بورسیه تحصیلی کانادا
رویال مهاجرت فوریه 12, 2023

بورسیه تحصیلی کانادا

کانادا یکی از پر طرفدار ترین کشور های جهان به عنوان مقصد تحصیلی برای دانشجویان بین المللی به شمار می رود. دلایلی همچون سیستم آموزشی پیشرفته، کیفیت بالای زندگی و ورود به بازار کار پس از تحصیل همگی موجب شده اند، دانشجویان خارجی، کانادا را به عنوان اولین گزینه برای تحصیل انتخاب کنند. تحصیل در کانادا رایگان نیست و افراد باید بابت تحصیل خود هزینه پرداخت کنند. اگر چه تحصیل در کانادا نسبت به کشور هایی همچون آمریکا، انگلیس، استرالیا و … هزینه پایین تری دارد؛ اما به صورت مطلق این هزینه ها به خصوص برای دانشجویان ایرانی کم نیست. از این رو ممکن است کسانی که علاقمند به تحصیل در کانادا هستند، به دلیل بالا بودن هزینه های تحصیل، نتوانند از پس هزینه های تحصیل بربیایند. اخذ بورسیه تحصیلی کانادا چه از نوع بورسیه کامل و چه از نوع کمک هزینه، به متقاضیان کمک می کند، بخشی از هزینه های زندگی و تحصیل در این کشور را پوشش دهند. ما به همراه همکارانمان در موسسه مهاجرتی آوام بر آن شدیم تا این مقاله را در خصوص شرایط بورسیه تحصیلی کانادا تهیه کنیم تا اطلاعات لازم در این خصوص را در اختیار شما عزیزان قرار دهیم. با ما تا انتهای مقاله همراه باشید.

برترین کشورها برای تحصیل

تحصیل در آلمان   تحصیل در کانادا   تحصیل در ترکیه   تحصیل در فرانسه   تحصیل در انگلستان    تحصیل در سوئد   تحصیل در مجارستان تحصیل در اسپانیا تحصیل در دانمارک تحصیل در اتریش تحصیل در ایتالیا تحصیل در آمریکا تحصیل در هلند

مراحل اخذ بورسیه تحصیلی در کشور کانادا

برای دریافت بورسیه کانادا، متقاضیان باید مراحلی را پشت سر بگذارند که باید از آن اطلاع داشته باشند. در ادامه مراحل اخذ بورسیه در کشور کانادا را بررسی می کنیم:

1.     دانشگاه خود را انتخاب کنید.

گام اول برای اخذ بورسیه در کانادا، انتخاب دانشگاه می باشد. در هنگام انتخاب دانشگاه به شرایط بورسیه نیز توجه کنید و دانشگاه هایی را انتخاب کنید که بورسیه مد نظر شما را ارائه می دهند.در ضمن می توانید هنگام جستجو استادی را پیدا کنید که زمینه فعالیتش با شما یکسان باشد تا اخذ پذیرش و بورسیه برایتان راحت تر شود.

2.     مدارک مورد نیاز را جمع آوری کنید.

در صورتی که قصد تحصیل در کانادا را دارید، سعی کنید در تمام مدت مدارک خود را تقویت کنید. علاوه بر این در مدت زمانی که در اختیار دارید، مقاله بنویسید و تحقیقات انجام دهید تا بتوانید از این طریق شانس اخذ بورسیه را افزایش دهید.

3.     رزومه تهیه کنید.

یک رزومه قوی آماده کنید؛ چرا که باید در مراحل مکاتبه با استاد و درخواست پذیرش، رزومه ارائه کنید تا شانس بیشتری برای اخذ بورسیه داشته باشید.

4.     اپلای کنید.

پس از انجام مراحل فوق، در نهایت نوبت به درخواست پذیرش می رسد. رزومه و تمامی مدارکی که آماده کرده اید را به همراه درخواست خود برای دانشکاه مورد نظر ارسال کنید. اکثر دانشگاه ها هم زمان با بررسی مدارک، شرایط شما برای اخذ بورسیه را نیز بررسی می کنند.

5.     هزینه اپلای را پرداخت نمایید.

شما باید برای بررسی مدارک خود توسط مسئولان دانشگاه مبلغی حدود 80 تا 200 دلار به عنوان هزینه اپلیکیشن فی پرداخت کنید. در صورتی که درخواست شما پذیرفته نشود، این مبلغ به شما بازگشت داده نخواهد شد.

