رویال مهاجرت می 13, 2023
امتیاز post

در سال های اخیر تعداد زیادی از ایرانیان، به ترکیه مهاجرت کرده اند. برای این دسته از افراد اطلاع از از روش ها و نحوه اخذ اقامت دائم ترکیه، اهمیت بسیار زیادی دارد. افرادی که اقامت دائم کشور ترکیه را دریافت کرده باشند، می توانند از مزایای زندگی و کار در این کشور و همچنین ظرفیت های اقتصادی و تجاری آن بهره مند شوند.

همچنین افراد می توانند از تحصیل رایگان در ترکیه، با کیفیتی بسیار بالا استفاده کند لذا ما در این نوشتار از بلاگ گروه رویال مهاجرت قصد داریم شما را با راه های گرفتن اقامت دائم ترکیه آشنا کرده و به سوال چگونه در ترکیه اقامت دائم بگیریم، پاسخ دهیم.

روش های اخذ اقامت دائم ترکیه با جدیدترین شرایط و هزینه

ترکیه یکی از زیباترین کشورهای دنیا می باشد که بر اساس آخرین آمارها حدود ۸۴ میلیون نفر جمعیت دارد. زبان رسمی آن ترکی بوده و دین رسمی آن نیز اسلام می باشد. بر اساس آخرین آمارهایی که از سوی دولت این کشور اعلام شده، تولید ناخالص داخلی ترکیه در سال ۲۰۲۲ معادل ۸۵۳ میلیارد دلار می باشد.

واحد پول این کشور نیز لیره ترک است. شرایط اقتصادی خوب، مدارس و دانشگاه های معتبر در سطح جهانی، آزادی و آب و هوای عالی از جمله دلایلی هستند که ترکیه را به یک مقصد مهاجرتی بسیار خوب در جهان تبدیل کرده است. از این رو بسیاری از ایرانیان نیز به دنبال گرفتن اقامت دائم ترکیه هستند؛ اما شرایط گرفتن اقامت دائم ترکیه چیست؟ برای اطلاع از جدیدترین شرایط و هزینه های اخذ اقامت دائم ترکیه باید روش های مختلف مهاجرت به این کشور را بشناسید تا بتوانید با توجه به ویژگی ها و شرایط خود روش مناسب را انتخاب کنید.

به طور کلی روش های متنوعی برای مهاجرت و در نهایت دریافت اقامت دائم ترکیه وجود دارد. کسانی که می پرسند چگونه اقامت دائم ترکیه را بگیریم، باید بدانند که روش های زیادی در این زمینه وجود دارد. در جدول زیر روش های متداول و قانونی مهاجرت به ترکیه و در نهایت دریافت اقامت دائم این کشور را مشاهده می کنید:

روش های مهاجرت و اخذ اقامت ترکیه
مهاجرت از طریق ویزای کاری به ترکیه
مهاجرت از طریق ویزای تحصیلی به ترکیه
مهاجرت از طریق ازدواج به ترکیه
مهاجرت از طریق سرمایه گذاری به ترکیه

شرایط اخذ اقامت دائم ترکیه با رویال مهاجرت

افرادی که می خواهند از نحوه گرفتن اقامت دائم در ترکیه آگاه شوند، باید بدانند که در ابتدا باید از یکی از روش های تحصیل، کار، سرمایه گذاری یا ازدواج ویزای موقت ترکیه را دریافت کرده و وارد خاک این کشور شوند. در ادامه افراد این امکان را دارند تا برای دریافت اقامت دائم ترکیه نیز درخواست دهند؛ اما شرایط اخذ اقامت دائم ترکیه چیست؟ چنانچه افراد شروط زیر را داشته باشند می توانند اقامت دائم کشور ترکیه را دریافت کنند:

  • فرد متقاضی خارجی بوده و به مدت پنج سال به طور مداوم در کشور ترکیه اقامت داشته باشد
  • متقاضی در سه سال گذشته کمک اجتماعی دریافت نکرده باشد
  • متقاضی باید درآمد کافی جهت تامین معیشت خود و خانواده را به طور کامل داشته باشد
  • متقاضی باید بیمه درمانی معتبر ارائه دهد
  • متقاضی نباید تهدیدی برای نظم عمومی و امنیت ترکیه محسوب شود لذا نباید سوء سابقه کیفری داشته باشد

به این ترتیب چنانچه شما شروط گفته شده را داشته باشید این امکان را خواهید داشت تا برای دریافت اقامت دائم در ترکیه درخواست دهید. درخواست شما در اداره مهاجرت این کشور بررسی شده و در نهایت نتیجه قطعی اعلام می شود. اگر به دنبال دریافت اقامت دائم ترکیه از طریق کار یا دیگر روش ها هستید، می توانید با وکلای با تجربه ما در رویال مهاجرت تماس حاصل کرده و راهنمایی دریافت کنید. همچنین کارشناسان و وکلای برجسته ما تمامی مراحل دریافت اقامت دائم ترکیه از طریق خرید ملک و دیگر روش ها را برای شما انجام می دهند.

