ثبت شرکت در آلمان
رویال مهاجرت ژانویه 8, 2023

ثبت شرکت در آلمان

ثبت شرکت در کشور های خارجی پیشرفته، یکی از محبوب ترین روش ها برای سرمایه گذاری محسوب می شود. ثبت شرکت در آلمان در میان سرمایه گذاران خارجی یک روش مناسب و همچنین مطمئن برای سرمایه گذاری در اروپا به شمار می رود، چرا که این کشور در از دست رفتن سرمایه نسبت به کشور های دیگر، ریسک پایینی دارد. کشور آلمان از لحاظ اقتصادی در میان کشور های اروپایی جهان، جزو بهترین کشور ها محسوب می شود که دارای رفاه اجتماعی بالایی نیز هست. در سال های اخیر کشور آلمان استقبال زیادی از کارآفرینان و سرمایه گذاران خارجی داشته و از این افراد حمایت های فراوانی را به عمل آورده است. از طریق تاسیس شرکت در آلمان می توان به اقامت این کشور دست یافت که این مسئله یکی از اصلی ترین مزایای ثبت شرکت در کشور آلمان می باشد و افراد زیادی به همین دلیل جذب سرمایه گذاری در این کشور می شوند. در صورتی که قصد ثبت شرکت در آلمان و اخذ اقامت از این طریق را دارید با ما تا انتهای این مقاله همراه باشید، تا بتوانید پاسخ سوالات و ابهامات خود را در این زمینه دریافت کنید.

مزایای ثبت شرکت در آلمان

همان طور که به آن اشاره شد کشور آلمان بین کشور های اروپایی، یکی از بهترین مقاصد برای سرمایه گذاری خارجی محسوب می شود. برای راه اندازی یک کسب و کار و بیزینس، مهم ترین نکات، امکان برقراری ارتباط آسان با  بازار های مالی سایر کشور ها، داشتن زیر ساخت های مناسب، وجود نیروی کار متخصص و محل قرار گیری در کشور مناسب می باشد که سرمایه گذاری در آلمان، تمام این ویژگی ها را یک جا دارد. یکی از مزایای ثبت شرکت در آلمان، سرمایه گذاری دولت بر روی بخش توسعه و تحقیق می باشد که باعث ایجاد فرصت های زیادی برای افراد شده است.

مزیت دیگر ثبت شرکت در این کشور قوی بودن نظام اقتصادی و سرمایه گذاری آلمان در جهان می باشد، به طوری که آلمان به عنوان دومین کشور صادر کننده جهان شناخته می شود. همچنین آلمان در زمینه تامین خدمات اجتماعی، زیرساخت های بسیار قوی ای دارد که سرمایه گذاری در این کشور را ممکن می سازد. از دیگر مزایای ایجاد کسب و کار در آلمان می توان به وضعیت عالی شرایط زندگی در این کشور اشاره کرد. همچنین برای سرمایه گذاری در آلمان نیازی به داشتن حداقل سرمایه لازم وجود ندارد. در آلمان می توان شرکت را به صورت غیر حضوری ثبت کرد و نیازی به حضور اجباری فرد در این کشور نخواهد بود.

از مزیت های دیگر ثبت شرکت در این کشور، امکان زندگی در کل کشور های حوزه شنگن می باشد. مدت زمان فرایند ثبت شرکت در این کشور معمولا کوتاه است و این مورد را می توان به عنوان یکی از مزایای ثبت شرکت در آلمان در نظر گرفت. با راه اندازی شرکت در آلمان، می توان اقامت و تابعیت آلمان را برای سهام داران و اعضای خانواده آن ها متصور شد که قطعا یکی از اصلی ترین مزیت های ثبت شرکت در این کشور خواهد بود.

 

مزایای ثبت شرکت در آلمان

هزینه ثبت شرکت در آلمان

برای راه اندازی هر کسب و کاری، مهم ترین مسئله، اطلاع از هزینه های لازم برای استارت بیزینس مربوطه می باشد. هزینه ثبت شرکت در کشور آلمان بسته به نوع شرکت می تواند متفاوت باشد. سرمایه گذاران باید بدانند که برای ثبت شرکت در این کشور هزینه های متعددی وجود دارد. از جمله این هزینه ها می توان به هزینه های ثبت نام تجاری، هزینه های پستی، هزینه های تشکیل و هزینه های مربوط به اسناد رسمی اشاره کرد.

ما در این جا هزینه های مربوط به ثبت شرکت GMBH با یک سهام دار و چند سهام دار را به صورت جداگانه بررسی می کنیم:

ثبت شرکت GMBH با یک سهام دار

  • سرمایه سهام مورد نیاز: 25 هزار یورو

هزینه های تشکیل که عبارتند از:

  • محضری سازی توافق نامه سهام داران و انتصاب مدیرعامل: 375 یورو
  • ایجاد لیست سهامداران: 96 یورو

هزینه های ثبت نام ثبت تجاری که عبارتند از:

  • ایجاد فایل های ساختار XML: 37.5 یورو
  • پیش نویس برنامه ثبت نام تجاری: 62.5 یورو
  • فعالیت های نظارتی (فعالیت پشتیبانی): 62.5 یورو

هزینه های جانبی که عبارتند از:

  • کپی، چاپ، اسکن، پرونده سازی: 22 یورو
  • هزینه های پستی و ارتباط از راه دور: 30 یورو
  • هزینه های اسناد رسمی (شامل 19 درصد مالیات بر ارزش افزوده): 815.75 یورو
  • هزینه های اسناد رسمی (خالص): 685.5 یورو

ثبت شرکت GMBH با چند سهام دار

  • سرمایه سهام مورد نیاز: 25 هزار یورو

هزینه های تشکیل که شامل موارد زیر است:

  • محضری سازی توافق نامه سهام داران و انتصاب مدیرعامل: 384 یورو
  • ایجاد لیست سهامداران: 96 یورو

