رویال مهاجرت فوریه 7, 2023

مهاجرت کادر درمان و پزشکان به ترکیه

در سال های اخیر موج مهاجرت پزشکان ایرانی و همچنین کادر درمانی به کشور ترکیه با افزایش فراوانی همراه بوده است. رشته های علوم پزشکی و بهداشت تا سال 2011 و بر اساس قانون 1219 طبابت و پزشکی ترکیه از مشاغل ممنوعه برای متقاضیان خارجی در ترکیه محسوب می شدند. تا این که در سال 2011 با اصلاح ماده یک قانون، گروه علوم پزشکی و مشاغل در حوزه های کادر درمان از مشاغل ممنوعه برای متقاضیان خارجی حذف شد. بر این اساس در حال حاضر کادر درمان و مشاغل در حوزه های علوم پزشکی می توانند برای کار و اشتغال به ترکیه مهاجرت کنند. ما مشاوران موسسه مهاجرتی رویال مهاجرت در این مقاله به بررسی شرایط و قوانین مهاجرت کادر درمان به ترکیه در سال 2023 می پردازیم و آخرین قوانین در این مورد را به شما متقاضیان عزیز ارائه می دهیم. با ما همراه باشید.

مهاجرت کادر درمان به کشور ترکیه با شرایط و هزینه در سال 2023

در حالی که نیاز به پزشک و پرستار در کشور ترکیه در سال 2024 تکمیل خواهد شد، نیاز به ماما و منشی پزشکی و کادر پزشکی تا سال 2025 ادامه خواهد داشت. نسبت پزشکان در ترکیه 1.7 به ازای هر 1000 شهروند است که در مقایسه با میانگین 3.4 در سایر کشورهای اروپایی بسیار پایین است. این داده ها که در مقاله ای در Research Gate منتشر شده است، نشان می دهد که تقاضا برای کار پزشکان ماهر در ترکیه رو به افزایش است. بنابراین، ترکیه پزشکان بین المللی زیادی را جذب می کند. کشور ترکیه همچنین دارای شهرت خوبی برای تحصیل در رشته مطالعات پزشکی (MD) است. آموزش در رشته علوم پزشکی ترکیه از نظر کیفیت بسیار عالی است. از آنجایی که ترکیه یکی از اعضای اتحادیه اروپا است، انتقال مجوز پزشکی به سایر کشورهای اتحادیه اروپا برای دانشجویان بین المللی کاملا امکان پذیر است. در سال های اخیر بسیاری از پزشکان عمومی و متخصص، پرستاران، ماماها و کادر درمان ایرانی برای کار و اشتغال به ترکیه مهاجرت کرده اند. در واقع مهاجرت پزشکان و کادر درمان به ترکیه در سال های اخیر روند افزایشی داشته است که به دلیل درآمد بالای آن ها در این کشور و شرایط مناسب کار و آینده شغلی مناسب می باشد.

شرایط مهاجرت کادر درمان به کشور ترکیه چیست؟

از سال 2011 و با تصویب صدور مجوز کار برای پزشکان و کادر درمان خارجی در ترکیه بسیاری از پزشکان و پیراپزشکان و پرستاران ایرانی برای کار به این کشور همسایه مهاجرت کرده اند. البته هنوز مجوز کار پزشکان و کادر درمان خارجی برای کار و طبابت در بیمارستان های دولتی ترکیه صادر نمی شود، اما می توانند در بیمارستان های خصوصی، کلینیک های درمانی و مطب های خصوصی به کار مشغول شوند. از مهم ترین شرایط مهاجرت پزشکان به ترکیه موارد زیر را می توان نام برد:

  • دارا بودن شرایط سنی مناسب
  • دارا بودن مدرک زبان ترکی
  • معادل سازی مدارک پزشکی

محل تصویر: شرایط مهاجرت پزشکان به کشور ترکیه (موردی)

دارا بودن شرایط سنی مناسب برای مهاجرت کادر درمان به کشور ترکیه

یکی از شرایط مهاجرت پزشکان به ترکیه و همچنین مهاجرت کادر درمان ترکیه دارا بودن سن مناسب بر اساس مدرک تحصیلی است. گرچه دارا بودن سن مناسب یک معیار لازم برای مهاجرت به ترکیه برای پزشکان و کادر درمان می باشد؛ اما پزشکان و کادر درمان با دارا بودن سوابق کار درخشان و طولانی با سن بالاتر نیز می توانند در این کشور مشغول کار و طبابت شوند. شرایط سنی مناسب برای پزشکان و کادر درمان به منظور اخذ اقامت کاری ترکیه در این مقاله که به همه چیز در مورد مهاجرت پزشکان به ترکیه می پردازد، عبارت است از:

مدرک تحصیلی کادر درمانیسن مناسب برای مهاجرت به ترکیه
پزشک عمومی، پیراپزشکحداقل 25 تا 45 سال
پزشک متخصص، دندانپزشکحداقل 27 تا 45 سال
پرستار، دستیار پرستارحداقل 25 تا 45 سال

دارا بودن مدرک زبان ترکی برای مهاجرت کادر درمان به کشور ترکیه

از دیگر شرایط اخذ اقامت ترکیه برای پزشکان و کادر درمان دارا بودن مدرک زبان ترکی و یا آشنایی با این زبان می باشد. رشته های علوم پزشکی به دلیل نوع شغل بیشترین تعامل را با بیماران و جامعه ترک زبان ترکیه دارند و آشنایی با این زبان برای کار و طبابت در این کشور اهمیت زیادی دارد. پزشکان، پرستاران، پیراپزشکان و کادر درمان برای مهاجرت به ترکیه باید دارای مدرک زبان ترکی در سطح B باشند. پزشکان و کادر درمانی ایرانی که فاقد مدرک زبان ترکی هستند؛ می توانند در دوره ها و کورس های آمادگی زبان ترکی در کشور ترکیه شرکت کنند و مدرک لازم را دریافت کنند. دوره های زبان ترکی به مدت یک سال در 3 سطح در ترکیه برگزار می شود و به شرکت کنندگان مدرک زبان ترکی اعطا می شود.

معادل سازی مدارک تحصیلی برای مهاجرت کادر درمان به کشور ترکیه

یکی دیگر از شرایط اخذ اقامت پزشکان در ترکیه و همچنین کادر درمان و پرستاران ایرانی برای کار در ترکیه ارزیابی مدارک تحصیلی و اخذ تاییدیه های لازم یا معادل سازی می باشد. پزشکان و کادر درمانی ایرانی برای کار در کشور ترکیه باید مدارک تحصیلی خود را به شورای آموزش عالی ترکیه YOK ارائه دهند و در آزمون های معادل سازی نمره لازم را کسب کنند.

برترین کشور ها برای مهاجرت کاری

مهاجرت کاری به آلمان  مهاجرت کاری به کانادا مهاجرت کاری به ترکیه مهاجرت کاری به فرانسه مهاجرت کاری به انگلستان مهاجرت کاری به اسپانیا مهاجرت کاری به سوئد مهاجرت کاری به اتریش مهاجرت کاری به مجارستان مهاجرت کاری به دانمارک مهاجرت کاری به آمریکا مهاجرت کاری به هلند مهاجرت کاری به ایتالیا

مراحل معادل سازی مدرک تحصیلی کادر درمان در ترکیه

پزشکان، پرستاران، پیراپزشکان، ماماها، پزشکان متخصص و کادر درمان ایرانی که مدارک تحصیلی خود را از دانشگاه های ایران دریافت کرده اند، برای کار و طبابت در ترکیه باید مدارک تحصیلی خود را معادل سازی و ارزیابی علمی کنند. مراحل معادل سازی مدارک تحصیلی به منظور اخذ اقامت کادر درمان به ترکیه شامل موارد زیر است:

·       مراجعه به وب سایت YOK

در مرحله اول پزشکان و کادر درمان با مراجعه به وب سایت شورای آموزش عالی ترکیه YOK مدارک تحصیلی خود را در این سایت بارگذاری می کنند و فرم های مورد نیاز را تکمیل و ارسال می کنند. پزشکان و کادر درمان سپس باید مدارک مورد نیاز را به همراه درخواست معادل سازی به وزارت بهداشت ترکیه ارائه دهند.