شرایط اخذ اقامت دائم ترکیه

روش های اخذ اقامت دائم ترکیه

همانطور که گفتیم در سال های اخیر تعداد مهاجرانی که با هدف دریافت اقامت دائم وارد کشور ترکیه شده اند، افزایش یافته است. از این رو بسیاری از افراد می خواهند از شرایط اقامت دائم ترکیه و روش های دریافت آن باخبر شوند. مهاجرت از طریق تحصیل، مهاجرت از طریق کار، مهاجرت از طریق سرمایه گذاری و مهاجرت از طریق ازدواج از جمله روش های اصلی و قانونی برای ورود به خاک ترکیه و در نهایت دریافت اقامت این کشور می باشد که هر یک جزئیات و توضیحاتی دارند که در ادامه این مطلب به آنها می پردازیم.

اخذ اقامت دائم ترکیه از طریق کار

یکی از روش های مهاجرت به کشور ترکیه و دریافت اقامت دائم آن، دریافت ویزای کاری می باشد. به این منظور یک کارفرما در ترکیه باید برای شما پیشنهاد کاری ارسال کرده باشد. در حال حاضر شهروندان ایرانی می توانند بدون ویزا به ترکیه سفر کرده و ۹۰ روز در این کشور اقامت داشته باشند.

به همین دلیل ایرانیان این امکان را دارند تا در مدت ۹۰ روز، به واسطه ویزای توریستی به کاریابی در ترکیه بپردازند. البته برای پیدا کردن کار در ترکیه الزامی به حضور فیزیکی در این کشور نیست. متقاضیان می توانند از طریق آژانس ها و وب سایت های کاریابی در ترکیه نیز شغل مناسب خود را پیدا کنند.

 بعد از پیدا کردن موقعیت کاری، متقاضی باید رزومه خود را برای کارفرما ارسال کند. چنانچه کارفرما رزومه فرد را تایید کند باید درخواست جذب نیروی خارجی را در وب سایت وزارت کار و امنیت اجتماعی ترکیه به ثبت برساند. بعد از این مرحله، کارجو به مدت ۹۰ روز فرصت دارد تا درخواست ویزای کاری خود را به همراه مدارک مورد نیاز به سفارت یا کنسولگری ترکیه تحویل دهد. چنانچه همه مدارک به درستی تهیه شده باشند، ویزای کاری فرد صادر می شود.

 یکی از نکات بسیار مهم در زمینه دریافت ویزای کاری، تسلط بر زبان ترکی می باشد زیرا در این کشور فرصت های شغلی به زبان انگلیسی محدود هستند. لذا چنانچه کسی به زبان ترکی مسلط باشد شانس بیشتری برای پیدا کردن کار خواهد داشت. از جمله مشاغل مورد نیاز در کشور ترکیه می توان به مواردی همچون IT و کامپیوتر، کارشناس اقتصادی، مشاغل موجود در رستوران های زنجیره ای و مشاغل فنی و مهندسی اشاره کرد.

میانگین حقوق در کشور ترکیه برای کارگران بین المللی از ۳۵ هزار دلار تا ۱۰۵ هزار دلار در سال متغیر می باشد؛ بنابراین اگر شما نیز می خواهید از یک روش مناسب وارد ترکیه شده و اقامت دائم این کشور را دریافت کنید، می توانید برای دریافت ویزای کاری درخواست دهید.

میانگین حقوق در کشور ترکیه

اخذ اقامت دائم ترکیه از طریق خرید ملک

اخذ اقامت دائم ترکیه با خرید ملک، یکی از روش های رایج و پرطرفدار برای مهاجرت به ترکیه می باشد. ناگفته نماند که این روش زیر مجموعه سرمایه گذاری در ترکیه است که به دلیل راحتی و سهولت برای دریافت اقامت شهرت زیادی پیدا کرده است. نحوه گرفتن اقامت دائم ترکیه از طریق خرید ملک، به این صورت است که متقاضی باید ملکی با حداقل ارزش ۴۰۰ هزار دلار را خریداری کند.