هزینه های ثبت نام ثبت تجاری که شامل موارد زیر است:

  • ایجاد فایل های ساختار XML: 37.5 یورو
  • پیش نویس برنامه ثبت نام تجاری: 62.5 یورو
  • فعالیت های نظارتی (فعالیت پشتیبانی): 62.5 یورو

هزینه های جانبی که شامل موارد زیر است:

  • کپی، چاپ، اسکن، پرونده سازی: 22 یورو
  • هزینه های پستی و ارتباط از راه دور: 30 یورو
  • هزینه های اسناد رسمی (شامل 19 درصد مالیات بر ارزش افزوده): 826.46 یورو
  • هزینه های اسناد رسمی (خالص): 694.5 یورو

حداقل سرمایه گذاری در آلمان برای گرفتن اقامت از طریق ثبت شرکت چقدر است؟

به طور کلی شرکت ها در کشور آلمان انواع مختلفی دارند که هر کدام از این شرکت ها، حداقل سرمایه مشخصی برای تاسیس نیاز خواهند داشت. اما اگر بخواهیم یک رقم مشخص برای گرفتن اقامت از طریق ثبت شرکت در آلمان در نظر بگیریم، می توان گفت حدود 25 هزار یورو نیاز خواهیم داشت. در آلمان امکان تاسیس شرکت با یک یورو نیز وجود دارد، اما شرکتی که بتواند سرمایه گذار جذب کند و وام های مختلف بانکی را دریافت کند باید مقدار ذکر شده را به عنوان حداقل سرمایه در نظر بگیرد. به طور کلی سرمایه گذاران باید سرمایه لازم جهت راه اندازی کسب و کار خود به علاوه هزینه های یک سال آینده شرکت را در حساب خود داشته باشند. اگر بخواهیم هزینه ثبت شرکت در المان را تخمین بزنیم باید به موارد زیر اشاره کنیم:

  • هزینه برای اجاره یک سال دفتر
  • حقوق دوازده ماهه خود سرمایه گذار به عنوان مدیر شرکت
  • هزینه های حسابرسی و مالیات
  • حقوق یک سال کارمندان استخدام شده
  • سایر هزینه ها مانند تبلیغات و … در صورت نیاز

حداقل سرمایه برای تاسیس شرکت در آلمان

شرایط لازم جهت ثبت شرکت در آلمان

دولت آلمان به دلیل کمبود نیروی کار و همچنین داشتن بازار مناسب برای سرمایه گذاری، همواره از کارآفرینان و سرمایه گذاران خارجی استقبال نموده است. همچنین این کشور حمایت های لازم را از کارآفرینان انجام می دهد تا بتواند سرمایه های خارجی را به سمت خود بکشاند. افرادی که خارج از اتحادیه اروپا هستند برای ثبت شرکت در آلمان باید شرایطی را فراهم کنند. یکی از این شرایط ارائه یک بیزینس پلن و یا طرح توجیهی قوی برای سرمایه گذاری می باشد. بیزینس پلن در واقع به دولت آلمان می گوید که کسب و کار افراد دقیقا چه می باشد و چگونه برای این کشور سودآوری خواهد داشت. این طرح تجاری باید نشان دهد که شرکت فرد، حداقل پنج نفر را استخدام می کند و باید برای انجام این کار کاملا آماده شود. زیرا اتاق بازرگانی و صنایع محلی در آلمان، این مسئله را از نزدیک بررسی می کند. در صورتی که سود آور بودن طرح تجاری سرمایه گذاران در آلمان، توسط مسئولین تائید نشود، اجازه ثبت شرکت به افراد داده نخواهد شد.

از دیگر شرایط ثبت شرکت در آلمان می توان به سن افراد اشاره کرد. متقاضیان برای این کار باید بیش از 18 سال سن داشته باشند. در صورتی که افراد برای سرمایه گذاری و ثبت شرکت، بیشتر از 45 سال سن داشته باشند، باید به این کشور ثابت کنند که توانایی لازم برای انجام کار ها را دارند. همچنین افراد باید گواهی عدم سوء پیشنه ارائه دهند. در واقع متقاضیان برای راه اندازی کسب و کار نباید دارای هیچ گونه سوابق کیفری باشند. برای ثبت شرکت در کشور آلمان، افراد نیازی به ارائه مدرک زبان نخواهند داشت.

مراحل کلی ثبت شرکت در آلمان

ثبت شرکت در کشور آلمان همواره یکی از بهترین گزینه های سرمایه گذاری میان افراد در اروپا و جهان بوده است. افراد علاقمند به ثبت شرکت در این کشور باید به دنبال نحوه تاسیس و راه اندازی آن بروند و با چند و چون دقیق آن آشنا شوند. برای ثبت شرکت در کشور المان مراحلی وجود دارد که سرمایه گذارانی که برای تاسیس شرکت در این کشور اقدام می کنند، باید تمام این مراحل را به صورت کاملا صحیح و کامل طی کنند تا بتوانند شرکت خود را ثبت نمایند. مراحل ثبت شرکت در آلمان به شرح زیر می باشد:

  گام اول: انتخاب نوع شرکت خود

در اولین گام ثبت شرکت، باید نوع شرکت خود را از میان انواع مختلفی که وجود دارد انتخاب کنید. این انتخاب بر اساس شرایط افراد، اهداف مورد نظر و تعداد نفرات شرکت صورت می گیرد. شرکت ها انواع مختلفی دارند و به دسته های مختلفی تقسیم می شوند که عبارتند از: شرکت های تک نفره، شرکت های سهامی، شرکت های مسئولیت محدود، افتتاح شعبه و مشارکت. در بخش های بعدی به توضیح انواع شرکت ها خواهیم پرداخت.