·       ارسال مدارک مورد نیاز

پزشکان و کادر درمان باید مدرک پزشکی و کارشناسی یا کارشناسی ارشد در حوزه پزشکی را به زبان ترکی ترجمه و ارسال کنند. از مدارک مورد نیاز برای معادل سازی مدارک گروه علوم پزشکی موارد زیر را می توان نام برد:

  • مدارک تحصیلی به همراه ریزنمره های تحصیلی
  • گواهی تخصص پزشکی برای پزشکان متخصص
  • گواهی دوره آموزشی CCT
  • مدارک هویتی و شناسنامه
  • پاسپورت با اعتبار کافی

·       شرکت در آزمون معادل سازی STS

در مرحله بعد پزشکان و کادر درمان با دریافت تاییدیه های لازم از شورای آموزش عالی ترکیه YOK باید در آزمون STS شرکت و نمره لازم را کسب کنند. آزمون STS از طرف سازمان سنجش آموزش ترکیه OSYM هر سال 2 بار در ترکیه برگزار می شود. کسب نمره 45 از مجموع 100 نمره برای پذیرش در این آزمون زبان کافی است. پزشکان و کادر درمان فاقد مدرک زبان ترکی برای شرکت در این آزمون معادل سازی باید در مدت 8 ماه تا یک سال در کلاس های آمادگی زبان ترکی در ترکیه شرکت کنند و برای آزمون معادل سازی STS آمادگی های زبانی لازم را کسب کنند.

·       شرکت در دوره های کارآموزی در ترکیه

در مرحله آخر پزشکان و کادر درمان پس از دریافت تاییدیه های لازم از شورای آموزش عالی ترکیه YOK و کسب نمره مورد نیاز از آزمون STS باید در دوره های کارآموزی 6 تا 9 ماهه در بیمارستان های آموزش پزشکی ترکیه شرکت کنند. پس از پایان دوره کارآموزی پزشکان و کادر درمان می توانند با دریافت مجوز کار و ویزای اقامت قانونی به کار و طبابت در ترکیه بپردازند.

·       شرکت در آزمون های تخصصی پزشکی

از شرایط مهاجرت پزشکان متخصص به ترکیه کسب نمره لازم از آزمون تخصصی می باشد. در واقع پزشکان متخصص به جز مراحل بالا باید در آزمون تخصصی رشته خود نیز شرکت کنند و نمره لازم را دریافت کنند. اگر پزشکان متخصص از این آزمون تخصصی نمره لازم را کسب نکنند، باید به مدت 3 ماه در یک بیمارستان آموزشی ترکیه آموزش های عملی لازم را فراگیرند و سپس در این آزمون شرکت کنند.

آزمون STS برای پزشکان

شرایط کار در ترکیه برای کادر درمان و پزشکان

فرصت های شغلی پس از تحصیل پزشکی در ترکیه بسیار زیاد است. علاوه بر این برای پزشکان و کادر درمانی خارجی نیز امکان کار و اشتغال در این کشور وجود دارد. شرایط کار در ترکیه برای کادر درمان و پزشکان ایرانی عبارت است از:

  • دارا بودن مدرک 6 ساله MD از دانشگاه های ترکیه یا دانشگاه های مورد تایید ترکیه
  • شرکت در آزمون STS (امتحان معادل سازی پزشکی ترکیه) و کسب حداقل نمره قبولی 45 از 100
  • شرکت در فعالیت های آموزشی و دوره های کارآموزی 6 تا 9 ماهه در یک بیمارستان آموزشی دولتی ترکیه
  • اخذ مجوز کار یا ویزای صادر شده توسط وزارت خانواده، کار و خدمات اجتماعی ترکیه
  • اقدام برای استخدام در بیمارستان های خصوصی ترکیه از طریق یافتن فرصت های شغلی در پلتفرم های آنلاین LinkedIn یا Indeed و پورتال های شغلی ترکیه

چگونه می توان مجوز کار برای پزشکان ایرانی در ترکیه دریافت کرد؟

برای استخدام پزشکان ایرانی در مراکز بهداشتی خصوصی ترکیه، اخذ مجوز اولیه از وزارت بهداشت الزامی است. در سال های گذشته کار به عنوان پزشک برای پزشکان خارجی در ترکیه ممنوع بود، اما در حال حاضر هیچ مانع قانونی برای کار به عنوان پزشک در ترکیه وجود ندارد. علاوه بر مدارک مورد نیاز، پزشک ایرانی می تواند با اخذ مدرک پیش مجوز وزارت بهداشت، مدرک تحصیلی پزشکی و آزمون زبان ترکی با کسب حداقل نمره قبولی B درخواست مجوز کار ترکیه را دریافت کند.

