تحصیل در کالج های آلمان
رویال مهاجرت ژانویه 7, 2023

کالج های آلمان

کشور آلمان به دلیل برخورداری از سیستم آموزشی قوی و امکانات سطح بالا در این زمینه، همواره مورد توجه بسیاری از دانشجویان در سراسر دنیا بوده است. وجود دانشگاه ها و کالج های معتبر در آلمان، این کشور را به مقصدی جذاب برای تحصیل تبدیل کرده که هر ساله دانشجویان بین المللی زیادی را به خود جذب می کند. تحصیل در کالج های آلمان برای افرادی که قصد دارند در دانشگاه های این کشور پذیرش کنند، اهمیت زیادی دارد. در آلمان دانش آموزان پیش از این که وارد دانشگاه شوند، 13 سال تحصیلی را سپری می کنند. از این رو متقاضیان کشور هایی همچون ایران که مقطع دبیرستان را در 12 سال به پایان رسانده اند، برای تحصیل در این کشور باید از کالج های آلمان پذیرش بگیرند. در واقع هدف از تحصیل در کالج های کشور آلمان، هم سطح سازی دانشجویان بین المللی با افرادی است که دوران دبیرستان خود را در آلمان گذرانده اند. در ادامه با تحصیل در کالج های این کشور بیشتر آشنا می شویم. با ما همراه باشید.

Studienkolleg چیست؟

همان طور که در قسمت قبلی به آن اشاره شد، دانشجویان بین المللی که قصد تحصیل در دانشگاه های آلمان را دارند، باید هم سطح سازی انجام دهند. چرا که مدرک دبیرستان بیشتر کشور های خارجی مورد تائید آلمان نمی باشد و باید معادل سازی صورت گیرد. همان طور که به آن اشاره شد، این عدم تطابق به خاطر تفاوت در سیستم آموزشی در دو کشور مبدا و مقصد می باشد. در این صورت متقاضیان باید قبل از تحصیل در مقطع کارشناسی، یک دوره یک ساله در کالج های آلمان بگذرانند تا بتوانند وارد دانشگاه های این کشور شوند. این دوره یک ساله در موسسه ای به نام  Studienkolleg  برگزار می شود. در واقع  studienkolleg  پلی برای تحصیل دانشجویان خارجی در آلمان می باشد.

حضور در این کلاس ها برای متقاضیانی که بلافاصله پس از اتمام دوره دبیرستان اقدام به پذیرش از دانشگاه می کنند اجباری است و متقاضی باید به دنبال اخذ پذیرش از کالج باشد. امتحان نهایی که پس از اتمام دوره کالج های کشور آلمان از افراد گرفته می شود Feststellungsprüfung نام دارد. در صورت قبولی در این آزمون، افراد واجد شرایط ورود به دانشگاه های آلمان خواهند بود و می توانند تحصیلات خود را در دانشگاه آغاز کنند. دانشجویان خارجی با تحصیل در کالج های آلمان، با مطالب درسی مورد نیاز برای ورود به دانشگاه های آلمان آشنا شده و علاوه بر آن، زبان آلمانی را نیز برای ادامه تحصیل فرا می گیرند.

تحصیل در کالج های آلمان چه شرایطی دارد؟

از آن جایی که تحصیل در کالج های کشور آلمان مزایای زیادی برای دانشجویان بین المللی به همراه دارد، افراد بسیاری از سراسر دنیا تصمیم به مهاجرت به آلمان برای تحصیل می گیرند. تحصیل در آلمان رایگان می باشد، از این رو بسیاری از دانشجویان تمایل به ادامه تحصیل در کالج های این کشور را دارند، تا بتوانند با هزینه مناسب و مقرون به صرفه به تحصیلات خود ادامه دهند. یکی از شرایط تحصیل در کالج های آلمان، داشتن مدرک زبان آلمانی در سطح حداقل B2 می باشد. دانشجویان با توجه به رشته مورد نظر خود می توانند کالج مناسب را انتخاب کرده و دوره مقدماتی تحصیلی خود را آغاز نمایند.

 

شرایط تحصیل در کالج های آلمان

به طور کلی کالج های آلمان هر سال دو ترم ارائه می دهند، بنابراین دانشجویان نیز امکان پذیرش دو بار در سال را خواهند داشت. اگر بخواهیم به شرایط تحصیل در کالج های آلمان بپردازیم باید موارد زیر را در نظر داشته باشیم:

مهارت زبان

متقاضیان برای تحصیل در کالج های این کشور باید دارای مهارت زبان آلمانی در سطح حداقل B2 باشند. از مدارک زبانی که مورد تائید کالج های این کشور قرار دارند، می توان به مدرک DSH، TELC و یا TestDaF اشاره کرد.

تحصیلات دبیرستان

یکی از اصلی ترین شرایط کالج المان، تحصیلات دبیرستان می باشد. به عبارتی تحصیل در کالج های این کشور تنها برای افرادی امکان پذیر است که گواهی پایان دوره دبیرستان داشته باشند. در صورتی که گواهی تحصیلات دبیرستان متقاضیان، هنگام پر کردن فرم درخواست در وب سایت مربوطه هنوز صادر نشده باشد، می توانند تا سقف سه ماه آینده گواهی مربوطه را به سایر مدارک پیوست کنند.

آزمون ورودی

شرکت در آزمون ورودی کالج های آلمان یکی از شرایط تحصیل در کالج های این کشور می باشد. متقاضیان برای تحصیل در کالج های این کشور، باید در امتحان ورودی شرکت کنند که به زبان آلمانی می باشد. موارد امتحانی آزمون مربوطه بسته به دوره ای که شخص قصد تحصیل در آن را دارد متفاوت خواهد بود.

مزایای ادامه تحصیل در کالج های آلمان

کشور آلمان جزو آن دسته از کشور هایی می باشد که بهترین امکانات آموزشی را در اختیار دانشجویان قرار می دهد. کالج های موجود در آلمان از کیفیت بالایی برخوردار هستند و اعتبار زیادی در جهان دارند. تحصیل در کالج های این کشور مزایای بسیاری دارد که قصد داریم در این بخش به برخی از این مزایا اشاره کنیم.

کالج های رایگان یا دریافت شهریه کم

یکی از اصلی ترین مزایای تحصیل کردن در کالج های آلمان، رایگان بودن و عدم پرداخت هزینه برای کالج های این کشور می باشد. بر خلاف کشور هایی همچون انگلیس و امریکا، کالج های کشور آلمان هزینه بسیار کمی دارند و یا حتی رایگان هستند. همین مسئله باعث استقبال دانشجویان زیادی از سراسر دنیا شده، به طوری که بسیاری از افراد آلمان را به عنوان اولین مقصد تحصیلی خود انتخاب می کنند.