گام دوم: برگزیدن نام برای شرکت

همه شرکت ها برای ثبت قانونی در آلمان نیاز به یک نام دارند. در گام بعدی شما باید یک نام برای شرکت خود انتخاب کنید که این نام نباید تکراری باشد. برای جلوگیری از تکراری بودن نام انتخابی برای شرکت می توانید ثبت نام تجاری (Handelsregister) را بررسی کنید تا مطمئن شوید نام انتخابی شما قبلا ثبت شده است یا نه.

گام سوم: تکمیل درخواست ثبت شرکت

در این مرحله باید فرم های مربوطه را تکمیل کرده و درخواست خود را جهت ثبت شرکت ارائه دهید. این امور در دفاتر رسمی کشور آلمان انجام می شود. در این گام باید سند شرکت را در دفتر اسناد رسمی آلمان محضری کنید.

درخواست ثبت شرکت در آلمان

 

گام چهارم: واریز مبلغ لازم برای تاسیس شرکت

در گام چهارم باید یک حساب بانکی تجاری افتتاح کنید و مبلغ سرمایه لازم برای تاسیس شرکت را به آن واریز کنید. این مبلغ بسته به نوع شرکتی که انتخاب کرده اید متفاوت است.

گام پنجم: ثبت شرکت و دریافت پروانه

در صورتی که تمام مراحل گفته شده را به درستی انجام داده اید و همه مدارک ارائه شده از سوی کشور آلمان تائید شده اند، مراحل ثبت شرکت به پایان می رسد و شما می توانید ویزای سرمایه گذاری خود را دریافت کنید. این ویزا برای همسر و فرزندان زیر 18 سال افراد نیز صادر می شود. ویزای دریافت شده موقت می باشد و در صورت موفقیت آمیز بودن شرکت و سود دهی مناسب به تشخیص دولت آلمان، افراد می توانند ویزای خود را تمدید نمایند.

مدارک لازم جهت ثبت شرکت در آلمان

کشور آلمان سخت گیری های زیادی در بررسی مدارک ارائه شده اعمال می کند. از این رو افرادی که قصد ثبت شرکت آلمان را دارند باید در تهیه مدارک، نهایت دقت را به کار بندند. از جمله مهم ترین مدارک لازم برای ثبت شرکت در این کشور، بیزینس پلن قوی می باشد، به گونه ای که بتواند دولت این کشور را مجاب کند که طرح اقتصادی افراد، سود دهی مناسب را دارد و مورد قبول این کشور واقع شود. به طور کلی مدارک لازم جهت ثبت شرکت در آلمان به شرح زیر خواهد بود:

  • پاسپورت معتبر
  • ارائه بیزینس پلن قوی
  • رزومه تحصیلی متقاضی
  • رزومه کاری متقاضی
  • گواهی امکان اشتغال در آلمان (مخصوص افرادی که بیش از 40 سال سن دارند.)
  • مدارک شناسایی متقاضی
  • تکمیل فرم های درخواست
  • عکس رنگی
  • ارائه گواهی عدم سوء پیشینه برای اعضای شرکت
  • گواهی تمکن مالی
  • گواهی بیمه سلامت
  • گردش حساب سه ماهه اخیر
  • نام کلیه سهام داران و شرکا هنگام ثبت شرکت
  • مدرک زبان انگلیسی و یا آلمانی برای اثبات میزان تسلط متقاضی

مالیات ثبت شرکت در آلمان

شرکت هایی که دفتر ثبت شده آن ها در آلمان واقع شده است، ملزم به پرداخت مالیات شرکت خواهند بود. در واقع یکی از  قوانین ثبت شرکت در آلمان، پرداخت مالیات می باشد. مشاغل یک نفره و مشارکت ها و همچنین فریلنسر ها از پرداخت مالیات معاف هستند. نرخ مالیات در مناطق مختلف به صورت یکسان نمی باشد. نرخ مالیات برای شرکت ها در کشور آلمان که شامل مالیات بر در آمد می باشد حدود 15 درصد است و مالیات بر ارزش افزوده 0.825 می باشد. مالیات برای مناطق مختلف آلمان از 14 تا 17.5 درصد متفاوت خواهد بود. در کشور آلمان نرخ بهره کالا 19 درصد می باشد. در اتحادیه اروپا مالیات بر ارزش افزوده بر کالا های شرکت ها صفر می باشد، اما ممکن است شرکت ها شامل برخی از مالیات بر ارزش افزوده شوند. آلمان در اروپا اقتصادی پیشرو دارد و به عنوان یک کشور الگو در اروپا مطرح شده است. این کشور به دلیل برخورداری از کیفیت بالا در کار و زیر ساخت های پیشرفته یک گزینه کاملا مناسب برای سرمایه گذاری به شمار می رود.

 

مالیات ثبت شرکت در آلمان

اهمیت و نقش وکیل ثبت شرکت در آلمان چیست؟

متقاضیان برای ثبت شرکت و سرمایه گذاری در هر کشوری نیازمند راهنمایی ها و کمک های افراد متخصص در این زمینه و وکلای مسلط بر مسائل حقوقی هستند. از آن جایی که مهاجرت از طریق ثبت شرکت در آلمان، از پیچیدگی های خاصی برخوردار است، اهمیت گرفتن مشاوره از وکیل بیشتر احساس می شود. از طرفی افراد سرمایه گذار در ابتدای کار از قوانین و مراحل حقوقی ثبت شرکت در کشور های مختلف از جمله آلمان آگاهی ندارند و این مسئله نیز سبب می شود افراد برای مشاوره به سراغ وکیل مهاجرت المان بروند. برای ثبت شرکت در کشور های مختلف نیاز به مدارک خاصی بسته به شرایط هر کشوری وجود دارد، آلمان نیز از این قاعده مستثنی نیست. برای این کار باید با فردی که به قوانین به طور کامل تسلط دارد و آگاه بر همه جزئیات حقوقی می باشد مشورت نمود و راهنمایی های لازم را دریافت کرد.

