمایند. لازم به ذکر است که هزینه این تحصیل یک ساله در کالج، کاملاً رایگان بوده و تنها هزینه مورد نیاز، هزینه های مربوط به زندگی افراد می باشد.
لازم به ذکر است که متقاضیان پذیرش در دانشگاه های پزشکی آلمان، برای اقدام از طریق هر دو روش ذکر شده، باید مدرک زبان مورد نیاز را داشته باشند. در غیر این صورت، باید برای اخذ این مدرک اقدام نموده و سپس برای هر یک از روش های مورد نظر درخواست بدهند. چرا که داشتن مدرک زبان الزامی بوده و در صورتی که افراد آن را اخذ نکرده باشند، شانسی برای پذیرفته شدن نخواهند داشت.
انواع کالج های آلمان
مدت زمانی که طول می کشد تا یک دانش آموز در آلمان بتواند دیپلم خود را دریافت نماید، 13 سال و برای یک دانش آموز در ایران 12 می باشد. این عامل، موجب شده تا متقاضیان ایرانی تحصیل پزشکی و دندانپزشکی در آلمان، ملزم به گذراندن دوره تحصیلی یک ساله در کالج های این کشور باشند. همانند دانشگاه ها، تحصیل در کالج های دولتی برای متقاضیان رایگان و کالج های خصوصی، دارای هزینه می باشد.
یکی از دلایلی که ممکن است افراد را مجاب به رفتن و پرداخت هزینه کالج های خصوصی کند، این است که متقاضیان برای ورود به کالج های دولتی باید آزمون ورودی بدهند. کلاس های آماده سازی برای شرکت در آزمون ورودی که پیش تر به آن اشاره کردیم، برای متقاضیان تحصیل در رشته های پزشکی، دندانپزشکی و مقطع کارشناسی، به عنوان همان کالج برگزار می شوند.
دوره های مختلفی که در کالج ها برگزار می شوند، به شرح زیر می باشند:
- دوره G: مطالعه علوم انسانی و زبان آلمانی
- دوره T: شامل رشته های فنی، علوم طبیعی و ریاضیات
- دوره S: شامل رشته های زبان
- دوره W: شامل رشته علوم اجتماعی و اقتصاد
- دوره M: شامل رشته های زیست شناسی، پزشکی و دارو سازی
3. اخذ پذیرش از دانشگاه های پزشکی آلمان بدون مدرک زبان
علاوه بر دو روش ذکر شده، یک راه دیگر نیز برای اخذ پذیرش در دانشگاه های پزشکی آلمان وجود دارد که طبق نظر بیشتر کارشناسان، تقریباً غیر ممکن می باشد. در این راه، افراد می توانند از کشور های همسایه ایران مانند ارمنستان و ترکیه برای اخذ ویزای دانشجویی خود، اقدام نمایند. پس از دریافت ویزای دانشجویی از این کشور ها، متقاضیان باید برای کالجی در آلمان که داشتن مدرک زبان را الزامی نمی داند، درخواست دهند.
سپس باید از سفارت های کشور های همسایه، برای اخذ ویزای تحصیلی آلمان اقدام نمایند. البته متقاضیان این روش، باید به دو نکته حائز اهمیت، توجه داشته باشند؛ اول این که این افراد پیش از رفتن به سفارت کشور های همسایه، برای اخذ اقامت این کشور ها اقدام نمایند. دوم اینکه در این روش، ریسک عدم صدور ویزای آلمان به دلیل نداشتن مدرک زبان نیز وجود دارد.
شرایط سنی تحصیل پزشکی و دندانپزشکی در آلمان
برای تحصیل در رشته های پزشکی و دندانپزشکی در آلمان، محدودیت سنی خاصی تعیین نشده و افراد با داشتن مدارک لازم، در هر سنی می توانند برای تحصیل در این رشته های پر طرفدار، اقدام نمایند. اما یکی از نکاتی که سفارت آلمان بسیار به آن توجه می کند، فاصله بین تحصیلات افراد می باشد. حساسیتی که مسئولین سفارت آلمان در این موضوع به خرج می دهند آنقدر زیاد است که موجب شده تا این موضوع به عنوان یک محدودیت مطرح شود.
هرچه فاصله بین تحصیلات افراد متقاضی بیشتر باشد، امکان رد درخواست آنها از طرف سفارت نیز بیشتر خواهد شد. بر اساس این مورد، به افرادی که تقاضای تحصیل رشته های پزشکی و دندانپزشکی در آلمان را دارند، توصیه می شود که حداکثر تا سن 26 سالگی برای آن اقدام نمایند و تلاش کنند تا وقفه های زیادی بین تحصیلاتشان ایجاد نشود. البته برای افرادی که در سنین بالاتر می خواهند به منظور تحصیل پزشکی و دندانپزشکی در آلمان درخواست بدهند نیز راه حل هایی وجود دارد.
مدت زمان مورد نیاز برای تحصیل پزشکی و دندانپزشکی در آلمان
مدت زمانی که برای تحصیل در رشته های پزشکی و دندانپزشکی در آلمان در نظر گرفته شده، حدود 6 سال برای رشته پزشکی و 5 سال برای رشته دندانپزشکی می باشد. دوره های تحصیلی پایه ارائه شده برای رشته پزشکی، حدود 4 ترم هستند که شامل علوم طبیعی (فیزیک، زیست شناسی و شیمی) و مبانی پزشکی (آناتومی، بیوشیمی و فیزیولوژی) می شوند.
نکته ای که افراد باید به آن توجه داشته باشند، این است که پزشکی عمومی در آلمان، به عنوان کارشناسی ارشد به شمار می رود. این در حالی است که همین رشته در کشور ایران، به عنوان پزشکی حرفه ای محسوب می شود. افرادی که از رشته پزشکی عمومی فارغ التحصیل شده اند، می توانند پس از اتمام تحصیلات خود در این رشته، وارد مقطع دکتری شوند. البته برای دریافت پروانه پزشکی، تحصیل دکتری در آلمان و اخذ مدرک آن ضروری نیست و با همان مدرک کارشناسی ارشد نیز می توان این مجوز را به منظور شروع به کار، اخذ نمود.
دانشگاه های پزشکی آلمانی مورد تأیید وزارت بهداشت ایران
افرادی که قصد دارند تنها برای گذراندن تحصیلات خود وارد آلمان شده و سپس برای اشتغال به ایران بازگردند، باید حتماً در دانشگاه هایی به تحصیل پرداخته باشند که مورد تأیید وزارت بهداشت ایران هستند. البته لازم به ذکر است که لیست اسامی این دانشگاه ها، هر ساله دستخوش تغییرات شده و توسط وزارت بهداشت ایران منتشر می شود. اما با توجه به اعتبار بالای دانشگاه های آلمان در جهان، لیست دانشگاه های پزشکی مورد تأیید این کشور از گذشته تا کنون، دچار تغییرات زیادی نشده است.