مدارک مورد نیاز برای اخذ مدرک پیش مجوز وزارت بهداشت

فارغ التحصیلان دوره پزشکی از دانشگاه های ترکیه برای اخذ مجوز کار پزشکی در این کشور باید مدرک پیش مجوز وزارت بهداشت ترکیه را دریافت کنند. مدارک مورد نیاز برای دریافت مدرک پیش مجوز وزارت بهداشت ترکیه برای کار فارغ التحصیلان دانشگاه های پزشکی ترکیه عبارت است از:

  • تکمیل فرم درخواست اخذ مدرک پیش مجوز
  • تکمیل فرم درخواست مجوز کار
  • قرارداد خدمات بین پزشک و سازمان
  • اصل و فتوکپی مدرک تحصیلی پزشکی
  • اصل و فتوکپی پاسپورت
  • 2 عکس اخیراً گرفته شده
  • فتوکپی کارت مجوز اقامت

فارغ التحصیلان دوره پزشکی از دانشگاه های خارج از ترکیه برای اخذ مجوز کار پزشکی در این کشور باید مدرک پیش مجوز وزارت بهداشت ترکیه را دریافت کنند. مدارک مورد نیاز برای دریافت مدرک پیش مجوز وزارت بهداشت ترکیه برای کار فارغ التحصیلان دانشگاه های پزشکی خارج از ترکیه عبارت است از:

  • مدرک تایید کننده گواهی نامه های پزشکی عمومی و تخصص مورد قبول سازمان ارزیابی مدرک تحصیلی ترکیه و شورای آموزش عالی ترکیه YOK
  • مدرک وزارت بهداشت یا سفارت کشور ایران مبنی بر عدم وجود مانع قانونی برای انجام کار و اشتغال پزشک
  • قرارداد کاری با مدت معین با ذکر میزان حقوق ماهیانه بین مرکز بهداشتی خصوصی و پزشک
  • مدرک آزمون زبان ترکی در سطح B یا بالاتر از مراکز کاربردی و تحقیقاتی آموزش زبان ترکی دانشگاه های ترکیه
  • گواهی اولیه مجوز قابل تمدید برای مدت حداقل 1 هفته کار در بیمارستان
  • کپی از مجوز کار در ترکیه

شرایط کار در ترکیه برای کادر درمان

شرایط مورد نیاز برای اخذ مجوز کار برای کادر درمان در ترکیه

اگرچه وزارت بهداشت ترکیه مجاز به استخدام کادر درمان خارجی در بخش بهداشت و درمان است و آیین نامه فوق صادر شده است، اما مجوز کار توسط وزارت کار این کشور صادر می شود. بر طبق قانون ترکیه، پزشکان و کادر درمان ایرانی که تاییدیه معادل سازی مدرک پزشکی را در ترکیه از وزارت بهداشت دریافت می کنند، می توانند مجوز کار دریافت کنند. در این راستا پزشکان و پرستاران ایرانی که می خواهند قبل از مجوز کار مشغول به کار شوند، باید مجوز اولیه را از وزارت بهداشت دریافت کنند. مجوز اولیه نشان دهنده توانایی و مهارت کادر درمانی و پزشکی و نظر مثبت وزارت بهداشت ترکیه است. کادر درمان و پزشکان شاغل در ترکیه باید دارای مدارک و شرایط لازم باشند. طبق این آیین نامه، مجوز کار برای کادر درمان و پزشکان خارجی و از جمله ایرانی ها با شرایط زیر قابل اعطا است:

  • دارا بودن گواهی انضباطی یا کارشناسی تایید شده در وزارتخانه بهداشت ترکیه
  • نداشتن مانع قانونی برای اشتغال در حرفه پزشکی و درمان
  • دارا بودن مدرک آزمون زبان ترکی از مراکز کاربردی و تحقیقاتی آموزش زبان ترکی دانشگاه های ترکیه بر اساس معیارهای پورتفولیو زبان اروپایی (B) یا بالاتر
  • دارا بودن بیمه نامه مسئولیت شغلی اجباری برای پزشکان