بهترین گزینه برای ثبت شرکت، مشاوره با یک وکیل کارآزموده می باشد، چرا که سبب می شود فرایند انجام کار با موفقیت به سرانجام برسد و حتی این فرایند با سرعت بالایی طی شود. متقاضیان باید توجه داشته باشند که انجام کوچک ترین اشتباه در مسیر انجام کار، ممکن است کل فرایند را به تاخیر انداخته و یا حتی آن را منتفی کند. وکیل ثبت شرکت در کشور آلمان در زمینه های مختلفی از جمله قانون کار، امور مالیاتی، مشاوره حقوقی، مشاور املاک، مالکیت معنوی و قوانین بانکی به متقاضیان مشاوره ارائه می کند.

اقامت آلمان از طریق ثبت شرکت

مهاجرت به آلمان از طریق ثبت شرکت، یکی از راه های مهاجرت به آلمان و دریافت اقامت این کشور می باشد. قانون ثبت شرکت در کشور آلمان به اتباع خارجی این اجازه را می دهد که برای راه اندازی شرکت و مدیریت آن اقامت این کشور را دریافت کنند. شهروندان خارج از اتحادیه اروپا در صورتی که با ثبت شرکت در کشور آلمان منافع اقتصادی این کشور را تامین کنند، می توانند با راه اندازی کسب و کار اقامت آلمان را اخذ کنند. بسیاری از متقاضیان با هدف دریافت اقامت آلمان اقدام به سرمایه گذاری و تاسیس شرکت در این کشور می نمایند تا بتوانند خانواده خود را در محیط امن، زیبا و پیشرفته آلمان مستقر نمایند. در صورتی که افراد بتوانند یک بیزینس پلن قوی به دولت آلمان ارائه دهند و ثابت کنند که طرح تجاری آن ها برای این کشور سود دهی دارد، می توانند یک اقامت یک ساله دریافت کنند. در صورت ادامه سود دهی و تامین منافع این کشور، همچنین پرداخت مالیات به موقع توسط متقاضی و البته نشان دادن این مسئله که متقاضی تمام هزینه های کار و زندگی در آلمان را به خوبی تامین کرده است، دولت آلمان این اقامت را به مدت 3 سال تمدید خواهد کرد .

این اقامت پس از 5 سال در صورتی که شرکت بیزنیس پلن را به درستی دنبال کرده باشد و حقوق، مالیات بر حقوق، هزینه های خدمات بیمه درمانی و بازنشستگی و همچنین مالیات بر در آمد شرکت را به طور کامل پرداخت کرده باشد و همچنین متقاضی در طول مدت اقامت خود در کشور آلمان مرتکب خلافی نشده باشد، به اقامت دائم تبدیل خواهد شد. همچنین شخص پس از گذشت 3 سال از اقامت دائم خود می تواند برای دریافت تابعیت این کشور اقدام نماید.

 

اقامت آلمان از طریق ثبت شرکت

فرآیند اخذ اقامت آلمان از طریق ثبت شرکت چقدر طول می‌کشد؟

برای دریافت اقامت آلمان با ثبت شرکت، ابتدا باید مدارک افراد ترجمه شده و به تائید سفارت آلمان برسد. پس از تائید مدارک توسط سفارت آلمان، متقاضیان باید مدارک تائید شده را به همراه بیزینس پلن ارسال کنند تا مامورین اداره مهاجرت اقدام به بررسی آن ها نمایند. پس از تائید طرح توجیهی و بیزینس پلن مربوطه، افراد می توانند شرکتی را به نام خود در آلمان ثبت کنند. پس از ثبت شرکت و واریز مبلغ لازم به حساب شرکت به عنوان سرمایه اولیه، متقاضیان می توانند با مراجعه به سفارت آلمان، یک ویزای سه ماهه دریافت کنند. سپس افراد به المان مهاجرت می کنند و با اثبات سودآوری بیزنیس پلن خود در این کشور، اقدام به دریافت اقامت یک ساله و پس از آن سه ساله می نمایند. فرایند اخذ اقامت آلمان از طریق ثبت شرکت معمولا بین 7 تا 10 ماه به طول می انجامد.

آیا به اعضای خانواده نیز اقامت تعلق می‌گیرد؟

در جواب این سوال که “آیا به اعضای خانواده نیز اقامت تعلق می گیرد؟” باید بگوییم بله، متقاضیان پس از مراحل اولیه بیزنیس پلن و راه اندازی تجارت، می توانند برای اعضای خانواده خود نیز دعوت نامه بفرستند و برای آن ها ویزای همراه دریافت کنند. تاسیس شرکت در آلمان در صورتی موفق خواهد بود که فعالیت اقتصادی شرکت تا حد زیادی طبق طرح ارائه شده و بیزینس پلن جلو برود. این طرح باید برای سه سال آینده نتیجه قابل قبولی را ارائه کند و از لحاظ مالی سودآوری خوبی داشته باشد. همچنین باید تمام پرداختی های لازم از قبیل مالیات، بیمه و … را به موقع انجام دهد. اعضای خانواده متقاضی می توانند از سیستم بهداشتی و آموزشی این کشور در سطح جهانی بهره مند شوند. اعضای خانواده شخص همچنین می توانند وارد بازار کار شده و مشغول به کار گردند.