اسامی دانشگاه های پزشکی آلمان که مورد تأیید وزارت بهداشت ایران هستند، به شرح زیر می باشد:
- دانشگاه هامبورگ
- دانشگاه آزاد برلین
- دانشگاه مینه سوتا فرانکفورت
- دانشگاه هایدلبرگ
- دانشکده پزشکی هانور
- دانشگاه گوتینگن
- دانشگاه کلن
- دانشگاه هومبولت زو برلین
- دانشگاه بن
- دانشگاه جولیوس ماکسیمیلیانس ویرزبورگ
- دانشگاه اولم
- دانشگاه آلبرت لودویگز فریبورگ
- دانشگاه لودویگ ماکسیمیلیانس مونیخ
- دانشگاه دوسلدورف
- دانشگاه آخن RWTH
- دانشگاه ابرهارد کریل تایتینگن
- دانشگاه ارلانگن نورنبرگ
- دانشگاه مونستر
- دانشگاه رگنسبورگ
- دانشگاه ینا
- دانشگاه یوهانس گوتنبرگ، ماینز
- دانشگاه رشتک
- دانشگاه سارلندز
- دانشگاه آلبرشت زو کیل مسیحی
- دانشگاه گیزن
- دانشگاه برلین
- دانشگاه رگنسبورگ
- دانشگاه فلیپس ماربورگ
- دانشگاه لایپزیگ
- دانشگاه مارتین لوتر هلی ویتنبرگ
- دانشگاه مونیخ
- دانشگاه دیزسبورگ اسن
- دانشگاه بیلیفلد
- دانشگاه روهر بوچوم
- دانشگاه گریفسوالد
هزینه تحصیل در رشته های پزشکی و دندانپزشکی آلمان
همان طور که پیش تر اشاره کردیم، برای تحصیل پزشکی و دندانپزشکی در آلمان، افراد نیاز به پرداخت هزینه خاصی ندارند. بنابراین تنها موردی که متقاضیان باید به آن توجه داشته باشند، هزینه های مربوط به زندگی در این کشور می باشد. یکی از نکات مثبت تحصیل در آلمان، این است که امکان مشغول شدن به کار های دانشجویی همزمان با تحصیل در این کشور فراهم می باشد.
با وجود این امکان، افراد می توانند با صرفه جویی در مخارج، هزینه زندگی خود را تأمین کرده و دیگر نیازی به کمک مالی خانواده خود نداشته باشند. لازم به ذکر است که دانشجویان رشته های پزشکی و دندانپزشکی، با توجه به سختی دروس، باید زمان زیادی را به مطالعه اختصاص دهند. البته با وجود تایم های طولانی مطالعه نیز، این افراد اجازه دارند تا 20 ساعت در هفته را به کار مشغول شده و کسب درآمد نمایند.
دانشجویان می توانند با کار کردن و دریافت دستمزد های ساعتی، حدود 8 الی 12 یورو در یک ساعت حقوق دریافت نمایند. البته این حقوق مقدار ثابتی ندارد و به کار فرد، تلاش و از همه مهم تر کارفرمای او بستگی دارد. تنها هزینه ای که نیاز است افراد به منظور تحصیل خود در آلمان پرداخت نمایند، هزینه دانشگاه است که دو بار در سال از فرد دریافت می شود. این هزینه به دانشگاه و خدماتی که به دانشجویان ارائه می دهد بستگی داشته و در هر ترم، بین 200 الی 300 یورو متغیر می باشد. البته پرداخت این هزینه مزایای بسیاری نیز برای دانشجویان به همراه دارد.
هزینه تحصیل در دانشگاه های خصوصی آلمان
به طور کل، دانشجویان بینالمللی می توانند به شکل رایگان در آلمان مشغول به تحصیل در رشته های پزشکی و دندانپزشکی شوند. اما متقاضیان باید توجه داشته باشند که شرایط موجود برای دانشگاه های دولتی با شرایط دانشگاه های خصوصی ارائه دهنده این رشته ها متفاوت می باشد. حتی مواردی که هر یک از دانشگاه های خصوصی نیز از آنها پیروی می کنند، با یکدیگر متفاوت است.
در کل چهار دانشگاه خصوصی در آلمان وجود دارند که رشته های پزشکی و دندانپزشکی را به دانشجویان خود ارائه می دهند. متقاضیان برای تحصیل این رشته ها و زیر شاخه های آنها در دانشگاه های خصوصی، باید هزینه هایی را بپردازند. طبیعی است که هزینه دریافتی توسط دانشگاه های خصوصی، نسبت به دانشگاه های دولتی بیشتر می باشد. اولین نکته ای که افراد باید به آن توجه داشته باشند، این است که این هزینه در دانشگاه های خصوصی، مقدار ثابتی نداشته و سالیانه تغییر می کند. نکته بعدی، تغییر مبلغ دریافتی این دانشگاه ها با توجه به رشته و مقطع تحصیلی افراد می باشد.
در حال حاضر، میانگین هزینه مورد نیاز برای تحصیل رشته پزشکی در هر ترم در دانشگاه های خصوصی، چیزی حدود 5700 الی 15500 یورو برآورد می شود. لازم به ذکر است که کیفیت تحصیل و آموزش در دانشگاه های دولتی و خصوصی آلمان، تفاوت چندانی با یکدیگر نداشته و هر دو نوع این دانشگاه ها از سطح بالایی برخوردار می باشند.
تحصیل رایگان پزشکی و دندانپزشکی در دانشگاه های دولتی آلمان
آلمان، به عنوان یکی از کم هزینه ترین کشور های توسعه یافته برای تحصیل به شمار می آید و دانشگاه های دولتی آن، تقریبا رایگان هستند. همچنین اکثر دانشگاه های ارائه دهنده رشته های پزشکی و دندانپزشکی در آلمان، هیچ هزینه ای برای تحصیل از دانشجویان دریافت نمی کنند. تنها مبالغ دریافتی این دانشگاه ها که حداکثر حدود 500 یورو است، مربوط به هزینه های دانشجویی و سهم ترمی می شود.
بهترین دانشگاه های پزشکی در آلمان
دانشگاه های پزشکی آلمان، از معتبر ترین دانشگاه های دنیا برای تحصیل در رشته های پزشکی و دندانپزشکی به شمار می روند. از بین تمامی دانشگاه های آلمانی ارائه دهنده این رشته ها، دانشگاه های برلین، مونیخ، اسن و گرفیس والد بهترین آنها محسوب می شوند. همچنین دانشگاه های قدیمی و سابقه داری مانند هیدرلبرگ (Heidelberg)، گوتن (Gottingen) و مجموعه های جدیدتری مانند رگنسبورگ (Regensburg) و دوسلدورف (Dusseldorf) نیز در این کشور مشغول به فعالیت هستند.
تنوع دانشگاهی در آلمان، نشان دهنده وجود میراثی ارزشمند در این کشور بوده و نشان می دهد که تمامی مدارس آموزش عالی و دانشگاه ها، دارای بالاترین کیفیت آموزشی هستند. در کل 35 دانشگاه در آلمان، دوره های مربوط به رشته تحصیلی علوم پزشکی و 30 دانشگاه نیز دوره های مربوط به رشته دندانپزشکی را ارائه می دهند. نکته مثبت در مورد این دانشگاه ها این است که اکثر دانشگاه های ارائه دهنده رشته دندانپزشکی، جزو بهترین های تدریس این رشته می باشند.
