بیمه در آلمان
متقاضیانی که از هر روش اخذ اقامت به کشور آلمان مهاجرت می کنند، باید از انواع بیمه های این کشور استفاده کنند. در واقع زندگی، کار و تحصیل در آلمان باید با دارا بودن بیمه خاصی همراه باشد. بر این اساس در این مقاله ما مشاوران سایت رویال مهاجرت به شما متقاضیان عزیز همه اطلاعات لازم در مورد نوع بیمه مورد نیاز و بیمه های اختیاری و هزینه های انواع بیمه در آلمان را ارائه می دهیم. با ما همراه باشید.
اگر شما هم قصد مهاجرت، اقامت تحصیلی، کاری یا سرمایه گذاری دارید، کافیست با شماره 90003515 تماس گرفته تا وکلای مهاجرتی رویال شما را راهنمایی نموده و در کوتاه ترین زمان خدمات مهاجرتی را به شما ارائه دهند.
برترین کشور ها برای سرمایه گذاری
سرمایه گذاری در آلمان سرمایه گذاری در کانادا سرمایه گذاری در ترکیه سرمایه گذاری در فرانسه سرمایه گذاری در اسپانیا سرمایه گذاری در سوئد سرمایه گذاری در انگلیس سرمایه گذاری در دانمارک سرمایه گذاری در اتریش سرمایه گذاری در هلند سرمایه گذاری در ایتالیا سرمایه گذاری در آمریکا سرمایه گذاری در مجارستان
انواع بیمه در کشور آلمان
آلمانی ها برای همه چیز بیمه دارند؛ در واقع این شاید یک جمله ساده و سطحی باشد، اما درست است. سیستم بیمه آلمان روش های زیادی را برای اطمینان از امنیت و سلامت شهروندان به آن ها ارائه می دهد. بیمه خانه، بیمه مسئولیت، بیمه حوادث، بیمه عمر و بیمه مسافرت و ده ها بیمه دیگر نشانگر اهمیت دولت آلمان به امنیت و سلامت شهروندانش است. علاوه بر این دولت آلمان بیمه ای نیز برای بازگشت به وطن برای مهاجران نیز دارد و حتی میتوان قسمتهای خاصی از بدن مانند چشم یا انگشتان را نیز در آلمان بیمه کرد که میتواند برای مشاغل خاص مفید باشد. هزینه بیمه در آلمان مانند اکثر کشورهای توسعه یافته می باشد. متقاضیان بیمه هایی را با شرایط ثابت با مزایای خاص خریداری و سپس حق بیمه معمولی را پرداخت می کنند. برخی از انواع بیمه ها می تواند دارای حق بیمه انعطاف پذیر باشند، مانند بیمه عمر، در حالی که برخی دیگر غیرقابل انعطاف هستند. در جدول زیر برخی از متداول ترین بیمه ها در آلمان به همراه هزینه و شرایط آن در سال 2023 ارائه شده است:
نوع بیمه در کشور آلمان | هزینه ها در سال 2023-2024 | شرایط |
بیمه درمانی دولتی | ماهانه از حدود 80 تا 1.500 یورو | حدود 14.6% به اضافه 1.3% حق بیمه متوسط مکمل از درآمد ماهانه متقاضی کم می شود. |
بیمه خانواده | ماهانه از حدود 400 تا 700 یورو | در حدود 50% از مشارکت برای متقاضیان شاغل توسط کارفرما پرداخت می شود. |
بیمه خودرو | سالانه از حدود 100 تا 1000 یورو | بر اساس نوع خودرو، ارزش خودرو و تجربه رانندگی متقاضی و معیارهای دیگر |
بیمه بیکاری | سالانه از حدود 87.600 یورو در آلمان غربی و از حدود 85.200 یورو در آلمان شرقی | آستانه حداکثر بازنشستگی عمومی برای بیمه بیکاری در آلمان محاسبه می شود. |
انواع بیمه در کشور آلمان کدامند؟
کشور آلمان سرزمین بیمه های متنوع و مفید است. کشور آلمان بیمه های مختلفی را به شهروندان و متقاضیان بین المللی با مجوز اقامت قانونی ارائه می دهد که هر کدام شرایط و هزینه های خاصی دارند. در این کشور حتی 10 انگشت دست خود را می توانید بیمه کنید. از بیمه های مفید و متنوع آلمان برای هر متقاضی بین المللی که وارد این کشور می شود و قصد زندگی، اقامت یا مهاجرت کاری به آلمان را دارند؛ موارد زیر را می توان نام برد:
- بیمه مسئولیت شخصی (Hafftpflichtversicherung خصوصی)
- بیمه سلامت (Krankenversicherung)
- بیمه خودرو (KFZ-Versicherung)
- بیمه سگ (Hundeversicherung)
- بیمه مسافرتی (Auslandsreiseversicherung)
- بیمه وسایل خانه (Hausratversicherung)
- بیمه قانونی (Rechtschutzversicherung)
- بیمه دوچرخه (Fahrradversicherung)
- بیمه دندانپزشکی (Zahnzusatzversicherung)
- بیمه حوادث (Unfallversicherung)
- بیمه از کار افتادگی (Berufsunfähigkeitsversicherung)
- بیمه عمر (Risiko-Lebensversicherung)
کدام نوع بیمه در کشور آلمان واقعا ضروری است؟
همه متقاضیان بین المللی که با هر روش و هر هدف وارد کشور آلمان می شوند یا قصد زندگی در آلمان را دارند، به ترکیبی از بیمه نامه های خاص خود نیاز دارند. برای هر شغل و مسئولیت در کشور آلمان بیمه های مختلف زیادی وجود دارد. اگر متقاضی قصد دارد یک کسب و کار پزشکی را راه اندازی کند، تهیه بیمه کمک حقوقی و بیمه مسئولیت ضروری می باشد. بیمه حوادث ممکن است برای ورزشکاران یا رانندگان فعال مفید باشد. متقاضیانی که قصد مسافرت به دیگر کشورها را دارند و یا کار آن ها با سفر و رفت و آمد به دیگر کشورها را همراه است؛ باید از بیمه نامه های مسافرتی گسترده بهره مند شوند. متقاضیان باید به این نکته توجه کنند که فقط بیمه نامه هایی را تهیه کنند که برای نیازهای منحصر به فرد آن ها مناسب است.