قوانین و چگونگی تمدید اقامت آلمان با ثبت شرکت چیست؟

همان طور که در قسمت های قبلی مقاله به آن اشاره کردیم، برای این که سرمایه گذاران بتوانند اقامت خود را در آلمان تمدید کنند، باید یک سری قوانین را رعایت کنند. در قسمت های قبلی گفتیم که برای این که افراد بتوانند از طریق ثبت شرکت آلمان همچنان در این کشور اقامت داشته باشند، باید مطابق با بیزینس پلن ارائه شده پیش بروند. دولت آلمان حساسیت زیادی در مورد عملکرد شرکت های استارتاپی در این کشور دارد و سود آور بودن کسب و کار راه اندازی شده اهمیت بالایی برای دولت آلمان خواهد داشت. در واقع تجارتی که سرمایه گذاران خارجی در آلمان راه اندازی می کنند، باید به نفع اقتصاد این کشور باشد و چرخه اقتصادی آلمان را پر رونق تر کند. از این رو عملکرد این شرکت ها مدام زیر نظر دولت قرار گرفته و ارزیابی می شود.

یکی دیگر از قوانین تمدید اقامت آلمان با ثبت شرکت، پرداخت به موقع و مرتب مالیات شرکت می باشد. افراد با پرداخت به موقع مالیات این اطمینان را به دولت آلمان می دهند که در وضعیت خوبی قرار دارند و فعالیت آن ها سود آور می باشد. در نهایت توانایی پرداخت حقوق و بیمه یک سال آینده و هزینه های سالانه شرکت از قوانین و الزامات تمدید اقامت از طریق ثبت شرکت می باشد. دولت آلمان در صورت موفقیت آمیز بودن فعالیت های کسب و کار در این کشور، استقبال زیادی از کارآفرینان و سرمایه گذاران خواهد کرد و اقامت دائم آلمان را به آن ها خواهد داد.

برترین کشور ها برای سرمایه گذاری

سرمایه گذاری در آلمان سرمایه گذاری در کانادا سرمایه گذاری در ترکیه سرمایه گذاری در فرانسه سرمایه گذاری در اسپانیا سرمایه گذاری در سوئد سرمایه گذاری در انگلیس سرمایه گذاری در دانمارک سرمایه گذاری در اتریش سرمایه گذاری در هلند سرمایه گذاری در ایتالیا سرمایه گذاری در آمریکا سرمایه گذاری در مجارستان 

قوانین برای دریافت اقامت دائم آلمان از طریق ثبت شرکت چیست؟

متقاضیان ثبت شرکت در المان برای دریافت اقامت دائم باید قوانین مربوطه را رعایت کنند. دولت آلمان برای اعطای اقامت دائم به سرمایه گذاران خارجی، حساسیت های زیادی را نشان می دهد و انتظار دارد فعالیت های انجام شده نتیجه بخش باشند. به هر حال قوانینی که برای دریافت اقامت دائم آلمان از طریق ثبت شرکت وجود دارند به شرح زیر می باشند:

  • افراد باید ثابت کنند توانایی مالی لازم برای تامین مخارج زندگی در آلمان را دارند.
  • متقاضیان باید حداقل برای مدت 5 سال اقامت موقت خود را تمدید کرده باشند.
  • متقاضی باید در مدت اقامت خود مرتکب جرائم کیفری نشده باشد و گواهی عدم سوء پیشینه ارائه دهد.
  • فرد سرمایه گذار باید به مدت حداقل 60 ماه دارای حق بیمه اجباری و یا داوطلبانه در طرح بازنشستگی آلمان پرداهت کرده باشد.
  • شخص باید ثابت کند دانش کافی نسبت به سیستم های حقوقی و اجتماعی و همچنین شیوه زندگی در آلمان را دارد.
  • فرد باید برای دریافت اقامت دائم المان، مجوز کار (وضعیت شغلی یا خود اشتغالی) ارائه دهد.
  • برای دریافت اقامت دائم آلمان نیاز به ارائه مدرک مهارت زبان آلمانی در سطح B2 می باشد.

دریافت تابعیت آلمان از طریق ثبت شرکت در آلمان

همان طور که به آن اشاره شد، دریافت اقامت آلمان و به دنبال آن تابعیت این کشور یکی از آرزو های بسیاری از افراد در سراسر دنیا می باشد. افرادی که سرمایه لازم را دارند و از لحاظ تمکن مالی مشکلی ندارند، اغلب روش سرمایه گذاری در آلمان را برای دریافت اقامت و تابعیت انتخاب می کنند. دولت آلمان نیز از افراد کارآفرین و سرمایه گذاران خارجی برای رشد چرخه اقتصادی کشورش، حمایت می کند. دریافت شهروندی و تابعیت آلمان، مزایای زیادی را برای افراد به دنبال دارد و متقاضیان فرصت زندگی و کار در یک کشور پیشرفته را خواهند داشت. پاسپورت آلمان یکی از معتبر ترین پاسپورت های جهان به شمار می رود و با داشتن این پاسپورت، افراد می توانند به بسیاری از کشور های اروپایی بدون ویزا سفر کنند. در واقع با برخورداری از  پاسپورت آلمانی افراد می توانند به 190 کشور در سراسر جهان بدون نیاز به ویزا سفر کنند. شرایط دریافت تابعیت آلمان به این صورت است که افراد می توانند پس از پنج سال اقامت در آلمان، اقامت دائم دریافت کنند و پس از 8 سال نیز تابعیت این کشور را دریافت کنند.

خانواده، همسر و فرزندان زیر 18 سال افراد نیز می توانند با استفاده از ویزای سرمایه گذاری وارد آلمان شده و پس از گذشت مدت مشخص شده اقامت و سپس تابعیت آلمان را دریافت کنند. نکته ای که باید به آن توجه کرد این است که با دریافت تابعیت آلمان افراد تابعیت قبلی خود را از دست می دهند. برخی کشور ها تابعیت مضاعف و دو گانه را می پذیرند و افراد با دریافت تابعیت آن ها، همچنان تابعیت قبلی خود را حفظ می کنند. در حالی که کشور آلمان از این قانون تبعیت نمی کند و در صورت دریافت پاسپورت آلمانی، پاسپورت قبلی افراد باطل خواهد شد.