6.     ویزای تحصیلی اخذ کنید.

پس از دریافت بورسیه تحصیلی کانادا و پذیرش از دانشگاه، باید اقدام به اخذ ویزای تحصیلی نمایید. برای این کار باید از سفارت کانادا وقت بگیرید و مراحل انگشت نگاری را انجام دهید. بورسیه تحصیلی شما می تواند به عنوان بخشی از تمکن مالی ارائه شود.

انواع بورسیه تحصیلی در کشور کانادا

در کانادا بورسیه های مختلفی برای تحصیل وجود دارد که بر اساس وضعیت مالی و شایستگی دانشجویان به آن ها تعلق می گیرد. در ادامه به بررسی انواع بورسیه های تحصیلی در کانادا خواهیم پرداخت:

بورسیه فول فاند کانادا

بورسیه فول فاند کانادا تمامی هزینه های تحصیل و زندگی دانشجویان را در این کشور پوشش می دهد. این هزینه ها شامل هزینه شهریه، هزینه های زندگی، هزینه تحقیقات و هزینه های دانشگاه می باشد که در دوران تحصیل دانشجو پرداخت می گردد؛ در واقع اخذ بورسیه فول فاند به معنای تحصیل رایگان در کانادا خواهد بود. امکان اخذ بورسیه فول فاند کانادا در مقطع دکترا، نسبت به مقاطع تحصیلی دیگر بیشتر است. برای اخذ بورسیه فول فاند کانادا، داشتن نمره زبان بالا، معدل بالا، انگیزه نامه قوی و رزومه تحصیلی و پژوهشی قوی الزامی است.

بورسیه اسکالرشیپ کانادا

بورسیه اسکالرشیپ کانادا نوعی بورسیه است که بر اساس شایستگی به دانشجویان ارائه می شود. در این نوع بورسیه وضعیت تحصیلی، معدل، نمره زبان و فعالیت های پژوهشی متقاضی بررسی می گردد و در صورت داشتن حداقل شرایط، بورسیه اسکالرشیپ به دانشجو تعلق می گیرد. دانشگاه ها، شرکت های خصوصی و دولتی بورسیه اسکالرشیپ را به متقاضیان ارائه می دهند. به این نوع بورسیه ها اصطلاحا فلوشیپ (fellowship) نیز گفته می شود.

استفاده از وام های موجود کانادا

تمامی دانشجویان مشغول به تحصیل در کانادا، می توانند برای تامین بخشی از هزینه های تحصیل خود وام های دانشجویی دریافت کنند. دانشجویان بین المللی برای اخذ وام باید به بانک های خصوصی کانادا مراجعه کنند.

شرایط دریافت وام دانشجویی کانادا

بورسیه گرنت و برسری کانادا

این نوع بورسیه ارتباطی با وضعیت تحصیلی دانشجو ندارد و بر اساس نیاز مالی افراد به آن ها تعلق می گیرد. در واقع بورسیه گرنت و برسری برای مواقعی است که دانشجو نیاز مالی داشته باشد و از منبعی به او کمک مالی ارائه می گردد. این کمک هزینه بودجه ای است که معمولا برای اهداف خاصی همچون کار های تحقیقاتی و پژوهشی داده می شود. این نوع بورسیه ها کم تر برای دانشجویان بین المللی در نظر گرفته می شوند.

دستیار تدریس و تحقیق در کانادا

یکی از روش های اخذ کمک هزینه تحصیلی کانادا، فعالیت به عنوان دستیار آموزشی و یا پژوهشی در دانشگاه می باشد. دانشجویان کارشناسی ارشد و دکتری می توانند با اساتید خود صحبت کنند و در صورت نیاز به دستیار، در امر آموزش به اساتید کمک کنند. متقاضیان همچنین می توانند به عنوان دستیار پژوهشی فعالیت کرده و در پروژه های تحقیقاتی و پژوهشی که مربوط به دپارتمان های خاصی می باشد، شرکت کنند. دانشجویان می توانند از این طریق ماهانه مبلغی را به عنوان حقوق دریافت کنند و بخشی از هزینه های خود را پوشش دهند.