نحوه دریافت بیمه درمانی در آلمان
کارفرماها در آلمان معمولاً از ثبت نام متقاضی در یک شرکت بیمه درمانی آلمانی اطمینان حاصل می کند؛ اما اگر متقاضی بخواهد خودش بیمه را انتخاب کند، نیازمند اطلاعات بیمه پزشکی می باشد. این وظیفه کارفرما است که هزینه های بیمه درمانی را برای متقاضی مشخص کند و همچنین کمک مالی متقاضی را به طور خودکار از حقوق کسر و ارسال کند. نرخ سهم بیمه درمانی فعلی در آلمان بین 14.6 تا 15.6 درصد است و کارفرما و متقاضی هر کدام نصف سهم پرداخت می کنند. یکی از جنبه های معمول سیستم مراقبت های بهداشتی آلمان، وجود بیمه های خصوصی و دولتی است.
آیا آلمان خدمات بهداشتی عمومی رایگان دارد؟
همه آلمانی ها و متقاضیان بین المللی دارای مجوز اقامت قانونی آلمان حق دارند از مراقبتهای بهداشتی عمومی «ضروری» رایگان استفاده کنند که از طریق کمکهای تامین اجتماعی تامین میشود. با این حال، شهروندان همچنان باید بیمه درمانی دولتی یا خصوصی داشته باشند که حداقل درمان پزشکی و بارداری بیمارستانی و سرپایی را پوشش می دهد. می توان گفت که خدمات بهداشتی عمومی آلمان برای همه رایگان است و به نوعی یکی مزایای شهروندی آلمان محسوب می شود.
مراقبت های بهداشتی عمومی آلمان چه چیزی را پوشش می دهند؟
مراقبت های بهداشتی آلمان درمان ها و خدماتی مانند ایمن سازی، پرداخت هزینه نسخه و چک های دندانپزشکی را پوشش می دهد. این نوع پوشش ملی کمک می کند تا میانگین هزینه های مراقبت های بهداشتی در آلمان به حداقل برسد و به همین دلیل سیستم بیمه آلمان در جهان شناخته شده است. همه کارگران حقوق بگیر در آلمان که درآمد ناخالص ماهانه آنها کمتر از 5213 یورو (5800 دلار آمریکا) و درآمد سالانه آنها کمتر از 62550 یورو (69600 دلار) است باید بیمه سلامت عمومی داشته باشند که به عنوان gesetzliche krankenversicherung یا GKV نیز شناخته می شود.
انواع بیمه های درمانی در آلمان
کارکرد بیمه های درمانی در آلمان با کارکرد بیمه های درمانی بسیاری از کشورهای اروپایی کمی متفاوت است. همه شهروندان آلمانی باید در طرح های بیمه درمانی ثبت نام کنند، که می تواند به صورت دولتی gesetzliche Krankenversicherung، GKV یا خصوصی Krankenversicherung، PKV باشد. در ادامه به بررسی بیمه های خصوصی و دولتی آلمان می پردازیم.
بیمه درمانی خصوصی در آلمان Krankenvollversicherung
اگر متقاضیان بین المللی در آلمان شاغل هستند و کمتر از 60000 یورو درآمد دارند، واجد شرایط بیمه درمانی می باشند. متقاضیانی که بالاتر از این آستانه درآمد دارند، میتوانند مانند همه ساکنان خود اشتغال در آلمان، تحت پوشش بیمه درمانی خصوصی Krankenvollversicherung قرار گیرند. متقاضیان با سلامت جسمی می توانند از مزایای بیمه پس انداز بیمه های خصوصی آلمان نیز برخوردار شوند. اگر متقاضی تحت پوشش سیستم بهداشتی دولتی است، نیاز به داشتن بیمه درمانی خصوصی ندارد. بیمه درمانی خصوصی برای افراد خود اشتغال و کارمندان دولت آلمان نیز در دسترس است. کارمندان دولتی و اساتید، ملزم به عضویت در سیستم بیمه سلامت دولتی نیستند. فریلنسرها بدون توجه به درآمد می توانند بیمه درمانی خصوصی داشته باشند. روند درخواست بیمه درمانی خصوصی در آلمان کمی پیچیده است و ممکن است گواهی آزمایش های پزشکی، پرسشنامه ای در مورد سابقه پزشکی و مدرکی دال بر درآمد متقاضی ارائه شود.