تحصیل پزشکی در آلمان به زبان انگلیسی
لازم به ذکر است که در کشور آلمان هیچ دانشگاهی رشته پزشکی را به زبان انگلیسی ارائه نمی دهد. البته برخی رشته ها مانند پزشکی مولکولی به زبان انگلیسی تدریس و به دانشجویان ارائه می شوند. ولی رشته پزشکی عمومی به طور کل به زبان آلمانی به متقاضیان تدریس می شود. حتی در دانشگاه های خصوصی نیز تدریس این رشته به زبان آلمانی صورت گرفته و امکان تحصیل پزشکی پزشکی به زبان انگلیسی وجود ندارد.
البته نکته ای که افراد باید بسیار به آن توجه داشته باشند، این است که در رشته پزشکی در آلمان، چه در زمان اشتغال و چه در زمان کارآموزی، دانشجویان با مردم این کشور در تعامل هستند. بنابراین حتی اگر تدریس این رشته به زبان انگلیسی نیز انجام شود، دانشجویان باید در کنار تحصیل خود زبان آلمانی را به شکل کامل فرا بگیرند تا در آینده و برای برقراری ارتباط با مردم این کشور دچار مشکل نشوند.
مراحل تحصیل رشته پزشکی در آلمان
در اولین مرحله از تحصیل رشته پزشکی، افراد باید یک آزمون پزشکی دولتی را با موفقیت پشت سر بگذارند. اگر متقاضیان بتوانند در این آزمون نمره قبولی را کسب نمایند، وارد دوره تحصیلی اصلی این رشته که شامل 6 ترم تحصیلی در پایه های اصلی پزشکی است، خواهند شد. این دوره سمینار ها، فعالیت های آزمایشگاهی و سخنرانی هایی در مورد مباحث مختلف رشته پزشکی را در بر میگیرد.
پس از این دوره تحصیلی، افراد وارد یک دوره کارآموزی (آموزش عملی) 48 هفته ای شده و در یک بیمارستان یا کلینیک مشغول به یادگیری می شوند. نام دیگر این دوره کارآموزی، سال عملی بوده و طی آن، افراد بر درمان های داخلی و عمل جراحی تمرکز خواهند داشت. انتخاب موضوعی که افراد می خواهند سال عملی خود را با یادگیری آن بگذرانند، بر عهده خود دانشجو خواهد بود.
پس از گذراندن سال عملی، افراد باید امتحان پزشکی دوم را پشت سر گذاشته و در صورت کسب موفقیت در آن، متقاضیان می توانند تخصص مورد علاقه خود را انتخاب کنند. در این مرحله دوره های تخصصی پزشکی مانند تخصص جراحی، تخصص مغز و اعصاب، تخصص چشم پزشکی و… ارائه می شوند. مدت زمانی که افراد دوره تخصص را به پایان برسانند، بستگی به تخصص انتخابی آنها داشته و بین 4 الی 6 سال متغیر می باشد. در مرحله پایانی نیز انجمن پزشکی آلمان، آزمونی تحت عنوان آزمون تخصصی پزشکی برگزار می کند.
مراحل تحصیل و کار برای رشته دندانپزشکی در آلمان
متقاضیان به منظور تحصیل و اشتغال در رشته دندانپزشکی، باید دوره تحصیلی 10 ترمه این رشته را به همراه 6 ماه اضافه با موفقیت بگذرانند. دانشجوی این رشته در آلمان، باید دوره آموزشی پنج ترمی که شامل دوره های تئوری بوده و شامل مباحث مواد دندانی و علوم پایه می شود را پشت سر بگذارد. پس از این دوره، دانشجوی دندانپزشکی باید در آزمون اولیه این رشته، نمره قبولی را کسب نموده و پس از آن پنج ترم دیگر نیز به مطالعات بالینی بپردازد.
این مطالعات بالینی شامل تمرین های عملی، سخنرانی ها و سمینار هایی در مورد مباحث مختلف رشته دندانپزشکی می شوند. هدف انجام مطالعات بالینی، تکمیل دانش پزشکی متقاضیان و مهارت های آنها در رشته دندانپزشکی می باشد. پس از این مرحله، متقاضیان باید دومین آزمون دندانپزشکی خود را نیز با موفقیت پشت سر بگذارند.
پس از کسب قبولی در دومین آزمون دندانپزشکی، به افراد مدرک دندانپزشکی اعطا شده و افراد می توانند تخصص مورد نظر خود را انتخاب نمایند. از جمله تخصص های این رشته می توان به ارتودنسی، تخصص جراحی دندان و یا بهداشت عمومی اشاره کرد. دوره تخصص دندانپزشکی نیز بسته به تخصص انتخابی متقاضی، می تواند 3 الی 4 سال زمان ببرد.
دیپلم مورد نیاز به منظور تحصیل پزشکی در آلمان
مهم ترین نکته ای که افراد در اخذ پذیرش کالج های پزشکی و دندانپزشکی آلمان باید به آن توجه داشته باشند، این است که دیپلم آنها باید با کالجی که درخواست پذیرش در آن را دارند متناسب باشد. برای نمونه، فردی که قصد دارد تا در کالج M Course آلمان پذیرفته شود، باید دیپلم خود را در رشته تجربی اخذ کرده باشد. لازم به ذکر است؛ افرادی که دیپلم رشته تجربی ندارند نیز می توانند از راه های دیگری وارد رشته و زیر شاخه های پزشکی آلمان بشوند.
شرط معدل برای تحصیل پزشکی در آلمان
برای پذیرش در دانشگاه های آلمان به منظور تحصیل در رشته پزشکی این کشور، متقاضی باید از معدل بسیار خوبی برخوردار باشد. منظور از خوب بودن، معدلی بالای 18.5 می باشد که البته معدلی مورد پذیرش هر دانشگاه با دیگران متفاوت بوده و مسئله ای نسبی می باشد. بررسی معدل افراد به منظور پذیرش نهایی آنها در دانشگاه، پس از اتمام دوره کالج انجام می گردد. به طور کل، شرط معدل برای تحصیل پزشکی در آلمان، به کشور مبدأ، شرایط دانشگاه و مدرسه ای که متقاضی در آن تحصیل کرده بستگی دارد.
لازم به ذکر است که معدل های کسب شده توسط متقاضی در ایران و در دوره های کالج، با نسبت های متفاوتی سنجیده شده و تأثیر آنها در پذیرش دانشگاه یکسان نمی باشد. بنابراین فرد متقاضی باید هم در ایران و هم در دوره های کالج نمره های قابل قبولی اخذ کرده باشد تا بتواند شانس خود را برای پذیرش در دانشگاه مورد نظر افزایش دهد. این نکته بسیار مهم می باشد؛ چرا که برای ورود به کالج، معدل افراد سنجیده نمی شود و متقاضیان پس از اتمام دوره کالج و برای ورود به دانشگاه متوجه می شوند که دیگر برای ارتقای معدل دیر شده است.