بورسیه های تحصیلی دولتی کانادا

بورسیه های تحصیلی کانادا می توانند از طرف سازمان های دولتی و یا خصوصی ارائه شوند. بورسیه های دولتی نیز خود به انواع مختلفی تقسیم می شوند که از جمله آن ها می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • بورسیه فارغ التحصیلی دکترا گرانت بانتینگ
  • بورسیه فارغ التحصیلی ارشد کانادا
  • بورسیه های تحقیقاتی IDRC
  • بورسیه پس از فارغ التحصیلی NSERC
  • بورسیه تحصیلی وانیر کانادا
  • بورسیه Canada- ASEAN SEED
  • فلوشیپ فوق دکتری Canadian Studies Fellowship

برخی از بورسیه های دولتی که توسط دولت ارائه می شوند، مربوط به دانشجویان دکترایی است که در زمینه های علوم اجتماعی، علوم طبیعی و یا علوم بهداشتی تحقیق می کنند. برخی دیگر به دانشجویان کشور های در حال توسعه تعلق می گیرد و در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا ارائه می گردد. برخی از بورسیه های دولتی نیز به دانشجویان مقطع خاصی اعطا می شوند و متقاضیان با داشتن شرایط لازم می توانند آن ها را دریافت کنند.

بورسیه های تحصیلی غیر دولتی کانادا

دسته دیگر بورسیه های ارائه شده در کشور کانادا، بورسیه های غیر دولتی و یا خصوصی هستند. اعلاوه بر بورسیه های دولتی، برخی موسسات و سازمان های معتبر نیز، به دانشجویان بین المللی کمک هزینه های دانشجویی ارائه می دهند. این نوع بورسیه ها عموما در زمینه های تحقیقاتی خاصی ارائه می شوند و یا با هدف کمک به کشور های در حال توسعه ایجاد می گردند. از جمله بورسیه های تحصیلی غیر دولتی می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • فاند بومی Anne Vallee
  • بورسیه دادخواست کانادا
  • اسکالرشیپ و فلوشیپ Trudeau
  • اسکالرشیپ Canada Memorial

برای مثال فاند Anne Vallee به دانشجویان بین المللی در مقطع دکتری و در زمینه تحقیقات جانوری دانشگاه های کبک یا بریتیش کلمبیا ارائه می گردد. ارزش مالی این فاند معدال 1500 دلار کانادا خواهد بود.

بورسیه تحصیلی کشور کانادا در مقطع کارشناسی

به طور کلی اخذ بورسیه تحصیلی در کانادا در مقطع کارشناسی، به نسبت سایر مقاطع تحصیلی دشوار تر است و دارای محدودیت بیشتری می باشد. اخذ بورسیه تحصیلی در مقطع دبیرستان کانادا نیز محدودیت زیادی دارد. شرایط گرفتن بورسیه تحصیلی کانادا در مقطع لیسانس به این صورت است که دانشجویان باید ابتدا مهاجرت به کانادا را به قصد تحصیل انجام دهد و پس از طی کردن یک یا دو ترم تحصیلی، به دانشگاه خود درخواست بورسیه ارائه دهد.

در صورتی که دانشجو از همان ابتدا شرایط اخذ بورسیه را داشته باشد، می تواند در طول تحصیل حدود 2 تا 5 هزار دلار کانادا دریافت کند. اما اگر در حین تحصیل بورسیه را اخذ کند، هزینه بورسیه تحصیلی کانادا مبلغی حدود 2 تا 9 هزار دلار کانادا خواهد بود که به وی تعلق می گیرد.

بورسیه تحصیلی کانادا در مقطع کارشناسی ارشد

متقاضیان برای دریافت بورسیه تحصیلی کشور کانادا در مقطع کارشناسی ارشد بایستی شرایط تحصیلی مناسبی داشته باشند. دانشجویان در این مقطع باید از شرایطی از جمله معدل بالا، نمره زبان مناسب، داشتن توصیه نامه از اساتید معتبر دانشگاه، سن مناسب و مقالات و پژوهش های بین المللی برخوردار باشند تا بتوانند بورسیه اخذ کنند.