 

دریافت تابعیت آلمان از طریق ثبت شرکت در آلمان

انواع شرکت در آلمان

ثبت شرکت در آلمان برای سرمایه گذاران خارجی نکات مثبت فراوانی دارد، چرا که افراد می توانند در کشوری صنعتی و پیشرفته سرمایه گذاری نمایند. همچنین به دلیل وجود ثبات بالا در اقتصاد آلمان، افراد هنگام سرمایه گذاری در این کشور، نگران از دست رفتن سرمایه خود نخواهند بود. برای یک سرمایه گذار هیچ ریسکی بالا تر از از دست دادن سرمایه خود نخواهد بود که با گذاشتن سرمایه خود در آلمان و انجام فعالیت های اقتصادی در این کشور، این ریسک به صفر نزدیک خواهد بود. در حقوق مربوط به تاسیس شرکت در آلمان، شرکت ها انواع مختلفی دارند که هر کدام جزئیات مربوط به خود را دارند. هر کدام از این شرکت ها برای اهداف مختلفی ایجاد شده اند تا متقاضیان بتوانند متناسب با هدف خود اقدام به ثبت یک شرکت در این کشور نمایند. در ادامه می خواهیم به معرفی انواع شرکت در آلمان بپزدازیم، با ما همراه باشید.

شرکت‌هایی با مسئولیت‌های محدود

شرکت های با مسئولیت محدود یا GmbH  که کوتاه شده عبارت (Gesellschaft mit beschränkter Haftung) می باشد، از محبوب ترین نوع شرکت ها به شمار می روند. این شرکت ها را می توان با حداقل یک سرمایه گذار و یا بیشتر ثبت نمود که حداقل سرمایه لازم برای راه اندازی این نوع شرکت ها در آلمان، حدود 25 هزار یورو می باشد. لازم به ذکر است که حداقل نیمی از این سرمایه یعنی حدود 12500 یورو باید هنگام ثبت شرکت در حساب متقاضی موجود باشد. در شرکت های با مسئولیت محدود باید به این نکته توجه کرد که سهام این نوع شرکت ها را نمی توان به افراد دیگر منتقل کرد و همچنین سهام این شرکت ها غیر قابل فروش در بازار سهام خواهد بود. مدیریت این نوع شرکت ها توسط سهامداران عمومی مشخص می شود و پس از تعیین مدیریت شرکت، تمامی تصمیمات مربوط به شرکت توسط مدیریت شرکت اتخاذ خواهد شد. این نوع شرکت ها برای مشاغل کوچک و متوسط پر کاربرد ترین شکل تجاری می باشند.

شرکت‌های سهامی

شرکت های سهامی یا AG که کوتاه شده عبارت (Aktien Gesellschaft) می باشد، بیشتر برای مشاغل بزرگ تر مناسب هستند و به افرادی که به تازگی قصد ثبت شرکت دارند، توصیه نمی شود. این نوع شرکت ها سرمایه ای حداقل به مبلغ 50.000 یورو برای شروع کار نیاز دارند و نسبت به شرکت های با مسئولیت محدود، نیازمند سرمایه بیشتری هستند. در این شرکت ها یک هیئت سه نفره توسط مدیریت انتخاب می شود که وظیفه دارند بر فعالیت های شرکت نظارت کنند و اختیارات سهام داران در این شرکت ها بسیار محدود است. هیئت مدیره، برنامه ها و تصمیمات شرکت را به صورت روزانه برای شرکت تعیین می کند. در شرکت های سهامی حسابرس های قانونی، حساب های مربوط به شرکت را ارزیابی می کنند.

تاسیس شرکت‌ سهامی در آلمان

شرکت‌های غیر سهامی با مسئولیت محدود

شرکت های غیر سهامی با مسئولیت محدود یا KG که مخفف عبارت (Kommanditgesellschaft) می باشد، که برای تاسیس نیازمند حداقل دو شریک می باشد. از این دو شریک، یک نفر به عنوان شریک عمومی و دیگری به عنوان شریک محدود شناخته می شوند. در شرکت های غیر سهامی با مسئولیت محدود، بدهی ها به دارایی های شخصی افراد گسترش می یابد. همچنین در این نوع شرکت ها برای شرکای محدود، دارایی هایی که به اسم آن ها می باشد فقط در شرکت محدود می شود. در واقع شرکای محدود موظف به ارائه سهم در سرمایه واحد تجاری می باشند و مسئولیت آن ها به اندازه سهمی است که وارد شرکت می کنند. در حالی که شرکای عمومی معمولا در قسمت سرمایه برای بخش تجاری سهمی نداشته و در عوض دارای مسئولیت های کامل می باشند. شرکای عمومی در قسمت بدهی ها و قسمتی که چه کسی سود مطالبه سود کند فعالیت می کنند. لازم به ذکر است شرکای عمومی اختیارات بیشتری دارند که می توان به تصمیم گیری در مشارکت اشاره کرد، در حالی که شرکای محدود اختیار تصمیم گیری در هیچ زمینه ای را نخواهند داشت.

شرکت‌های غیر سهامی با مسئولیت نامحدود

این شرکت ها از شرکایی تشکیل شده اند که باید با تمام قابلیت ها در شرکت فعالیت کنند. شرکت های غیر سهامی با مسئولیت نا محدود یا OHG که مخفف عبارت (Offene Handelsgesellschaft) می باشد،  کالا های مختلفی دارند که به شهروندان، تاجران و یا دولت فروخته می شود. در این شرکت ها سود و زیان بین شرکا تقسیم می شود و تمامی شرکا در برابر بدهی ها و تعهدات مسئول می باشند. در این نوع شرکت ها تصمیم گیرنده واحد وجود ندارد و تمامی تصمیمات به صورت اشتراکی گرفته می شود.