بیمه درمانی دولتی در آلمان gesetzliche krankenversicherung – GKV
بیشتر شهروندان و متقاضیان بین المللی دارای مجوز اقامت قانونی آلمان از مراقبت های بهداشتی عمومی، یعنی بیمه درمانی دولتی استفاده می کنند، زیرا بیمه خصوصی برای همه در دسترس نیست. در بیشتر موارد، تنها در صورتی می توان بیمه درمانی خصوصی را انتخاب کرد که درآمد ناخالص متقاضی از کار بیش از 62550 یورو (69600 دلار آمریکا) در سال باشد. کارمندان دولت آلمان از جمله استثناهای این قانون هستند، اما تعداد زیادی از مهاجران نمی توانند در خدمات دولتی استخدام شوند. مزیت عمده بیمه درمانی عمومی این است که به اعضای خانواده تحت تکفل نیز تعمیم می یابد و متقاضی مجبور نیست برای همسر و فرزندان غیر شاغل خود هزینه اضافی بپردازد. اگر متقاضی قصد اقامت آلمان به خصوص با فرزندان را دارد؛ گزینه بیمه درمانی دولتی آلمان اغلب انتخاب بهتری است.
مزایای بیمه درمانی خصوصی و عمومی در آلمان
بیمه درمانی خصوصی آلمان در دسترس همه متقاضیانی است که کمتر از 62550 یورو (69600 دلار آمریکا) درآمد دارند. این بیمه مناسب اقامت کوتاه مدت در آلمان به همراه اعضای خانواده تحت تکفل است و می تواند ارزان تر از بیمه دولتی باشد. بیمه درمانی خصوصی لزوما بهتر از بیمه سلامت عمومی نیست، اما متقاضی می تواند زودتر از پزشک مورد نظر وقت بگیرد و همچنین، ممکن است دسترسی بهتری به پزشکانی داشته باشد که به زبان مادری متقاضی صحبت می کنند. در شرایط خاص، حداکثر حق بیمه برای بیمه درمانی عمومی بالاتر از هزینه های بیمه خصوصی است. بنابراین، بیمه درمانی خصوصی می تواند برای متقاضیانی که از سلامت خوبی برخوردار هستند و قصد ندارند به طور نامحدود در آلمان بمانند، مناسب است.
مشاوره تخصصی مهاجرت به آلمان رویال مهاجرت
متقاضیان برای مهاجرت به کشور آلمان باید از شرایط و قوانین کار و بیمه آن اطلاع داشته باشند. مشاور و وکیل مهاجرت به آلمان در موسسه مهاجرتی آوام با آگاهی از قوانین و شرایط جدید سال 2023-2024 راهنمایی های لازم را به متقاضیان ارائه می دهند. با ارائه خدمات مشاوره ای رویال مهاجرت متقاضیان واجد شرایط می توانند از مزایای اخذ اقامت آلمان به همراه دریافت بیمه های مناسب برخوردار شوند.
قراردادهای بیمه در کشور آلمان
متقاضی می تواند قرارداد بیمه را با یک شرکت خصوصی یا دولتی در آلمان امضا کند. اگر متقاضی واجد شرایط بیمه خصوصی باشد، مثلاً افزایش حقوق دارد، میتواند از بیمه درمانی دولتی به خصوصی تغییر دهد. با این حال، ابتدا باید از بیمه درمانی قانونی انصراف دهد و نمی تواند هر دو را داشته باشد. اگر متقاضی شروع به کسب درآمد بیش از 62550 یورو (69600 دلار) کند، در صورت تمایل می تواند به عنوان یک کاربر داوطلبانه به استفاده از سیستم بهداشت عمومی ادامه دهد، اما باید حداکثر حق بیمه را بپردازد. هزینه های کمک درمانی آلمان 14.6 تا 15.6 درصد است که نیمی از آن را متقاضی و نیم دیگر را کارفرما می پردازد. همچنین ممکن است یک هزینه اضافی کوچک به طور متوسط 0.9٪ نیز وجود داشته باشد که صرفاً توسط متقاضی پرداخت می شود. این مکمل یک “نرخ مشارکت” است که توسط بیمه سلامت دولتی آلمان دریافت می شود.
انواع بیمه های تامین اجتماعی در آلمان
بیمه های تامین اجتماعی در کشور آلمان از طریق پرداخت متقاضیان (کارمندان) و کارفرماها تامین می شود. حق بیمه برای کلیه دستمزدهای مستقیم و غیرمستقیم تا سقف مشخصی پرداخت می شود. بیمه های تامین اجتماعی شامل بیمه درمانی، بیمه بازنشستگی، بیمه از کار افتادگی، بیمه حوادث، بیمه بیماری و زایمان است. آخرین تغییرات نرخ سهم کارفرما و نرخ مشارکت کارمندان برای بیمه های تامین اجتماعی عبارت است از:
نوع بیمه تامین اجتماعی آلمان | آخرین تغییر | سهم مشارکت کارفرما | سهم مشارکت کارمند | توضیحات |
بیمه بازنشستگی | ژانویه 2018 | 9.30% | 9.30% | -آلمان غربی تا سقف 85.200 یورو -آلمان شرقی تا سقف80.400 یورو |
بیمه درمانی | ژانویه 2015 | 7.3% | 7.3% | تا سقف 58.050 یورو |
بیمه بیکاری | ژانویه 2020 | 1.2% | 1.2% | -آلمان غربی تا سقف 85.200 یورو -آلمان شرقی تا سقف 80.400 یورو |
بیمه از کار افتادگی | ژانویه 2019 | 1.525% | 1.525% | -بیمه مکمل برای متقاضیان بدون فرزند |
بیمه حوادث | – | 1.3% | بر اساس ریسک در بخش های مختلف متفاوت است | |
بیمه بیماری | – | – | بین 1.5% تا 3.6% | -مناسب شرکت هایی با کمتر از 30 کارمند |
بیمه بیکاری در آلمان
مقرری بیکاری در آلمان که به عنوان بیمه بیکاری نیز شناخته می شود، توسط آژانس کار فدرال یا BA یا Bundesagentur für Arbeit اداره و با هزینه های بیمه کارمند و کارفرما تامین می شود. این بیمه در تضاد کامل با FUTA در ایالات متحده و سایر سیستم های بیمه ای است؛ زیرا در این کشورها فقط کارفرمایان مشارکت می کنند. اما در بیمه بیکاری آلمان مشارکت عموماً هم برای کارمند و هم برای کارفرما اجباری است. همه کارگران با قرارداد کار منظم، به استثنای مشاغل آزاد و برخی کارمندان دولتی، در این سیستم سهیم هستند. کارمندان 1.2 درصد از حقوق ناخالص خود و کارفرمایان 1.2 درصد اضافه بر حقوق پرداختی به کارمند را پرداخت می کنند. سطح مشارکت از 1.3٪ برای کارمندان و کارفرمایان در طول همه گیری COVID-19 کاهش یافت. این سیستم عمدتاً توسط خودش تأمین مالی می شود، اما همچنین از دولت برای اداره مراکز کار یارانه دریافت می کند.