مسافرت به مناطق مختلف اروپا با استفاده از ویزای دانشجویی

دانشجویان خارج از اتحادیه اروپا برای تحصیل در کالج های کشور آلمان، باید اقدام به دریافت ویزای دانشجویی نمایند. از طریق دریافت ویزای دانشجویی کشور آلمان برای تحصیل در کالج های این کشور، افراد می توانند آزادانه و بدون نیاز به ویزا، به تمام کشور های عضو شنگن سفر کنند.

مقرون به صرفه بودن هزینه های زندگی

هزینه های زندگی دانشجویی در المان مقرون به صرفه است و هر دانشجو می تواند با هزینه ای حدود 861 یورو در ماه زندگی کند.  تحصیل در آلمان می تواند گزینه خوبی برای دانشجویان بین المللی باشد، چرا که تحصیل در کالج های این کشور رایگان بوده و هزینه های زندگی نیز پایین تر از کشور های دیگر می باشد. هزینه های زندگی شامل خورد و خوراک، مسکن، رفت و آمد، هزینه های قبوض آب، برق، تلفن و … می باشد که افراد باید پرداخت کنند. بخش اعظم هزینه های زندگی در آلمان، صرف محل اقامت می شود که برای حل این مشکل دانشجویان می توانند از خوابگاه استفاده کنند. در صورت عدم تمایل به سکونت در خوابگاه دانشجویان می توانند در شهر های کوچک تر آلمان که اجاره مسکن در ان ها کم تر است ساکن شوند.

 

هزینه های زندگی دانشجویی در آلمان

 

امکان کار در زمان تحصیل برای دانشجویان بین المللی

از دیگر مزایای تحصیل در کالج های آلمان، امکان کار کردن حین تحصیل می باشد. آلمان جزو آن دسته از کشور هایی است که به دانشجویان اجازه کار حین تحصیل می دهد. دانشجویان در این کشور اجازه دارند 20 ساعت در هفته کار کنند و از این طریق برخی از هزینه های خود را پوشش دهند. در آلمان حتی دانشجویان با کم ترین تجربه کاری نیز می توانند مشغول به کار شده و برای هزینه های خود منبع مالی داشته باشند. متقاضیان می توانند در کنار تحصیل به فعالیت هایی همچون مربی گری، پرستار کودک، کار اداری و … مشغول شوند که نمونه هایی از کار دانشجویی به شمار می روند.

امکان تحصیل در کالج های آلمان به زبان انگلیسی

دانشجویان بین المللی که به زبان آلمانی تسلط ندارند، می توانند در کالج های این کشور به زبان انگلیسی تحصیل کنند. با وجود این که یادگیری زبان آلمانی در آلمان ضروری است، اما امکان تحصیل به زبان انگلیسی در کالج های این کشور وجود دارد. بهتر است متقاضیان در کنار شرکت در دوره هایی که به زبان انگلیسی در کالج های آلمان ارائه می شود، در دوره هایی با زبان آلمانی نیز شرکت کرده و به مرور زبان آلمانی خود را تقویت کنند.

ارائه بورسیه تحصیلی

کالج های کشور آلمان حمایت های مالی گسترده ای از دانشجویان بین المللی به عمل می آورند. از این رو افرادی که واجد شرایط هستند می توانند اقدام به دریافت بورسیه تحصیلی آلمان نمایند و هزینه های زندگی خود را کاهش دهند. علاوه بر این کالج های آلمان با ارائه تخفیفات مختلف به دانشجویان موجب می شوند، نگرانی افراد نسبت به مسائل مالی کم تر شود.

محیط کاری جذاب

کشور آلمان به دلیل محیط کاری جذابی که دارد، سبب می شود بسیاری از دانشجویان پس از اتمام تحصیلات خود در این کشور مانده و مشغول به کار شوند. حدود 50 درصد از دانشجویان پس از فارغ التحصیلی، جذب بازار کار این کشور می شوند. این کشور به دلیل کمبود نیروی کار، شرایطی را برای فارغ التحصیلان کالج ها و دانشگاه ها مهیا می کند، که بتوانند در آلمان اقامت گرفته و مشغول به کار شوند. متقاضیان نیز به دلیل وجود فرصت های شغلی فراوان، علاقه زیادی به کار در آلمان دارند.

از دیگر مزایای تحصیل در کالج های آلمان نیز می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کالج های کشور آلمان از بهترین و مجرب ترین اساتید برخوردار هستند و بهترین امکانات آموزشی را در اختیار خواهند داشت.
  • یکی دیگر از مزایای تحصیل در کالج های این کشور، امکان انتخاب صد ها دوره دانشگاهی می باشد. دوره های تحصیلی در این کشور از تنوع زیادی برخوردارند.
  • وجود تنوع فرهنگی و دانشجویان مختلف از نقاط مختلف جهان از دیگر مزایای تحصیل در کالج های این کشور می باشد.
  • با تحصیل در کالج های کشور آلمان، دانشجویان فرصت زندگی در یکی از پیشرفته ترین کشور های جهان را خواهند داشت.

محیط کاری آلمان

هزینه ها و مخارج کالج در آلمان

یکی از دغدغه های دانشجویان برای تحصیل در کشور های خارجی، مسئله هزینه ها می باشد. در مورد تحصیل در کالج های آلمان باید بگوییم که هزینه تحصیل در کالج های این کشور رایگان است و دانشجویان بومی و بین المللی می توانند بدون پرداخت شهریه تحصیل کنند. تنها هزینه ای که دانشجویان باید در حین تحصیل پرداخت کنند، مبلغ ناچیزی در حدود 100 تا 400 یورو برای امور اداری و خدمات در محوطه دانشگاه می باشد. در صورتی که دانشجویان تحصیلات خود را در موعد مقرر به پایان نرسانند، باید برای ترم ها اضافی شهریه پرداخت کنند.