بوسیه تحصیلی کشور کانادا در مقطع کارشناسی ارشد غالبا مخصوص رشته های ریسرچ محور است. توجه داشته باشید که دانشگاه های کانادا به دوره های کورس محور بورسیه تحصیلی ارائه نمی دهند. دانشجویان در مقطع کارشناسی ارشد موظف هستند در مقابل کمک هزینه ای که دریافت می کنند، روی پروژه های تعیین شده توسط استاد کار کنند. مبلغ کمک هزینه تحصیلی که به دانشجویان در این مقطع ارائه می شود، حدود 14 هزار دلار کانادا است.

بورسیه های تحصیلی کانادا در مقطع کارشناسی ارشد

بورسیه تحصیلی کانادا در مقطع دکتری

بیشترین تعداد بورسیه ها به دانشجویان در مقطع دکتری ارائه می شود و کمک هزینه های متنوعی برای متقاضیان در این مقطع در نظر گرفته شده است. خوب است بدانید که بورسیه تحصیلی دکترا در کانادا در مقایسه با سایر مقاطع تحصیلی متفاوت است. معمولا بورسیه ها در این مقطع به صورت دستیار آموزشی و دستیار تحقیقاتی ارائه می شوند.

شرایط بورسیه تحصیل در کانادا در مقطع دکترا این گونه است که دانشجو به میل خود به تدریس در دانشگاه و یا انجام تحقیقات و پژوهش های علمی مشغول می شود و در ازای فعالیتی که انجام می دهد حقوق دریافت می کند. بد نیست بدانید که انجام تحقیقات و فعالیت به صورت دستیار پژوهش بیشتر برای دانشجویان رشته های فنی و علوم پایه می باشد.

ارزش بورسیه های ارائه شده در مقطع دکترا، معمولا بین 12 تا 18 هزار دلار کانادا خواهد بود. دانشجویان می توانند با اخذ این کمک هزینه های تحصیلی، بخشی از هزینه های تحصیل خود را تامین کنند.

چه رشته هایی در کانادا بورسیه می شوند؟

در مورد این که دانشگاه های کانادا چه رشته هایی را بورسیه می کنند باید بگوییم، تقریبا در تمامی رشته ها در این کشور بورسیه ارائه می شود. از بورسیه های دواتی گرفته تا بورسیه های غیر دولتی همگی در رشته های متعددی به دانشجویان واجد شرایط اعطا می گردند. از جمله رشته هایی که در کانادا برای آن ها بورسیه ارائه می شود عبارتند از:

  • رشته های علوم بهداشت از جمله تحصیل رایگان دندانپزشکی در کانادا
  • رشته‌های علوم شامل زیست و تمام زیرشاخه‌های آن، شیمی، فیزیک، علوم کامپیوتر و رشته‌های مرتبط با آن ها
  • رشته‌ های مهندسی از جمله مهندسی برق، مهندسی مکانیک، مهندسی شیمی، مهندسی کامپیوتر، مهندسی و سایر رشته‌های مهندسی
  • رشته‌های علوم انسانی از جمله علوم اجتماعی، جغرافیا، آموزش زبان و سایر رشته‌ ها در این زمینه
  • رشته های هنر و معماری
  • رشته های مالی، اقتصاد و مدیریت
  • رشته طراحی لباس
  • روانشناسی
  • پرستاری

از میان رشته های ذکر شده در بالا، معمولا رشته های علوم و مهندسی فرصت های بیشتری برای بورسیه نسبت به سایر رشته های تحصیلی دارند. در جدولی که در ادامه آمده است می خواهیم به انواع بورسیه رشته های تحصیلی در برخی از دانشگاه های کانادا اشاره کنیم:

نام دانشگاهرشته های بورسیه شدهانواع بورسیه
دانشگاه بریتیش کلمبیاهمه رشته ها در مقطع کارشناسی

International Major Entrance Scholarship

Outstanding International Student Award

International Community Achievement Awards

همه رشته های تحصیلی در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا

Affiliated Fellowships Master’s Program

International Tuition Award

Affiliated Fellowships Doctoral Program

British Columbia Graduate Scholarship

دانشگاه مک گیلرشته های حقوق، موسیقی، پزشکی، دندانپزشکی و علوم بهداشت در مقطع کارشناسی

