کارآفرینی در ترکیه
رویال مهاجرت می 30, 2023
امتیاز post

در سال های اخیر، شاهد داغ شدن کارآفرینی و ظهور شرکت های فناوری نوین و استارت آپ های جدید برای ایجاد و توسعه کسب و کارهای موفق در ترکیه بوده ایم. دولت این کشور نیز به منظور توسعه کارآفرینی و حمایت از کارآفرینان، مشوق های مالی و مالیاتی زیادی را فراهم کرده است.

با توجه به ظرفیت بالا و فر صت های موجود در ترکیه از جمله بازار فروش بزرگی که در این کشور وجود دارد، مهاجرت به ترکیه از طریق کارآفرینی یک روش هوشمندانه برای راه اندازی کسب و کار در یک کشور دیگر و دریافت اقامت آن می باشد. از این رو ما در این مقاله از رویال مهاجرت قصد داریم شما را با شرایط کارآفرینی در ترکیه آشنا کنیم.

مهاجرت و اقامت از طریق کارآفرینی در ترکیه

یکی از روش های نسبتاً جدید برای مهاجرت و دریافت اقامت دائم ترکیه، کارآفرینی یا راه اندازی استارتاپ در این کشور می باشد. افراد می توانند کارآفرینی در ترکیه را به روش های مختلفی انجام دهند و از مزایای فراوان آن نیز بهره مند شوند. ترکیه کشوری با حدود ۸۴ میلیون جمعیت بوده که واحد پولی آن لیر می باشد. اتباع خارجی می توانند با ارائه بیزینس پلن یا طرح تجاری خود و دریافت تاییدیه از وزارت کار کشور ترکیه، اقامت دائم این کشور را دریافت کنند.

البته خوشبختانه در حال حاضر ایرانیان می توانند بدون نیاز به ویزا و از طریق توریستی به مدت سه ماه در ترکیه اقامت داشته باشند. بسیاری از افراد از این فرصت سه ماهه برای سفر به ترکیه و ارزیابی بازارهای مالی و فرصت های موجود در این کشور استفاده می کنند تا در نهایت بتوانند کسب و کار خود را در این کشور راه اندازی کنند.

همانطور که گفتیم در این روش افراد می توانند برای خود، شرکای کاری و اعضای خانواده از جمله همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال اقامت ترکیه را دریافت کنند؛ بنابراین امکان اقامت از طریق کارآفرینی در ترکیه وجود دارد و بسیاری از سرمایه گذاران بین المللی با همین هدف تلاش می کنند تا کسب و کاری را در این کشور زیبا راه اندازی کنند.

مهاجرت و اقامت از طریق کارآفرینی در ترکیه

شرایط مورد نیاز کارآفرینی در ترکیه

طبیعتاً برای کارآفرینی در کشور ترکیه، دولت این کشور شرایط خاصی را تعیین کرده است که اتباع خارجی نیز ملزم به رعایت آن هستند؛ بنابراین اگر شما هم به دنبال اقامت در ترکیه از طریق کار افرینی هستید در گام اول باید با شرایط کارآفرینی و راه اندازی یک کسب و کار تازه در این کشور آشنا باشید. مهم ترین شرایط و الزامات کارآفرینی در کشور ترکیه را در جدول زیر مشاهده می کنید.

Column1Column2
حداقل سرمایه مورد نیازحداقل ۲۶۰۰ دلار برای ثبت شرکت
تمکن مالیحداقل 6 هزار دلار دارایی به ازای هر نفر از اعضای خانواده
حداقل تعداد نیروی مشغول به کار ۵۰ نفر
شرط حضور مستمر در ترکیهالزامی برای حضور مستمر وجود ندارد
 انواع کسب و کارهای قابل ثبتمحدودیتی وجود ندارد

انواع کارآفرینی در ترکیه برای اقامت

روش های متنوعی برای کارآفرینی در ترکیه وجود دارد که یکی از بهترین و امن ترین روش های آن، ثبت شرکت است. در این روش متقاضی می تواند به شکل قانونی فعالیت های تجاری و اقتصادی خود را در کشور ترکیه ادامه دهد.

مزایای این روش این است که کارآفرینان و سرمایه گذاران بین المللی و اندازه سرمایه گذاران مورد حمایت های دولت قرار می گیرند. به همین دلیل در سال های گذشته بسیاری از سرمایه گذاران از این پروسه استقبال کرده اند. در حال حاضر انواع مختلفی از شرکت ها را می توان در کشور ترکیه ثبت کرد که عبارت اند از:

شرکت های مسئولیت محدود: حداقل سرمایه لازم برای این تاسیس این شرکت ها ۲۶۰۰ دلار آمریکا بوده و می توان تنها با حضور یک نفر این نوع شرکت را تاسیس کرد.

 شرکت های سهامی: برای ثبت شرکت سهامی باید تعدادی سهامدار و سرمایه گذار با حداقل سرمایه ۲۸۰۰ دلار آمریکا وجود داشته باشد.

شرکت های مختلط: در شرکت های مختلط یک یا چند نفر مسئول بدهی ها و امور مالی شرکت هستند.

