حقوق پناهندگی در ترکیه در سال 2023
رویال مهاجرت می 18, 2023

حقوق پناهندگی در ترکیه

ترکیه همچنان میزبان بیشترین تعداد پناهندگان در سراسر جهان است، زیرا تعداد افرادی که به اجبار در سراسر جهان به دلیل درگیری، خشونت و آزار و اذیت آواره شده اند به رکورد بی سابقه ای رسیده است. ترکیه در حال حاضر میزبان حدود 3.6 میلیون پناهجوی اهل سوریه ثبت نام شده و نزدیک به 320.000 نفر پناهجو از ملیت های دیگر است. در مقاله پیش رو به قلم مشاوران موسسه مهاجرتی رویال مهاجرت به ارائه اطلاعات لازم در مورد حقوق پناهندگی در ترکیه در سال 2023 می پردازیم. با ما همراه باشید.

اگر شما هم قصد مهاجرت، اقامت تحصیلی، کاری یا سرمایه گذاری در کوتاه ترین زمان را دارید، کافیست با شماره 90003515 تماس گرفته تا وکلای مهاجرتی رویال شما را راهنمایی نمایند

مرور کلی در مورد حقوق پناهندگی در کشور ترکیه

مذهبی و تنش های سیاسی است. جمهوری ترکیه یکی از طرفین کنوانسیون ۱۹۵۱ پناهندگان و پروتکل ۱۹۶۷ است و محدودیت جغرافیایی کنوانسیون ۱۹۵۱ را حفظ کرده است، بنابراین اسکان مجدد در کشور ثالث را به عنوان ترجیح داده ‌شده ‌ترین راه ‌حل بادوام برای پناهندگانی که به دلیل حوادث خارج از اروپا آمده‌اند، حفظ می‌کند. ترکیه اصلاحات قانونی و نهادی را برای ایجاد یک سیستم ملی پناهندگی موثر در انطباق با استانداردهای بین المللی انجام داده است. در اپریل 2013، اولین قانون پناهندگی ترکیه، قانون خارجیان و حمایت بین المللی، توسط پارلمان این کشورر تصویب شد و در 11 اپریل 2014 لازم الاجرا شد. این قانون ستون های اصلی سیستم ملی پناهندگی ترکیه را تعیین می کند و مدیریت مهاجرت را ایجاد می کند. مدیریت مهاجرت (PMM) به عنوان نهاد اصلی مسئول سیاست گذاری و رسیدگی به کلیه امور پناهندگان و خارجی ها در ترکیه شناخته می شود. ترکیه همچنین مقررات حفاظت موقت را در 22 اکتبر 2014 تصویب کرد که حقوق و تعهدات را به همراه  فرآیندهایی برای پناهجویان و اعطای حمایت موقت تعیین می کند. در دهه گذشته، هجوم پناهندگان و مهاجران از کشورهای جنگ زده همسایه کشور ترکیه را متحول کرده است. امروزه ترکیه میزبان بیش از 6 میلیون پناهنده و مهاجر است که بیش از هر کشور دیگری است. این ساکنان جدید ترکیه را از یک ملت نسبتاً همگن که عمدتاً از ترک ‌های قومی و یک اقلیت کرد بزرگ تشکیل شده است، به کشوری متنوع ‌تر با میلیون ‌ها عرب و افغان تبدیل کرده‌ است. این تغییر جمعیتی تأثیر عمده‌ای بر ترکیه داشته است، کشوری که مدت‌ ها با ناسیونالیسم قومی تعریف می ‌شد و تجربه کمی در پذیرش غیر ترک زبانان دارد.

مهم ترین عوامل مهاجرت از طریق پناهندگی به ترکیه

مهمترین عوامل مهاجرت به ترکیه از طریق پناهندگی درگیری مسلحانه، عدم تحمل قومی، بنیادگرایی مذهبی و تنش های سیاسی است. در دهه گذشته، هجوم پناهندگان و مهاجران از کشورهای جنگ زده همسایه کشور ترکیه را متحول کرده است. امروزه ترکیه میزبان بیش از 6 میلیون پناهنده و مهاجر است که بیش از هر کشور دیگری است. این ساکنان جدید ترکیه را از یک ملت نسبتاً همگن که عمدتاً از ترک ‌های قومی و یک اقلیت کرد بزرگ تشکیل شده است، به کشوری متنوع ‌تر با میلیون ‌ها عرب و افغان تبدیل کرده‌ است. این تغییر جمعیتی تأثیر عمده‌ای بر ترکیه داشته است، کشوری که مدت‌ ها با ناسیونالیسم قومی تعریف می ‌شد و تجربه کمی در پذیرش غیر ترک زبانان دارد.