شرکت‌های تجاری به صورت انفرادی

نوع دیگری از شرکت ها نیز وجود دارد که در آن افراد به صورت انفرادی شرکت را افتتاح می کنند و تمام مسئولیت ها بر دوش یک نفر است. به همین دلیل دشواری های زیادی در این نوع شرکت ها وجود دارد و از این رو محبوبیت چندانی بین سرمایه گذاران خارجی نیز ندارد. در شرکت های انفرادی در صورت ورشکستگی و مواجهه با مشکلات مالی، دولت هیچ گونه مسئولیتی را در برابر آن ها نخواهد داشت.

شعب شرکت‌های خارجی

یکی از روش های ثبت شرکت در آلمان، راه اندازی شعبه می باشد. افراد در صورتی که شرکتی در خارج از آلمان داشته باشند، می توانند یک شعبه از شرکت خود را در آلمان راه اندازی کرده و از این طریق کسب و کار خود را بین المللی کنند. با ثبت شعبه شرکت در آلمان، همچنان سود و زیان های به وجود آمده به عهده شرکت اصلی در خارج از آلمان خواهد بود و دارایی ها و بدهی های متعلق به شعبه، بر عهده کمپانی اصلی می باشد.

 

روش های ثبت شرکت در آلمان

ثبت شرکت بازرگانی (UG) در آلمان

شرکت های UG از بهترین شرکت ها در آلمان به شمار می روند که طرفداران زیادی دارند. این شرکت ها که با نام  mini-Gmbh نیز شناخته می شوند، نوعی شرکت های مسئولیت محدود محسوب می شوند. برای ثبت این نوع شرکت ها افراد نیازی به هزینه زیادی ندارند و می توانند حتی با یک یورو نیز امور ثبت را انجام دهند. در واقع شرکت UG مناسب برای کسلنی است که تمایل به تاسیس شرکت دارند با مسئولیت محدود دارند، اما سرمایه زیادی ندارند.  امکان تاسیس شرکت های UG در سال 2008 توسط این کشور آلمان تصویب شد. توجه به این نکته الزامی است که برای دریافت اقامت آلمان نمی توان از طریق این شرکت ها اقدام نمود و افراد باید این شرکت ها را به شرکت های Gmbh تبدیل کنند. در این صورت لازم است افراد سالانه 25 درصد سود به صورت اجباری ذخیره کنند. این شرکت ها اعتبار چندانی در مقابل بانک ها، ادارات و شرکای تجاری ندارند.

شرکت بازرگانی UG یا GmbH در آلمان را کجا باید ثبت کنم؟

متقاضیانی که به دنبال راه اندازی تجارت در کشور آلمان هستند و مایل به ثبت شرکت UG در این کشور می باشند، باید شرکت خود را در مراجع مختلفی ثبت کنند. این مراجع عبارتند از:

  • اداره مالیات
  • دفتر تجارت
  • ثبت تجاری
  • انجمن صنفی
  • اتاق صنعت و تجارت یا اتاق صنایع دستی (بسته به فعالیت تجاری)
  • انجمن صنفی
  • آژانس کاریابی در آلمان (در صورت استخدام کارمند)

هزینه های ثبت نام برای شرکت بازرگانی UG در آلمان

برای ثبت شرکت های بازرگانی UG در آلمان افراد باید یک سری هزینه ها را پرداخت کنند. یکی از این هزینه ها هزینه دفتر اسناد رسمی می باشد که مبلغ آن 20 تا 60 یورو می باشد و موسسان این نوع شرکت ها باید آن را تقبل کنند. پس از آن متقاضی باید یک حساب بانکی تجاری برای تکمیل درخواست خود افتتاح کند. در صورت تشکیل پرونده برای تکمیل درخواست ثبت تجاری، سردفتر در دفتر اسناد رسمی، اسناد متقاضی را به صورت الکترونیکی به سیستم ثبت نام Handlesregister انتقال می دهد تا پس از اتمام ثبت نام، فاکتور هزینه های مربوط به ثبت نام به آدرس شرکت افراد ارسال شود. لازم به ذکر است هزینه لازم برای ثبت نام در Handlesregister حدود 150 یورو می باشد که متقاضی ثبت شرکت باید آن را بپردازد.

ثبت نام شرکت بازرگانی (UG) یا GmbH در آلمان چقدر زمان می‌برد؟

در مورد مدت زمان لازم برای ثبت نام شرکت بازرگانی UG در آلمان و سرعت ورود به سیستم ثبت نام (Handelsregister ) باید بگوییم که این مدت زمان به دادگاه ثبت مورد نظر بستگی دارد. در واقع بسته به این که دادگاه چند پرونده و درخواست دارد، این زمان متغیر خواهد بود. معمولا این زمان حدود چند هفته خواهد بود و دادگاه در طول این مدت، ثبت شرکت UG افراد را بررسی خواهد کرد. در صورت به عهده گرفتن این کار توسط دادگاه محلی، بررسی در طی چند روز انجام خواهد شد.

مزایای تاسیس شرکت mini-GmbH در آلمان

از مزایایی که می توان برای ثبت شرکت های mini-GmbH در آلمان در نظر گرفت، می توان به ارزان بودن آن اشاره کرد. تاسیس این نوع شرکت ها معمولا ارزان است و افرادی که سرمایه زیادی ندارند می توانند شرکت های mini-GmbH را به راحتی تاسیس نمایند. دومین مزیت تاسیس این نوع شرکت، داشتن یک پروتکل استاندارد به جای پروتکل پیچیده می باشد که افراد با داشتن اطلاعات اندکی نیز می توانند از پس آن بربیایند و نیازی به وکیل برای انجام این کار نداشته باشند. این در حالی است که روش ثبت شرکت GmbH در آلمان بسیار گران و پیچیده است. شرکت های که از این روش ثبت می شوند، فقط یک مدیر عامل دارند و تعداد سهام داران آن ها نیز معمولا سه نفر خواهد بود.