شرکت های تضامنی: در این نوع شرکت ها همه افراد از جمله سهامداران و سرمایه داران مسئول پرداخت بدهی ها و قرض ها می باشند.

 شرکت های موجود در منطقه آزاد ترکیه: ثبت شرکت در مناطق آزاد ترکیه برای افرادی که می خواهند کالایی خاص را تولید کنند مفید است تا بتوانند از تسهیلات مناسب بانکی بهره مند شوند.

استانداردهای کارآفرینی و سرمایه گذاری در ترکیه

سرمایه گذاری و کارآفرینی در یک کشور دیگر حساسیت ها و پیچیدگی های خاص خود را دارد زیرا نداشتن اطلاعات و اتخاذ تصمیمات اشتباه سرمایه فرد را در معرض ریسک های زیادی قرار می دهد؛ بنابراین باید قبل از هرگونه اقدام برای کارآفرینی کشور مورد نظر را به خوبی ارزیابی کنیم.

به عنوان مثال باید بررسی کنیم که احتمال مصادره اموال یک سرمایه گذار خارجی در کشوری همچون ترکیه چقدر است یا بررسی و ارزیابی کنیم که سیستم قضایی کشور در مبارزه با فساد و مشکلات کلاهبرداری چگونه عمل می کند. در حال حاضر نرخ کنترل فساد در کشور ترکیه حدود منفی 0.3 درصد است.

هر چه این عدد به سمت منفی ۴ دهم درصد نزدیک تر باشد نشان می دهد که فساد در کشور مورد نظر بیشتر است. نرخ کنترل فساد در ترکیه نیز حاکی از این موضوع است که سیستم قضایی و اداری این کشور نتوانسته به خوبی با مفاسد اداری برخورد کند. نرخ مصادره اموال نیز در ترکیه حدود عدد ۱ می باشد که نشان می دهد سرمایه گذاران بین المللی با کمترین خطر در زمینه مصادره اموال روبه رو هستند.

به عبارتی دیگر ترکیه برای سرمایه گذاران بین المللی کشوری امن است. اگر نیازمند اطلاعات تخصصی در درباره شاخص های اقتصادی و استانداردهای کارآفرینی در ترکیه هستید می توانید با وکیل مهاجرت به ترکیه و کارشناسان با تجربه ما در زمینه سرمایه گذاری و ویزا کار افرینی ترکیه مشورت نمایید.

نرخ مصادره اموال در ترکیه

مزایای کارآفرینی در ترکیه

کارآفرینی در ترکیه مزایای بسیار زیادی برای اتباع خارجی دارد. از جمله مهم ترین مزایای راه اندازی یک کسب و کار در ترکیه زیبا می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • امکان دریافت اقامت دائم کشور ترکیه
  • دریافت ویزای همراه برای همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال
  • برخورداری از تحصیلات رایگان در ترکیه
  • بهره مندی از خدمات بهداشتی و درمانی با کیفیت
  • امکان تجربه روابط اقتصادی آزاد با بازارهای جهانی
  • کسب سود و تجربه رشد اقتصادی
  • زندگی در یک کشور توسعه یافته با آب و هوایی مناسب

اخذ اقامت ترکیه از طریق کارآفرینی

همان طور که در آغاز این مطلب نیز گفتیم یکی از انگیزه های بسیاری از سرمایه گذاران بین المللی از کارآفرینی در ترکیه دریافت اقامت دائم این کشور است. افرادی که برای راه اندازی یک کسب و کار وارد ترکیه می شوند در ابتدای کار اقامت دو ساله این کشور را دریافت می کنند تا به این ترتیب فرصت کافی برای راه اندازی و مدیریت کسب و کار خود را داشته باشند.

ناگفته نماند که چنانچه متقاضیان طی شش ماه اول موفق به کارآفرینی در این کشور نشوند اقامت ۲ ساله خود را از دست خواهند داد. در ادامه بعد از گذشت پنج سال از زندگی در ترکیه و در صورت اثبات سودآور بودن کسب و کار، متقاضیان می توانند اقامت دائم ترکیه را دریافت کنند. همچنین امکان دریافت تابعیت ترکیه و همچنین پاسپورت بعد از گذشت چند سال برای متقاضی و خانواده وی وجود خواهد داشت.

اخذ اقامت ترکیه از طریق کارآفرینی

صنایع اشتغال زا برای کارآفرینی در ترکیه

انتخاب یک حوزه آینده دار و سود آور برای راه اندازی یک کسب و کار در ترکیه اهمیت بسیار زیادی دارد زیرا چنانچه بعد از گذشته دو سال کسب و کار شما سودآور نباشد، امکان تمدید حامد وجود ندارد. از جمله بهترین حوزه ها برای راه اندازی یک کسب و کار در کشور ترکیه می توان به موارد زیر اشاره کرد.