آیا دندانپزشکان و ماماهای ایرانی دارای مجوز کار در ترکیه هستند؟

اصلاح قانون اجازه استخدام پزشکان خارجی در ترکیه فقط شامل پرستاران و پزشکان می شود. مشاغل دیگر در حوزه پزشکی مانند مامایی، دندانپزشکی و تحصیل داروسازی در ترکیه برای کار در ترکیه دارای مجوزهای قانونی نمی باشند و هنوز قوانینی در مورد صدور مجوز کار برای این گروه شغلی در ترکیه صادر نشده است. به غیر از پزشکان، تعداد قابل توجهی از مجوزهای کار ترکیه برای دستیاران پرستاری و پرستاران صادر می شود. گروه شغلی مامایی از جمله مشاغل ممنوعه برای ماماهای خارجی در ترکیه محسوب می شوند؛ اما آن ها می توانند به عنوان کمک پرستار و پرستار مجوز کار در ترکیه را دریافت کنند.

مهاجرت پزشکان و کادر درمان به ترکیه با رویال مهاجرت

پزشکان و کادر درمان ایرانی برای مهاجرت کاری به ترکیه باید از شرایط و قوانین آن اطلاع داشته باشند. مشاور و وکیل مهاجرت به ترکیه موسه مهاجرتی آوام با آگاهی از آخرین قوانین مهاجرت 2023-2024 راهنمایی های لازم را به متقاضیان ارائه می دهند. مزیت راهنمایی حقوقی حرفه ای موسسه ما به این گونه است که این مشاوران می توانند بر اساس تجربه خود در این فرآیند به شما مشاوره دهند و اطمینان حاصل کنند که درخواست شما از الزامات دقیق درخواست شده توسط مقامات ترکیه پیروی می کند. به منظور بهره مندی از این خدمات مشاوره ای رایگان در مورد شرایط مهاجرت پزشک عمومی به ترکیه و همچنین قوانین مهاجرت پزشکان متخصص به ترکیه همین حالا با مشاوران و کارشناسان ماهر و باتجربه ما تماس بگیرید. مشاوران ماهر موسسه ما با آگاهی از همه چیز در مورد مهاجرت پزشکان به ترکیه و شرایط اخذ ویزای کاری ترکیه راهنمایی های مفیدی به شما ارائه می دهند.

مشاوره های رایگان رویال مهاجرت

شرایط مهاجرت پزشکان به ترکیه چیست؟

پزشکان عمومی و متخصص ایرانی که مدرک تحصیلی خود را از دانشگاه های ایران دریافت کرده اند و قصد مهاجرت کاری به ترکیه را دارند؛ باید دارای شرایط لازم باشند و فرآیندهای لازم برای کار در ترکیه را طی کنند. از جمله شرایط و فرآیندهای اخذ اقامت پزشکان در ترکیه و کار و طبابت در این کشور موارد زیر را می توان نام برد:

  • فارغ التحصیلان دانشگاه های پزشکی ایران، ابتدا باید گواهی نامه ای دریافت کنند که نشان دهد مدرک دیپلم و گواهی نامه کارشناسی پزشکی آن ها در ترکیه پذیرفته شده است. پزشکان باید برای دریافت گواهی مدرک پزشکی به شورای آموزش عالی (YÖK) و برای گواهی تخصص به اداره کل خدمات بهداشتی و درمانی وزارت ترکیه مراجعه کنند.
  • در مدت یک سال پس از تاریخ درخواست مجوز کار در ترکیه، پزشکان ایرانی باید مدرک زبان ترکی حداقل سطح (B) یا بالاتر را مطابق با معیارهای نمونه کار زبان اروپایی ارائه دهند. پزشکان می توانند گواهی زبان را از مرکز آموزشی و تحقیقاتی دانشگاه های ترکیه برای آموزش زبان ترکی (TÖMER) دریافت کنند. فارغ التحصیلان دوره پزشکی دانشگاه های ترکیه نیاز به ارائه مدرک زبان ترکی ندارند.
  • پزشکانی که برای اولین بار در ترکیه مشغول به کار می شوند، باید از مراجع ذیصلاح کشور ترکیه گواهی دریافت کنند که نشان دهد آن ها مانعی برای کار در این حوزه کاری ندارند. پزشکانی که حدود یک سال قبل از تاریخ درخواست از دانشگاه های ترکیه فارغ التحصیل شده اند، پزشکانی که از تاریخ درخواست به مدت 5 سال در ترکیه زندگی می کنند و پزشکانی که به دلایلی به ترکیه پناهنده شده اند؛ نیاز به ارائه این گواهی ندارند.
  • پزشکان دارای مدارک ذکر شده و واجد شرایط باید برای کار به بیمارستان یا مرکز درمانی خصوصی در ترکیه مراجعه کنند. این پزشکان باید قرارداد کاری با نام و امضای پزشک و بیمارستان یا مرکز درمانی در ترکیه و دستمزد ناخالص ماهانه را تنظیم کنند.
  • درخواست کار برای پزشک ایرانی توسط بیمارستان خصوصی و یا مرکز درمانی خصوصی ترکیه به همراه قرارداد کاری علاوه بر دادخواست و مدارک فوق به اداره بهداشت بیمارستان خصوصی ارسال می شود. در صورت عدم وجود نواقص و عدم انطباق در مدارک، نمونه ای از مدرک تحصیلی یا مدرک کارشناسی پزشک توسط اداره کل خدمات بهداشتی درمانی وزارت، به اداره کل ارسال می شود. پس از دریافت تاییدیه از طرف ثبت احوال، گواهی (مدرک پیش مجوز) مبنی بر امکان کار پزشک ایرانی در بیمارستان خصوصی صادر می شود.
  • مجوز اولیه صادره از استانداری به وزارت کار و تامین اجتماعی اعمال می شود تا مجوز همکاری با وزارت کار و تامین اجتماعی و وزارت کار برای اخذ مجوز اقامت همراه با مجوز کار صادر شود.
  • رونوشت پروانه کار صادره از طرف وزارت کار و تامین اجتماعی از سوی مقامات امنیتی به اداره کل بیمارستان های خصوصی ترکیه ارسال می گردد. اطلاعات پزشکان عمومی و متخصص ایرانی در سیستم مدیریت اطلاعات سلامت (SKYS) با سیستم اطلاعات وزارت ثبت می شود. گواهی کار پزشکان ایرانی که در SKYS ثبت نام کرده اند، توسط اداره بهداشت استان مربوطه تنظیم می شود. پزشکان ایرانی از تاریخ صدور مجوز کار ترکیه مجاز به کار در بیمارستان های خصوصی و مراکز درمانی خصوصی ترکیه می باشند.

هزینه مهاجرت کادر درمان به ترکیه چقدر است؟

کادر درمان شامل پرستاران و پرسنل پزشکی و درمانی برای مهاجرت کاری به ترکیه باید هزینه های مختلفی را بپردازند. هزینه های ترجمه مدارک تحصیلی و اوراق هویتی و همچنین اخذ تاییدیه های لازم از سازمان های مربوط در کشور متقاضیان بر اساس نرخ روز محاسبه می شوند. اما دیگر هزینه های مهاجرت کادر درمان ترکیه در سال 2023 شامل موارد زیر است:

  • هزینه اخذ مجوز کار موقت در ترکیه به مدت 1 سال: 309.020 لیر ترکیه و 356.00 لیر هزینه کارت
  • هزینه اخذ مجوز کار با زمان تمدید 2 ساله: 668.040 لیر ترکیه
  • هزینه اخذ مجوز کار با زمان تمدید 3 ساله 927.060 لیر ترکیه
  • هزینه اخذ مجوز کار دائم: 309.1480 لیر
  • هزینه اخذ مجوز کار ترکیه برای حفاظت موقت: 114.960 لیر ترکیه
  • هزینه کاغذ (کارمزد کارت): 356 لیر ترکیه
  • ارزش اوراق از هر مجوز کار یا معافیت مجوز صادر شده توسط وزارتخانه: 356 لیر ترکیه
  • هزینه اخذ مجوزهای کاری بیش از یک سال: برای هر سال 309.020 لیر ترکیه

متوسط حقوق پزشکان عمومی و متخصص در ترکیه 2023

یکی از دلایل مهاجرت پزشک عمومی به ترکیه و همچنین پزشکان متخصص بالا بودن درآمد و حقوق این گروه شغلی و همچنین چشم انداز و آینده شغلی مطلوب در این کشور اروپایی آسیایی می باشد. متوسط حقوق و درآمد پزشکان عمومی و متخصص در ترکیه در سال 2023 عبارت است از:

  • متوسط حقوق سالانه یک پزشک متخصص در ترکیه 606.31 دلار آمریکا است.
  • متوسط حقوق سالانه یک پزشک عمومی یا پزشک خانواده در ترکیه 221.000 لیر معادل 118.54 دلار آمریکا است.