فرد به این ترتیب می تواند مستقیما اقامت دائم و پاسپورت ترکیه را دریافت کند. البته در نظر داشته باشید که ملک خریداری شده به مدت پنج سال نباید فروخته شود. همچنین برای این که فرد در ترکیه، خانه ای بخرد امکان دریافت وام نیز وجود دارد. البته متقاضیان می توانند با صرف مبالغ کمتری نیز در ترکیه ملک خریداری کنند.

به عنوان مثال فرد می تواند با مبلغ ۶۰ هزار دلار آمریکا در ترکیه ملک خریداری کرده و اقامت توریستی 3 ساله دریافت کند. در این نوع اقامت فرد اجازه کار ندارد اما می تواند آن را تمدید کند. همچنین چنانچه فرد پیشنهاد کار مناسبی از سوی یک کارفرما پیدا کند، می تواند مجوز کار دریافت کرده و مشغول به کار شود. به طور کلی خرید ملک از روش های آسان و سریع برای دریافت اقامت دائم ترکیه است.

اقامت دائم ترکیه از طریق سرمایه گذاری

دولت ترکیه با هدف جذب سرمایه گذاران خارجی و تامین سرمایه در بخش های مختلف اقدام به ارائه ویزای سرمایه گذاری نموده است. به این ترتیب متقاضیان می توانند از طریق سرمایه گذاری وارد ترکیه شده و اقامت دائم دریافت کنند. مواردی همچون ثبت شرکت، خرید ملک، سرمایه گذاری در بخش های اقتصادی، خرید سهام و اوراق بهادار، سرمایه گذاری در بانک های ترکیه و غیره از جمله روش های سرمایه گذاری در ترکیه هستند.

لازم به ذکر است که چنانچه فرد از طریق یکی از روش های سرمایه گذاری، اقامت ترکیه را دریافت کند امکان کار در این کشور را نخواهد داشت. از جمله شرایط لازم برای سرمایه گذاری در ترکیه می توان به مواردی همچون حداقل سن ۱۸ سال تمام، طرح توجیه اقتصادی و سرمایه کافی اشاره کرد. همچنین متقاضیان باید سرمایه گذاری خود را در حوزه هایی انجام دهند که سودآوری اقتصادی داشته باشد.

از جمله صنایع سودآور در این کشور می توان به صنایع اتومبیل سازی، کشاورزی، پوشاک، املاک، معدن و گردشگری اشاره کرد. میزان هزینه لازم برای سرمایه گذاری و دریافت اقامت ترکیه، با توجه به روشی که برای سرمایه گذاری انتخاب می کنید متفاوت می باشد. چنانچه می خواهید برای اقامت دائم در ترکیه سرمایه گذاری کنید، می توانید هزینه های هر یک از روش های سرمایه گذاری را در جدول زیر مشاهده کنید:

روش سرمایه گذاری هزینه مورد نیاز توضیحات
کارآفرینی و ثبت شرکت 10 هزار لیر (2 هزار و 600 دلار) ارائه طرح تجاری
تایید بیزینس پلن، توسط تایید وزارت کار ترکیه
اشتغالزایی حداقل برای 50 نفر
وجود دست کم یک سهام دار
داشتن هیئت مدیره
اقامت ترکیه از طریق خرید ملک (اخذ اقامت توریستی 3 ساله) حداقل مبلغ 60 هزار دلار نداشتن اجازه کار
امکان تمدید اقامت
عدم صدور اجازه کار
امکان تبدیل اقامت فرد به کاری در صورت اخذ پیشنهاد کاری
خرید سهام و اوراق قرضه دولتی 500 هزار دلار داشتن حداقل سرمایه تعیین شده در حساب بانکی
حفظ سهام حداقل به مدت 3 سال
اقامت ترکیه از طریق خرید ملک (اخذ پاسپورت) حداقل 250 هزار دلار عدم فروش ملک به مدت 3 سال
اقامت ترکیه از طریق اجاره خانه (اخذ اقامت 1 ساله) حدود 4 هزار لیر امکان تمدید اقامت بسیار دشوار است
عدم صدور اجازه کار

اقامت دائم ترکیه از طریق ثبت شرکت

چگونه اقامت دائم ترکیه بگیریم؟ این سوالی است که بسیاری از متقاضیان و مهاجران می پرسند. یکی از روش های سرمایه گذاری در کشور ترکیه، ثبت شرکت است. به دلیل نزدیک بودن ترکیه به ایران و شرایط راحت برای رفت و آمد بین دو کشور، ایرانیان زیادی تمایل دارند تا با ثبت شرکت و کارآفرینی در ترکیه اقامت این کشور را دریافت کنند. حداقل سرمایه مورد نیاز برای ثبت یک شرکت در کشور ترکیه حدود ۱۰ هزار لیر معادل ۲ هزار و ۶۰۰ دلار آمریکا می باشد.