Entrance Scholarships

Entrance Bursary Program

همه رشته ها در مقطع کارشناسی ارشد

Dissertation Awards

Weston Fellowship

همه رشته ها در مقطع دکترا

Weston Fellowships

Dissertation & Convocation Awards

Tomlinson Doctoral Fellowships

دانشگاه اتاواهمه رشته ‌های موجود در دانشکده هنر، دانشکده مهندسی و دانشکده علوم در مقطع کارشناسی

Faculty of Science undergraduate Research Scholarship

Faculty of Arts Dean’s Merit Scholarship

Faculty of Engineering Dean’s Merit Scholarship

همه رشته ها در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا

International Doctoral Scholarship

Special Merit Scholarship

دانشگاه مک مستر

همه رشته ها در مقطع کارشناسی

رشته های موجود در دانشکده‌های علوم و هنر، بیزینس، مهندسی، علوم بهداشت، علوم انسانی، علوم، علوم اجتماعی در مقطع کارشناسی

International Renewable Entrance Awards

Provost Entrance Scholarship for International Students

MacMaster University Award of Excellence

Faculty-specific Achievement Awards

Faculty Administered Award

همه رشته های مقطع کارشناسی ارشد و دکترا

رشته ‌های موجود در دانشکده‌های علوم و علوم بهداشت در مقطع کارشناسی ارشد و دکترا

Richard Fuller Memorial Scholarships for Science

Molson C. Cain Graduate Award

The Lorne F. Lambier, Q.C., Scholarship

برای اطلاع از شرایط بورسیه تحصیل پزشکی در کانادا، می توانید با کارشناسان ما در مجموعه مهاجرتی رویال مهاجرت تماس بگیرید.

چگونه بورسیه تحصیلی کانادا را بگیریم؟

اولین سوالی که برای متقاصیان اخذ بورسیه کانادا پیش می آید این است که “چگونه بورسیه تحصیلی کانادا بگیریم؟” در پاسخ نحوه بورسیه شدن در کانادا باید بگوییم که برای این کار افراد باید سرچ و اپلای کنند.

نحوه سرچ بورسیه

متقاضی ابتدا باید به خوبی و با دقت سرچ کند و با وارد کردن اسم رشته و مقطع تحصیلی خود در گوگل، نتایج جستجو را به خوبی بررسی کند. در نتایج جستجو تمامی دانشگاه هایی که نتیجه مورد نظر را ارائه می کنند، آورده می شود که فرد باید تک تک آن ها را به صورت مویرگی بررسی کند.

 متقاضی بایستی وارد سایت دانشگاه و دپارتمان رشته مورد نظر شده و ببیند چه گزینه هایی برایش موجود است. فرد همچنین باید بررسی کند که آیا برای بورسیه باید جدا اپلای کند یا پرونده به طور اتوماتیک بررسی می شود.

علاوه بر سرچ در گوگل منابع دیگری همچون وب سایت های معتبر برای جستجوی بورسیه تحصیلی کانادا وجود دارند که در ادامه به برخی از آن ها اشاره می کنیم:

  • com
  • ca
  • com
  • Association of Universities and Colleges of Canada (AUCC)

چگونه بورسیه تحصیلی کانادا را بگیریم؟

نحوه اپلای بورسیه

در مورد نحوه اپلای برای بورسیه های تحصیلی کانادا باید بگوییم که نحوه اپلای برای بورسیه های اتومات کانادا با بورسیه های غیر اتومات تفاوت دارد. در ادامه به بررسی هر یک از این دو دسته خواهیم پرداخت:

اپلای بورسیه اتومات

در بورسیه های اتومات نیازی به اپلای جداگانه برای بورسیه وجود ندارد و هم زمان با پذیرش تحصیلی، درخواست بورسیه نیز به صورت خودکار بررسی می گردد. در صورتی که متقاضی برای مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد کورس محور (بدون نیاز به پایان نامه و تعیین استاد راهنما) اپلای کند؛ از همان ابتدا پس از تعیین دانشگاه و رشته و تهیه مدارک، می تواند مدارک را به صورت آنلاین برای دانشگاه ارسال کند. سپس در صورت داشتن شایستگی، درخواست متقاضی به صورت هم زمان و اتوماتیک بررسی می گردد.