مدارک لازم جهت مهاجرت کادر درمان به کشور ترکیه

کادر درمان شامل پرستاران، دستیار پرستاران، ماماها و پرسنل بخش بهداشتی و پزشکی بیمارستان ها برای مهاجرت کادر درمان ترکیه باید دارای شرایط مورد نیاز و مدارک لازم باشند. از جمله مهم ترین مدارک لازم برای اخذ اقامت کادر درمان به ترکیه و کار و اشتغال در بیمارستان ها و مراکز درمانی این کشور موارد زیر را می توان نام برد:

  • مدرک یا گواهی تاییدیه معادل کارشناسی و یا گواهی نامه تحصیلی توسط مراجع ذی ربط در ترکیه
  • مدرک یا گواهی نامه زبان ترکی حداقل در سطحB یا بالاتر بر اساس معیارهای پورتفولیو زبان اروپایی در آزمون زبان ترکی از مراکز کاربردی و تحقیقاتی آموزش زبان ترکی دانشگاه های ترکیه ( مدرک زبان ترکی باید حداکثر ظرف یک سال از تاریخ درخواست ارائه شود. در صورتی که در پایان این مدت مدرک زبان ترکی ارائه نشده باشد، گواهی کار پرسنل درمان باطل می شود. البته فارغ التحصیلان دانشگاه های ترکیه نیاز به ارائه این مدرک زبان ندارند.)
  • مدرک یا گواهی مبنی بر عدم موانع قانونی برای انجام کار در حوزه های پزشکی و بهداشتی از مراجع ترکی ( کادر درمانی که در مدت یک سال قبل از تاریخ درخواست مجوز کار از بیمارستان های ترکیه فارغ التحصیل شده اند، کادر درمانی که از تاریخ درخواست به مدت 5 سال در ترکیه زندگی می کنند و کادر درمانی که به دلیل وضعیت اضطراری در کشورشان به ترکیه پناهنده شده اند؛ نیاز به ارائه این مدرک ندارند.)
  • قرارداد خدمات بین بیمارستان خصوصی ترکیه و کادر درمان ایرانی با درج میزان حقوق ماهانه و نام و امضای طرفین

شرایط اخذ اقامت ترکیه برای کادر درمان

کادر درمان برای کار و اشتغال در بیمارستان های خصوصی و مراکز درمانی این کشور در ابتدا مجوز اقامت یک ساله دریافت می کنند که پس از پایان مدت اعتبار تا 2 سال قابل تمدید است. مدت زمان اعتبار ویزای کاری ترکیه برای متقاضیان بین المللی در حدود 2 سال می باشد و در صورت دارا بودن شرایط لازم می توانند آن را چندین بار تمدید کنند. کادر درمان و پزشکان ایرانی برای اخذ مجوز اقامت دائم باید به طور دائم و مستمر به مدت 8 سال در این کشور به کار و طبابت بپردازند و واجد همه شرایط لازم باشند. کادر درمان و پزشکان پس از گذشت 8 سال کار در ترکیه با تسلط به زبان ترکی، نداشتن سوء پیشینه و سوابق کیفری و همچنین دارا بودن تمکن مالی کافی برای تامین هزینه زندگی در ترکیه می توانند تابعیت و شهروندی ترکیه را دریافت کنند.

نحوه اخذ اقامت دائم ترکیه

شرایط اخذ اقامت ترکیه برای پزشکان و کادر درمان از طریق تحصیل

از روش های مهاجرت کادر درمان ترکیه و یا اخذ اقامت ترکیه برای پزشکان، تحصیل در ترکیه می باشد. متقاضیان ایرانی برای اخذ مدرک کارشناسی ارشد یا مجوز اقامت می توانند در دانشگاه های این کشور تحصیل کنند. بیش از 100 دانشکده پزشکی در ترکیه وجود دارد که برنامه های تخصصی ارائه می دهند. برای شروع تحصیل متقاضیان باید به زبان ترکی مسلط باشند. تقریباً تمام برنامه های رزیدنتی به زبان ترکی تدریس می شوند، بنابراین متقاضیان برای برقراری ارتباط با بیماران باید به این زبان مسلط باشند.