تنها ایالتی که برای تحصیل در کالج، شهریه دریافت می کند، ایالت فدرال بادن- ووتمبرگ می باشد که سالانه مبلغ 3000 یورو را برای دانشجویان بین المللی به عنوان شهریه تعیین کرده است. در مورد کالج های خصوصی باید بگوییم هزینه تحصیل در کالج های خصوصی در مقطع لیسانس حدود 26 هزار یورو در سال می باشد. در صورتی که متقاضیان برای مقطع فوق لیسانس اقدام کنند، باید سالانه مبلغی حدود 40 هزار یورو به عنوان شهریه پرداخت کنند. تحصیل در رشته های مهندسی، مدیریت و کسب وکار در کالج های این کشور هزینه بالا تری دارد. دانشجویان باید برای هزینه های زندگی در آلمان نیز برنامه ریزی داشته باشند. به طور کلی اجاره مسکن، لباس و خورد و خوراک حدود 850 یورو در ماه هزینه خواهد داشت.

شرایط و مراحل اخذ پذیرش برای کالج های آلمان

شرایط مناسب اقتصادی، رایگان بودن تحصیل و کیفیت آموزش عالی در دانشگاه های آلمان سبب شده، دانشجویان زیادی علاقمند به تحصیل در این کشور شوند. برای ورود به هر موسسه آموزشی قطعا یک سری شرایط و نیاز مندی ها از طرف آن موسسه برای متقاضیان تعیین می شود، که افراد ملزم به رعایت آن هستند.  کالج های کشور آلمان نیز از این قاعده مستثنی نیستند. متقاضیان قبل از اقدام برای ورود به کالج های این کشور، باید با مراجعه به سایت کالج مورد نظر، شرایط لازم را به دقت مطالعه کرده و نسبت به شرایط تعیین شده آگاهی های لازم را کسب کنند. در این بخش موسسه مهاجرتی آوام به شرایط اخذ پذیرش برای کالج های آلمان می‌پردازد.

امتحان ورودی و مهارت زبان کالج در آلمان

از آن جایی که تعداد متقاضیان تحصیل در کالج بیش از فضا های خالی می باشد، افراد باید در آزمون ورودی کالج های کشور المان شرکت کنند. بنابراین متقاضیان باید تمام تلاش خود را برای قبولی در این آزمون به کار گیرند. به همین ترتیب دانشجویانی که صلاحیت تحصیل در کالج های آلمان را دارند می توانند وارد این کالج ها شوند. امتحان ورودی کالج های آلمان معمولا در دروس ریاضیات و زبان آلمانی می باشد.

نا گفته نماند، بسته به این که افراد چه رشته ای را انتخاب کرده و در چه دوره ای تحصیل می کنند، دروس امتحانی متفاوت خواهد بود. متقاضیان می توانند برای آگاهی از مواد امتحانی و مشاهده نمونه سوالات آزمون ورودی، به سایت کالج های مورد نظر مراجعه نمایند، تا بتوانند با آمادگی بیشتری سر جلسه آزمون حضور یابند و شانس قبولی بیشتری داشته باشند. امتحان ورودی کالج در آلمان سخت نیست، اما برای کسانی که مهارت کافی در زبان آلمانی ندارند می تواند چالش بر انگیز باشد. از این رو به متقاضیان توصیه می شود برای تحصیل در کالج های این کشور، سطح زبان آلمانی خود را ارتقا دهند.

 

امتحان ورودی کالج های آلمان

بیشتر دوره هایی که در کالج های آلمان برگزار می شوند، به زبان آلمانی هستند. بنابراین لازم است متقاضیان مهارت زبان آلمانی خود را نشان دهند. برای ارزیابی سطح زبان متقاضیان، دو امتحان ورودی زبان آلمانی در این کشور برگزار می شود که عبارتند از: آزمون DSH و TestDaf. در صورتی که دوره های کالج به زبان انگلیسی برگزار شوند، متقاضیان ورود به کالج باید در آزمون زبان انگلیسی شرکت کنند که این دو آزمون نیز شامل آزمون IELTS و یا TOEFL خواهد بود.

نحوه اخذ پذیرش از کالج های آلمان

برای دریافت پذیرش از کالج های آلمان، متقاضیان به دو روش می توانند عمل کنند: درخواست پذیرش از دانشگاه مقصد و یا درخواست از طریق uni-assist. سایت uni-assist  یک درگاه پذیرش متمرکز برای دانشجویان بین المللی می باشد، که افراد می توانند از طریق آن ها در کالج های این کشور درخواست پذیرش ارائه دهند. در واقع این مجموعه واسطه ای بین متقاضیان و کالج های کشور آلمان می باشد و در طول فرایند پذیرش به دانش آموزان کمک می کند. در خواست از طریق کالجی که متقاضی قصد دارد در آن تحصیل کند، ساده ترین روش برای درخواست پذیرش کالج آلمان می باشد. در برخی از کالج ها درخواست مستقیم از کالج برای پذیرش رایج نیست و توسط همه کالج ها ارائه نمی شود. از این رو دانش آموزان می توانند برای ارائه درخواست با مجموعه uni-assist  مشورت کنند. مراحل پذیرش  کالج های کشور آلمان در ادامه آورده شده است:

  • قبولی در آزمون زبان آلمانی و کسب حداقل سطح B2
  • انتخاب رشته مورد نظر و دانشگاهی که متقاضی قصد دارد در آن تحصیل کند.
  • جمع آوری مدارک و اسناد مورد نیاز
  • تکمیل فرم درخواست پذیرش به صورت آنلاین
  • گرفتن دعوت نامه برای شرکت در امتحان ورودی کالج در آلمان
  • ثبت نام برای ویزای آلمان
  • افتتاح حساب بانکی مسدود شده، ثبت نام بیمه درمانی و ارائه مدارک جهت دریافت ویزای دانشجویی
  • پیدا کردن محل اقامت برای طول دوره تحصیل

مدارک لازم برای تحصیل در کالج های آلمان

برای تحصیل در کالج های کشور آلمان نیاز به مدارک می باشد که افراد باید به کالج مورد نظر تحویل دهند. مدارک مورد نیاز برای کالج های مختلف آلمان، بسته به شرایط هر کدام متفاوت است، اما در حالت کلی مدارک لازم به شرح زیر می باشند:

  • فرم پر شده درخواست پذیرش از کالج
  • رزومه تحصیلی
  • مدرک تحصیل مقطع قبلی
  • مدرک زبان آلمانی
  • ریز نمرات مقطع قبلی به همراه ترجمه
  • یک کپی از پاسپورت معتبر
  • مبلغی برای ثبت نام

پس از این که کالج های آلمان مدارک متقاضیان را دریافت کرده و بررسی نمودند، به افراد واجد شرایط، زمان امتحان ورودی کالج المان را اعلام کرده و مجوز شرکت در این آزمون را ارائه می کنند. پس از شرکت در امتحان ورودی و اعلام نتایج در صورت قبولی متقاضی نوبت به اقدام برای اخذ ویزای تحصیلی آلمان می رسد.