بیمه بیکاری آلمان چه هزینه هایی را پوشش می دهد؟
بیمه بیکاری در آلمان کمک هزینه زندگی که به عنوان کمک هزینه بیکاری شناخته می شود و هزینه آموزش کار را پوشش می دهد. علاوه بر این کمک می کند تا متقاضیان کار پیدا کنند. مقرری بیکاری به متقاضیانی پرداخت می شود که حداقل 12 ماه در یک دوره 30 ماهه قبل از از دست دادن شغل خود بیمه شده باشند. این کمک هزینه به مدت 12 ماه به متقاضیان زیر 50 سال پرداخت می شود. برای متقاضیان بالای 50 سال، دوره کمک هزینه تا 24 ماه و تا سن 58 سالگی افزایش می یابد، مشروط بر اینکه متقاضی حداقل 48 ماه بیمه شده باشد. متقاضیان 60 درصد از حقوق خالص قبلی خود (با سقف تأمین اجتماعی) یا 67 درصد برای متقاضیان دارای فرزند را دریافت می کنند که حداکثر سود 2382,60 یورو است.
بیمه بازنشستگی در آلمان
قوانین بیمه بازنشستگی در آلمان از سال 2012 تا 2023 تغییر یافته است و سن بازنشستگی تا سال 2023 به 66 سال افزایش یافته است. از سال 2023، سن بازنشستگی هر سال دو ماه افزایش می یابد و تا سال 2031 سن اجباری بازنشستگی به 67 سال می رسد. این طرح دولتی از طریق مالیات بر حقوق و دستمزد به نام “سهم تامین اجتماعی” تامین می شود. مبلغ پرداختی به بازنشستگان بر اساس میانگین حقوق در آلمان است. آژانس بیمه بازنشستگی آلمان ارزش سهم هر سال (امتیاز پاداش) را منتشر می کند. سپس این تعداد سالهای مشارکت و درصد متوسط حقوق دریافتی در طول زندگی فرد ضرب می شود.
بیمه درمانی در آلمانHealth insurance
بیمه درمانی برای متقاضیان بین المللی که بیش از سه ماه در آلمان اقامت داشته باشند، اجباری است. در کشور آلمان دارا بودن بیمه درمانی ضروری است و یکی از انواع بیمه های اجباری است. همه متقاضیان بین المللی و شهروندانی که در آلمان زندگی و کار می کنند باید بیمه درمانی داشته باشند. به جز متقاضیان بین المللی که قصد اقامت کمتر از 3 ماه در آلمان را دارند؛ همه متقاضیان و شهروندان باید از بیمه درمانی آلمان استفاده کنند. کشور آلمان دارای یک سیستم بیمه درمانی دوگانه است که بیمه درمانی قانونی (صندوق بیمه درمانی) و بیمه درمانی خصوصی ارائه می دهد. هر متقاضی مشغول کار اداری در آلمان به طور خودکار تحت بیمه درمانی قانونی قرار می گیرد. میزان مشارکت متقاضیان بستگی به درآمد آن ها دارد. اگر درآمد سالانه آنها بالاتر از سقف ارزیابی سهم باشد، آنها می توانند از طریق بیمه درمانی قانونی به صورت داوطلبانه بیمه شوند یا تحت بیمه درمانی خصوصی قرار گیرند. با این حال، قبل از اینکه متقاضی واجد شرایط بیمه خصوصی شود، باید حداقل یک سال از طریق بیمه درمانی قانونی بیمه شده باشد. کارفرمایان مسئول ثبت نام کارکنان خود در صندوق بیمه سلامت هستند و با ثبت نام در طرح بیمه، مبلغ بیمه مستقیماً از حقوق کارمند کسر می شود. همسران و فرزندان متقاضی (تا 18 سال) که در آلمان زندگی می کنند نیز از طریق بیمه درمانی رایگان خانواده تحت پوشش بیمه درمانی قانونی قرار می گیرند. برای دریافت بیمه درمانی آلمان باید متقاضی درخواست خود را به صندوق بیمه سلامت ارائه دهد.
بیمه خودرو در آلمان Automobile insurance
بیمه خودرو برای رانندگان وسایل نقلیه در آلمان اجباری است. متقاضیانی که در آلمان از وسیله نقلیه استفاده می کنند باید بیمه خودرو داشته باشد. متقاضیان بین المللی و شهروندان آلمانی بدون دارا بودن بیمه خودرو نمی توانند نمی تواند خودرو خود را ثبت نام کند. با این حال، بیمه مسئولیت خودرو فقط خسارتی را که متقاضی با خودروی خود به دیگران وارد می کند پوشش می دهد. برای مثال، اگر متقاضی در تصادف به افراد دیگر آسیب وارد کند یا در تصادف به وسیله نقلیه، ساختمانها یا علائم جادهای آسیب وارد کند، می تواند از این بیمه استفاده کند. اگر متقاضی خواستار بیمه ای است که خسارت وارده به خودرو، موتور سیکلت یا کامیون را پوشش دهد، حتی اگر در تصادف مقصر باشد، می تواند علاوه بر بیمه مسئولیت خودرو، برای دریافت بیمه جامع جزئی یا بیمه کامل نیز اقدام کند.