فارغ التحصیلان دوره 6 ساله پزشکی ترکیه باید در آزمون پذیرش سراسری STS شرکت کنند که دو بار در سال در ماه های فوریه و اوت برگزار می شود. این آزمون دارای ساختار مبتنی بر MCQ و در مجموع از 120 سوال تشکیل شده است. پس از آن، فارغ التحصیلان باید در حدود 6 تا 9 ماه آموزش های لازم را در بیمارستان های دولتی ترکیه بگذرانند. سپس باید در آزمون تخصصی پزشکی ترکیه یا TUS شرکت کنند که 2 بار در سال در ماه های آوریل و سپتامبر برگزار می شود. این آزمون 150 دقیقه طول می کشد و شامل 2 جلسه سوالات مبتنی بر MCQ است. نمره امتحان تعیین کننده انتخاب رشته تخصصی پزشکی است. مدت زمان برنامه رزیدنتی ترکیه بستگی به نوع تخصص دارد. پس از اتمام دوره تخصصی پزشکی فارغ التحصیلان باید قبل از شروع به کار به عنوان متخصص باید در آزمونی شرکت کنند. رزیدنت های تخصصی در حین اقامت تحصیلی خود در ترکیه حقوق دریافت می کنند.

سخن آخر

در این مقاله در مورد مهاجرت پزشکان و کادر درمان به ترکیه در سال 2023 و کلاً همه چیز در مورد مهاجرت پزشکان به ترکیه اطلاعات جالبی ارائه شد. پزشکان و کادر درمانی ایرانی برای مهاجرت کاری به ترکیه می توانند با مشاوران و وکلای برجسته رویال مهاجرت مشاوره کنند. از جمله شرایط مهاجرت پزشک عمومی به ترکیه و همچنین مهاجرت پزشکان متخصص به ترکیه می توان دارا بودن مدرک زبان ترکی، دارا بودن شرایط سنی مناسب و معادل سازی مدرک تحصیلی را نام برد. لازمه مهاجرت به ترکیه برای پزشکان و کادر درمان مشاوره با وکلای حرفه ای است. تیم کارشناسان رویال مهاجرت دارای سال ها تجربه در زمینه اخذ ویزای کاری ترکیه و اخذ مجوز کار این کشور و همچنین اخذ مجوز اقامت دائم ترکیه می باشند و می توانند راهنمایی های سودمندی به متقاضیان ارائه دهند.

سوالات متداول در مورد مهاجرت کادر درمان به ترکیه

  1. آیا ماماهای ایرانی می توانند برای کار به ترکیه مهاجرت کنند؟

گروه شغلی مامایی از جمله مشاغل ممنوعه برای ماماهای خارجی در ترکیه محسوب می شوند؛ اما می توانند به عنوان کمک پرستار و پرستار مجوز کار در ترکیه را دریافت کنند.

  1. یک پزشک متخصص ایرانی در ترکیه سالانه چقدر حقوق دریافت می کند؟

متوسط حقوق سالانه یک پزشک متخصص در ترکیه 60631 دلار آمریکا است.

  1. یک پزشک عمومی ایرانی در ترکیه سالانه چقدر حقوق دریافت می کند؟

متوسط حقوق سالانه یک پزشک عمومی یا پزشک خانواده در ترکیه 221000 لیر معادل 11854 دلار آمریکا است.

  1. آیا برای مهاجرت کادر درمان ترکیه دارا بودن مدرک زبان ترکی الزامی است؟

بله. پزشکان و کادر درمانی ایرانی که فاقد مدرک زبان ترکی هستند؛ می توانند در دوره ها و کورس های آمادگی زبان ترکی در کشور ترکیه شرکت کنند و مدرک لازم را دریافت کنند.

  1. مهم ترین شرط اخذ اقامت پزشکان در ترکیه چیست؟

از شرایط اقامت کادر درمان به ترکیه و همچنین پرستاران ایرانی برای کار در ترکیه ارزیابی مدارک تحصیلی و اخذ تاییدیه های لازم یا معادل سازی می باشد.

نظر خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره اولیه رایگان