اگر افراد برای رشته های کارشناسی ارشد پژوهش محور که نیازمند تعیین استاد راهنما قبل از پذیرش می باشد و یا برای مقطع دکترا اقدام کنند، روش اپلای متفاوت خواهد بود. بورسیه های تحصیلی در این مقاطع غابا از طرف استاد راهنما بوده و به صورت دستیار تحقیق و یا تدریس می باشند. از این رو لازم است قبل از اپلای برای رشته و مقطع مورد نظر، ابتدا متقاضی یک استاد راهنما برای تز آینده خود پیدا کرده و پس از دریافت تائیدیه از استاد، اقدام به اپلای نماید. برای اپلای بورسیه در روش اتومات باید به صورت زیر عمل کنید:

  • لیستی از دانشگاه های کانادا در رشته و مقطع تحصیلی خود آماده کنید.
  • لیستی از اساتید دانشگاه ها با زمینه های تحقیقاتی مرتبط تهیه نمایید.
  • مکاتبه با اساتید دانشگاه را آغاز کرده و ایمیل بزنید.
  • پس از یافتن استاد راهنما و اخذ تائیدیه او، برای دانشگاه اپلای کنید.
  • نامه بورسیه تحصیلی به همراه نامه پذیرش دانشگاه را دریافت کنید.
  • پذیرش خود را برای ترم تحصیلی مورد نظر در آن دانشگاه تائید نمایید.
  • مدارک تحصیلی مربوطه را برای دانشگاه ارسال کنید.

اپلای بورسیه غیر اتومات

در بورسیه تحصیلی غیر اتومات یا اصطلاحا دنده ای، باید متقاضی برای فرصت های بورسیه ای به صورت جداگانه اپلای کند. به این معنی که هم زمان با اقدام برای اپلای در رشته و مقطع تحصیلی مورد نظر، متقاضی باید اپلیکیشنی جداگانه هم برای اخذ بورسیه تحصیلی کانادا، ارسال کند.

البته باید به این نکته توجه داشته باشید که در اغلب موارد شرط پذیرش بورسیه های غیر اتومات کانادا، این است که متقاضی در یکی از دانشگاه های این کشور در حال تحصیل باشد. از این رو اگر هنوز از دانشگاهی پذیرش نگرفته اید، امکان اپلای برای این بورسیه ها وجود نخواهد داشت. در این نوع بورسیه ها نیازی به مکاتبه با استاد راهنما و گرفتن تائیدیه از وی نمی باشد؛ بلکه باید فقط وارد سایت مورد نظر شده و و با وارد کردن اطلاعات لازم و تهیه مدارک مورد نیاز، اپلیکیشن آنلاین خود را سابمیت کنید.

شرایط گرفتن بورسیه تحصیلی کانادا

متقاضیانی که قصد پذیرش از دانشگاه های کانادا و اخذ بورسیه تحصیلی را دارند، باید به این نکته توجه داشته باشند که شرایط بورسیه تحصیلی این کشور در هر یک از مقاطع مختلف، متفاوت خواهد بود. از این رو بهتر است افراد با توجه به مقطع تحصیلی و دانشگاه مورد نظر، شرایط را بررسی کنند. با این حال شرایط بورسیه تحصیلی کانادا رایگان به شرح زیر می باشد:

  • داشتن رزومه قوی و نمرات خوب
  • داشتن مهارت بالا در زبان (آیلتس 7 به بالا)
  • نوشتن مقالات علمی و تجربیات تحقیقاتی
  • شرکت در برنامه های فوق برنامه و تشکلات و اجتماعات متعدد
  • آزمون GRE / PCAT / Casper / GMAT
  • شرط سابقه کار / تجربه کارآموزی

دانشگاه های ارائه دهنده بورسیه تحصیلی در کشور کانادا

افرادی که قصد دریافت بورسیه تحصیلی کانادا را دارند، باید بدانند که تمامی دانشگاه های بورسیه تحصیلی ارائه نمی دهند. یکی از راه هایی که می تواند منجر به اخذ بورسیه در این کشور شود، تحصیل در کالج های کانادا می باشد. شمار زیادی از دانش آموزان فارغ التحصیل از کالج های کانادا موفق به دریافت بورسیه در دانشگاه می شوند. دانشجویان برای اخذ بورسیه باید معدل بالایی در کالج داشته باشند تا بتوانند مورد توجه دانشگاه های معتبر کانادا قرار گیرند. در ادامه به دانشگاه های کانادا که بورسیه تحصیلی ارائه می دهند اشاره می کنیم:

دانشگاه تورنتودانشگاه مک گیلدانشگاه بریتیش کلمبیادانشگاه مونترال
دانشگاه آلبرتادانشگاه مک مستردانشگاه واترلودانشگاه وسترن
دانشگاه اتاوادانشگاه کلگریدانشگاه بین المللی یورکدانشگاه ونیر کانادا
دانشگاه مانیتوبا

دانشگاه های بورسیه دار کانادا

مدارک لازم جهت اخذ بورسیه تحصیلی کانادا

متقاضیان برای دریافت بورسیه تحصیلی در کشور کانادا باید مدارکی را ارائه کنند تا بتوانند بورسیه را از دانشگاه مورد نظر اخذ کنند. مدارک لازم برای بورسیه تحصیلی کانادا شامل موارد زیر خواهد بود:

  • مدارک تحصیلی اسکن شده به همراه ترجمه
  • ریزنمرات اسکن شده به همراه ترجمه
  • عکس
  • کد پستی و آدرس دانشجو
  • مدرک زبان تافل یا آیلتس بسته به مقطع و دانشگاه مورد نظر
  • انگیزه نامه
  • توصیه نامه
  • مقالات بین المللی و پروپوزال های دانشجو
  • نامه پذیرش دانشگاه یا مدارک مربوط به ثبت نام و تحصیل در دانشگاه (برای بورسیه های غیر اتومات)
  • رزومه

پوشش بورسیه های تحصیلی کانادا چقدر است؟

یکی از اصلی ترین دغدغه های دانشجویان بین المللی، مربوط به هزینه های تحصیل و زندگی دانشجویی در کانادا می باشد. متقاضیان برای کاهش هزینه های خود اقدام به ارائه درخواست برای بورسیه می کنند. مقدار فاند دریافتی دانشجو ممکن است تنها چند صد دلار کانادا باشد و یا به صورت تخفیف 10 تا 100 درصدی در شهریه متقاضی اعمال شود. علاوه بر این دانشجو می تواند با داشتن شرایط لازم، بورسیه فول فاند دریافت کند و تمام هزینه های تحصیل و زندگی خود را تامین نماید. به طور کلی بورسیه تحصیلی کانادا هزینه های زیر را پوشش می دهد:

  • هزینه ویزای تحصیلی و یا هزینه سفر مربوط به انجام انگشت نگاری سفارت
  • بلیط هواپیمایی کلاس اقتصادی برای متقاضی جهت سفر با مستقیم ترین پرواز و بایط برگشت پس از اتمام بورسیه
  • هزینه بیمه سلامت
  • هزینه های زندگی فقط برای دریافت کننده بورسیه مانند هزینه مواد غذایی، هزینه محل اقامت، تسهیلاتی همچون آب و برق
  • شهریه دانشگاه
  • سایر هزینه های لازم برای مدرک دانشگاهی، ذیپلم دانشگاهی، گواهی نامه دوره کارشناسی یا کارشناسی ارشد و دکترا
  • هزینه حمل و نقل عمومی زمینی از جمله حمل و نقل عمومی درون شهری
  • هزینه کتاب و لوازم مطالعه یا تحقیق به جز تجهیزات رایانه ای

نکات مهم در خصوص اخذ بورسیه های تحصیلی کانادا

دانشجویانی که قصد اخذ بورسیه در کانادا را دارند باید به یک سری نکات توجه داشته باشند که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم:

  • در ابتدای کار مطمئن شوید که باید برای بورسیه کانادا به صورت جداگانه اقدام کنید و یا پرونده به طور مستقیم بررسی می شود.
  • رزومه علمی قوی تاثیر زیادی در اخذ بورسیه دارد، پس تلاش کنید رزومه خوبی تهیه کنید.
  • بورسیه های تحصیلی موجود را ارزیابی کنید و به ددلاین های مشخص شده حساس باشید.
  • دقت کنید کاورلتری که ارسال می کنید، قوی باشد و شما را از سایرین متمایز نشان دهد.
  • توجه داشته باشید که داشتن سن بالا، گپ تحصیلی زیاد، مدرک زبان پایین و عدم ارائه مدارک تکمیلی از مواردی هستند که سبب ریجکتی بورسیه تحصیلی کانادا خواهند شد.
  • امکان اخذ بورسیه تحصیلی بدون مقاله نیز وجود دارد که در این صورت باید مابقی شرایط نظیر معدل بالا، مدرک زبان معتبر، پروپوزال و موضوع تحقیقاتی معتبر و یافتن استادی که موضوع شما برایش جذاب باشد، را فراهم آورید.