بیمه شخص ثالث خودرو در آلمان Kfz Haftpflichtversicherung
بیمه مسئولیت خودرو یا بیمه شخص ثالث خودرو Kfz Haftpflichtversicherungمانند همه بیمه های مسئولیت، بیمه مسئولیت خودرو و خسارات وارده به اشخاص ثالث را پوشش می دهد. این بیمه شامل خسارات وارده به افراد دیگر و همچنین دارایی می باشد. به عبارت ساده تر، این بیمه خساراتی را که متقاضی در تصادف ایجاد می کند به دیگران پرداخت می کند؛ اما خسارات وارده به خودرو یا سلامتی متقاضی را پوشش نمی دهد. از آنجایی که متقاضی 100% مسئول هر گونه خسارتی است که ممکن است به دیگران در آلمان وارد کند، دارا بودن بیمه مسئولیت خودرو بر اساس قانون الزامی است و این در حالی است که فقط در حدود 20 درصد خودروهای آلمانی بیمه مسئولیت خودرو دارند که بیشتر خودرو های قدیمی با ارزش کم هستند.
بیمه نیم بدنه خودرو در آلمان Teilkasko
پوشش بیمه جزئی یا بیمه نیم بدنه خودرو Teilkaskoاز جمله انواع بیمه مسئولیت خودرو است و به عنوان پوششی برای خسارات ناشی از تصادفی طبیعی در رابطه با خودروی متقاضی است. بیمه نیم بدنه خودرو Teilkaskoبه هنگام بروز اتفاقاتی مانند آتش سوزی یا انفجار خودرو، سرقت یا دزدی خودرو، خسارات ناشی از طبیعت (طوفان با سرعت باد بالای 8، تگرگ، سیل، رعد و برق)، آسیب به سیمکشی خودرو ناشی از اتصال کوتاه، شکستن یا ترک خوردن شیشه، حوادث حیوانات وحشی و خسارات ناشی از برف یا بهمن هزینه های خسارت را پوشش می دهد.
بیمه بدنه کامل خودرو در آلمان Vollkasko
بیمه جامع خودرو یا Vollkasko شامل بیمه مسئولیت خودرو و پوشش جزئی است. همچنین شامل خرابکاری و خسارات وارده به خودرو نیز می باشد، حتی اگر متقاضی باعث تصادف شده باشد. در صورت ضربه و فرار، بیمه جامع خودرو همچنان خسارات وارده به خودرو را پوشش می دهد. بیمه بدنه کامل خودرو Vollkaskoهمه موارد مربوط به خودرو را پوشش می دهد.
بیمه دانشجویی در آلمان
دانشجویان بین المللی در آلمان باید برای تحصیل در آلمان بیمه دانشجویی تهیه کنند. دارا بودن بیمه دانشجویی بخش مهمی از مراحل ثبت نام و یکی از مهم ترین مدارک در اخذ پذیرش از دانشگاه های آلمان است. بیمه aok در المان یک ارائه دهنده بیمه سلامت عمومی و قانونی در آلمان است. این بیمه دارای سابقه طولانی بیش از 130 سال و خدمات قابل اعتماد است. بیمه aok آلمان یکی از محبوب ترین گزینه های بیمه درمانی برای دانشجویان بین المللی است و در 11 نقطه آلمان از جمله AOK Baden و Württemberg وجود دارد.
بیمه مسئولیت در آلمان Haftpflichtversicherung
بیمه مسئولیت در آلمان هزینه خساراتی که بیمه گذاران به اشخاص یا اشیاء وارد می کنند را پوشش می دهد. از آنجایی که سیستم حقوقی آلمان افراد را تقریباً در مقابل تمام خسارت ها مسئول می داند، این یک نوع بیمه برای متخصصانی مانند مراقبان سلامت، مربیان و au pairs بسیار محبوب است. این بیمه برای دانشجویانی که آپارتمان اجاره می کنند و نگران آسیب رساندن به اموال صاحبخانه ها یا همسایگان هستند نیز مناسب است.
بیمه شخصی مسئولیت در آلمان Private Haftpflichtversicherung
بیمه مسئولیت شخصی در آلمان Personal liability insurance اجباری نیست اما برای یک زندگی روزمره ایمن ضروری است. بیمه مسئولیت شخصی در بسیاری از کشورهای دیگر اتحادیه اروپا نیز مورد نیاز است. این بیمه گرچه بسیار ارزان اما بسیار ارزشمند است. وقتی یک اتفاق ناگوار در زندگی روزمره رخ می دهد، چه متقاضی به طور تصادفی به تلفن دوست خود صدمه بزند یا حتی به طور اتفاقی موجب صدمه به فرد دیگری شود، مثلاً به دلیل پارو نکردن برف جلوی خانه موجب صدمه به رهگذران شود؛ این کار سهل انگاری تلقی می شود و بدون پوشش این بیمه متقاضی ممکن است متعهد به پرداخت صدها هزار یورو برای جبران این اتفاقات شود.