البته میزان سرمایه مورد نیاز تا حدود زیادی بسته به نوع شرکت ثبت شده متفاوت است. البته ذکر این نکته الزامی است که متقاضیان صرفاً با ثبت شرکت در ترکیه نمی توانند اقامت دائم دریافت کنند. از این رو متقاضی باید بعد از ثبت شرکت یک طرح تجاری یا بیزینس پلن قوی ارائه دهد که در آن میزان سود آور بودن کسب و کار را نیز اثبات نماید.

 همچنین فرد باید از طریق ثبت شرکت، دست کم برای ۵۰ نفر در ترکیه شغل ایجاد کند تا به این ترتیب بتواند اقامت دائم ترکیه را دریافت کند. از دیگر شرایط لازم برای ثبت شرکت در این کشور وجود حداقل یک سهامدار و هیئت مدیره مشخص برای شرکت است.

حداقل سرمایه مورد نیاز برای ثبت یک شرکت در کشور ترکیه

اقامت دائم ترکیه از طریق کارآفرینی

منظور از کارآفرینی، راه اندازی یک کسب و کار و ایجاد اشتغال در کشور مقصد می باشد. در واقع آنچه که ثبت شرکت را برای کشور ترکیه ارزشمند می کند، همین موضوع کارآفرینی می باشد. لذا متقاضی باید در طرح تجاری خود این موضوع را اثبات کند که کسب و کار وی علاوه بر سودآور بودن، منجر به اشتغال زایی نیز می شود. چنانچه فرد بتواند در ترکیه کارآفرینی کند واجد شرایط اقامت دائم در ترکیه می باشد و می تواند برای دریافت اقامت دائم و شهروندی این کشور را درخواست دهد.

اقامت دائم ترکیه از طریق استارتاپ

کشور ترکیه در سال های اخیر ارزش زیادی برای ایده های نو و استارتاپ ها قائل شده و به همین دلیل هم ویزای استارتاپ را ارائه داده است. به این ترتیب چنانچه افراد در حوزه های تکنولوژی و فناوری ایده تازه و جدیدی داشته باشند، می توانند با ارائه یک بیزینس پلن خوب ویزای استارتاپ را دریافت کنند. از مهمترین شرایط برای دریافت ویزای استارتاپ ترکیه می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • سابقه کاری مرتبط با ایده مورد نظر
  • تمکن مالی کافی
  • بیزینس پلن قوی

 از جمله نکات مثبت در زمینه ویزای استارتاپ ترکیه، می توان به این موضوع اشاره کرد که فرد نیازی به سرمایه اولیه زیادی ندارد زیرا بعد از تایید شدن بیزینس پلن و صدور ویزای استارت آپ، متقاضی می تواند از سرمایه گذاران بین المللی و یا سرمایه گذاران حاضر در ترکیه و دیگر نهادهای حمایتی، سرمایه مورد نیاز خود را جذب کند. همچنین در این روش امکان درخواست ویزای همراه نیز وجود دارد.

فرق اقامت دائم با شهروندی ترکیه

یکی از سوالاتی که بسیاری از افراد می پرسند این است که فرق اقامت دائم و شهروندی ترکیه چیست؟ برای درک تفاوت اقامت دائم با شهروندی ترکیه باید به این نکته توجه داشته باشید که اقامت به معنای اجازه سکونت در یک کشور است. از این رو کسی که اقامت دائم یا موقت یک کشور را دریافت می کند، می تواند به صورت دائم یا موقت در آن کشور سکونت داشته باشد.

این در حالی است که شهروندان کشور محسوب نشده و از مزایای شهروندی نیز برخوردار نمی شود. منظور از شهروندی ترکیه این است که فرد همچون یک شهروند عادی ترک شناخته شده و از تمامی مزایای زندگی در ترکیه و حقوق شهروندان در این کشور بهره مند شود. متقاضیان در مرحله اول باید بتوانند اقامت دائم این کشور ترکیه را دریافت کرده و در ادامه در صورت داشتن شرایط لازم می توانند شهروندی این کشور را نیز به دست بیاورند. افرادی که شهروندی ترکیه را دارند می توانند در انتخابات این کشور نیز شرکت کنند.