وکیل مهاجرت تحصیلی به کانادا و اخذ بورسیه

همان گونه که اطلاع دارید، فرایند مهاجرت امری پیچیده است و نکات و قوانین زیادی دارد که عدم آگاهی از هر کدام از این قوانین سبب بروز نتایج جبران ناپذیری برای شخص خواهد شد. از این رو داشتن یک وکیل معتبر و خبره در زمینه مهاجرت تحصیلی به کاندا و اخذ بورسیه می تواند کمک شایانی به افراد نماید.

با دریافت مشاوره از وکیل مهاجرت می توان ریسک های احتمالی در مسیر پرونده را از میان برداشت و سبب تسریع در امور پرونده گردید. وجود وکیل مهاجرت همچنین سبب جلوگیری از اتلاف سرمایه و هزینه می شود و در کم ترین زمان ممکن متقاضی را به هدف خود یعنی اخذ بورسیه تحصیلی کانادا می رساند. در صورتی که قصد دریافت بورسیه کانادا را دارید، به شما توصیه می کنیم برای اخذ مشاوره و راهنمایی های لازم با مشاوران ما در موسسه مهاجرتی رویال مهاجرت تماس بگیرید. وکلای ما در این مجموعه با برخورداری از سال ها تجربه در زمینه اخذ بورسیه تحصیلی و اعزام دانشجو به کانادا آماده راائه هر گونه خدمات حقوقی و مشاوره ای به شما متقاضیان عزیز می باشند.

سخن پایانی

شرایط بورسیه کانادا در این مقاله بررسی شد و مدارک لازم و انواع بورسیه های تحصیلی کانادا مورد ارزیابی قرار گرفت. کشور کانادا به دلیل شرایط مساعد تحصیل و زندگی، مهاجران زیادی را از سراسر جهان به خود جذب می کند که بخش زیادی از آن ها به دنبال مهاجرت تحصیلی می باشند. اخذ بورسیه تحصیلی در این کشور چندان آسان نبوده و داشنجویان باید شرایط لازم را برای دریافت آن فراهم کنند که در طول مقاله به آن اشاره شد.

در صورتی که نیازمند راهنمایی بیشتر در زمینه اخذ بورسیه تحصیلی رایگان کانادا هستید، با مشاوران ما در مجموعه مهاجرتی رویال مهاجرت تماس بگیرید. همچنین اگر سوال یا ابهامی در این خصوص دارید می توانید در پایین همین مقاله سوال خود را ثبت کنید تا کارشناسان ما در اولین فرصت پاسخ گو باشند.

سوالات متداول درباره بورسیه های تحصیلی کانادا

  1. آیا بورسیه اسکالرشیپ تمام هزینه های دانشجو را تامین می کند؟

برخی از این بورسیه ها تمام هزینه های زندگی و تحصیل دانشجو را تامین می کنند و برخی دیگر تنها بخشی از این هزینه ها را پرداخت می نمایند.

  1. آیا دانشجویان بین المللی می توانند بورسیه کانادا را دریافت کنند؟

بله؛ اما بخش بزرگی از بورسیه ها به دانشجویان بومی تعلق می گیرد و دانشجویان بین المللی منابع محدودی برای بورسیه دارند.

  1. چه عواملی سبب ریجکت شدن بورسیه تحصیلی در کشور کانادا می شوند؟

گپ بالای تحصیل، رزومه ضعیف، ناقص بودن مدارک و عدم اثبات تمکن مالی

  1. آیا برای اخذ بورس تحصیلی مدرک زبان الزامی است؟

مدرک زبان انگلیسی و یا فرانسوی شانس اخذ بورسیه تحصیلی را بالا می برد.

  1. بورسیه تحصیلی کشور کانادا چه مقدار از هزینه های تحصیل را پوشش می دهد؟

بورسیه فول فاند تمام هزینه ها تحصیل و بورسیه پارشال فاند بخشی از هزینه تحصیل را تامین می کند.

نظر خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان مهاجرت