Column1Column2
توریسم و گردشگریمد و پوشاک
غذا و خوراکیبهداشت و درمان
بازی سازی یا گیمینگخدمات مجازی
تجارت الکترونیک آژانس های مسافرتی
فین تک فروشگاه های آنلاین
آموزشتحویل سفارش ها

انواع ویزای اقامت کارآفرینی در ترکیه

افرادی که می خواهند از طریق کارآفرینی قامت ترکیه را دریافت کنند، در ابتدا یک اقامت موقت دریافت می کنند؛ بنابراین انواع ویزای اقامت کارآفرینی در ترکیه را می توان به دو دسته تقسیم کرد. در حالت اول متقاضی یک ویزای موقت دو ساله دریافت می کند که به این فرصت را می دهد تا طی دو سال کسب و کار خود را در ترکیه راه اندازی کند.

در ادامه متقاضی اقامت کارآفرینی دائم ترکیه را دریافت خواهد کرد. همانطور که گفتیم امکان دریافت این اقامت برای اعضای خانواده متقاضی نیز وجود دارد. خوشبختانه در این روش نیازی به ارائه مدرک زبان یا داشتن شرط سنی خاص وجود ندارد.

هزینه کارآفرینی در ترکیه

یکی از دغدغه های بسیار مهمی که متقاضیان مهاجرت از طریق کارآفرینی در ترکیه دارند، موضوع هزینه ها می باشد. کارآفرینی یکی از زیر شاخه های سرمایه گذاری در ترکیه است و به همین دلیل افراد باید سرمایه کافی برای کارآفرینی در این کشور را داشته باشند.

هزینه کارآفرینی در ترکیه بسته به زمینه ای که برای راه اندازی کسب و کار بخود انتخاب می کنید متفاوت می باشد؛ اما در گام اول متقاضی باید حداقل سرمایه لازم برای ثبت شرکت در ترکیه را تامین کند. این مبلغ چیزی حدود ۲ هزار و ۶۰۰ دلار آمریکا می باشد. در ادامه برای راه اندازی کسب و کار و تامین مواد اولیه، استخدام نیروی انسانی و غیره به سرمایه بیشتری نیاز خواهید داشت.

همچنین چنانچه شما بخواهید اعضای خانواده را به عنوان همراه به ترکیه ببرید باید تمکن مالی خود را اثبات کنید. برای اثبات تمکن مالی باید نشان دهید که به ازای هر نفر از اعضای خانواده ۶ هزار دلار دارایی دارید. این دارایی ممکن است سپرده بانکی، ملک یا پول نقد باشد.

امتیازات اقامت کارآفرینی در ترکیه کدام اند؟

از جمله امتیازاتی که کارآفرینان در کشور ترکیه از آن بهره مند می شوند می توان به موارد زیر اشاره کرد:

Column1
راه اندازی کسب و کار در یک موقعیت جغرافیایی مناسب
بهره مندی از مشوق های مالی و تسهیلات دولتی
عدم نیاز به سرمایه بسیار زیاد برای راه اندازی کسب و کار
امکان پیدا کردن سرمایه گذار در ترکیه
دریافت اقامت دائم و شهروندی کشور ترکیه
دریافت ویزای همراه برای اعضای خانواده
کسب سود در یک اقتصاد پیشرفته و در حال رشد
ارتباط با بازارهای جهانی و تجارت آزاد
امکان شراکت با کمپانی ها و استارتاپ های رو به رشد ترکیه

خدمات موسسه رویال برای کارآفرینی در ترکیه

اگر همواره به دنبال یک فرصت مناسب و مغتنم برای راه اندازی کسب و کار در کشوری دیگر بوده اید، در حال حاضر کشور ترکیه این فرصت را برای شما فراهم کرده است. ما نیز در موسسه رویال مهاجرت آماده ارائه مشاوره تخصصی در زمینه کارآفرینی در ترکیه و راهنمایی شما عزیزان هستیم تا بتوانید بر اساس بودجه مالی و اهداف خود کسب و کار مناسبی را در این کشور راه اندازی کرده و در کنار دریافت اقامت دائم، به کسب سود نیز بپردازید. وکلای مهاجرتی مادر رویال مهاجرت در تمامی مراحل کارآفرینی در کشور ترکیه در کنار شما هستند.

سخن پایانی

اطلاع از قوانین و شرایط کارافرینی در کشور ترکیه یکی از مهم ترین و ضروری ترین کارهایی است که مهاجران باید انجام دهند. سرمایه گذاران بین المللی می توانند با اطمینان خاطر نسبت به کارآفرینی در این کشور زیبا اقدام کنند. اگر شما هم علاقه مند به کسب اطلاعات بیشتر در خصوص کارافرینی ترکیه هستید می توانید با کارشناسان و مشاورین ما تماس حاصل کرده و سوالات خود را مطرح کنید.

سؤالات متداول درباره  کارآفرینی در ترکیه 

حداقل سرمایه لازم برای ثبت شرکت ۲۶۰۰ دلار می باشد. البته هزینه های دیگری همچون استخدام نیروی انسانی، محل کار و مواد اولیه در این هزینه ها لحاظ نشده است.

بله متقاضی می تواند بعد از گذشت چند سال اقامت دائم ترکیه را در این روش دریافت کنند.

بله متقاضی می تواند برای همسر و فرزندان زیر ۱۸ سال خود ویزای همراه بگیرد.

مقاله قبلی

نظر خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره اولیه رایگان