زمان ارسال مدارک

یکی از مهم ترین مسائلی که متقاضیان باید برای دریافت پذیرش از کالج های کشور آلمان به آن توجه کنند، زمان ارسال مدارک است. چرا که اگر افراد زمان را از دست بدهند و در ددلاین تعیین شده مدارک را به دانشگاه ارائه ندهند، درخواست آن ها لغو می شود. بنابراین بسیار مهم است که افراد قبل از اتمام زمان تعیین شده، تمام مدارک خود را آماده کرده باشند. به طور کلی متقاضیان می توانند دو بار در سال برای ترم های زمستان و تابستان کالج های این کشور، درخواست ارائه کنند. مهلت ارسال درخواست برای دانشگاه ها و کالج های مختلف آلمان متفاوت است، اما در حالت کلی افراد باید درخواست های مربوط به ترم زمستان را تا 15 جولای و درخواست های ثبت نام تابستان را تا 15 ژانویه ارسال نمایند.

 

ارسال مدارک به کالج های آلمان

آزمون پایانی کالج های آلمان (آزمون پیش از دانشگاه)

همان طور که برای پذیرش دانش آموزان، یک ازمون ورودی کالج های المان وجود دارد، پس از اتمام دوره یک ساله کالج نیز یک آزمون نهایی برگزار می شود. آزمون پایانی کالج های کشور آلمان یا Feststellungsprüfung که به اختصار FSP نامیده می شود، سوالات مختلفی دارد که بسته به موضوع خاص دوره کالج تعیین می شود. در این آزمون علاوه بر سوالات تخصصی مربوط به آموزش های داده شده در کالج، سوالات مربوط به زبان آلمانی نیز آورده می شود. برای این که متقاضیان بتوانند وارد دانشگاه های آلمان شوند، باید در آزمون نهایی کالج یا همان FSP پذیرفته شوند. لازم به ذکر است تنها نمره این آزمون معیار سنجش دانش آموزان برای ورود به دانشگاه نیست، بلکه نمره افراد در این آزمون با معدل دیپلم و پیش دانشگاهی ایران میانگین گرفته می شود و به یک نمره نهایی در سیستم آلمانی تبدیل می شود. افراد بر اساس این نمره می توانند رشته تحصیلی و دانشگاه مورد نظر خود را انتخاب کنند.

شرایط اخذ پذیرش در دانشگاه پس از اتمام تحصیل در کالج های آلمان

دانشجویان بین المللی برای این که بتوانند در دانشگاه های آلمان تحصیل کنند، باید مدرک خود را با مدارک آلمانی همسان سازی و همسو نمایند. چرا که دانش آموزان در اکثر کشور های غیر از آلمان قبل از دانشگاه 12 سال تحصیلی را سپری می کنند که این مدت زمان در آلمان 13 سال می باشد. برای جبران یک سال کمبود در سال های تحصیلی، متقاضیان بین المللی باید یک دوره ساله را در کالج های آلمان بگذرانند. پس از طی کردن این دوره یک ساله و شرکت در آزمون نهایی FSP و قبولی در این آزمون، متقاضیان می توانند به دانشگاه های این کشور وارد شوند. برای ورود به دانشگاه های آلمان نیز شرایطی لازم است که از جمله آن ها می توان به مهارت زبان اشاره کرد. برای تحصیل در دانشگاه های آلمانی زبان، متقاضیان باید مدرک زبان آلمانی ارائه کنند. در صورتی که افراد قصد دارند در دانشگاه های انگلیسی زبان ادامه تحصیل دهند، ملزم به ارائه مدرک زبان انگلیسی خواهند بود. مدارک مورد نیاز برای پذیرش در دانشگاه های آلمان به شرح زیر خواهد بود:

  • فرم کامل شده درخواست پذیرش
  • مدارک تحصیلی مقاطع قبلی
  • ریز نمرات دوره های تحصیلی قبلی به همراه ترجمه
  • عکس
  • مدرک زبان آلمانی و یا انگلیسی

انواع کالج های آلمان

آشنایی با انواع کالج های آلمان

دانشجویان برای تحصیل در کالج های کشور آلمان بسته نوع رشته تحصیلی که انتخاب کرده اند، می توانند کالج خود را انتخاب کنند. به طور کلی کالج های این کشور به چهار دسته تقسیم می شوند، که در ادامه می خواهیم به توضیح راجع به هر کدام بپردازیم.

  • M-Kurs (کالج گروه پزشکی)
  • T-Kurs (کالج گروه مهندسی)
  • W-Kurs (کالج گروه مدیریت)
  • G-Kurs (کالج گروه علوم انسانی)

انواع کالج های آلمان

M-Kurs (کالج گروه پزشکی)

دوره M-course از محبوب ترین نوع کالج ها در آلمان می باشد. دانش آموزانی که قصد دارند در رشته های پزشکی و یا علوم طبیعی تحصیل کنند، باید در این دوره ها شرکت کرده و آمادگی های لازم را به دست آورند. در دوره M-course، دانش آموزان برای پذیرش در رشته های پزشکی، زیست شناسی، دندانپزشکی، علوم تغذیه، دامپزشکی، روانشناسی، داروسازی، تربیت بدنی و بیوشیمی آماده می شوند. علاوه بر تحصیل در رشته های پزشکی در لیست کالج های پزشکی، افراد می توانند برای تحصیل در سایر رشته های علمی نیز وارد این دوره های کالج شوند. از این رو بر روی دروسی همچون بیولوژی، فیزیک و شیمی تمرکز شده است.