بیمه وسایل و لوازم خانه در آلمان Hausratversicherung
بیمه وسایل خانه در آلمان Household contents insurance یا بیمه وسایل خانگی در آلمان برای زمانی است که به وسایلی مانند مبلمان، وسایل فنی مانند تلویزیون یا لپتاپ و موارد دیگر در خانه آسیب وارد شود. علاوه بر این، برخی از بیمه نامه های لوازم خانگی، دوچرخه ها را در صورت سرقت یا خرابکاری نیز پوشش می دهند. اگر متقاضی صاحب خانه است، حتماً باید بیمه ساختمان مسکونی نیز داشته باشد. بیمه خانگی Hausratversicherung شامل قوانینی است که آسیب به محتویات یا ساختار خانه متقاضی را پوشش می دهد. این نوع بیمه وقایعی مانند سیل، طوفان و آتش سوزی، صدمه به خانه و اموال داخل خانه را پوشش می دهد. در حالی که بیمه نمی تواند مانع از دسترسی مزاحمان به املاک شود، اما تحمل خسارات را آسان تر می کند. این بیمه می تواند برای متقاضیانی که در خانه خود دارای وسایل الکترونیکی گران قیمت، تلفن های هوشمند و یا دستگاه های با ارزش هستند، بسیار مهم و ضروری است. در حالی که آلمان اصلاً کشور خطرناکی نیست، اما دزدی ها در چند سال گذشته اندکی افزایش یافته است. بنابراین با هزینه سالیانه بیمه خانه 50 تا 60 یورو ساکنان خانه اطمینان و آرامش بیشتری احساس می کنند.
بیمه حفاظت حقوقی در آلمان Legal protection insurance
همه شهرنشینان ممکن است با صاحبخانه یا ساکنان آپارتمان بر سر مشکلات ساختمان یا پارکینگ مشکل پیدا کنند که گاهی بدون کمک از وکیل نمی توانند آن را حل کنند. اگر متقاضیان نمی خواهند در صورت بروز بدترین حالت، با قبض وکالت یا حتی سایر هزینه های حقوقی درگیر شوند، باید از یک بیمه حمایت حقوقی مطمئن برخوردار شوند. بیمه حفاظت حقوقی حوزههای مختلفی مانند حمایت حقوقی شخصی، حمایت قانونی از رانندگان یا حمایت قانونی اجاره ای را پوشش میدهد.
بیمه عمر در آلمان Risikolebensversicherung
بیمه عمر کلاً با خطرات پیش بینی نشده ای سروکار دارد که این خطرات و اتفاقات می توانند به زندگی متقاضی دارنده آن بیمه پیش از موعد پایان دهد؛ بدون اینکه متقاضی خیلی بیمار باشد. این بیمه بیشتر مورد توجه متقاضیان ثروتمند و با دارایی های خالص بالا است که قصد محافظت خانواده خود را در برابر عواقب مالی مرگ زودهنگام خود دارند. متقاضیانی که به تنهایی به آلمان مهاجرت می کنند، یا زوج مهاجری که چندان وابستگی به هم ندارند، دریافت بیمه عمر برای آن ها در اولویت نیست؛ اما می تواند یک اقدام احتیاطی معقول برای خانواده های متمول باشد.
بیمه خصوصی حوادث در آلمان Private Unfallversicherung
بیمه حوادث Unfallversicherung در آلمان در هنگام بروز حوادث خصوصی متقاضی را تحت پوشش قرار می دهد. اگر متقاضی در آلمان به کار مشغول است، در صورت بروز حادثه شغلی تحت پوشش کارفرما یا تامین اجتماعی و مستحق دریافت غرامت مالی یا مستمری دائم می باشد. با این حال، بیشتر تصادف ها در اوقاتی غیر از کار اتفاق می افتد. متقاضیانی که در خارج از محل کار دچار حادثه میشود، هزینه هایی را متحمل می شوند که هیچ شرکت بیمه ای آن را پوشش نمی دهد و در این مواقع بیمه حوادث شخصی، متقاضی را از این هزینه ها محافظت می کند. برای پوشش پیچیده تر و سیستماتیک تر حوادثی که متقاضی را از انجام کار باز میدارد، بیمه ناتوانی شغلی Berufsunfähigkeitsversicherung یا BU وجود دارد. اگر متقاضی دیگر نتواند بیش از 50 درصد برای بیش از 6 ماه بر اساس آخرین شغل خود کار کند، BU یک مستمری ماهانه به متقاضی ارائه می دهد. بیمه حوادث از دارندگان در برابر حوادث پیش بینی نشده که منجر به هزینه های بعدی می شود محافظت می کند. هزینه هایی مانند تعمیر تجهیزاتی از جمله وسایل نقلیه یا تامین هزینه های طولانی مدت پزشکی توسط سیاست های بیمه ای پوشش داده نمی شود. در آلمان همه کارمندان تحت پوشش بیمه حوادث نسبتاً سخاوتمندانه می باشند. سخاوتمندانه از این جهت که اگر حوادثی در رفت و آمد متقاضی به محل کار و بازگشت به محل کار رخ دهد یا قربانی یک حادثه در محل کار شود، درمان و درآمدهای از دست رفته متقاضی پوشش داده می شود.
بیمه بازگشت به کشور در آلمان Rückführungsversicherung
بیمه بازگشت به کشور Rückführungsversicherung یکی از جالب ترین بیمه ها در المان محسوب می شود که مختص متقاضیان بین المللی و مهاجران است که در غیرقابل پیش بینی ترین رویداد زندگی از آن ها حمایت می کند. به عنوان یک نوع بیمه مربوط به حوادث، بیمه بازگشت به وطن پوشش خاصی را برای بدترین سناریو، یعنی مرگ غیرمنتظره در یک کشور خارجی، به دارندگان خود ارائه می دهد. اگرچه این بیمه به موضوع بسیار حساسی می پردازد؛ اما برای دانشجویان و کارگران بین المللی ساکن آلمان بسیار سودمند است. بیمه بازگشت، بازگرداندن جسد متقاضیان بین المللی در صورت فوت را پوشش می دهد. این پوشش ممکن است در بیمه مسافرتی لحاظ شود؛ اما هنگامی که بیمه مسافرتی منقضی می شود، بیمه بازگشت نیز منقضی می شود.