معادل سازی معدل با سیستم FPS
افرادی که از کشور هایی خارج از اتحادیه اروپا متقاضی تحصیل پزشکی در آلمان هستند، باید مدرک دیپلم خود را در کشور آلمان همسان سازی نمایند. این همسان سازی، با سیستمی به نام FPS صورت می پذیرد که همان امتحان پایانی دوره دبیرستان برای افراد خارجی متقاضی تحصیل پزشکی در آلمان می باشد. نمره ای که پس از گذراندن این آزمون به افراد داده می شود، به عنوان معدل پایه از 100 نمره محاسبه می گردد. هر دانشگاهی برای پذیرش متقاضیان رشته پزشکی و زیر شاخه های آن، شرط معدل مختص خود را دارد.
آزمون TestAs برای ورود به رشته پزشکی آلمان
یکی از مواردی که به بهبود روند شرط معدل افراد در پذیرش دانشگاه های آلمان کمک می کند، آزمونی تحت عنوان TestAs می باشد. این آزمون به عنوان یک تست ضریب هوشی برای متقاضیان تحصیل در رشته پزشکی برگزار می شود. در صورتی که افراد بتوانند نمره قبولی در این آزمون را کسب نمایند، شانس پذیرش آنها در رشته پزشکی بالا می رود. لازم به ذکر است که نمره افراد شرکت کننده در این آزمون، از 130 محاسبه می شود.
تحصیل رشته پزشکی در آلمان با معدل پایین
افرادی که از کشوری خارج از اتحادیه اروپا متقاضی تحصیل رشته پزشکی در آلمان بوده و دیپلم 12 سالهی خود را خارج از این اتحادیه دریافت کرده اند، برای اپلای پزشکی باید مدرک خود را ارزیابی و یا اعتبار سنجی نمایند. در جواب این سؤال که آیا افراد با معدل پایین نیز می توانند برای تحصیل در رشته پزشکی آلمان درخواست دهند؟ باید بگوییم که تنها 5 درصد از ظرفیت دانشگاه های آلمان به متقاضیان بینالمللی اختصاص داده می شود.
بنابراین افرادی که در دوران دبیرستان خود نمره های بسیار خوبی دریافت کرده باشند، شانس بسیار بالایی برای پذیرفته شدن در دانشگاه های این کشور خواهند داشت. درخواستی که دانشجویان بینالمللی برای تحصیل در رشته پزشکی آلمان ارسال می کنند، به طور مستقیم توسط دانشگاه مورد نظر بررسی می شود. لازم به ذکر است که تمام دانشگاه های آلمان، به دلیل کیفیت و سطح بالای خود، به معدل بالایی نیاز دارند؛ به طوری که پذیرش در برخی از دانشگاه های آلمان تنها بر اساس معدل افراد انجام می شود. معدلی که موجب افزایش شانس پذیرش افراد در دانشگاه های این کشور می شود، معدل A می باشد.
شرایط ادامه تحصیل پزشکان در آلمان
پزشکان عمومی که مدرک تحصیلی خود را در ایران دریافت کرده اند، برای کار و یا ادامه تحصیل در آلمان، ملزم به طی مراحلی هستند. این افراد به منظور کار در آلمان، در مرحله اول باید مدرکی که در ایران دریافت نموده اند را در آلمان رجیستر نمایند. این کار را می توانند با گذراندن دوره های مربوطه و پشت سر گذاشتن امتحان انجام دهند.
البته پزشکانی که متقاضی کار در آلمان هستند، می توانند برای اخذ ویزای کار، پیش از رجیستر مدرک خود اقدام نموده و در این کشور مشغول به کار شوند. لازم به ذکر است که منظور از کار، طبابت و درمان افراد نیست و فعالیت مورد نظر، کار کردن در مؤسسات پژوهشی و تحقیقاتی می باشد. چرا که این افراد تنها پس از رجیستر کردن مدرک خود می توانند به کار طبابت مشغول شوند.
همچنین این افراد می توانند درخواست ادامه تحصیل در تخصص خود را داده و در دانشگاه های آلمان مشغول به تحصیل شوند. لازم به ذکر است که کشور آلمان به دلیل کیفیت بسیار بالای تدریس، یکی از برترین کشور ها برای «تحصیل در تخصص» به شمار می آید. اولین کاری که پزشکان برای ادامه تحصیل در این کشور باید انجام دهد، معادل سازی مدرکشان می باشد.
پس از معادل سازی، این افراد باید از طرف اساتید و یا دانشگاه های آلمان، پذیرش دریافت کنند. سپس به اداره کار مراجعه نموده و پس از گرفتن نامه مربوطه، برای اخذ ویزا اقدام نمایند. لازم به ذکر است؛ پزشکانی که تقاضای ادامه تحصیل در آلمان را دارند، باید ابتدا در دوره دکترای پزشکی شرکت نموده و پس از پشت سر گذاشتن دوره کلینیکال، می توانند وارد تخصص شوند.
برترین کشورها برای تحصیل پزشکی
تحصیل پزشکی در آلمان تحصیل پزشکی در کانادا تحصیل پزشکی در ترکیه تحصیل پزشکی در فرانسه تحصیل پزشکی در اسپانیا تحصیل پزشکی در انگلیس
اپلای پزشکی آلمان
همان طور که پیش تر چندین بار به این موضوع اشاره کردیم،آلمان یکی از بهترین و پر طرفدار ترین کشور های جهان به منظور تحصیل در رشته و زیر شاخه های پزشکی می باشد. دانشجویان زیادی با دیدن هزینه های پایین و سیستم آموزشی به روز و مدرن این کشور، تقاضای تحصیل در دانشگاه های آلمان را دارند. بر اساس آخرین آمار اعلامی و رتبه بندی های انجام شده، دانشگاه های آلمان، در بین دانشگاه های برتر جهان برای تحصیل در رشته پزشکی قرار گرفته اند.
اولین و مهم ترین نکته ای که متقاضیان برای تحصیل پزشکی در آلمان باید به آن توجه داشته باشند، این است که در سیستم آموزشی این کشور، رشته پزشکی مقطع بندی نمی شود. یعنی در رشته پزشکی دیگر مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد معنی ندارد و این رشته در دوره ای پیوسته و 6 ساله و به زبان آلمانی، برای متقاضیان ارائه می گردد. به همین دلیل است که داشتن مهارت در زبان آلمانی، از مهم ترین شرایط تحصیل پزشکی در آلمان به شمار می رود.
ساختار تحصیلی ارائه شده برای رشته پزشکی در آلمان
تحصیل در رشته پزشکی آلمان، حدود 6 سال و 3 ماه و یا کمی بیشتر به طول می انجامد. دانشجویان پس از پایان دوره تحصیلی، فارغ التحصیل شده و برای دریافت مدرک و مجوز درمان، در یک آزمون دولتی به نام Ärztliche Prüfung شرکت نمایند.
مراحل اصلی تحصیل رشته پزشکی در آلمان به شرح زیر می باشد:
- گام اول: پیش بالینی
در این مرحله از تحصیل رشته پزشکی، دانشجویان باید 4 ترم تحصیلی و به عبارتی دو سال را به آشنایی با مبانی و اصول علم پزشکی بگذرانند.
- گام دوم: بالینی
پس از آشنایی دانشجویان با اصول علم پزشکی، آنها وارد اصلی ترین مرحله تحصیل پزشکی؛ یعنی مرحله بالینی خواهند شد. این دوره شامل بخش های عملی، کنفرانس ها، کارآموزی و سمینار ها می شود. این دوره در 6 ترم ارائه شده و به عبارتی حدود 3 سال به طول می انجامد.