توجه داشته باشید که ممکن است مفاد آزمون ورودی برای شرکت در کالج های پزشکی المان یا M-course بسته به نوع کالج متفاوت باشد. بنابراین توصیه می شود برای اطلاع از مواد امتحانی به سایت کالج مورد نظر مراجعه نموده و آگاهی های لازم را کسب کنید. اما معمولا در اکثر این آزمون های ورودی، زبان آلمانی و ریاضیات مورد ارزیابی قرار می گیرد. برای به پایان رساندن این دوره کالج افراد باید در امتحان های کتبی شرکت کنند که مفاد آن به صورت زیر می باشد:

  • دروس فیزیک یا ریاضیات به مدت 180 دقیقه و زیست شناسی یا شیمی به مدت 180 دقیقه
  • دروس آلمانی به مدت 240 دقیقه

 T-KURS  (کالج گروه مهندسی)

یکی دیگر از انواع کالج های آلمان، کالج های T-Kurs  است که مخصوص رشته های مهندسی می باشد. دانش آموزانی که در دبیرستان در شاخه ریاضی و فیزیک تحصیل کرده اند و قصد دارند در دانشگاه های آلمان در رشته های مهندسی، ریاضیات و سایر علوم مرتبط تحصیل کنند، باید در کالج های T-Kurs به تحصیل بپردازند. در این کالج ها آموزش به زبان آلمانی است و متقاضیان برای ورود به دانشگاه باید در امتحانات نهایی این کالج ها قبول شوند. در این کالج ها مباحثی از جمله ریاضیات، شیمی، فیزیک و انفورماتیک ارائه می شود. دانش آموزان پس از اتمام دوره تحصیل کالج های T-Kurs می توانند در یکی از رشته های زیر در یک دانشگاه و یا دانشگاه علمی کاربردی در کشور آلمان تحصیل کنند:

  • مهندسی برق
  • مهندسی سیستم های تولید
  • مهندسی ساخت و ساز
  • مهندسی صنایع / تولید
  • مهندسی مواد و فرآیند
  • علوم کامپیوتر (IT)
  • ریاضیات
  • شیمی
  • فیزیک

دانشجویان برای اتمام دوره T-Kurs باید در امتحانی با مفاد امتحانی زیر شرکت کنند و قبول شوند:

  • ریاضیات به مدت 180 دقیقه
  • زبان آلمانی به عنوان زبان خارجی به مدت 240 دقیقه
  • فیزیک یا شیمی به مدت 180 دقیقه

W-Kurs (کالج گروه مدیریت)

در صورتی که متقاضیان قصد تحصیل در رشته های مدیریت و اقتصاد را داشته باشند، باید قبل از ورود به دانشگاه در کالج های مربوط به این رشته ها شرکت کنند. در کالج های مدیریت بیشتر بر روی دروسی همچون اقتصاد، ریاضیات، تجارت و زبان آلمانی تاکید می شود. دانشجویان پس از پایان موفقیت آمیز این دوره کالج، می توانند در یک دانشگاه و یا دانشگاه علمی کاربردی در دوره های تحصیلی مختلفی شرکت کنند. برخی از این دوره های تحصیلی در ادامه آورده شده است:

  • جامعه شناسی
  • علوم اجتماعی
  • حقوق
  • مدیریت کسب و کار
  • اقتصاد
  • علوم سیاسی
  • اقتصاد اروپا
  • تجارت و آموزش منابع انسانی
  • اقتصاد سیاسی
  • صنعت بیمه

دانشجویان پس از اتمام دوره تحصیل در کالج های W-Course در امتحان کتبی شرکت می کنند که مفاد آن به شرح زیر خواهد بود:

  • ریاضیات به مدت 180 دقیقه
  • زبان آلمانی به عنوان زبان خارجی به مدت 240 دقیقه
  • اقتصاد و مدیریت تجارت به مدت 180 دقیقه

کالج مدیرت آلمان

G-Kurs (کالج گروه علوم انسانی)

کالج های گروه علوم انسانی یکی دیگر از انواع کالج های آلمان می باشند، که متقاضیان رشته های مرتبط با علوم انسانی باید قبل از دانشگاه در این دوره ها تحصیل کنند. در این کالج ها دانشجویان مباحث مختلفی از جمله تاریخ، ادبیات، علوم اجتماعی، علوم سیاسی و زبان آلمانی را فرا می گیرند. آزمون ورودی این نوع کالج ها بیشتر بر روی زبان آلمانی تمرکز دارد و متقاضیان باید بر روی این زبان تمرکز بیشتری داشته باشند. دانشجویان پس از پشت سر گذاشتن این دوره کالج های آلمان می توانند در رشته های مختلفی در یک دانشگاه و یا دانشگاه علمی کاربردی در آلمان تحصیل نمایند، این رشته ها در ادامه آورده شده است:

  • الهیات
  • نقد ادبی
  • مطالعات آلمانی
  • باستان شناسی
  • تاریخ
  • روزنامه نگاری
  • طراحی
  • هنر
  • موسیقی

پس از اتمام دوره G-Course در کالج های کشور آلمان، متقاضیان باید در آزمون مربوطه شرکت کنند که به دو صورت کتبی و شفاهی انجام می شود.

  • آزمون کتبی در دروسی همچون زبان آلمانی، علوم اجتماعی و تاریخ
  • آزمون شفاهی در ادبیات آلمانی

آشنایی با بهترین کالج های آلمان

برای این که متقاضیان وارد کالج های کشور آلمان شوند و در آن ها تحصیل کنند، بهتر است با بهترین کالج های این کشور آشنا شوند. در ادامه به برخی از کالج های برتر کشور آلمان اشاره می کنیم:

کالج هایدلبرگ

این کالج در سال 1386 میلادی در آلمان تاسیس شد و یکی از قدیمی ترین و معتبر ترین کالج های دنیا محسوب می شود. این کالج یکی از کالج های دولتی آلمان می باشد که در دانشگاه هایدلبرگ برگزار می شود. همچنین دانشکده پزشکی این کالج یکی از بهترین دانشکده های پزشکی واقع در اروپا به شمار می رود. هر ساله مقالات متعددی از این کالج در مجلات معتبر سراسر دنیا منتشر می شود. رشته هایی همچون الهیات، فلسفه، پزشکی و حقوق جزو اولین رشته هایی بئودند که با تاسیس این کالج ارائه شدند. چهره های سرشناسی همچون ماکس وبر، دمیتری مندلیف، آلفرد وگنر و فریدریش هگل از این کالج فارغ التحصیل شده اند. در این کالج تمام دوره های  T-KURS، W-KURS و M-KURS و G-Kurs در دسترس دانشجویان قرار دارد.

کالج هامبورگ

یکی از کالج های معروف آلمان، کالج هامبورگ می باشد که در شهر هامبورگ قرار گرفته است. این کالج در سال 1919 تاسیس شده است و در همین مدت کوتاه توانسته 6 جایزه نوبل را از آن خود کند. این کالج جزو بزرگ ترین موسسات آموزشی و تحقیقاتی در شمال آلمان محسوب می شود. کالج هامبورگ در اغلب رتبه بندی ها همچون تایمز و شانگهای جزو 200 کالج برتر جهان قرار دارد. رشته هایی همچون حقوق، ادبیات، علوم اجتماعی، فلسفه، تاریخ  و مهندسی در این کالج ارائه می شوند. در کالج هامبورگ حدود 700 دانشگاه تدریس می کنند و همچنین بیش از 3600 هیئت علمی و 6100 کارمند فنی و اداری در این کالج مشغول به فعالیت هستند.