 پناهندگی در ترکیه

تأثیر اجتماعی و اقتصادی پناهندگان بر ترکیه

در سال 2002، ترکیه میزبان حدود 5.000 هزار پناهجو و مهاجر بود که عمدتاً از کشورهای همسایه ایران و عراق بودند. بیست سال بعد، به گفته دولت ترکیه، این تعداد به 6 میلیون نفر رسید که 4 میلیون نفر از سوریه و 2 میلیون نفر از عراق، افغانستان، ایران و سایر کشورها هستند. برآوردهای غیررسمی که شامل پناهندگان ثبت نام نشده و غیرقانونی می شود، حتی از این تعداد بیشتر است. بر اساس ارقام رسمی، پناهندگان اکنون حدود 7 درصد از جمعیت ترکیه را تشکیل می دهند و اعراب بعد از کردها که 15 تا 20 درصد جمعیت را تشکیل می دهند، دومین اقلیت قومی این کشور هستند.

تعداد پناهندگان ایرانی در ترکیه در سال 2023

بر اساس گزارش کمیساریای عالی سازمان ملل در امور پناهندگان (UNHCR) تعداد پناهجویان ایرانی در ترکیه حداقل 24.300 نفر است. تخمین زده می شود که حدود 67.000 شهروند ایرانی در ترکیه زندگی می کنند که طبق گزارش ها، تعداد آن ها در سال های اخیر افزایش یافته است، زیرا برخی از این ایرانی ها به دلیل مشکلات اجتماعی از کشور خود خارج شده اند و برخی دیگر به دنبال اجتناب از تحریم های آمریکا علیه ایران با خرید ملک و خانه در ترکیه شهروندی این کشور را دریافت کرده اند. بیشترین گروه پناهندگان در ترکیه را تا زمان جنگ سوریه، ایرانی ها تشکیل می دادند. اولین هجوم پناهندگان ایرانی با انقلاب ایران در سال 1980 و جنگ ایران و عراق در 22 سپتامبر همان سال بود. از 1980 تا 1991 در مجموع 1.5 میلیون ایرانی به کشور ترکیه پناهنده شدند که این پناهندگان تحت شرایط کنوانسیون ژنو به عنوان پناهجو شناخته نمی شدند، زیرا به عنوان گردشگر وارد این کشور شده و اقامت کرده بودند.

آلمان یکی از مناسب ترین کشور ها به منظور تحصیل است که هر ساله متقاضیان و دانشجویان زیادی را برای تحصیل، از تمام کشور ها پذیرش می کند. این کشور بسیار پیشرفته و مدرن بوده…
کشور آلمان به دلیل کیفیت و سطح بسیار بالای آموزش و فرصت‌های شغلی زیاد خود، به یک مقصد جذاب برای تحصیل تبدیل‌شده است. از دیگر دلایل علاقه زیاد دانشجویان بین‌المللی…
سرمایه گذاری یکی از روش های مهاجرت به برخی کشور ها نظیر آلمان، محسوب می شود که مورد توجه بسیاری از افراد در سراسر جهان قرار گرفته است. کشور آلمان از شرایط اقتصادی مناسبی برخوردار است….
آلمان یکی از کشور های مناسب برای مهاجرت می باشد که دارای شرایط مناسبی برای تحصیل و زندگی است. امروزه متقاضیان زیادی قصد مهاجرت به این کشور را دارند؛ اما از شرایط و قوانین این کشور آگاهی لازم را دارا نیستند. وکیل مهاجرت به آلمان با توجه به تسلط به قوانین و مقررات کشور های مبدا و مقصد، آگاهی کامل …
آلمان به عنوان مهم ترین قطب صنعتی در قاره اروپا و جهان شناخته می شود و کشوری وسیع در قلب اروپا می باشد. این کشور به دلیل برخورداری از اقتصاد پویا و قوی، فرصت های شغلی مناسب، تحصیل رایگان و امکانات رفاهی بالا به یکی از محبوب ترین مقاصد مهاجرتی تبدیل شده است.