- گام سوم: دوره های عملی (کارآموزی)
دانشجویان پس از پشت سر گذاشتن دوره بالینی، با روش ها و جنبه های مختلف کار عملی در پزشکی عمومی، جراحی و یک دوره انتخابی آشنا خواهند شد. در این مرحله دانشجویان با ورود به محیط بیمارستان ها و یا کلینیک ها، تجربه و آمادگی مورد نیاز برای آینده خود را کسب خواهند کرد.
- گام چهارم: آزمون دولتی
پس از گذراندن دوره کارآموزی، متقاضیان وارد مرحله آخر از تحصیل رشته پزشکی؛ یعنی شرکت در آزمون دولتی خواهند شد. آزمون دولتی در آلمان به عنوان یک آزمون استاندارد ملی شناخته شده و افراد پس از کسب قبولی در آن، می توانند برای اخذ مجوز پزشکی (Approbation) و شروع کار به عنوان پزشک در آلمان، درخواست دهند.
نکته: ممکن است متقاضیان پس از تکمیل دوره پزشکی خود، بخواهند در دوره های تخصص آلمان شرکت کرده و به تحصیل در تخصص مورد نظرشان بپردازند. طول این دوره ها، بسته به تخصص انتخابی افراد، بین 2 الی 4 سال متغیر می باشد.
مدارک مورد نیاز برای اپلای پزشکی در آلمان
همان طور که پیش تر اشاره کردیم، برای تحصیل رشته پزشکی در آلمان، افراد باید دارای تخصص بالایی در زبان آلمانی باشند. برای اثبات این موضوع نیز، باید نمره های بالایی در آزمون های زبان آلمانی مانند TestDaf و DSH کسب نمایند. البته اگر افرادی که متقاضی تحصیل پزشکی در آلمان هستند هنوز به سطح مطلوبی در این زبان نرسیده اند، می توانند با شرکت در دوره های پیش از تحصیل در این کشور، دانش زبانی خود را بهبود ببخشند.
مدارک مورد نیاز برای اپلای پزشکی در آلمان، به شرح زیر می باشند:
- داشتن مهارت در زبان انگلیسی به منظور فهمیدن کلمات تخصصی رشته پزشکی
- دریافت ویزای تحصیلی و مجوز اقامت در آلمان
- ارائه دیپلم 12 ساله دبیرستان (نمرات دیپلم متقاضیان برای تحصیل در آلمان باید معادل سازی شوند)
- شرکت در آزمون های پزشکی آلمان و کسب نمره قبولی (متقاضیان برای تحصیل رشته پزشکی در برخی از دانشگاه های آلمان، باید در آزمون TestAs شرکت نمایند)
- داشتن اطلاعات کافی در دروس فیزیک، زیست شناسی و شیمی
- داشتن توانایی مقابله با استرس در شرایط سخت (چرا که دوره ای رشته پزشکی به صورت فشرده و پیوسته برگزار شده و تمام وقت می باشند بنابراین شرکت در 25 تا 30 ساعت کلاس آموزشی، برای دانشجویان الزامی می باشد)
نکته: ارائه برخی مدارک مانند آزمون مطالعات پزشکی (TMS) برای تحصیل رشته پزشکی در آلمان ضروری نمی باشد؛ ولی موجب برتری متقاضی نسبت به افرادی می شود که این مدرک را ندارند.
نکته 2: با توجه به زیاد بودن تعداد متقاضیان تحصیل در رشته پزشکی آلمان و همچنین کم بودن پذیرش دانشگاه های این کشور به نسبت تعداد متقاضیان، بهتر است حدود یک سال قبل از اقدام به منظور اپلای، با دفتر بین المللی دانشگاه مورد نظر خود، در ارتباط باشید. این ارتباط به شما کمک می کند تا اطلاعات مهم در مورد مراحل، مهلت و شرایط ثبت نام را در اختیار داشته باشید.
تحصیل فوق تخصص پزشکی
تحصیل در تخصص های پزشکی در دانشگاه های آلمان، یکی از بهترین انتخاب ها برای دانشجویانی است که برای کسب موفقیت تلاش می کنند. متقاضیانی که در دوره های فوق تخصص پزشکی دانشگاه های آلمان تحصیل می کنند، این امکان را دارند که در دوره های تکمیلی و اضافه رشته های دیگر نیز شرکت نمایند. در دانشگاه های آلمان، امکان تحصیل در تخصص های مختلف پزشکی برای دانشجویان بین الملل فراهم می باشد.
اسامی تخصص های مختلف پزشکی و مدت زمان مورد نیاز برای تحصیل در آنها، به شرح زیر می باشد:
- تخصص بیهوشی
مدارک تخصصی | مدت زمان دوره تحصیلی |
متخصص بیهوشی | 60 ماه |
- تخصص آناتومی
مدارک تخصصی | مدت زمان دوره تحصیلی |
آناتومیست | 48 ماه |
- تخصص پزشکی صنعتی
مدارک تخصصی | مدت زمان دوره تحصیلی |
متخصص پزشکی صنعتی | 60 ماه |
- تخصص طب کار
مدارک تخصصی | مدت زمان دوره تحصیلی |
متخصص طب کار | 60 ماه |
- تخصص چشم پزشکی
مدارک تخصصی | مدت زمان دوره تحصیلی |
چشم پزشک | 60 ماه |
- تخصص بیوشیمی
مدارک تخصصی | مدت زمان دوره تحصیلی |
متخصص بیوشیمی | 48 ماه |
- تخصص جراحی
مدارک تخصصی | مدت زمان دوره تحصیلی |
فوق تخصص جراحی عمومی | 24 ماه دوره مقدماتی + 48 ماه دوره اصلی |
جراح عروق | 24 ماه دوره مقدماتی + 48 ماه دوره اصلی |
جراح قلب | 24 ماه دوره مقدماتی + 48 ماه دوره اصلی |
جراح اطفال | 24 ماه دوره مقدماتی + 48 ماه دوره اصلی |
جراح ارتوپد و تروما | 24 ماه دوره مقدماتی + 48 ماه دوره اصلی |
جراح پلاستیک و زیبایی | 24 ماه دوره مقدماتی + 48 ماه دوره اصلی |
جراح قفسه سینه | 24 ماه دوره مقدماتی + 48 ماه دوره اصلی |
جراح داخلی | 24 ماه دوره مقدماتی + 48 ماه دوره اصلی |
- تخصص زنان و زایمان
مدارک تخصصی | مدت زمان دوره تحصیلی |
متخصص زنان و زایمان | 60 ماه |
دکتر غدد زنان و باروری | 60 ماه دوره مقدماتی + 36 ماه دوره اصلی |
انکولوژی زنان | 60 ماه دوره مقدماتی + 36 ماه دوره اصلی |