این کالج دوره مقدماتی را برای افرادی که شرایط ورود به دانشگاه های آلمان را ندارند، فراهم می کند و دانشجویان علاوه بر زبان آلمانی، برخی دروس پیش نیاز را نیز در این کالج می گذرانند و برای ورود به دانشگاه آماده می شوند. امتحان ورودی کالج هامبورگ در ماه های اکتبر و می می باشد که پس از قبولی در این آزمون، دانشجویان می توانند تحصیل خود را از اول ژانویه و اول آگوست آغاز کنند.

 

کالج هامبورک آلمان

کالج لایپزیگ

کالج لایپزیگ یکی از قدیمی ترین کالج های دنیا و دومین دانشگاه قدیمی آلمان می باشد که در شهر لایپزیگ قرار گرفته است. این کالج در سال 1409 تاسیس شده است و افراد سرشناسی همچون فردریش نیچه، یوهان وافگانگ گوته، آنگلا مرکل و ریشارد واگنر در آن تحصیل کرده اند. این کالج یک کالج دوتی و رایگان در آلمان می باشد. کالج لایپزیگ تاکنون برنده 9 جایزه نوبل شده است که بیشتر در رشته های شیمی، فیزیک و ادبیات بوده اند. دانشجویان می توانند همه دوره های کالج از جمله G-Kurs، T-KURS، W-KURS و M-KURS را در این کالج پشت سر بگذارند. این کالج حدود 30 هزار نفر دانشجو دارد و حدود 5300 نفر به عنوان کارمند در آن فعالیت می کنند.

کالج نوردهاوزن

این کالج در نوردهاوزن تورینگن آلمان قرار گرفته و در سال 1997 تاسیس شده است و در دانشگاه علوم کاربردی نورد هاوزن برگزار می شود. در کالج نوردهاوزن آلمان دروسی همچون مدیریت، مدیریت دولتی، مدیریت بازرگانی و … ارائه می شود. در این کالج دانشجویان برای آزمون FSP و ورود به دانشگاه های کشور آلمان آماده می شوند. دانشجویان در این کالج پس از طی کردن دو ترم، در امتحان نهایی کنبی و شفاهی شرکت می کنند و در صورت قبولی به داشنگاه راه پیدا خواهند کرد.

کالج موسسه فنی کارلسروهه

دوره کالج در موسسه فنی کارلسروهه (Karlsruhe Institute of Technology) یا به اختصار KIT یکی از بهترین کالج های دولتی رایگان آلمان محسوب می شود. این کالج رتبه 141 جهان را به خود اختصاص داده است و در سال 1878 تاسیس شده است. دانشجویان می توانند برای ورود به این کالج در دانشگاه اشتوتگارت و یا دفتر بین المللی KIT درخواست دهند. موسسه فنی کارلسروهه حدود 8000 دانشجو دارد که 13 درصد آن را دانشجویان بین المللی تشکیل می دهند. این موسسه در رشته های مهندسی برق، IT، مکانیک و … جزو برترین ها در آلمان می باشد.

کالج مونیخ

این کالج از بهترین کالج های آلمان و همچنین دنیا می باشد که بیش از 173 رشته تحصیلی را ارئه می نماید. کالج مونیخ در شهر زیبای مونیخ قرار گرفته و هر ساله دانشجویان زیادی را به خود جذب می کند. در این کالج رشته های مختلفی از قبیل علوم کامپیوتر و فناوری اطلاعات، مدیریت و تجارت، طراحی و معماری، علوم اجتماعی، ریاضیات، پزشکی و … ارائه می شوند. شرایط کالج مونیخ برای ورود دانشجویان به این صورت است که در ترم زمستان تا 31 ماه می و برای ترم تابستان تا 31 اکتبر فرصت دارند تا به این کالج درخواست دهند.

متقاضیان کالج های آلمان برای دریافت ویزا باید چه اقداماتی انجام بدهند؟

متقاضیان پس از دریافت پذیرش از کالج های آلمان بایستی اقدام به دریافت ویزای تحصیلی آلمان نمایند. برای دریافت این ویزا باید تمامی کپی های مدارک بر روی کاغذ A4 گرفته شود، حتی اگر اصل مدرک ابعاد دیگری داشته باشد. متقاضیان برای دریافت ویزای تحصیلی آلمان باید حداقل 3 ماه قبل از شروع تحصیل در این کشور اقدام نمایند. برای این کار لازم است دانشجویان به سفارت و کنسولگری آلمان در کشور خود مراجعه نمایند. افراد برای دریافت ویزای آلمان جهت تحصیل در کالج های این کشور باید یک سری اقدامات را انجام داده و مراحلی را پشت سر بگذارند که به شرح زیر می باشند:

  • تائید پذیرش در دوره مقدماتی دانشگاه
  • مدرک پذیرش مشروط دانشگاه
  • نامه ای ازuni-assist” “
  • تائید پذیرش به عنوان متقاضی
  • ارتباط با دانشگاه در خصوص شرایط پذیرش نهایی
  • مدارکی مبنی بر تائید شرکت کننده در دوره

 

ویزای تحصیلی آلمان

ویزای تحصیلی آلمان در ابتدای کار به مدت 3 ماه اعتبار دارد و متقاضیان باید پس از ورود به کشور آلمان به اداره امور اتباع خارجه مراجعه کرده و ویزای خود را به مدت یک الی دو سال تمدید کنند. افراد برای دریافت ویزای تحصیلی آلمان باید حدود 75 یورو پرداخت کنند. برای دریافت ویزای تحصیلی جهت تحصیل در کالج های آلمان، افراد باید مدارک لازم را تهیه کرده و به سفارت آلمان تحویل دهند. این مدارک در ادامه آورده شده است:

  • فرم تکمیل شده درخواست
  • عکس پاسپورتی که طی شش ماه اخیر گرفته شده است.
  • نامه پذیرش کالج مورد نظر یا دعوت نامه آزمون ورودی
  • پاسپورت معتبر
  • گواهی تمکن مالی ( داشتن حداقل 10.236 یورو در حساب بانکی به نام متقاضی و یا نامه تمکن مالی فرد حامی در آلمان)
  • رزومه تحصیلی
  • انگیزه نامه تحصیلی
  • مدرک زبان (برای دوره های انگلیسی زبان حداقل آیلتس 6 و برای دوره های آلمانی زبان حداقل سطح B2)
  • بیمه درمان مسافرتی

بورسیه های تحصیلی در کالج های آلمان

همان طور که قبلا به آن اشاره شد، دانشجویانی که در کالج های دولتی آلمان پذیرش می شوند، به صورت رایگان تحصیل می کنند و هزینه ای را پرداخت نخواهند کرد. با این حال افراد باید هزینه های اندکی برای مهیا کردن لوازم تحصیل و کتاب های درسی نمایند. کالج های آلمان با وجود تحصیل رایگان در کالج های دولتی، حمایت های مالی مختلفی از طریق ارائه بورسیه به دانشجویان واجد شرایط ارائه می دهند. متقاضیان برای دریافت بورسیه باید از لحاظ سوابق تحصیلی، سابقه درخشانی برخوردار باشند.