هزینه اقامت دائم ترکیه

متقاضیان اخذ اقامت دائم ترکیه از طریق تحصیل یا دیگر روش ها، باید از هزینه های دریافت اقامت دائم این کشور نیز با خبر باشد. به طور کلی هزینه اقامت دائم در ترکیه با توجه به روشی که انتخاب می کنید متفاوت می باشد. در مرحله اول باید هزینه های مربوط به ورود به خاک این کشور و دریافت ویزا و اقامت موقت را در نظر بگیرید.

به عنوان مثال چنانچه کسی از طریق تحصیل در ترکیه یا کار وارد این کشور شود، باید هزینه های مربوط به شهریه دانشگاه، تمکن مالی و غیره را بپردازد تا بتواند بعد از چند سال اقامت موقت، برای اقامت دائم درخواست دهد. در دیگر روش هایی که فرد از همان ابتدا می تواند اقامت دائم را دریافت کند نیز هزینه هایی همچون سرمایه اولیه برای خرید ملک و غیره وجود دارد.

مدارک مورد نیاز جهت اخذ قامت دائم ترکیه

چنانچه فرد تمامی شروط لازم برای دریافت اقامت دائم ترکیه را داشته باشد، باید برای درخواست خود مدارک مورد نیاز را تهیه کرده و به اداره مهاجرت این کشور تحویل دهد. از جمله اسناد و مدارکی که متقاضیان برای اخذ ترکیه اقامت دائم باید ارائه دهند می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • کپی گذرنامه معتبر
  • فرم درخواست اقامت دائم
  • ۴ عدد عکس بیومتریک
  • اصل پاسپورت
  • بیمه سلامت
  • تمکن مالی
  • عدم سوء سابقه کیفری

وکیل و مشاوره اقامت دائم ترکیه رویال مهاجرت

افرادی که از نحوه اقامت دائم در ترکیه باخبر نیستند و در این زمینه تجربه و اطلاعات کافی ندارند، باید قبل از هرگونه اقدام برای دریافت اقامت با وکلا و مشاورین با تجربه به خصوص وکیل مهاجرت به ترکیه در این زمینه و مشورت نمایند. از آنجا که وجود هرگونه نقص و ایراد در مدارک ارسالی شانس فرد را برای دریافت اقامت دائم کاهش می دهد، توصیه می کنیم قبل از تهیه مدارک و ارسال درخواست با افرادی که در این زمینه با تجربه هستند مشورت نمایید.

کارشناسان و وکلای با تجربه ما در موسسه رویال مهاجرت با تکیه بر سال ها تجربه، در زمینه اخذ انواع ویزا و اقامت دائم ترکیه، همواره آماده ارائه مشاوره به شما عزیزان هستند. همچنین شما می توانید با خیالی آسوده صفر تا صد مراحل دریافت اقامت دائمی کشور ترکیه را به کارشناسان ما محول کنید تا به نتیجه مطلوب برسید.

سخن پایانی

ما در این نوشتار تلاش کردیم تا به تمامی ابعاد و روش های اخذ اقامت دائم ترکیه، شرایط و هزینه های آن بپردازیم. به طور کلی کشور ترکیه یکی از نزدیک ترین و بهترین گزینه ها برای مهاجرت ایرانیان محسوب می شود. اگر شما هم می خواهید یک آینده زیبا را برای خود و فرزندانتان ترسیم کنید، بدون شک ترکیه یکی از بهترین گزینه ها برای مهاجرت و زندگی می باشد.

سؤالات متداول درباره اخذ اقامت دائم ترکیه

 افراد می توانند از طریق ویزای کاری، تحصیلی، ازدواج و سرمایه گذاری به کشور ترکیه مهاجرت کنند.

 داشتن اقامت موقت و حضور مداوم به مدت پنج سال در ترکیه، تمکن مالی کافی و عدم سوء سابقه کیفری از جمله شرایط لازم برای دریافت اقامت دائم این کشور می باشد.

 در حال حاضر نرخ بیکاری در ترکیه ۱۱ درصد می باشد که نشان می دهد پیدا کردن کار در این کشور چندان آسان نیست.

 حداقل سرمایه لازم برای ثبت شرکت در ترکیه ده هزار لیر می باشد.

متقاضی برای دریافت اقامت دائم کشور ترکیه باید ملکی با حداقل ارزش ۴۰۰ هزار دلار خریداری کند.

نظر خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

مشاوره اولیه رایگان