پناهندگی به ترکیه و کمیساریای عالی پناهندگان UNHCR

کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد (UNHCR) مراحل ثبت و تعیین وضعیت پناهندگی را در ترکیه انجام می دهد. ریاست مدیریت مهاجرت (PMM) به عنوان مرجع ملی که توسط قانون اتباع خارجی و حمایت بین المللی به آن سپرده شده است، مسئول ثبت و رسیدگی به درخواست های حمایت بین المللی است. کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل (UNHCR) از PMM در طول فرآیند تشکیل، ثبت نام متقاضیان حفاظت بین المللی و پناهندگی و فرآیندهای ارجاع پشتیبانی می کند. از 10 سپتامبر 2018، UNHCR ثبت نام و ارجاع متقاضیان خارجی مایل به درخواست حمایت بین المللی در ترکیه و پناهندگی را متوقف کرد. از 10 سپتامبر 2018، کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل انجام مراحل تعیین وضعیت پناهندگی را متوقف کرده است. متقاضیان حفاظت بین ‌المللی یا دارای وضعیت اضطراری که به عنوان پناهنده حمایت موقت شناخته می شوند، باید آدرس خود را در PDMM استان خود ثبت و به‌روز رسانی کنند و از طریق https://e-randevu.goc.gov.tr قرار ملاقات با PDMM رزرو کنند.

حقوق پناهندگی در ترکیه و کمیساریای عالی پناهندگان UNHCR

طبق قانون اتباع خارجی و حمایت بین المللی، متقاضیان خارجی که مایل به درخواست حمایت بین المللی در ترکیه هستند، باید در بدو ورود به این کشور به اداره استانی مدیریت مهاجرت (PDMM) در شهرها مراجعه کنند. PDMM مسئول ثبت و رسیدگی به درخواست های حمایت بین المللی از پناهندگان است. کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل به فعالیت های حفاظتی خود از جمله ارائه خدمات مشاوره به پناهندگان و پناهجویان در ترکیه ادامه می دهد. اگر متقاضی خارجی نیاز به حمایت دارد یا نیاز به مشاوره در مورد رویه ها یا حقوق و تعهدات خود در ترکیه دارد، می تواند با کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل و سازمان های شریک آن تماس بگیرد. کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل (UNHCR) همچنان به متقاضیان حمایت بین المللی دسترسی خواهد داشت و مشروط به رضایت متقاضی به اطلاعات مربوط به درخواست حمایت بین المللی که توسط متقاضی در PDMM ثبت شده نیز دسترسی خواهند داشت.

حقوق پناهندگی ترکیه در اداره استانی مدیریت مهاجرت PDMM

اگر متقاضی خارجی به تازگی وارد ترکیه شده است و هنوز توسط PDMM ثبت نام نکرده است، باید به محض ورود به ترکیه به PDMM مراجعه کند و در اسرع وقت برای ثبت نام اقدام کند. روند ثبت نام در اداره استانی مدیریت مهاجرت ترکیه PDMM عبارت است از:

  • متقاضی پناهندگی برای ارائه درخواست خود برای حمایت بین المللی در PDMM، نیاز به دریافت نامه ارجاع از UNHCR در آنکارا ندارد و می تواند در محل خود یا در هر استان دیگری که می خواهد به PDMM مراجعه کند.
  • تکمیل ثبت نام در PDMM اقامت متقاضی پناهندگی در ترکیه را قانونی می کند. برای متقاضی خارجی یک کارت شناسایی با شماره شناسایی خارجی صادر می شود که به متقاضی امکان دسترسی به حقوق و خدمات طبق قوانین ترکیه را می دهد.
  • درخواست های حمایت بین المللی توسط 81 استان ترکیه دریافت می شود در حالی که اقامت دائم در برخی شهرها بر اساس قانون مجاز نیست. اگر متقاضی پناهندگی به یکی از استان ‌هایی که اقامت در آن مجاز نیست درخواست دهد، به استانی ارجاع داده می ‌شود که اقامت طولانی ‌مدت در آن قانونی است.
  • PDMM نیازهای حفاظتی و آسیب پذیری های متقاضیان پناهندگی را شناسایی می کند. اگر متقاضی نیازهای خاصی دارد، باید به مصاحبه کننده در PDMM اطلاع دهد. بر اساس ارزیابی، درخواست متقاضیان پناهندگی ممکن است اولویت بندی شود.
  • UNHCR و شرکای آن خدمات حفاظتی، از جمله مشاوره را به متقاضیان حمایت بین المللی یا دارندگان وضعیت اضطراری در ترکیه ارائه می دهند. اگر متقاضی پناهندگی نیازهای حفاظتی دارد یا نیاز به مشاوره دارد، می تواند با کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل و سازمان های شریک آن تماس بگیرد.
  • کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل (UNHCR) همچنان به متقاضیان حمایت بین المللی دسترسی خواهد داشت و مشروط به رضایت متقاضی، به اطلاعات مربوط به درخواست حمایت بین المللی که توسط متقاضی پناهندگی ثبات شده است، دسترسی خواهد داشت.