شایستگی مهم ترین شرط دریافت بورسیه تحصیلی در کالج های آلمان می باشد. شرایط مخصوص به هر بورسیه تحصیلی متفاوت است، به طور مثال برای دریافت بورسیه DAAD که یکی از بهترین بورسیه های تحصیلی در کشور آلمان می باشد، متقاضیان باید کم تر از 6 سال گپ تحصیلی داشته باشند. شرط دیگر برای دریافت این بورسیه این است که متقاضیان در رزومه خود حدود 2 سال سابقه کاری داشته باشند.

کالج های رایگان آلمان

در مقاله مکررا اشاره شد که تحصیل در کالج های دولتی آلمان رایگان است و دانشجویان فقط باید به فکر هزینه های زندگی خود در آلمان باشند. ما در ادامه به برخی از کالج های رایگان آلمان اشاره کرده ایم. با ما همراه باشید.

 

Studienkolleg an der HTWG KonstanzStudienkolleg an der TU Berlin
Studienkolleg HamburgStudienkolleg an der Goethe-Universität

 

Studienkolleg des KIT (Institut für Technologie)Studienkolleg an der Universität Heidelberg
Studienkolleg bei den Universitäten des Freistaates Bayern (در مونیخ)

 

Studienkolleg an der Universität Kassel
Studienkolleg an der TU-Darmstadt

 

Studienkolleg an der FU Berlin
) Studienkolleg bei den Fachhochschulen des Freistaates Bayern در کوبورگ)

 

 

تحصیل در کالج های دولتی آلمان

کالج دوره زبان آلمانی

دوره های زبان آلمانی در بسیاری از آموزشگاه ها و کالج های آلمان تدریس می شود. متقاضیانی که قصد تحصیل در رشته هایی از جمله پزشکی، دندانپزشکی و یا داروسازی در آلمان را دارند، باید مدرک زبان آلمانی در سطح C1 ارائه کنند. کالج های کشور آلمان به متقاضیانی که به زبان آلمانی تسلط ندارند، دوره های زبان آلمانی ارائه می دهند. افراد می توانند با آموزش زبان آلمانی در کالج های این کشور، تمام عبارات عامیانه و محاوره ای را یاد بگیرند و درک عمیق تری از فرهنگ محلی آلمان به دست آورند. متقاضیان می توانند با داشتن مدرک زبان آلمانی در سطح B1 ویزای تحصیلی آلمان را دریافت کنند و پس از ورود به این کشور، در دوره های زبان آلمانی شرکت کرده و مدرک مورد نیاز را دریافت کنند. دانشجویان پس از دریافت مدرک زبان آلمانی می توانند وارد دانشگاه های این کشور شوند. کشور آلمان دارای بهترین کالج های زبان می باشد که از مربیان درجه یک برخوردار است. در ادامه لیستی از بهترین دوره های زبان آلمانی معرفی شده اند که افرادی که قصد تحصیل به زبان آلمانی را دارند، از این دوره ها آگاهی پیدا کنند:

  • Council on International Educational Exchange (CIEE)
  • Institute for International Education of Students Abroad (IES)
  • NNACEL Education travel
  • GLS Campus Berli
  • Center for Study Abroad (CSA) (CSA)
  • Goethe University
  • Languages Abroad
  • ASSE International in Germany Congress- Bundestag Youth Exchange (CBYX)
  • The Middlebury School
  • JUNIOR YEAR IN MUNICH (JYM)

آشنایی با کالج‌های خصوصی و دولتی کشور آلمان

در کشور آلمان کالج های مختلفی وجود دارند که برخی از آن ها خصوصی بوده و برخی دیگر دولتی می باشند و توسط دولت اداره می شوند. معمولا زبان تدریس در کالج های دولتی در این کشور به زبان آلمانی می باشد و دارای هزینه بسیار کمی برای برخی خدمات می باشند. در ادامه جدولی آورده شده است که شما را با معتبر ترین کالج های دولتی آلمان آشنا می کند، این لیست به افرادی که قصد تحصیل در کالج های دولتی آلمان را دارند کمک می کند که با کالج های این کشور آشنا شوند.

دانشگاه گرایفسوالددانشگاه آزاد بایرن
کالج آزاد برلینکالج هانوفر
دانشگاه هامبورگدانشگاه روپرشت کارلز هایدلبرگ
دانشگاه سارلندمؤسسه فناوری کارلسروهه

 

علاوه بر کالج های دولتی در آلمان کالج های خصوصی زیادی آماده ارائه خدمات آموزشی به متقاضیان می باشند. این کالج ها به صورت خصوصی اداره می شوند و از هیچ ارگان دولتی بودجه دریافت نمی کنند. در کالج های خصوصی به هر دو زبان آلمانی و انگلیسی تدریس می شود که این مسئله یکی از مزایای این کالج ها محسوب می شود. دانشجویان می توانند در این کالج ها به هر یک از این دو زبان که راحت هستند تحصیل کنند. به دلیل پرداخت شهریه برای کالج های خصوصی، این کالج ها از خدمات و کیفیت بهتری نسبت به کالج های دولتی برخوردارند.