بیمه سفر در آلمان Reiseversicherung
بیمه مسافرتی در آلمان Reiseversicherung از دیگر انواع بیمه در المان است که مختص متقاضیان بین المللی و مهاجرانی است که وارد آلمان شده اند؛ اما بیمه نامه درمانی نگرفته اند. این بیمه هنگام درخواست ویزای آلمان الزامی است. بنابراین، برای بسیاری از متقاضیان بین المللی که برای ویزای دوره های تحصیلی یا ویزاهای کوتاه مدت اقدام می کنند، تهیه یک بیمه نامه مسافرتی ضروری است. با بیمه سفر متقاضیان بینالمللی میتوانند بدون نگرانی در مورد گم شدن چمدان یا لغو پرواز، به گشت و گذار در بقیه اروپا بپردازند. علاوه بر این، قوانین بیمه درمانی آلمان معمولاً در فراسوی مرزها اعمال نمی شود؛، اما بیمه سفر در سراسر منطقه شینگن کاربرد دارد. بیمه مسافرتی رفت و آمد بین کشورهای اروپایی و آلمان را آسان تر می کند. اگر متقاضیان قصد دارند به طور منظم برای کریسمس، تولدها یا سایر مناسبت های خاص از اقوام خود در آلمان دیدن کنند، بیمه مسافرتی از متقاضی در برابر پروازهای لغو شده و حوادث ناگوار گم شدن چمدان محافظت میکند. بیمه نامه های مسافرتی را می توان با شرایط مختلف خریداری کرد و اغلب جایگزین مفیدی برای بیمه درمانی کامل در موارد خاص ( اقامت موقت آلمان) است.
بیمه از کار افتادگی Berufsunfähigkeitsversicherung
بیمه ناتوانی شغلی در آلمان Occupational disability insurance بیمه ناتوانی شغلی در آلمان یا بیمه حفظ ظرفیت حرفه ای متقاضی برای کار از بیمه های ضروری در این کشور است. بیمه ناتوانی شغلی در مواقعی توصیه می شود که همسر و فرزندان متقاضی به درآمد منظم متقاضی وابسته باشند. بیمه از کارافتادگی شغلی مختص متقاضیانی است که به دلایل جسمی دیگر نتوانند حرفه خود را برای مدت طولانی تری انجام دهند؛ مثلاً به دلیل بیماری های روانی، بیماری های اختلال عصبی، بیماری های اسکلتی، بیماری های اسکلتی عضلانی یا بیماری سرطان. در این صورت متقاضی مبلغی از پیش تعیین شده به عنوان مستمری ماهانه دریافت می کند. بر اساس میزان حقوق بازنشستگی متقاضی، سن متقاضی، نوع بیمه و نوع شغل، حق بیمه متفاوت است.
بیمه مراقبت های پرستاری Pflegeversicherung
بیمه مراقبت های پرستاری یا بیمه مراقبت طولانی مدت Pflegeversicherung در سال 1995 به سیستم تامین اجتماعی آلمان اضافه شد تا اطمینان حاصل شود که مراقبت طولانی مدت پرستاری، چه به دلیل تصادف، بیماری یا کهولت برای همه شهروندان در دسترس است. بیمه مراقبت طولانی مدت با کمک های اجباری همه کارمندان در آلمان تامین می شود. در حال حاضر این بیمه 3.05٪ تا 3.4٪ حقوق سالانه را در بر می گیرد. این طرح یا توسط بیمه درمانی قانونی یا بیمه درمانی خصوصی ارائه می شود. نوع حمایت مراقبت طولانی مدت و مراقبت های پرستاری به وضعیت سلامتی و سن متقاضی و نوع بیمه بستگی دارد.
انواع بیمه های خصوصی در آلمان
اگر متقاضی جوان و سالم است یا قصد اقامت در مدت زمان محدودی را در آلمان دارد، بیمه خصوصی گزینه بهتری است. متقاضیان خود اشتغالی که به تازگی به آلمان مهاجرت کرده اند، در ابتدای کار نمی توانند از بیمه های دولتی آلمان استفاده کنند. اگر متقاضی بیش از 45.000 درآمد سالانه دارد بهتر است که با بیمه درمانی خصوصی شروع کند. بیمه درمانی خصوصی Krankenversicherung یا بیمه PKV توسط حدود 10٪ از جمعیت آلمان انتخاب می شود. متقاضی فقط در صورتی می تواند برای بیمه مراقبت های بهداشتی خصوصی ثبت نام کند که وجد شرایط باشند. یکی از مهم ترین شرایط این است که متقاضیان بیش از 60750 یورو در سال درآمد داشته باشند.