حقوق پناهندگان در ترکیه و کمک های اجتماعی و مالی

متقاضیان با مهاجرت از طریق پناهندگی ترکیه حقوق ماهانه، کمک های اجتماعی و مالی از سازمان ها و ارگان های دولتی مختلف این کشور دریافت می کنند. این کمک ها شامل مواد غذایی، کالاهای خانگی و کمک های نقدی است. بنیادهای کمک اجتماعی و همبستگی SASF کمک های اجتماعی متنوعی را به پناهجویان و پناهندگان در ترکیه ارائه می دهند.

اعطای حقوق ماهانه پناهندگی از طریق بنیادهای کمک اجتماعی و همبستگی SASF

پناهندگان و پناهجویان در ترکیه می توانند از کمک های اجتماعی هماهنگ شده با استانداری های استان ها بهره مند شوند. با مدیریت فرمانداری ها، بنیادهای کمک اجتماعی و همبستگی (SASF (Sosyal Yardimlasma ve Dayanisma Vakfi کمک های نقدی، اقلام غیر خوراکی، کمک برای آموزش، تهیه سرپناه و خدمات بهداشتی و سلامتی و غیره را به پناهندگان ارائه می دهد.

مدارک لازم برای دریافت حقوق ماهانه و کمک های اجتماعی و همبستگی SASF

متقاضیان پناهندگی ترکیه برای درخواست حقوق پناهندگان در ترکیه و کمک های اجتماعی، باید با مدارک هویتی زیر به SASF مراجعه کند:

  • متقاضیان پناهندگی و پناهجویان از کشورهای عراق، ایران، افغانستان، سومالیا و سایر ملیت ‌ها برای برخورداری از حمایت بین ‌المللی به ارائه اسناد هویتی حفاظتی بین‌المللی (IPAID) با شماره شناسایی خارجی که با 99 شروع می شود، نیاز دارند.
  • متقاضیان پناهندگی و پناهجویان از کشور سوریه برای برخورداری از حمایت موقت به مدارک هویتی حفاظت موقت با شماره شناسایی خارجی که با 99 شروع می شود، نیاز دارند.
  • متقاضی پناهندگی باید درخواست خود را به همراه گزارش های پزشکی یا هزینه های داروها به SASF ارائه دهد.
  • آدرس متقاضی پناهندگی باید در بانک اطلاعاتی اداره ثبت احوال (جمعیت) استان محل اقامت وی ثبت شود. همچنین ممکن است SASF یک بازدید از خانه برای ارزیابی نیازهای متقاضی مطابق با فرآیندها انجام دهد.
  • هیچ تضمینی برای ارائه کمک و پرداخت حقوق ماهیانه پناهندگی در ترکیه از طرف این سازمان وجود ندارد و تصمیم پرداخت حقوق پناهنده در ترکیه توسط هیئت امناء در SASF گرفته می شود.
  • متقاضیان پناهندگی برای اطلاع از مدارک مورد نیاز باید به نزدیکترین دفتر SASF یا دفاتر شرکای UNHCR در استان محل اقامت خود مراجعه کنند.

کمک های شهرداری ترکیه به پناهندگان

حقوق پناهندگی و کمک مالی شهرداری های ترکیه

شهرداری های ترکیه اغلب به پناهندگان و پناهجویان در این کشور کمک می کنند. نوع کمک های ارائه شده از طرف شهرداری های ترکیه متفاوت است، زیرا به منابع هر شهرداری بستگی دارد. بسته های کمکی ممکن است شامل زغال سنگ، بسته های غذایی، پوشاک و انواع دیگر اقلام غیر خوراکی باشد. معیارهای واجد شرایط بودن برای دریافت کمک نیز ممکن است بین شهرداری ها متفاوت باشد. با توجه به این تفاوت ها، متقاضیان باید به شهرداری شهر محل سکونت خود مراجعه کنند تا در مورد انواع کمک های ارائه شده و معیارهای واجد شرایط اطلاعات لازم را کسب کنند. همچنین می توانند اطلاعات مربوطه را از شرکای UNHCR در استان خود دریافت کنند.