غالبا یک سوال برای افرادی که قصد دارند در کالج های خصوصی تحصیل کنند پیش می آید و آن این است که اعتبار مدرک کدام یک از این کالج ها بیشتر است؟ در پاسخ باید بگوییم که از نظر اعتبار هیچ فرقی بین کالج های دولتی و خصوصی آلمان وجود ندارد و هر دو کالج در یک سطح معتبر هستند. در ادامه لیستی از بهترین کالج های خصوصی آلمان برای شما عزیزان آورده شده است:

 

  • کالج اقتصادی بوخوم
  • کالج گلاوخاو
  • کالج فنی دانشگاه درسدن
  • کالج متینگن

کالج های خصوصی آلمان

در نظام آموزشی آلمان کالج و دانشگاه های علمی کاربردی چه تفاوتی دارند؟

قبل از این که بخواهیم تفاوت بین کالج های آلمان و دانشگاه های علمی کاربردی را بیان کنیم، می خواهیم یک تعریف مختصر از دانشگاه های علمی کاربردی آلمان داشته باشیم. دانشگاه های علمی کاربردی در آلمان موسسات آموزشی هستند که دانشجویان را در در یک علم کاربردی و یا هنر کاربردی خاصی پرورش می دهند که از جمله این علوم کاربردی می توان به رشته های مهندسی، فناوری و یا تجارت اشاره کرد. در مورد تفاوت تحصیل در کالج های کشور آلمان و دانشگاه های علمی کاربردی این کشور باید بگوییم، در دانشگاه های علمی کاربردی آلمان اغلب تمرکز بر روی آموزش و آماده کردن دانشجو برای ورود به بازار کار است. در حالی که کالج های این کشور بیشتر تاکید بر روی دوره های مقدماتی و اموزش های تئوری می باشد.

در واقع کالج های آلمان برای دانشجویانی مناسب است که قصد ادامه تحصیل در مقاطع بالا تر را دارند. این در حالی است که دانشجویان در دانشگاه های علمی کاربردی قصد دارند پس از تحصیل، فورا وارد بازار کار شوند و این دانشگاه ها افراد را برای پایه گذاری یک شغل موفق آماده می کنند. یکی دیگر از تفاوت های کالج و دانشگاه علمی کاربردی در آلمان این است که در کالج های این کشور دانشجویان در کلاس های کوچک و فضایی آکادمیک آموزش می بینند، در حالی که دانشجویان در دانشگاه های علمی کاربردی در کار های گروهی های پروژه محور فعالیت می کنند و در محیط های آزمایشگاهی و کارگاهی مشغول هستند.

لیست کالج های آلمان

همان طور به آن اشاره شد، در کشور آلمان کالج ها به دو دسته دولتی و خصوصی تقسیم می شوند. در ادامه جدولی آورده شده که به کالج های آلمان اشاره می کند که شامل هر دو کالج های دولتی و خصوصی خواهد بود.

 

کالج لودویگ ماکسیمیلیان مونیخدولتیکالج دانشگاه لایپزیگدولتی
کالج هایدلبرگدولتیکالج هانوفر

 

دولتی
TU برلیندولتیدانشگاه فنی مونیخ

 

دولتی
دانشگاه اشتوتگارت

 

دولتیموسسه فناوری کارلسروهه

 

دولتی
دانشگاه یوهانس گوتنبرگ ماینز

 

دولتیدانشگاه علوم کاربردی- Fachhochschule Kiel

 

دولتی
Hochschule Wismar

 

دولتیکالج آزاد برلین

 

دولتی
Hochschule Anhalt

 

دولتیHochschule Zittau/Görlitz

 

دولتی
مارتین-لوتر-دانشگاه هال

 

دولتیدانشگاه ارنست موریتز آرنت

 

دولتی
دانشگاه ماربورگ

 

دولتیدانشگاه علوم کاربردی کنستانسدولتی
دانشگاه فنی برلیندولتیدانشگاه گوته فرانکفورتدولتی
دانشگاه ویسماردولتیدانشگاه کاسلدولتی
کالج فنی دارمشتاتدولتیدانشگاه گرایفسوالددولتی
کالج اقتصادی بوخومخصوصیدانشگاه ماربورگدولتی
کالج متینگنخصوصیدانشگاه یوهانس گوتنبرگدولتی
مدرسه فناوری و اقتصاددولتیمدرسه کایزرسلاوترندولتی
کالج زاکسن-آنهالت هالهدولتیدانشگاه یوهانس گوتنبرگدولتی
دانشگاه سارلنددولتیکالج گلاوخاوخصوصی
مدرسه تسیتا/گرلتیزدولتیکالج زاکسن-آنهالت کوتندولتی
مدرسه کیلدولتیکالج فنی دانشگاه درسدنخصوصی

 

دانشگاه های علمی کاربردی

دانشگاه های علمی کاربردی بر خلاف دانشگاه های آلمانی، اغلب بر روی روش های عملی تاکید دارند. دانشگاه های علمی کاربردی مباحث تئوری و نظری را نیز پوشش می دهند، اما بیشتر تمرکز این موسسات آموزشی بر روی مباحث عملی و آماده سازی دانشجویان برای ورود به بازار کار می باشد. دانشگاه های آلمان چه دانشگاه های دولتی و چه دانشگاه های علمی کاربردی این کشور تقریبا رایگان و بدون شهریه هستند. از این رو بسیاری از دانشجویان بین المللی علاقمند به تحصیل در این دانشگاه ها هستند و به فکر مهاجرت به کشور آلمان برای تحصیل می افتند. رشته هایی که معمولا در دانشگاه های علمی کاربردی ارائه می شوند عبارتند از: برنامه های مرتبط با فناوری، رسانه یا اقتصاد.

سخن پایانی

در این مقاله به تحصیل در کالج های آلمان و همچنین انواع کالج های آلمان و شرایط لازم برای ورود به آن ها اشاره شد. دوره های تحصیلی در کالج های این کشور به صورت یک ساله ارائه می شوند و دانشجویان را برای ورود به دانشگاه های آلمان آماده می کنند. متقاضیان پس از طی کردن این دوره یک ساله باید در آزمون نهایی کالج ها شرکت کرده و قبولی کسب کنند. در صورت کسب نمره قبولی در آزمون نهایی، افراد می توانند وارد دانشگاه های این کشور شوند و شروع به تحصیل پزشکی در آلمان و دیگر رشته های مختلف کنند. همان طور که در مقاله به آن اشاره شد کالج های کشور آلمان به دو دسته خصوصی و دولتی تقسیم می شوند و افراد می توانند با داشتن نمرات بالا و رزومه قوی وارد کالج های دولتی شوند. تحصیل در کالج های دولتی رایگان است و دانشجویان هزینه ای بابت تحصیل در این کالج ها پرداخت نمی کنند. برای تحصیل در کالج های خصوصی، دانشجویان باید شهریه پرداخت کنند که بسته به هر کالج این مبلغ متغیر خواهد بود. در صورتی که شما عزیزان قصد تحصیل در کالج های کشور آلمان را دارید می توانید به مشاوران ما در مجموعه مهاجرتی رویال مهاجرت مراجعه نموده و راهنمایی های لازم را دریافت کنید.

نظر خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره اولیه رایگان