کار حین تحصیل در ترکیه برای دانشجویان
رویال مهاجرت می 18, 2023

کار حین تحصیل در ترکیه برای دانشجویان

متقاضیانی که برای ادامه تحصیل به کشور ترکیه مهاجرت می‌کنند، اگر دارای پشتوانه و تمکن مالی خوبی نباشند، برای تامین هزینه‌های تحصیلی و زندگی باید مشغول کار دانشجویی در ترکیه شوند. خوشبختانه فرصت‌های پیدا کردن کار پاره وقت در کشور ترکیه برای دانشجویان مهیا است. علاوه بر تامین هزینه‌های زندگی، بسیاری از دانشجویان برای کسب مهارت و یا تسلط به زبان ترکی ترجیح می‌دهند که مشغول به کار شوند. با ما همراه باشید تا همه زوایای پیدا کردن کار دانشجویی در این کشور را با هم بررسی کنیم.

قوانین و شرایط کار دانشجویی در ترکیه

دانشجویان خارجی در ترکیه برای اینکه بتوانند پس از مهاجرت تحصیلی به ترکیه کار پیدا کنند، ابتدا باید از دولت ترکیه مجوز کار دریافت کنند. مجوز کار به کسانی که در مقطع کارشناسی ارشد و یا دکترا هستند تعلق می‌گیرد و اجازه پیدا کردن یک شغل پاره وقت و کار کردن به مدت 20 ساعت در هفته به آنها داده می‌شود. این مجوز به دانشجویان مقطع کارشناسی یا لیسانس داده نمی‌شود . برخی از دانشجویان از سمت دانشگاه های ترکیه حقوق دریافت می‌کنند. گرفتن مجوز کار دانشجویی باعث قطع شدن این حقوق نمی‌شود و یا اقامت تحصیلی دانشجویان در این کشور را به خطر نمی‌اندازد.

دولت ترکیه طبق قوانینی که برای دانشجویان خارجی تصویب کرده بود، شرایطی را برای پیدا کردن کار ضمن تحصیل برای دانشجویان در داخل این کشور ایجاد کرده است. کسانی هم که تا تاریخ 2018 فارغ التحصیل شده بودند به مدت یک سال فرصت داشتند تا در ترکیه به دنبال کار بگردند. برای گرفتن مجوز کار، دانشجو باید به صورت مکتوب درخواستی را به دولت ارسال کند، و در صورت صلاحدید یک هیئت مشورتی بین‌المللی این مجوز به دانشجویان تعلق می‌گیرد. این مجوز تا یک سال اعتبار دارد و اگر برای پس از یک سال برای تمدید آن اقدام کنید، اعتبار آن تا 3 سال دیگرحفظ می‌شود.

اگر فردی بتواند توسط یک شرکت و یا کارفرمای ترک استخدام شود، کارفرما باید جاب آفر و یا قرارداد کاری را به دولت ارائه دهد. در این صورت به فرد متقاضی، ویزای کار داده می‌شود که اعتبار یک ساله دارد.

بنا بر قانون NO6735 که اخیرا در کشور ترکیه به تصویب رسیده است، دانشجویان مقطع کارشناسی ارشد و دکترا پس از گذشت یک سال از تحصیل خود می‌توانند درخواست گرفتن اجازه کار دانشجویی در ترکیه را داشته باشند. آنها علاوه بر داشتن حقوق و مزایای کار دانشجویی در ترکیه، می‌توانند در پروژه‌ها و کارهایی هم که در داخل دانشگاه‌ها توسط دانشجویان انجام می‌شوند و بابت آن حقوق دریافت می‌کنند نیز مشارکت داشته باشند. برای مثال کسانی در سال آخر رشته پزشکی مشغول به تحصیل هستند، می‌توانند به دانشجویان مقاطع پایین‌تر آموزش دهند. دانشگاه‌هایی که چنین فرصت‌هایی را برای ایجاد کار دانشجویی در ترکیه فراهم کرده‌اند عبارتند از: دانشگاه فنی خاورمیانه و دانشگاه بغازیچی استانبول.

برترین کشور ها برای مهاجرت کاری

مهاجرت کاری به آلمان  مهاجرت کاری به کانادا مهاجرت کاری به ترکیه مهاجرت کاری به فرانسه مهاجرت کاری به انگلستان مهاجرت کاری به اسپانیا مهاجرت کاری به سوئد مهاجرت کاری به اتریش مهاجرت کاری به مجارستان مهاجرت کاری به دانمارک مهاجرت کاری به آمریکا مهاجرت کاری به هلند مهاجرت کاری به ایتالیا

انواع کار دانشجویی در ترکیه

ممکن است افراد برای تامین هزینه های خود حین تحصیل در کالج های ترکیه یا دانشگاه های این کشور نیاز به کار دارند. بسته به اینکه چه مهارت‌های تخصصی‌ای داشته باشید و یا اینکه به چه زبان‌هایی مسلط باشید، می‌توانید اقدام به پیدا کردن کار دانشجویی در ترکیه کنید. در اینجا لیستی از مشاغلی که به طور معمول دانشجویان در آنها مشغول به کار می‌شوند را برایتان لیست کرده ایم:

مشاغل خدماتیگارسون رستوران یا کافه
پیشخدمت هتل ها
پمپ بنزین
فروشنده در مغازه ها
مشاغل دانشجویی که نیاز به مهارت های تخصصی دارندطراحی گرافیک
تولیدکننده محتوا
استخدام در شرکت های تخصصی تر
مشاغلی که نیاز به تسلط به زبان های مختلف دارندتور لیدر
ترجمه
تدریس زبان های خارجه

کار دانشجویی ترکیه

موسسات معتبر کاریابی در ترکیه برای دانشجویان

دانشجویان با توجه به مهارت‌ها و تجربه‌ها و زبان‌هایی که بلد هستند، می‌توانند کار مورد نظرشان را پیدا کنند. برای پیدا کردن کار دانشجویی در ترکیه، 2 راه وجود دارد. راه اول این است که با مراجعه به سایت‌های کاریابی، آگهی‌های استخدام را پیدا کنند و تک به تک برای آنها رزومه بفرستند. راه دوم این است که به موسسات کاریابی بروند و از آنها بخواهند که کار مدنظر دانشجویان را برای آنها پیدا کنند. البته لازم به ذکر است که این موسسات، در ازای پیدا کردن کار، مبلغی را دریافت می‌کنند.

سایت های کاریابی ترکیهkariyer.net
tr.indeed.com
yenibiris.com
iyibiris.com.tr
isbul.net
secretcv.com
eleman.net
موسسات کاریابی ترکیهexpat.com
iSKUR
Jobs In Istanbul
Learn4Good
jobs in istanbul
marmaris recruitment
nunu
hrm danismanlik
arbeitsevermittlung
mento
secretcv.com
yenibiris

میزان حقوق دانشجویان در ترکیه

طبیعتا درآمد کار دانشجویی در ترکیه در مقایسه با کار تمام وقت کمتر خواهد بود چرا که دانشجویان زمان کمتری را به کار کردن مشغولند.

تا قبل از ماه ژانویه سال 2021 کمترین میزان حقوقی که یک شهروند ترک می‌توانست دریافت کند، 2324 لیر معادل 297 دلار آمریکا بود. اما پس از این تاریخ، دولت ترکیه این میزان درآمد را تا 22% افزایش داد و کمترین حقوق یک شهروند به 2826 لیر معادل 377 دلار آمریکا رسید.

اما دانشجویان می‌توانند با گرفتن مجوز کار، حقوق کار دانشجویی بین 100 تا 250 دلار داشته باشند. (این رقم بسیار وابسته به نوع شغل و مهارت‌ها و زبان‌هایی که دانشجو بلد است دارد.)

 بعد از اتمام تحصیلات نیز، افراد می‌توانند با پیدا کردن کار تمام وقت و استخدام در بازار کار ترکیه، اقامت خود را از تحصیلی به کار تغییر دهند. در جدول زیر به کمترین، میانگین و بیشترین حقوق دریافتی توسط افراد دارای شغل تمام وقت در ترکیه در سال 2023 اشاره شده است.

توضیحاتمیزان درآمد به لیر
کمترین حقوق ماهیانه1980
میانگین حقوق ماهیانه7830
بیشترین حقوق ماهیانه35000

خدمات موسسه رویال برای تحصیل در ترکیه

کارشناسان موسسه رویال با تسلط کامل بر روی قوانین مهاجرت تحصیلی به کشور ترکیه در خدمت شما عزیزان هستند تا پاسخگوی سوالات و ابهامات ایجاد شده در ذهن شما باشند. گرفتن تابعیت کشور ترکیه از طریق تحصیل در این کشور ممکن نیست و برای گرفتن شهروندی ترکیه، نیاز دارید تا در هنگام تحصیل در ترکیه و یا پس از فارغ التحصیل شدن از راه گرفتن ویزای کاری، اقدام به گرفتن پاسپورت ترکیه کنید. موسسه رویال در این مسیر همراه شماست.

سؤالات متداول درباره کار حین تحصیل در ترکیه برای دانشجویان

لازم است بگوییم که دولت ترکیه نسبت به داشتن مجوز کار برای دانشجویان بسیار حساس است و در صورتی که متوجه چنین تخلفی شود، آن دانشجو از دانشگاه اخراج شده و به کشور خودش برگردانده می‌شود و برای مدتی از ورود او به ترکیه ممانعت می‌شود.

در کشور ترکیه دانشجویان خارجی اجازه ندارند تا مراکز و ادارات دولتی مشغول به کار شوند.

متقاضیانی که از طریق ویزای تحصیلی به کشور ترکیه مهاجرت می‌کنند فقط موظف به تحصیل و 20 ساعت کار در هفته هستند. اگر دوران تحصیل آنها تمام شود، باید آن کشور را ترک کنند. مگر اینکه در حین تحصیل و یا پس از آن، با گرفتن اجازه کار در ترکیه و پیدا کردن کار در این کشور، ویزای خود را به ویزای کاری تغییر دهند و نوع اقامتشان از تحصیلی به کاری عوض شود.

جواب این سوال بستگی به نوع دانشگاه (دولتی و یا خصوصی)، مقطع تحصیلی و زبان تدریس در آن دانشگاه دارد. معمولا دانشگاه‌هایی که به زبان انگلیسی تدریس می‌کنند، شهریه بیشتری دریافت می‌کنند.

نظر خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره رایگان