کمک مالی برای تحصیل پناهندگان در مدارس ابتدایی و متوسطه

وزارت خانواده و سیاست های اجتماعی (MoFSP)، وزارت آموزش ملی (MONE)، هلال احمر ترکیه (TRC) و صندوق کودکان سازمان ملل متحد (یونیسف) در حال اجرای یک برنامه کمک اجتماعی در سراسر کشور ترکیه به نام “انتقال نقدی مشروط برای آموزش (CCTE) پناهندگان” می باشند. این یک برنامه توسعه CCTE است که توسط MoFSP از سال 2003 برای شهروندان ترکیه و همچنین متقاضیان خارجی مقیم ترکیه اجرا شده است. همه پناهندگان واجد شرایط که در محیط های خارج از کمپ زندگی می کنند، صرف نظر از ملیت، می توانند از این کمک مالی بهره مند شوند. CCTE کمک های مالی را به خانواده های واجد شرایط مشروط به حضور منظم فرزندانشان در مدرسه (از مهدکودک تا کلاس 12) ارائه می کند. برنامه CCTE برای پناهندگان از همه ملیت ها در دسترس است. متقاضیان CCTE باید در ریاست مدیریت مهاجرت (PMM) ثبت نام کنند و یک شماره شناسایی خارجی داشته باشند که با 99 شروع می شود و در پایگاه داده MERNIS ثبت شده است. متقاضیان باید معیارهای واجد شرایط این برنامه CCTE را داشته باشند و فرزندان خود را به طور منظم به مدرسه بفرستند تا به طور منظم پرداخت های CCTE را دریافت کنند.

مشاور و وکیل مهاجرت به ترکیه رویال مهاجرت

دانشجویان ایرانی که قصد تحصیل در ترکیه را دارند، متقاضیانی که قصد اخذ ویزای ترکیه را دارند و یا گردشگرانی که قصد سفر به این کشور زیبا را دارند، می توانند به ترکیه مهاجرت کنند. برای مهاجرت به ترکیه کمک از یک موسسه معتبر و متخصص حائز اهمیت فراوانی است. موسسه مهاجرتی رویال مهاجرت در کنار شماست و به شما کمک می کند تا ویزاهای اقامت ترکیه را دریافت کنید. البته موسسه مهاجرتی رویال مهاجرت در حوزه پناهندگی به کشورهای جهان فعالیت نمی کند، اما می تواند بهترین گزینه مهاجرت به کشورهای اروپایی، کانادا، استرالیا و ترکیه را به شما پیشنهاد دهد. به شما اطمینان می دهیم که این موسسه به صورت قانونی ثبت شده و فعالیت های آن در چارچوب قانون انجام می شود. وکیل و مشاور موسسه ما با آگاهی از قوانین حقوق پناهندگی در ترکیه و حقوق ماهانه پناهندگان در ترکیه مشاوره های سودمندی به شما ارائه می دهند.

حقوق کار در ترکیه برای پناهندگان

پناهندگان تحت حمایت موقت (TP) در ترکیه حق کار در این کشور را دارند. این متقاضیان می توانند برای انواع مختلفی از مجوزهای کار درخواست دهند، اما رایج ترین آن ها کارهای دستمزدی و خوداشتغالی است. به منظور دسترسی به بازار کار و یافتن فرصت های شغلی، پناهندگان باید در İŞKUR، آژانس استخدام ترکیه و یا شرکای UNHCR ثبت نام کنند که در مورد فرصت های موجود مشاوره ارائه می دهند. انجام کار قانونی در ترکیه مزایای زیادی دارد و کار غیر رسمی خلاف قانون است. در صورت داشتن مجوز کار و یا کسب و کار رسمی در ترکیه، پناهندگان می توانند از حقوق پناهندگان در ترکیه بهره مند شوند و به خدمات تامین اجتماعی و بیمه دسترسی داشته باشند. پناهندگان با کار و اشتغال در ترکیه از حقوق مشابه با شهروندان ترکیه برخوردار خواهند بود و می توانند حداقل دستمزد و حقوق را دریافت کنند.