بیمه حمایت قانونی و وکیل Rechtsschutzversicherung
بیمه معاضدت حقوقی یا حمایت قانونی در آلمان Rechtsschutzversicherung در صورت نیاز به وکیل، هزینه های حقوقی را پوشش می دهد. آلمانی ها احترام زیادی برای حرفه وکالت قائل هستند و این امر برای کشوری که دارای نظم و انضباط کاری فراوانی است، چندان عجیب نیست. اگر متقاضیان در آلمان به کمک حقوقی نیاز داشته باشند، کیفیت مشاوره برای همه متقاضیان در سطح بالایی است. هزینه های قانونی کمک های حقوقی در آلمان بالا است و بیمه حمایت قانونی وکیل یا بیمه معاضدت حقوقی راه حلی مطمئنی برای پوشش این هزینه ها است. این نوع بیمه هزینه های قانونی را تا سقف مشخصی پوشش می دهد که بر اساس بیمه نامه متفاوت است. بیمه نامه های معاضدت حقوقی برای مشاغل مختلف از جمله پزشکان، رانندگان، کارآفرینان در آلمان و سرمایه گذاران متفاوت است. همچنین در این بیمه ممکن است گزینه هایی در مورد پرداخت مالیات وجود داشته باشد که به کاهش هزینه های متقاضیان با مشاغل خاص کمک می کند.
بیمه ساختمان و خانه در آلمان Wohngebäudeversicherung
متقاضیان پس از خرید خانه در آلمان برای تامین امنیت و سلامت ساختمان باید خانه خود را بیمه کنند. بیمه ساختمان و خانه در آلمان Wohngebäudeversicherungدیوارها، سقف ها و زیرزمین خانه و ساختمان را پوشش می دهد. اگر متقاضی آپارتمانی را اجاره کرده نیز این بیمه اهمیت زیادی دارد. دارا بودن نوعی بیمه ساختمان بسیار مهم است. این اهمیت را متقاضیان زمانی متوجه می شوند که به دلیل آسیب ناشی از آب خودرو لباسشویی به سقف آپارتمان پایین باید 5000 یورو به همسایه خود بپردازند.
چگونگی پرداخت هزینه بیمه در آلمان
در آلمان، همه کارگران شاغل به عنوان بخشی از سهم بیمه اجتماعی خود، سهم بیمه مراقبت های بهداشتی قانونی را پرداخت می کنند. این سهم و مشارکت معمولاً 7.3٪ از دستمزد ناخالص آن ها است و معمولاً کارفرما نیز باید در حدود 7.3٪ یا بیشتر و در مجموع 14.6٪ پرداخت کند. در سیستم بیمه سلامت عمومی آلمان، هزینه ها بر اساس درآمد افراد محاسبه می شود. برای کارکنان، هزینه بیمه درمانی قانونی دارای نرخ مشارکت عمومی 14.6 درصد از کل درآمد ناخالص به دست آمده است. این علاوه بر نرخ مشارکتی است که توسط هر صندوق تعیین می شود که در هر سال متفاوت است. هزینه بیمه در آلمان نصف توسط کارمند و نصف توسط کارفرما پرداخت می شود. «محدودیت بیمه اجباری» 62550 یورو است و تعیین می کند که آیا کارمند به اندازه کافی درآمد دارد که واجد شرایط بیمه پزشکی خصوصی باشد. این آستانه درآمد محدود 4687.50 یورو در ماه یا 56250 یورو در سال است.
کارت بیمه در کشور آلمان
پس از خرید یک بیمه نامه درمانی، ارائه دهنده بیمه باید سند بیمه نامه و کارت سلامت را برای متقاضی ارسال کند. با این حال، اگر متقاضی کارت بیمه را دریافت نکرده است، میتواند با بیمهگر خود تماس بگیرد و به صورت آنلاین درخواست کارت بیمه سلامت کند. یکی از کارت های بیمه معتبر در آلمان کارت های بیمه سلامت اروپا (EHIC) است که برای سفر به کشورهای اتحادیه اروپا معتبر هستند. کارتهای بیمه سلامت اروپا (EHIC) صادر شده در آلمان همچنان در کشورهای اتحادیه اروپا پذیرفته میشوند.
سخن آخر
در این مقاله در مورد شرایط بیمه در المان اطلاعات جالبی ارائه شد. متقاضیان ایرانی برای مهاجرت به آلمان و تهیه بیمه های درمانی می توانند با مشاوران و وکلای برجسته سایت رویال مهاجرت مشاوره کنند. وکیل و مشاوره مهاجرت به کشور آلمان با ارائه خدمات مشاوره ای رایگان شما را در مسیر مهاجرت به کشور اروپایی آلمان تنها نمی گذارند.
سوالات متداول در مورد انواع بیمه در آلمان
- نحوه دریافت بیمه درمانی در آلمان چگونه است؟
کارفرما در آلمان معمولاً از ثبت نام متقاضی در یک شرکت بیمه درمانی آلمانی اطمینان حاصل می کند، اما اگر متقاضی بخواهد خودش بیمه را انتخاب کند، نیازمند اطلاعات بیمه پزشکی متقاضی می باشد.
- نرخ سهم بیمه درمانی در آلمان چقدر است؟
نرخ سهم بیمه درمانی فعلی در آلمان بین 14.6 تا 15.6 درصد است و کارفرما و متقاضی هر کدام نصف پرداخت می کنند.
- معتبرترین بیمه دانشجویی در آلمان کدام است؟
بیمه aok در المان یکی از معتبرترین سیستم های ارائه دهنده بیمه سلامت عمومی و قانونی در آلمان است.
- بیمه از کارافتادگی شغلی در آلمان مختص چه متقاضیانی است؟
متقاضیانی که به دلایل جسمی و بیماری ها دیگر نتوانند حرفه خود را برای مدت طولانی تری انجام دهند.
- شرایط سنی بیمه بازنشستگی در آلمان چقدر است؟
سن بازنشستگی تا سال 2023 به 66 سال افزایش یافته و از سال 2023، سن بازنشستگی هر سال دو ماه افزایش می یابد و تا سال 2031 سن اجباری بازنشستگی به 67 سال می رسد.