زنان زایمان و پزشکی پری ناتال | 60 ماه دوره مقدماتی + 36 ماه دوره اصلی |
- تخصص گوش و حلق و بینی
مدارک تخصصی | مدت زمان دوره تحصیلی |
متخصص گوش و حلق و بینی | 24 ماه دوره مقدماتی + 36 ماه دوره اصلی |
متخصص اختلالات گفتار، صدا و شنوایی کودکان | 24 ماه دوره مقدماتی + 36 ماه دوره اصلی |
آوا شناس | 24 ماه دوره مقدماتی + 36 ماه دوره اصلی |
- تخصص بیماری های پوستی
مدارک تخصصی | مدت زمان دوره تحصیلی |
متخصص پوست و ونورولوژیست | 60 ماه |
- تخصص ژنتیک
مدارک تخصصی | مدت زمان دوره تحصیلی |
متخصص ژنتیک | 60 ماه |
- تخصص بهداشت و محیط زیست
مدارک تخصصی | مدت زمان دوره تحصیلی |
متخصص بهداشت و محیط زیست | 60 ماه |
- تخصص پزشکی عمومی و داخلی
مدارک تخصصی | مدت زمان دوره تحصیلی |
متخصص داخلی (پزشک عمومی) | 60 ماه |
پزشک بیماری های داخلی | 60 ماه |
متخصص داخلی و آنژیولوژیست | 72 ماه |
متخصص داخلی و غدد و دیابت | 72 ماه |
متخصص داخلی و گوارش | 72 ماه |
متخصص داخلی و هماتولوژیست و انکولوژیست | 72 ماه |
متخصص داخلی و قلب و عروق | 72 ماه |
متخصص داخلی و نفرولوژیست | 72 ماه |
متخصص داخلی و پنومولوژیست | 72 ماه |
متخصص داخلی و روماتولوژی | 72 ماه |
- تخصص اطفال
مدارک تخصصی | مدت زمان دوره تحصیلی |
متخصص اطفال | 60 ماه |
متخصص هماتولوژی و انکولوژی کودکان | 60 ماه دوره مقدماتی + 36 ماه دوره تخصصی |
متخصص قلب و عروق کودکان | 60 ماه دوره مقدماتی + 36 ماه دوره تخصصی |
متخصص نوزادان | 60 ماه دوره مقدماتی + 36 ماه دوره تخصصی |
متخصص اعصاب و روان / نورولوژی کودکان | 60 ماه |
- تخصص روانپزشکی و روان درمانی کودکان
مدارک تخصصی | مدت زمان دوره تحصیلی |
روانپزشک و روان درمانگر کودکان | 60 ماه |
- تخصص پزشکی آزمایشگاهی
مدارک تخصصی | مدت زمان دوره تحصیلی |
متخصص پزشکی آزمایشگاهی | 60 ماه |
- تخصص میکروبیولوژی
مدارک تخصصی | مدت زمان دوره تحصیلی |
متخصص میکرو بیولوژی | 60 ماه |
- تخصص ویروس شناسی و اپیدمیولوژی عفونت
مدارک تخصصی | مدت زمان دوره تحصیلی |
متخصص ویروس شناسی و اپیدمیولوژی عفونت | 60 ماه |
- تخصص جراحی دهان و فک و صورت
مدارک تخصصی | مدت زمان دوره تحصیلی |
جراح دهان و فک و صورت | 60 ماه |
- تخصص جراحی مغز و اعصاب
مدارک تخصصی | مدت زمان دوره تحصیلی |
جراح مغز و اعصاب | 72 ماه |
- تخصص عصب شناسی
مدارک تخصصی | مدت زمان دوره تحصیلی |
متخصص عصب شناس | 60 ماه |
- تخصص مغز و اعصاب
مدارک تخصصی | مدت زمان دوره تحصیلی |
متخصص مغز و اعصاب | 60 ماه |
- تخصص پزشکی هسته ای
مدارک تخصصی | مدت زمان دوره تحصیلی |
متخصص پزشکی هسته ای | 60 ماه |
- تخصص سلامت عمومی
مدارک تخصصی | مدت زمان دوره تحصیلی |
کارشناس / متخصص بهداشت عمومی | 60 ماه |
- تخصص آسیب شناسی
مدارک تخصصی | مدت زمان دوره تحصیلی |
متخصص نوروپاتولوژیست | 24 ماه دوره ابتدایی + 48 ماه دوره اصلی |
متخصص پاتولوژیست | 24 ماه دوره ابتدایی + 48 ماه دوره اصلی |
- تخصص فارماکولوژی
مدارک تخصصی | مدت زمان دوره تحصیلی |
متخصص فارماکولوژیست بالینی | 24 ماه دوره ابتدایی + 36 ماه دوره اصلی |
متخصص فارماکولوژی و سم شناسی | 24 ماه دوره ابتدایی + 36 ماه دوره اصلی |
- تخصص طب فیزیکی و توان بخشی
مدارک تخصصی | مدت زمان دوره تحصیلی |
متخصص طب فیزیکی و توانبخشی | 60 ماه |
- تخصص روانشناسی
مدارک تخصصی | مدت زمان دوره تحصیلی |
متخصص روانشناسی | 48 ماه |
- تخصص روانپزشکی و روان درمانی
مدارک تخصصی | مدت زمان دوره تحصیلی |
متخصص روانپزشکی و روان درمانگر | 60 ماه |
متخصص روانپزشک قانونی | 60 ماه دوره ابتدایی + 36 ماه دوره اصلی |
- تخصص پزشکی روان تنی و روان درمانی
مدارک تخصصی | مدت زمان دوره تحصیلی |
متخصص طب روان تنی و روان درمانگر | 60 ماه |
متخصص رادیولوژیست | 60 ماه |
متخصص رادیولوژیست کودکان | 60 ماه دوره ابتدایی + 36 ماه دوره اصلی |
متخصص نورورادیولوژی | 60 ماه دوره ابتدایی + 36 ماه دوره اصلی |
- تخصص آسیب شناسی پزشکی قانونی
مدارک تخصصی | مدت زمان دوره تحصیلی |
متخصص پاتولوژیست | 60 ماه |
- تخصص پرتو درمانی
مدارک تخصصی | مدت زمان دوره تحصیلی |
درمانگر رادیوتراپی و انکولوژیست | 60 ماه |
- تخصص پزشکی انتقال خون
مدارک تخصصی | مدت زمان دوره تحصیلی |
متخصص انتقال خون | 60 ماه |
- تخصص اورولوژی
مدارک تخصصی | مدت زمان دوره تحصیلی |
متخصص اورولوژیست | 60 ماه |
بورسیه تحصیلی پزشکی در آلمان
یکی از مهم و تأثیر گذار ترین فاکتور ها برای دانشجویان بینالمللی رشته پزشکی در آلمان، بورسیه تحصیلی متقاضیان می باشد. هم اکنون حداقل 13 بورسیه تحصیلی آلمان رشته پزشکی برای دانشجویان بینالمللی ارائه شده است. کشور آلمان نه تنها در اتحادیه اروپا، بلکه در سطح جهانی بهترین کشور در عرصه پزشکی می باشد. جالب است بدانید که بیش از 200 دوره تحصیل رشته پزشکی در حداقل 25 دانشگاه آلمان به متقاضیان ارائه می شود.