حمایت موقت (TP) در ترکیه

مجوزهای کار برای استخدام پناهندگان در ترکیه

پناهندگان تحت حمایت موقت می توانند 6 ماه پس از تکمیل مراحل ثبت نام TP خود و دریافت کارت TPID خود (با شماره هایی که با 99 شروع می شود) برای مجوز کار درخواست دهند. درخواست باید در استان محل سکونت پناهنده انجام شود و نباید قبلاً مجوز کار دریافت کرده باشند. مجوزهای کار برای استخدام مزدی توسط کارفرمایان ارائه می شود. هنگامی که پناهنده با کارفرمای احتمالی خود در مورد کار به توافق رسید، باید از طریق وب سایت دولت الکترونیکی دولت ترکیه برای پناهنده درخواست مجوز کار کند. پس از اعطای مجوز کار، کارفرما ایمیلی دریافت می کند که نشان می دهد درخواست مجوز کار با موفقیت انجام شده است. نتیجه درخواست را می توان در وب سایت دولت الکترونیک مشاهده کرد. مجوز کار که به صورت کارت و توسط وزارت بهداشت برای پناهنده صادر می شود، با پیک به آدرس محل کار وی ارسال می شود.

حقوق ماهانه پناهندگان در ترکیه

IFRC و هلال احمر ترکیه که توسط عملیات حفاظت مدنی و کمک ‌های بشردوستانه اتحادیه اروپا (ECHO) تامین می‌شود، تحت برنامه شبکه ایمنی اجتماعی اضطراری (ESSN) کمک‌ های نقدی و حقوق ماهانه از طریق کارت ‌های نقدی به آسیب‌پذیرترین پناهندگان در ترکیه ارائه می ‌کنند. این بزرگترین برنامه بشردوستانه در تاریخ اتحادیه اروپا و بزرگترین برنامه ای است که تاکنون توسط IFRC اجرا شده است. برنامه شبکه ایمنی اجتماعی اضطراری (ESSN)  به آسیب پذیرترین خانواده های پناهنده ساکن ترکیه حقوق ماهیانه پناهندگی پرداخت می کند. حقوق ماهانه پناهندگان در ترکیه از طرف این برنامه ماهانه 120 لیر ترکیه معادل 18 یورو است. پناهندگان با دریافت این حقوق پناهنده در ترکیه خودشان تصمیم می گیرند که چگونه هزینه های نیازهای ضروری مانند اجاره محل اقامت، حمل و نقل، صورت حساب، غذا و دارو را پوشش دهند.

مدارک مورد نیاز مجوز کار برای پناهندگان در ترکیه

پناهندگان فقط می توانند در شهری که در آن ثبت نام کرده اند، کار کنند. اگر پناهنده در استان دیگری کار پیدا کرد، باید برای تغییر محل ثبت نام خود به اداره مهاجرت استانی با کارفرمای خود درخواست دهد و باید قرارداد کاری با کارفرما را به همراه داشته باشد. هنگامی که این تغییر انجام شد، کارفرما می تواند برای مجوز کار درخواست دهد. فرم های از پیش آماده شده درخواست مجوز کار در وب سایت اداره کل نیروی کار بین المللی به زبان های عربی و ترکی موجود است. با این حال، طرفین در استفاده از هرگونه قرارداد مطابق با قانون کار ترکیه آزادند. مدارک مورد نیاز برای درخواست مجوز کار برای پناهندگان در ترکیه عبارت اند از:

  • کارت شناسایی حفاظت موقت با شماره شناسایی خارجی که با 99 شروع می شود
  • یک عکس از متقاضی پناهندگی
  • قرارداد امضا شده بین کارفرما و پناهنده
  • رمز عبور دولت الکترونیک کارفرما
  • نوع فعالیت، آخرین اطلاعات سرمایه و مشارکت سازمان، آخرین اظهارنامه مالیاتی و وکالتنامه محل کار