 

تاسیس شرکت mini-GmbH در آلمان

مقایسه سرمایه مورد نیاز در شرکت GmbH  و Mini GmbH

همان طور که قبلا به آن اشاره شد، تاسیس شرکت Mini GmbH سرمایه کم تری نسبت به شرکت GmbH نیاز دارد و یکی از دلایل محبوبیت این نوع شرکت نیز همین مسئله می باشد. در واقع متقاضیان برای ثبت شرکت Mini-GmbH با یک یورو نیز می توانند شروع کنند، در حالی که برای ثبت شرکت GmbH حدود 25.000 یورو سرمایه نیاز است که حداقل نیمی از آن یعنی 12.500 یورو باید در هنگام ثبت شرکت در حساب متقاضی موجود باشد.

ثبت شرکت در هامبورگ

هامبورگ یکی از ایالت های آلمان می باشد که از بهترین مقاصد ثبت شرکت در آلمان به شمار می رود. این ایالت در بندر واقع شده به همبن دلیل حمل و نقل دریایی و ترانزیت در این استان به راحتی انجام می پذیرد که همین مسئله سبب شده هامبورگ به یک گزینه عالی برای سرمایه گذاری تبدیل شود. ایالت هامبورگ از کارآفرینان و شرکت های تازه تاسیس نظیر شرکت های حمل و نقل، بورس، اتاق بازرگانی، بانک و … حمایت های زیادی به عمل می آورد و سعی می کند شرایط کار را برای آن ها آسان تر کند. همچنین در این ایالت می توان از منابع استارتاپی زیادی از جمله رویداد های شبکه، مرکز مشاوره، امکانات مالی و برنامه های دولتی استفاده کرد.

جالب است بدانید از زمان های دور، تاجران ایرانی در ایالت هامبورگ و بخش هافن سیتی واردات فرش انجام می دهند. دو ابر قدرت فناوری به نام های گوگل و ایرباس در ایالت هامبورگ فعالیت می کنند که همین مسئله نشان از صنعتی بودن این ایالت دارد. از دیگر صنایع فعال در هامبورگ می توان به توسعه بازی های رایگان اشاره کرد که حدود 24 شرکت با بیش از 1500 کارمند در این زمینه مشغول هستند. از آن جایی که مجموعه های موجود در این ایالت با سرعت بالایی در حال پیشرفت هستند، ممکن است رقابت با این ابر قدرت ها برای کسب و کار های نوپا کمی سخت به نظر برسد. این مورد را می توان یکی از معایب ثبت شرکت در هامبورگ دانست. با این حال ثبت شرکت در این ایالت پیشرفته آن قدر مزایا دارد که می توان از این عیب آن چشم پوشی کرد.

متقاضیان می توانند با ثبت شرکت در هامبورگ از انواع بیمه ها برای خود و خانواده شان بهره مند شوند. همچنین افراد با تاسیس شرکت در این ایالت صاحب یک برند آلمانی با کیفیت خواهند شد که از اعتبار بالایی برخوردار است. یکی از اصلی ترین مزایایی که ثبت شرکت در هامبورگ برای سرمایه گذاران دارد، امکان اخذ اقامت دائم آلمان می باشد.

ثبت شرکت در فرانکفورت

فرانکفورت سرمایه گذاران زیادی را به خود جذب می کند و به عنوان یکی دیگر از مقاصد مناسب برای ثبت شرکت در آلمان به شمار می رود. فرانکفورت هر ساله شاهد افزایش کارآفرینان و سرمایه گذارانی می باشد که قصد تاسیس کسب و کار در این شهر را دارند. به طوری که در سال های اخیر جزو 4 شهر برتر آلمان برای سرمایه گذاران و کارآفرینان جهت سرمایه گذاری بوده است. برای تاسیس شرکت و راه اندازی کسب و کار در فرانکفورت باید به یک سری عوامل و فاکتور ها از جمله خط کسب و کار، مقدار مالیات و … توجه نمود. در صورتی که مالیات هایی که متقاضیان پرداخت می کنند از دارایی ها و درآمد شرکت بیشتر باشد، عملا ثبت شرکت مقرون به صرفه نخواهد بود و سرمایه گذاران از تاسیس شرکت صرف نظر می کنند. یکی از نکات مهمی که باید برای تاسیس شرکت در فرانکفورت مد نظر قرار داده شود، مسئولیتی است که شرکت باید بر عهده داشته باشد؛ برخی از شرکت ها جنبه تجاری دارند و برخی دیگر جنبه خدماتی. از این رو بایستی افراد قبل از تاسیس شرکت در مورد نوع مسئولیت و فعالیت شرکت، اطلاعات لازم را کسب کرده و بعد اقدام به ثبت شرکت نمایند.

سخن پایانی

یکی از روش های سرمایه گذاری ثبت شرکت می باشد که در سال های اخیر مورد توجه بسیاری از سرمایه گذاران قرار گرفته است. ثبت شرکت در آلمان به دلیل برخورداری این کشور از وضعیت پایدار اقتصادی و ریسک پایین سرمایه گذاری، به یک سرمایه گذاری جذاب برای متقاضیان خارجی تبدیل شده است. یکی از اصلی ترین مزایای ثبت شرکت در کشور آلمان، امکان دریافت اقامت دائم این کشور برای متقاضیان می باشد. افراد همچنین می توانند پس از گذشت پنج سال اقدام به دریافت اقامت دائم آلمان نمایند. در صورتی که قصد تاسیس شرکت در آلمان را دارید و نیازمند مشاوره و راهنمایی هستید، می توانید به کارشناسان ما در موسسه مهاجرتی رویال مهاجرت مراجعه نموده و راهنمایی های لازم را دریافت کنید.

نظر خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان مهاجرت