دانشگاه های پزشکی آلمان به دلیل بالا بودن سطح و کیفیت تدریس، پایین بودن هزینه های مورد نیاز و معتبر بودن مدارک، بسیار در بین دانشجویان بینالمللی محبوب می باشند. با وجود پایین بودن شرایط و هزینه مهاجرت به آلمان، اما همچنان بورسیه هایی به دانشجویان متقاضی اعطا می گردد.
اسامی بورسیه های ارائه شده به متقاضیان عبارت اند از:
· بورسیه تحصیلی بنیاد دانشگاه آلمان (German University Foundation)
بنیاد دانشگاه آلمان، از سال 2018 برنامه های بورسیه خود برای تحصیل پزشکی در این کشور را راه اندازی و به متقاضیان ارائه کرده است. این بورسیه شامل هزینه های مربوط به سفر، خرید لوازمالتحریر، دانشگاه، خرید کتاب و سایر هزینه های مربوط به تحصیل افراد خواهد شد.
· بورسیه تحصیلی Baden-Württemberg
بورسیه تحصیلی Baden-Württemberg به دانشجویان ممتازی اعطا می شود که در دانشگاه بادن ووتمبرگ در حال گذراندن دوره های تحصیلی خود باشند. همچنین این بورسیه تحصیلی برای تحصیل در مجموعه ها و مؤسسات آموزش عالی ناحیه ووتمبرگ نیز قابل دریافت می باشد. دریافت کنندگان این بورسیه به مدت 3 الی 11 ماه، مبلغی حدود 1500 یورو دریافت خواهند کرد.
· بورسیه تحصیلی SBW برلین
بورسیه تحصیلی SBW برلین، تنها به متقاضیان و دانشجویان بینالمللی اعطا می شود که از شرایط مالی مطلوبی برخوردار نبوده و می خواهند در برلین یا پوتسدام مشغول به تحصیل شوند. این بورسیه تحصیلی آلمان، طی مدت دو ترم تمامی هزینه های مربوط به سفر ها، محل اقامت، شهریه دانشگاه و سایر هزینه های تحصیلی متقاضیان را پوشش خواهد داد. امکان درخواست بورسیه تحصیلی SBW برلین در تمامی ماه های سال فراهم نمی باشد و متقاضیان تنها از 15 آوریل تا 15 اکتبر می توانند برای دریافت این بورسیه اقدام نمایند.
· بورسیه تحصیلی MERIT دانشگاه هامبورگ
بورسیه تحصیلی Merit دانشگاه هامبورگ که با نام بورسیه تحصیلی شایستگی نیز شناخته می شود، تنها به متقاضیان و دانشجویانی تعلق خواهد گرفت که علاوه بر داشتن برتری تحصیلی نسبت به سایرین، به تبادل فرهنگی پایبند هستند و یا از هر طریقی به جامعه کمک می کنند. متقاضیان اخذ این بورسیه، در طول دو ترم 3500 یورو به عنوان کمک هزینه تحصیلی دریافت خواهند کرد.
· بورسیه تحصیلی فردریش ایبرت
بورسیه تحصیلی Friedrich Ebert Stiftung تنها به دانشجویان بینالمللی تعلق می گیرد که شهروند کشور های جهان سومی بوده، دارای برتری و شایستگی های تحصیلی نسبت به سایرین باشند و همچنین به اصول دموکراسی پایبند باشند. دانشجویان و متقاضیانی که موفق شوند بورسیه تحصیلی فردریش را اخذ نمایند، ماهیانه 4700 یورو حقوق دریافت خواهند کرد.
· بورسیه تحصیلی DAAD
امکان اقدام و ارسال درخواست برای بورسیه تحصیلی DAAD به منظور تحصیل رایگان در آلمان، فراهم می باشد. این بورسیه تحصیلی، تمامی هزینه های دانشجویان و متقاضیان بینالمللی که مشغول تحصیل در مقاطع مختلف هستند را پوشش خواهد داد. جالب است بدانید این بورسیه تحصیلی بیش از 100000 دانشجوی آلمانی و بینالمللی را تحت پوشش قرار داده است.
تحصیل رشته پزشکی در آلمان؛ بدون کنکور
بسیاری از متقاضیان تحصیل رشته پزشکی و زیرشاخه های آن در کشور آلمان، این سؤال را در ذهن خود دارند که آیا می توان بدون کنکور در آلمان به تحصیل پرداخت یا خیر؟ در پاسخ باید بگوییم که بله این امکان وجود دارد؛ چرا که تعدادی از دانشگاه های آلمان به منظور پذیرش دانشجو در رشته های پزشکی، تنها سوابق تحصیلی را ملاک قرار می دهند و متقاضیان رفتن به این دانشگاه ها، نیازی به شرکت در آزمون های ورودی ندارند.
لازم به ذکر است که برای پذیرش دانشجویان بین الملل، هر دانشگاه آلمانی، شرایط و ضوابط مختص خود را دارد. برای مثال در برخی از دانشگاه های این کشور، شرکت و قبولی در آزمون TestAs به منظور پذیرش در این دانشگاه ها الزامی می باشد. اما در برخی از مؤسسات آموزش عالی، افراد می توانند فقط با ارائه مدارک مربوط به اتمام دوره متوسطه، پذیرش و به تحصیل مشغول شوند. برای آگاهی از شرایط. برنامه های پزشکی و به ویژه زمان درخواست اخذ پذیرش دانشگاه، متقاضیان باید به وب سایت دانشگاه مورد نظرشان مراجعه نمایند.
تحصیل رشته مهندسی پزشکی در آلمان
یکی از رشته هایی که در سال های اخیر بسیار مورد توجه متقاضیان بینالمللی تحصیل در آلمان قرار گرفته، مهندسی پزشکی می باشد. دوره تحصیلی رشته مهندسی پزشکی در آلمان، بر علوم زیستی و علوم پزشکی؛ به منظور تشخیص، پیشگیری و درمان بیماری ها متمرکز است. دانشجویان این رشته در آلمان، این شانس را دارند تا در مؤسسات تحقیقاتی و آزمایشگاه ها، تجربیات عملی کسب نمایند. روده های تحصیلی مهندسی پزشکی در آلمان، شامل برنامه های ژنتیک، بیوفیزیک، آناتومی، تصویر برداری پزشکی و رادیولوژی می شود.