پناهندگان ترکیه بیشتر در کدام شهرها زندگی می کنند؟

اکثریت قریب به اتفاق پناهندگان در شهرهای بزرگ ترکیه متمرکز شده اند و در کنار شهروندان ترکیه زندگی می کنند. برای محدود کردن تعداد پناهندگان در هر استان و کاهش تنش ‌های اجتماعی بین پناهندگان و شهروندان، دولت ترکیه یک سیستم حفاظتی مبتنی بر استان را ایجاد کرده است که از پناهندگان می ‌خواهد در سازمان های محلی در شهری که دولت آنها را اسکان می‌دهد، ثبت نام کنند. بر اساس این سیستم، پناهندگان فقط می توانند به خدمات و حقوق در شهرهای محل زندگی خود دسترسی داشته باشند و باید مجوز سفرهای بین شهری را دریافت کنند. با این حال، بسیاری از پناهندگان برای زندگی و کار در این شهرهای کوچک ترکیه مشکل دارند و به جای آن به شهرهای بزرگ ‌تری مانند استانبول، آنکارا و ازمیر سرازیر می ‌شوند، جایی که می ‌توانند شغل پیدا کنند و کسب‌ و کار ایجاد کنند. استانبول، بزرگترین شهر ترکیه، با 15 میلیون جمعیت، بیش از 500.000 پناهنده سوریه ایی را در خود جای داده است. با پناهندگان ثبت نام نشده، این تعداد بیشتر هم می شود.

مشارکت اقتصادی مثبت پناهندگان در ترکیه

تحقیقات Building Markets نشان می دهد که مشاغل کوچک متعلق به پناهندگان نه تنها برای کشور ترکیه، بلکه برای همسایگان ترک خود نیز شغل، درآمد و استقلال ایجاد می کنند. ترکیه 4 میلیون پناهنده و پناهجو دارد که 3.6 میلیون نفر در حدود 90 درصد آن ها سوری هستند. طی دهه گذشته، پناهندگان به عنوان مصرف کننده، جویای کار، کارمند و کارآفرین در زندگی اقتصادی شهروندان ترکیه ادغام شده اند. تا سال 2020 پناهندگان بیش از 500 میلیون دلار سرمایه در این کشور از طریق ایجاد فعالیت های تجاری سرمایه گذاری کرده اند. همانطور که تحقیقات Building Markets نشان داده است، پناهندگان مهارت ها و سرمایه های کارآفرینی خود را به ترکیه آورده اند و اکثریت قریب به اتفاق آن ها 2776 شرکت کوچک و متوسط را در ترکیه تاسیس کرده اند.

سخن آخر

این مقاله به بررسی حقوق پناهندگی در ترکیه در سال 2023 پرداخت و در مورد شرایط مهاجرت از طریق پناهندگی ترکیه حقوق پناهنده در ترکیه و حقوق ماهیانه پناهندگی در ترکیه اطلاعات جالبی را ارائه داد. علاوه بر این در مورد خدمات اجتماعی و کمک های نقدی به پناهندگان ترکیه توضیحات لازم ارائه شد. متقاضیان ایرانی برای آگاهی از شرایط و روش های مهاجرت به ترکیه می توانند با مشاوران موسسه مهاجرتی رویال مهاجرت مشاوره کنند. مشاوره موسسه ما با ارائه خدمات مشاوره ای رایگان شما را در مسیر مهاجرت تحصیلی و کاری در ترکیه با هدف اخذ تابعیت و شهروندی ترکیه تنها نمی گذارند. این مشاوران با آگاهی از شرایط اخذ ویزای اقامت ترکیه کمک می کنند تا شما بهترین گزینه مهاجرت به این کشور را انتخاب کنید.

سؤالات متداول درباره حقوق پناهندگان در ترکیه

درگیری مسلحانه، عدم تحمل قومی، بنیادگرایی مذهبی و تنش های سیاسی است.

نوع کمک های ارائه شده از طرف شهرداری های ترکیه متفاوت است و بسته های کمکی ممکن است شامل زغال سنگ، بسته های غذایی، پوشاک و انواع دیگر اقلام غیر خوراکی باشد.

حقوق ماهانه پناهندگان ترکیه از طرف این برنامه ماهانه 120 لیر ترکیه معادل 18 یورو است.

بله. پناهندگان تحت حمایت موقت (TP) در ترکیه حق کار در این کشور را دارند و می توانند برای انواع مختلفی از مجوزهای کار درخواست دهند.

این کمک ها شامل مواد غذایی، کالاهای خانگی و کمک های نقدی است.

نظر خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان مهاجرت