مزایا
از مزیت های تحصیل در رشته مهندسی پزشکی آلمان، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- مدارک دانشگاه های آلمان، در سطح جهانی معتبر و شناخته شده می باشند
- دانشگاه های آلمان، برای ایجاد محیطی دوستانه و امن برای دانشجویان تلاش می کنند
- دانشگاه های آلمان از دانشجویان بین الملل حداقل شهریه را دریافت می کنند؛ به طوری که گفته می شود تحصیل در آنها رایگان است
- زندگی در آلمان برای دانشجویان بین الملل بسیار مقرون به صرفه بوده و دانشجویان زندگی در محیطی امن، زیبا و چند ملیتی را تجربه خواهند کرد
- دانشجویان آلمانی این اجازه را دارند تا در طول تحصیلشان به شکل پاره وقت کار کرده و مخارج زندگی خود را تأمین کنند
- دانشجویان آلمانی این امکان را خواهند داشت که در دوره های کارآموزی و آموزشی مختلف، در هنگام تحصیل ثبت نام کنند
بهترین دانشگاه های آلمانی برای رشته مهندسی پزشکی
اسامی دانشگاه های برتر آلمانی که رشته مهندسی پزشکی را به متقاضیان ارائه می دهند، به شرح زیر می باشد:
- دانشگاه توبینگن
- دانشگاه هامبورگ
- دانشگاه فنی مونیخ
- دانشگاه فورت وانگن
- دانشگاه علوم کاربردی آنهالت
- دانشگاه اتو فون ماگدبورگ
- دانشگاه فنی آخن
- دانشگاه هایدلبرگ
- دانشگاه لوبک
- دانشگاه فردریش آلکساندر
نحوه درخواست برای شرکت در دوره تحصیلی رشته مهندسی پزشکی
مراحل درخواست به منظور شرکت در دوره های تحصیلی رشته مهندسی پزشکی دانشگاه های آلمان به شرح زیر می باشند:
- گزینش دانشگاهی که متقاضی می خواهد در آن به تحصیل بپردازد
- مراجعه به وب سایت رسمی دانشگاه مورد نظر و یا سایت uni-assist.de
- انتخاب پنل برای پذیرش و تکمیل فرم های مورد نیاز
- تکمیل جزئیات مورد نیاز و ارسال مدارک به صورت کامل و بدون نقص
- ارسال فرم درخواست و پرداخت تمامی هزینه های رسیدگی به درخواست
- پیگیری درخواست و مطلع شدن از روند رسیدگی به آن
مدارک مورد نیاز برای تحصیل رشته مهندسی پزشکی در آلمان
برای پذیرش و تحصیل در رشته مهندسی پزشکی در آلمان، متقاضیان باید مدارک زیر را به صورت کامل ارائه دهند:
- مدارک هویتی
- پاسپورت معتبر
- رزومه کامل و ترجمه شده
- نتیجه آزمون GRE
- مدارک مربوط به داشتن مهارت در زبان آلمانی یا انگلیسی
- مدارک تحصیلی دوره مربوطه
- انگیزه نامه
سؤالات متداول تحصیل پزشکی و دندانپزشکی در آلمان
1.آیا برای ورود به رشته های دندانپزشکی، پزشک و زیر شاخه های آنها در آلمان شرط معدل وجود دارد؟
بله معدل پیش دانشگاهی یا دوازدهم و معدل دیپلم افراد برای ورود به این دسته از رشته ها بسیار مهم می باشند.
2.آیا محدودیت سنی خاصی برای ورود و تحصیل در رشته های پزشکی و دندانپزشکی در آلمان وجود دارد؟
خیر محدودیت خاصی برای سن افراد وجود ندارد و متقاضیان در تمام سنین می توانند برای تحصیل پزشکی و دندانپزشکی در آلمان اقدام نمایند.
3.آیا داشتن دیپلم 12 ساله رشته تجربی برای ورود به دانشگاه های پزشکی آلمان الزامی است؟
بله متقاضیان برای پذیرش حتماً باید مدرک رشته تجربی داشته باشند؛ ولی در مواردی اقدام با دیپلم رشته ریاضی نیز امکان پذیر می باشد.
4.آیا امکان تحصیل پزشکی در آلمان به زبان انگلیسی وجود دارد؟
خیر، تدریس دروس و دوره های رشته پزشکی در آلمان تنها به زبان آلمانی انجام می شوند. البته تدریس برخی رشته های خاص مانند میکرو بیولوژی در این کشور به زبان انگلیسی انجام می شود.
5.آیا برای تحصیل در کالج های آلمان با ام کورس M Course، حتما باید در کنکور ایران قبول شویم؟
برای اخذ پذیرش در برخی از کالج های آلمان بله؛ قبولی در کنکور ایران الزامی می باشد. اما کالج هایی هستند که بدون قبولی در کنکور نیز به متقاضیان خود پذیرش می دهند.
6.آیا برای اخذ پذیرش در دانشگاه های پزشکی آلمان داشتن مدرک زبان آلمانی و مهارت در این زبان الزامی می باشد؟
بله به منظور اخذ پذیرش در رشته های پزشکی و یا دندانپزشکی در آلمان، داشتن مهارت در زبان آلمانی الزامی می باشد. اما در مواردی معدود نیز می توان بدون داشتن مدرک زبان آلمانی در دانشگاه های این کشور پذیرش شد.
7.آیا پس از اخذ مدرک پزشکی در آلمان، امکان اشتغال و اخذ اقامت در این کشور وجود دارد؟
بله متقاضیان می توانند پس از اتمام تحصیل خود در این رشته تحصیلی، پس از اخذ مدارک مورد نیاز، به کار مشغول شوند. پس از اشتغال نیز، پس از مدتی افراد می توانند برای اخذ اقامت دائم آلمان اقدام نمایند.
سخن پایانی
در این مطلب که توسط کارشناسان و مشاورین مهاجرتی رویال مهاجرت گردآوری شده، تلاش کردیم تا تمام جزئیات و نکات به روز در مورد تحصیل رشته پزشکی و دندانپزشکی در آلمان را برای عزیزان شرح دهیم. متقاضیان و مخاطبان عزیز می توانند در صورت وجود هرگونه سؤال و ابهام در مورد امور مهاجرتی، اخذ اقامت و یا درخواست برای اقدام، از طریق فرم و یا شماره های موجود در سایت با کارشناسان خبره ما در تماس بوده و از راهنمایی های آنها برخوردار شوند.
آخرین مقالات وبسایت

سرمایه گذاری در دانمارک
سرمایه گذاری در دانمارک به شما و بیزنستان شرایط خوب و مناسبی را ارائه می دهد. بنابراین، اگر قصد راهاندازی یک کسب و کار یا …

تحصیل پزشکی در دانمارک
از این رو که دانمارک شادترین کشور دنیا شناخته شده و با شرایط فوق العاده ی زندگی نظیر اقتصاد قوی و رفاه اجتماعی فوق العاده …

مهاجرت کاری به دانمارک
بخاطر شرایط مطلوب زندگی در دانمارک، همواره افراد بسیاری به این کشور مهاجرت می کنند. به عنوان یکی دیگر از دلایل مهم مهاجرت به دانمارک …

وکیل مهاجرت به دانمارک
از آنجایی که هر ساله افراد زیادی تصمیم به مهاجرت به دانمارک می گیرند، تصمیم گرفتیم تا درباره ی وکیل مهاجرت به دانمارک اطلاعاتی را …

تحصیل در دانمارک
دانمارک یکی از کشورهای پیشرو در اروپا در زمینه تحصیلات بین المللی است. با داشتن سیستم آموزشی مدرن و امکانات بسیار عالی، دانمارک یکی از …

کشور دانمارک
دانمارک کشوری توسعه یافته با استانداردهای بالای زندگی و یکی از اعضای موسس ناتو، شورای شمال اروپا، OECD، OSCE و سازمان ملل و بخشی از …

مهاجرت به دانمارک
دانمارک که یک کشور با سطح بسیار بالا و رفاه زندگی در اروپا می باشد، با توجه به امکاناتی که برای مردم فراهم کرده باعث …